Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#8801) MasterHUn válasza El Kebir (#8800) üzenetére

MasterHUn
(kvázi-tag)

próbáltam hogy manual beállítottam de akkor ugydönt hogy nem ad képet

(#8802) Haby válasza El Kebir (#8796) üzenetére

Haby
(kvázi-tag)

Köszi, a segítséget sikerült.

(#8803) ZxZ

ZxZ
(lelkes újonc)

..van-e valakinek ilyen és jól működő konfigja: P5B deluxe + BIOSver.1238 + E5300 + 4 vagy több giga RAM ..?
..ugyanis én most lecseréltem a sima p5b-t egy deluxe-ra (kondicserék miatt) és nem igazán jó.. ugyanazokkal a bios beállításokkal, uazt a 6giga ramot csak 5,5-nek látja.. ha remapot kikapcsolom, akkor 4-nek.. ha 4et teszek bele, akkor 3,5 ill. remap kikapcsolva 3..
..szóval sehogy sem stimmel...
..és még ráadásul memóriahibát is sípol néha, ha a remap be van kapcsolva..
..kiváncsi lennék, hogy a lap hibás-e vagy a bios bugos..

(#8804) Mcray

Mcray
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Asus P5B alaplapba jó ez a proci?

[link]

13 000 ezer lenne. Ennyiért jó ez vagy drága? 800-as ramjaim vannak, nem tudom ez problémát jelent e.

Egy P4D 3400 Mhz-es procit váltana.

Üdv

[ Szerkesztve ]

"I have a few vintage tanks in my back yard". "WOW! Like T-34 and Tiger tank???". "No, like Propane and Gas tanks"

(#8805) Haby válasza Mcray (#8804) üzenetére

Haby
(kvázi-tag)

Jónak kell lennie a procinak, csak biost kell frissíteni.
[link]

[ Szerkesztve ]

(#8806) Görgőce

Görgőce
(újonc)

Sziasztok!

Van egy P5B-E lapom, es az vele a gondom, hogy az asus en8600gt silent videokartyam csak x8 modban megy az everest es a gpu-z szerint is.
Hogyan lehetne ezt orvosolni?
Biosban is nezelodtem mar, de sehol nem latom, hogy allitani lehetne... :S
Elore koszonom a segitseget!

Gergo

Ha írok valakinek, legalább annyival tiszteljen meg, hogy válaszol.

(#8807) Görgőce

Görgőce
(újonc)

Senki? :F

Ha írok valakinek, legalább annyival tiszteljen meg, hogy válaszol.

(#8808) El Kebir válasza Görgőce (#8807) üzenetére

El Kebir
(senior tag)

Semmi jelentősége... nem tudom mit vársz tőle?

Ha hasonló a 16x -> 1x -es hibához akkor ,ha jól emlékszem, az fsb termination voltage-ra kell egy kis plussz feszültséget adni, és/vagy fixálni kell a pci-e órajelet.

De egyébként zéronullasemmit nem fog számítani, főleg annál a vga kártyánál, ha egyébként hibátlan a működése, akkor kár megbolygatni a gépet, jótállás letelte után minden év ajándék! ;) (mérnöki hiba, hogy túl jó alketrészekkel szerelték a lapot :DDD )

TN panelekből nem lehet várat építeni, még akkor se, ha LEDes háttérvilágításúak...

(#8809) SenorGrande

SenorGrande
(tag)

Már semmi. . .

[ Szerkesztve ]

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ (Kérjük ennél a vonalnál levágni!)

(#8810) K_mester

K_mester
(tag)

win 7 alatt az eszközkezelőben van egy sárga felkiáltójeles ikon amit nem tudok frissíteni, lehet nem is fontos: Intel(R) ICH8/ICH8R családú LPC-felületvezérlő - 2810.
Amit leszedtem az ilyen néven van:Intel_Chipset_V9111019_XPVistaWin7 , de a kis felkiáltójel még mindig ott van.
Valakinek valami ötlet? :)

[ Szerkesztve ]

(#8811) El Kebir válasza K_mester (#8810) üzenetére

El Kebir
(senior tag)

felkijátójel nélkül sima microsoft-os driverrel. (illesztőprogram verziója 6.1.7601.17514), lehet mással van a gond, és csak annál az eszköznél jelentkezik mint tünet.

nincs egyéb gond a géppel?

TN panelekből nem lehet várat építeni, még akkor se, ha LEDes háttérvilágításúak...

(#8812) K_mester válasza El Kebir (#8811) üzenetére

K_mester
(tag)

A gyakori internet szakadást leszámítva más gond nincs. Nem tudom mennyire lehet fontos, mert még nem volt gondom ez miatt (friss rendszer), csak jobb ha nincs ilyen felkiáltójeles dolog.

(#8813) El Kebir válasza El Kebir (#8811) üzenetére

El Kebir
(senior tag)

felkijátójel

ne kérdezzétek, hogy ez hogyan jött össze... ez nem helyesírási hiba, hanem katasztrófa. :O

(#8814) K_mester válasza El Kebir (#8813) üzenetére

K_mester
(tag)

Van ilyen :D

(#8815) Jocó76

Jocó76
(újonc)

Sziasztok!
Én most lettem P5B-E tulaj és máris van egy problémám.
Frissen telepítve az XP. Bedugott a LAN vezetékkel nem képes a windows elindulni illetve úgy lelassul a betöltése, hogy nem lehet kivárni. Ha kihúzom és visszadugom a hálózati vezetéket, világít a két kis led a csatinál és folytatódik a windows betöltése normális sebességgel. :(
Mi lehet a gond? Driver esetleg bios probléma, vagy próbálkozzak win7-tel?
Köszönöm a segítséget!

(#8816) natheattila

natheattila
(újonc)

Sziasztok, én nemrég tettem fel a 64 bites Windows7-et, eddig a 32 bites Win7 volt fent.
Az lenne a problémám, hogy a Windows a 4GB RAM-ból csak 3.25GB-ot ismer fel, ha bekapcsolom a BIOS-ban a Memory Remap-ot akkor felismeri mind a 4-et de egy idő után lefagy a gép. Van úgy, hogy negyed óránként, van úgy, hogy 2-3 óránként.
Szerintetek mi lehet a baj?
Alaplap: ASUS P5B-SE.

(#8817) El Kebir válasza natheattila (#8816) üzenetére

El Kebir
(senior tag)

szoftver vagy hardverhiba... :U

simán mennie kellene a lapnak win7-tel, az ilyen véletlenszerű fagyás lehet egy sima ramhiba is... lefutnak a stabilitástesztek? (pl memtest, prime95 stb)

(#8818) natheattila válasza El Kebir (#8817) üzenetére

natheattila
(újonc)

Nem tudom, mert még nem próbáltam, azok sok időt vesznek igénybe?
Az gond lehet, hogy ha a RAMok nincsenek benne a memory support list-ben?
Pontosan ez a típus nincs benne, csak hasonlók (1-2 betű különbséggel).

(#8819) letix

letix
(fanatikus tag)

Tiszteletem az uraknak!

Segítséget kérnék tőletek.
Az utóbbi időben kicsit kiestem a pikszisből, mostanában csak használom a gépeket.. :)

ASUS P5B (BIOS:2104)
E8200
DDR2 800 (4*512 Geil ultra)

A kérdésem.:
Be lehet-e állítani, hogy a proci 1333FSB-n, a memória meg 800mhz-en működjön?

Auto-n a proci 1333-at, a mem meg 667-et kap, szépen de lassan működik. :)
Manual-on 333-ra állítva a CPU fsb-t, és fixálva a mem-et 840-re (van 667,840, ...) BSOD, gondolom a memória nem bírja..

Ha leveszem a mem-et 800-ra, a proci is ugye megy lejjebb, kb 310-re, így eléggé lassúcska lesz.

Mit és hol rontok el?
Mintha régebben lett volna FSB:MEM ratio beállítási lehetőség.. Ezek az opciók P5B-re eltűntek?

Köszönöm!

udv
letix

don't panic! ... http://www.letix.hu - linux alapparancsok

(#8820) El Kebir válasza letix (#8819) üzenetére

El Kebir
(senior tag)

"Auto-n a proci 1333-at, a mem meg 667-et kap, szépen de lassan működik.
Manual-on 333-ra állítva a CPU fsb-t, és fixálva a mem-et 840-re (van 667,840, ...)"

Mikor az fsb-hez kiválasztasz egy memórajelet, akkor választod ki a memosztót, mivel az 1333MHz annak a lapnap már OC lehet, hogy nincs hozzá megfelelő memosztó (csak a 667-re és 840-re oszt, esetleg ez utóbbihoz próbáld megemelni a memóriának adott feszültséget)

De szerintem eleve nincs túl sok értelme az aszinkron működésnek, mert általában nincs szinte semmi valós sebesség hozadéka a nagyobb memória órajelnek (a cpu az fsb-n keresztül éri el a memóriát, ha az fsb lassabb, akkor kárba megy a gyorsabb memóriasebesség jórésze)....

.... jó az 1333MHz FSB-hez a 667MHz DDR2 (ekkor azonos a két alrendszer sávszélessége), nem hiszem hogy néhány tesztprogramon kívül sokhelyen látnád a különbséget... (nem s értem miben érzed, hogy "lassú")...

jobban járnál egy magasabb szinkron fsb-memória órajelel, pl told 333MHz fölé az fsb-t 667-re állított rammal az is menne feljebb. (400-az FSB-hez úgy már 800MHz-es ramórajel társulna)

[ Szerkesztve ]

(#8821) letix

letix
(fanatikus tag)

Szia!

Köszönöm, így már valamivel világosabb a dolog!
Igaz, tesztprogramon kívül a legkevésbé sem érezni semmi különbséget, ha MEM frekit állítok.

Egy dolog ami memória írás és olvasási teszteket megdobta, mégpedig az időzítések finomhangolása.

Esetleg akkor szinkron módban kipróbálom emelgetni, bár szükség nincsen rá.

Kösz a segítséget!

udv
letix

(#8822) EddieCivic4g

EddieCivic4g
(újonc)

Sziasztok!
Előbányásztam a szekrény mélyéről egy P5B Premium alaplapot, és gondoltam, összedobok belőle egy gépet. Filmnézésre, online játékra/Battlestar Galactica Online, World of Tanks/.
Következő lenne a konfig:
P5B Premium
Dual Core E6600
Kingston 2 GB Ram 800MHz
Radeon HD5570 512 MB GDDR5
Cooler Master Elite Power 500W táp

Kérdésem, hogy ez így mennyire lenne jó? Egyáltalán kompatibilisek egymással? Proc elmegy a lapba, azt megtaláltam. Ram-vga...nem tudom. Szerintetek? Alaplap, táp megvan, a többi variálható, ha sok-kevés-nem jó hozzá.

Láma kérdések, tudom, de 5 éve raktam össze utoljára gépet, kicsit túllépett rajtam a technika :)

Üdv
Eddie

(#8823) Bear válasza EddieCivic4g (#8822) üzenetére

Bear
(tag)

Szia!

Szerintem rendben van a konfig. A játékok gépigényét is kielégíti. :)

Üdv: Bear

(#8824) EddieCivic4g válasza Bear (#8823) üzenetére

EddieCivic4g
(újonc)

Köszi a szakértést, akkor nekiállok:)

(#8825) EddieCivic4g

EddieCivic4g
(újonc)

Még egy kérdés. A tervezett procihoz azt írják, hogy kell hozzá a 1201-es BIOS. De nem tudom, hogy az én lapomon melyik verzió van. Ha régebbi, akkor lehet valahogy frissíteni, vagy először kell bele egy olyan proci, amit alapból támogat, és csak akkor tudok frissíteni?

(#8826) letix

letix
(fanatikus tag)

Jól gondolod.
Bár nekem volt gyári BIOS-os sima P5B-m, és E6300-al, kezdtem, majd E6600-al folytattam, és nem volt probléma. (kérdés persze az, hogy az én gyári BIOS-om milyen verziójú.

De biztos ami biztos alapon nem árt még egy 775-ös proci vésztartaléknak.

udv
letix

(#8827) Bear válasza EddieCivic4g (#8825) üzenetére

Bear
(tag)

Egy valami biztos. A BIOS frissítését NE WIN alól végezd el, bár van hozzá ASUS-os program, de többeknél, és nálam is elszállt tőle az alaplap.
Vissza lehet hozni, kell hozzá egy párhuzamos portos kábelt építeni, és aztán egy másik gépről frissíteni lehet a lapot.

(#8828) EddieCivic4g

EddieCivic4g
(újonc)

Köszi az újabb szakértéseket, de ennyire nem terveztem belemászni, hogy biosfrissítés/még sose csináltam/, tartalék procik, stb...
Inkább keresek olyan procit, amit alapból támogat. A mostani géphez képest úgyis jobb lesz :)

(#8829) bringas53

bringas53
(újonc)

Sziasztok. Van egy ASUS P5B alaplapom, Win7 van a gépen. Inditáskor sípol egy rövidet, bevillan a monitoron a kezdőkép, utána fekete a képernyő. Biosba nem tudok belépni, mire nyomnám a gombot, fekete a képernyő. Delete gombbal, F8-al sem tudok mit kezdeni, pár másodperc múlva fekete a kép. Próbáltam Win7 telepítéssel, elindul a betöltőkép, alul a csík utána a kék háttér, 4-5 másodperc múlva fekete a kép, a DVD forog benne. Megüt a guta a méregtől. Mi lehet a hiba? Alaplap, videókártya, memóriahiba? Melyiket kell venni hogy jó legyen? Amit lehetett, kivettem, újra vissza dugtam. Ram, videaókártya, Bios gombelem. Láttam másik ASUS alaplapot ami NEM P5B, lehet vele helyettesíteni? Köszi a segítséget előre is.

(#8830) EddieCivic4g

EddieCivic4g
(újonc)

Összedobtam, működik :K
Dual Core helyett végül Core2Duo E6600 lett. Erre nem írtak bios problémát, nem is lett. Amire nekem kell a gép, arra bőven elég. Legalábbis eddig nem sikerült zavarba hozni :)
Szóval még egyszer köszi a segítséget!

(#8831) guni válasza EddieCivic4g (#8830) üzenetére

guni
(tag)

Sziasztok!

Vettem nemrég egy egy konfigot egy ilyen alaplappal (p5b-vm) és az a gondom, hogy a cpu ventillátor (Pentium D referencia hűtő) állandóan 2500 fordulat körül sivít és hiába próbálom biosban silent-re rakni, vagy speedfannal visszahúzni, nem reagál semmire. Ez mitől lehet?

Köszi!

(#8832) freeapro válasza guni (#8831) üzenetére

freeapro
(fanatikus tag)

4 vezetékes a hűtő? (pwm?)
Ha nem akkor nem tudja szabályozni.

(#8833) guni válasza freeapro (#8832) üzenetére

guni
(tag)

Ja, négy vezetékes, ki is írja a fordulatot, egy picit néha ingadozik is, csak szabályozni nem tudom.

[ Szerkesztve ]

(#8834) freeapro válasza guni (#8833) üzenetére

freeapro
(fanatikus tag)

Jól tetted fel?
Proc hőmérséklet nem magas?

(#8835) freeapro

freeapro
(fanatikus tag)

Nekem 1100-at forog a hűtőm (AC Freezer 7) és 43 fokos a proc (5200).

(#8836) guni válasza freeapro (#8835) üzenetére

guni
(tag)

Nekem 45 fokos alapállapotban, de már amikor hidegen bekapcsolom, akkor is 2500-on indít.

[ Szerkesztve ]

(#8837) freeapro válasza guni (#8836) üzenetére

freeapro
(fanatikus tag)

passzolok

(#8838) jack982

jack982
(kvázi-tag)

Hali!

Sima asus p5b lapom van, jelenleg 2*1gb kingmax ddr2 800mhz ramokkal hajtva.
gondolkodom, hogy veszek 2gb-t még ugyanabból a szériából ami most van.

szerintetek menni fog így a lap minden gond nélkül?
legfrissebb bios van rajta.

Thx

(#8839) freeapro válasza jack982 (#8838) üzenetére

freeapro
(fanatikus tag)

persze
az lehet, hogy húzni nem tudod őket együtt de alap órajelen alap időzítésekkel menniük kell

(#8840) jack982 válasza freeapro (#8839) üzenetére

jack982
(kvázi-tag)

Köszönöm a gyors választ! :R

(#8841) MegalodonS

MegalodonS
(senior tag)

Ma cserelem le a P5B C2Q rendszeremet :R 6 evig hasznaltam :R C2Duo volt az elso majd bios frissites es C2Q.Semmi bajom nem volt vele,csupan annyi hogy nem tudtam 3,0Ghz-nel tovabb huzni.Soha nem hagyott cseben,rengeteget hasznaltam,jatekra,netre,munkara.Igazabol a mai napig tokeletesen uzemel,csak hat eljar felette az ido.Olyan volt mint egy svajci ora,mindig mukodott!Tudom hogy meg siman,lehetne hasznalni regebbi jatekokra,de meg az ujabbak sem hozzak zavarba ezt a rendszert. :C :C :C Remelem a kovetkezo is ilyen lessz majd :R

(#8843) petiww

petiww
(kvázi-tag)

Hali mindenkinek!

Szegény P5B-m meghalt, illetve csak részben...
Egy finom villám belecsapott a rég nem használt telefonvezetékbe, onnan a VoIP-be, aztán modem+routerbe majd végül utp kábelen keresztül két számítógépbe kikapcsolt állapotban... Kellett mint pélóra pattanás.
A másik gépnek szerencsére csak a hálókártyája szállt el, az enyémnek meg először az usb portjai épültek le fokozatosan, kikapcsolás után pár perccel pedig az alaplap nyírta ki a tápegységet.
Másik táppal próbálva tökéletesen működik míg megy a gép. (kivéve az usb-ket meg a lan kártyát) Miután kikapcsoltam, ezt a tápot is kinyírta. :W
Pedig tuti hogy egy két-három évig még tökéletesen működött volna...

I'm just sayin'

(#8844) pasas111

pasas111
(újonc)

Olyan problémám lenne, hogy Asus P5B alaplapomba beleraktam egy VTX HD6770-est és miután felraktam a driverét (3 verziót is próbáltam) akkor olykor a képernyő elkezd remegni vagy a képernyő felső felén időnként csíkozás látható. Esetleg bármi ötlet, hogy problémát mi okozhatja? Esetleg vki találkozott már hasonló problémával?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.