- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen házat vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Most jó áron van azért vettem a gépet. Pontosabban kellett egy teszgép aminek van elég pcie sávja, viszonylag kúltúráltan néz ki, rugalmasan bővíthető stb és persze olcsó.
Bár hozzáteszem én a HP-t eléggé háklis válogatósnak tartom mert ezt sikerül mindíg bebizonyítania. (most konkrétan 1Rx8 + 2Rx8 ramokkal el sem indul csak sípol de a nem támogatott load reduceddel meg megy). Ilyen téren lenovo párti vagyok mert azok nálam mindent megettek vegyesen (igaz hibának kiírták hogy vegyesbe mennek a ramok).
De a hülyeségeit leszámítva jó gépek ezek a HP-k is. Cégénél megy egy Z620-as igencsak sok éve szerverként 2689 procival gyári vízhűtésével 32gb rammal stb és még takarítva sem volt. -
-
Modjuk a 1660v3 meg pont unlocked és alapból álíltható.
https://www.youtube.com/watch?v=krVFNtmFAYMTurbo unlock is lehetséges, nem egy helyről látom.
https://www.youtube.com/watch?v=Poppqw_4PMg
Megcsinálom és beszálmolok róla, most csak egy 2630v3 van az meg 3.2ghz 8 mag all core lehet, nem egy nagy szám de a gyári 2.6ghz vagy minél több azért. -
-
Megpróbálhatod de nem hiszem hogy lesz hatása. BCK tuninghoz setfsb vagy ahhoz hasonló program kell, neked meg a szorzókat kell állítani.
Bios frisstéssel kezdeném a helyedben.
HPZ440-es bios:
https://support.hp.com/hu-hu/drivers/selfservice/hp-z440-workstation/6978828Belenéztem a biosába elég nehéz kiszedni a mikrokódot az all core hack-hez, a gond azzal van hogy fel kell tölteni a biost és mivel ellenörzi hogy módosítva van ezért simán nem is lehet szerintem csak külső csipeszes bios íróval.
-
-
-
Ja igen a hack működhet brand gépeken is, biosból mikrokódot kell kiszedni. Ha szabvány bios akkor nincs gond, ha egyedi akkor baromi nehéz. Illetve a moddolt biost fel kell tölteni de azt sem minden gyartó lapja engedi meg. (Nálam asus csak webes bmc felületen engedte)
Én külső bios író nélkül nem állnék neki, ha gáz van legyen backup. Ha gondolod ránézek, esély lehet rá hogy menne a sima mikrokód kiszedés + uefi driver.
Elvileg unlocos az a proci szóval megérne egy próbát intel extreme tuning utility is hátha win alatt állítható. Unlocoksokal nem nagyon foglalkoztam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EAFC 25
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Linux kezdőknek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple Cinema HD Display 23" eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest