- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Autós kamerák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
Pszihonaranc #114075 üzenetére
Képzeld el, hogy megfogod a pendriveot és bedugod az USB portba. Az 1 percenként eltűnik a rendszerből majd visszatér.
Teljesen mindegy, hogy te power user, admin, kőolajfúrón dolgozó ember vagy Magdi mama, ez az a szint ahol nincs igénybevétel és nincs tudásszint. Ez a legalja minimál, teljesen user tudás és munkakör független.
Hiába vagyok admin és hiába telt el a fél életem szervizben meg laptopok között, fogom a kis kanócot, bedugom a gépembe és az eredmény sz@r, ha te csinálod, ha én, pont ugyanaz lesz. Mert ezek félkész termékek. Jobb esetben csak a szoftver része gatya, bár azt is csesznek javítani és az is felháborító, rosszabb esetben elfelejtenek forrasztani a gépsoron a robotok és akkor veszel egy köteg pénzért egy gépet, amiben úgy cseréled az alaplapot, mint kolis korunkban mi az alsógatyát.
A tanácsom az, hogy első körben olvass eszetlen sokat utána, hogy melyik gépnek milyen nyűgei vannak szoftver és hardver oldalon, majd ha megtaláltad azt, ami mondjuk hajlandó hozni egy 1997-es laptop megbízhatóságát, akkor kezdj el minden máson agyalni.
A tanácsom már fentebb megvolt, ami szóba jöhet sorban megveszed és eladod. A legjobb nyer. Ha az is sz@r, akkor elég frusztrált leszel, garantálom, mert hát mire válts, ha elfogytak az opciók
-
Tikakukac
titán
válasz
Pszihonaranc #114071 üzenetére
Visszatérő probléma nem csak nálam azért nem fejtettem ki. Igazándiból lassan 2022 van és én annak is örülök lassan ha egy eszköz legalább azt tudja, amit 20 évvel ezelőtt. Bedugom a portba az ellendarabot és az azt csinálja, amit neki kell.
Ilyen übermagas igényeim vannak, amiket nehezen ugranak meg a gyártók
Te helyedben lennék nem így indulnék neki a gépvásárnak.
-
Tikakukac
titán
válasz
Pszihonaranc #114069 üzenetére
Dokkoló.
-
Tikakukac
titán
válasz
Pszihonaranc #114066 üzenetére
Amelyikre ha rádugom a gépet 50-szer akkor 50-szer fogja vinni a rádugott cuccokat.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Pszihonaranc #114065 üzenetére
De szerintem nem nagyon tudod hasonlóan konfigurálni
T szériába jellemzően 15W proci van, (normál) P-ben meg 45W, ultrabook munkaállomásban pedig vagy 45W és megsül, vagy 15W és ugyanott vagy mint a T-vel. Kivéve talán a GPU, abból lehet tudsz erősebbet beletenni.Megjegyzem ez elméleti véleményem, nem nyálaztam át az összes T és P specifikációt.
+ egy vödörnyi diszperzites szárazjég felett pedig ne használd, mert lefagy a kezed
-
Tikakukac
titán
válasz
Pszihonaranc #114061 üzenetére
Azt, amibe még elfér plusz 10 deka vörösréz a hűtés mellé, hogy használni is tudd amit beleraktak.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Pszihonaranc #114061 üzenetére
"az elérhető opciók közül az egymáshoz teljesítményben legközelebb eső cpu, gpu felszereltséggel"
Szerintem -elméletben- azonos teljesítményű kiépítésben nincs értelme az összehasonlításnak. Én a P15-öt választanám, mert az tud talán a legerősebb lenni, de ha valakinek a hordozhatóság kell, akkor T széria. A kettő között lehet talán a P1 a mobil munkaállomás kiépítésével, de annak meg szerintem nem sok értelme van.
-
vicze
félisten
válasz
Pszihonaranc #114046 üzenetére
Mámrint a modell bemutatásának éve, vagy egy adott példány gyártási dátuma?
-
Tikakukac
titán
válasz
Pszihonaranc #114046 üzenetére
Notebookcheck és a teszt dátuma erősen mérvadó.
-
soldi3r
veterán
válasz
Pszihonaranc #85342 üzenetére
En sem, szerintem a beepitett halozatkezelo tokeletesen teszi a dolgat.
-
Chaser
legenda
válasz
Pszihonaranc #85337 üzenetére
nálam access nélkül is megjelenik egy olyasmi hogy bejelentkezés más módon van ilyesmi, előtte pin kódot kér, de utána már lehet loginnal belépni, én is csak upc-nél találkoztam ilyennel
szerk: lehet access használatával nem jelenne meg
de amúgy jó pofa, lehet látni merre vannak a routerek fizikailag, én csak arra használtam, nézegetni
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Pszihonaranc #85337 üzenetére
-
Chaser
legenda
válasz
Pszihonaranc #84979 üzenetére
nem nullára, 10% körülre amikor a windows már nyivákol hogy töltő kellene
0-ra levinni elég sok % töltéskapacitásba kerülhet -
Chaser
legenda
válasz
Pszihonaranc #84977 üzenetére
havi egyszer azért nyugodtan merítsd le az akkut, ártani biztos nem árt neki, sőt...
-
Chaser
legenda
válasz
Pszihonaranc #84969 üzenetére
elvileg az egyik sata3-mas, gyakorlatilag meg sztem ua., ha összeadod mindkettőnél termék árat+pk-t 1$ híján ua., ha több a posta kevesebb ebay jutaléka van..nagy kópé
nem láttál még 10$-os cuccot 1$+9 shipiingért?
amit néztél egyébként az nem jó, ahogy mondták, 9,5mm-es kellhdd-bők kb amelyik tetszik, sata3 parasztvakítás, sata1 szintet sem érik el, max a lemez szélein a leggyorsabbak is - 10k rpm-esek talán tartósan is tudnak pötyögni 130mbps-en, de ott a hdd topik melyik megbízhatóbb széria és melyik nem/
szerk:
szabályzásnál a lényeg ne menjen 90% fölé, alsó érték lényegtelen / bár felső se csinál csúnyákat nagyobb értéknél sem, ha sanyo/lg, akkor mehet max 90-re, panasonicnál 95-re is, de max töltöttségen sem attól fog meghalni, de biztos ami biztos/ -
dugo_
veterán
válasz
Pszihonaranc #84969 üzenetére
Habár csak egy gyors guglizás meg a józan paraszti ész áll a rendelkezésemre, szinte lehetetlennek tartom, hogy a T420slim-ben 12,7mm-es optikai meghajtó legyen. Ha tévedek, akkor javítsatok, de azért mérd le a meghajtót (vagy keress rá az Eszközkezelőben kiírt típusszámra), mielőtt rendelsz.
Szerintem 9,5mm-es van benne, ahhoz pedig egy ilyen TP-re szabott darab való: [link]
Akku:
Power Manager -> Battery -> Battery maintance -> Charge thresholds -> Custom.(Én 65%/75%-os beállítást használok, de nem is megy akkuról a gép...)
-
Chaser
legenda
válasz
Pszihonaranc #84878 üzenetére
9,5mm-es tp specifikus sata
innen apróról, alfától - tőlem most nem -, ebayről, ha nem sürgős nyilván onnan a legolcsóbb /ideális esetben meglepi nélkül azt küldik ami a képeken volt, nem mindig/
hdd-re meg ott a topik, értelemszerűen max 9,5mm-es lehet, de nem sok vastagabb van -
lakkusjj
aktív tag
válasz
Pszihonaranc #84878 üzenetére
-
Chaser
legenda
válasz
Pszihonaranc #84875 üzenetére
?
egy beépítőkeret
hdd-k árát meg látod -
dugo_
veterán
válasz
Pszihonaranc #84695 üzenetére
Az MS szerveroldalán van valami. Ne is kerestess vele frissítést, felesleges. Van, hogy 1-2-3 nap eltelte után hirtelen magától felugrik 250 találattal, aztán mehet a móka.
.NET mehet innen.
BIOS update BIOS-t frissít. Nézd meg a két verzió leírását, ha nem ad valami hasznos pluszt/javít ki valami bugot, akkor felesleges cserélni.
-
metal01
őstag
válasz
Pszihonaranc #84695 üzenetére
A .NET-et frissíteni fogja a Windows is majd csak légy türelmes. Órák (fél nap is lehet) ahogy Tim írta. A BIOS-nál érdemes megnézni, hogy mi az amit javítottak az előzőhöz képest. Ezt szintén a Lenovo oldalán tudod megnézni az adott BIOS update mellett egy text fájlban.
-
Tim82
félisten
válasz
Pszihonaranc #84691 üzenetére
A Win 7-es WU-nak mostanában van, hogy akár fél nap (!) is kell, mire hajlandó találni valamit. Amikor meg végre frissít, be fogja kajálni a RAM 90+%-át, szóval akkor meg alig fogod tudni használni a gépet, amíg nem végez és az is órákba telik, ha több évnyi frissítést kell lehúznia.
-
metal01
őstag
válasz
Pszihonaranc #84691 üzenetére
A System Update-et frissítsd manuálisan a Lenovo oldaláról. Van abból is újabb. Plusz a .NET Framework-öt. A Windows update-tel meg légy türelmes
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
Pszihonaranc #83187 üzenetére
Na heló srácok. Feltettem a T420 billentyűzetet apróra. Lehet csipegetni akinek kell
-
btudos
nagyúr
válasz
Pszihonaranc #83187 üzenetére
Tessék, már meg is győződtél róla.
Egyébként legegyszerűbben egy másik billentyűzettel.
-
Chaser
legenda
válasz
Pszihonaranc #83171 üzenetére
500-ért szokott menni vakerán + posta.
Milyen jót derültem akkor új T500 billzetnél pár éve amiből kiesett két gomb, 2k-t ajánlottak -
Tikakukac
titán
válasz
Pszihonaranc #83174 üzenetére
Vatera, ebay, apró, jófogás, ahol éred
-
Tikakukac
titán
válasz
Pszihonaranc #83171 üzenetére
Legtöbb alatt ugyanaz a mechanika az érték leginkább az úgyis.
Persze ha olyan a billzet akkor igen. Kintről vettem gombot 2k-ért is+posta. Ügyfélnek 3k-ért is 2-t.
-
Tikakukac
titán
válasz
Pszihonaranc #83167 üzenetére
Én 1k/darab áron láttam mechanikával ami mondjuk hááát picit necces belföldre, bontás...hát ahhoz kell kézügyesség abban nem tudok neten segíteni majd belelendülsz.
fo_di: Mondtam, azzal lesz a gond.
-
Tikakukac
titán
válasz
Pszihonaranc #83165 üzenetére
Mechanika és gombok darabáron. Aki eltöri és hasonló. Vaterán volt aki 6 hónap alatt eladott 32k-nyi gombot egy 5k-t érő billzetből.
-
Chaser
legenda
válasz
Pszihonaranc #83150 üzenetére
Tedd be egy tál rizsbe..hátha
Van gyári új magyar billzetem, nem több tízezres téttel -
hkari
őstag
válasz
Pszihonaranc #83148 üzenetére
Szerintem csak szigetelés a szerepe. Én levenném, és aztán valahogy visszaragasztanám.
-
Tikakukac
titán
válasz
feltehetőleg ezért nem működik
Remek hírem van: nincs ott semmi érdekes, nem azért nem működik. Azért nem működik mert ami alatta van réteg na azok vannak összezárva, ha kis mákod van és ügyesen már szárítottad is, akkor már kezd oxidálni is az egész.
Kíméld meg magad felesleges köröktől, billzet gombokra elad, másik billzet megvesz. Napok gyötrődésétől kíméled meg magad 4-5k-ért cserébe.
Ha van mód rá elkerülném a fölösleges tízezres kiadásokat.
Ezért vegyed aprón és nincs gond. Az a baj esetedben ultrahangos mosó ami talán-talán érne valamit. Na azt sem fogják neked megcsinálni olcsóbban, mint egy akciósabb billentyűzet ára aprón.
-
válasz
Én kicserélném a billentyűzetet. Szétszedés nélkül mondjuk rárakod a radiátorra (bár lehet hülye ötlet)?
-
azbest
félisten
válasz
Pszihonaranc #83141 üzenetére
gyanítom ez a billentyűzet is több fóliaréteg összenyomása technikával működik legbelül.
Ha közé folyt, akkor az nehezen szárad ki, de még akkor is lehet, hogy összetapadva marad.Normál asztali billentyűzeteknél nem nagy kunszt a szétszedés, de a notibillből lehet jobban jársz, ha veszel egy újat.
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
Pszihonaranc #83104 üzenetére
Fejlemény: Adtam neki ma még egy esélyt, bekapcsoltam a gépet. Szépen bekapcsolt, megvan minden adatom. Most mentegetem át őket külső hddre.
Viszont a billentyűzet az bekrepáltbekrepált. Nem reagál semmire, a világító billentyűk közül (cspslk, mute, mikrofon, hang fel - le, bekapcs gomb) egyedül csak a bekapcs világít.
Touchpad, ujjlenyomat, működik. Trackpoint nem.
A billentyűzet folyamatosan pittyogó hangot ad ki (olyat, mint amikor egyszerre 3 vagy több gomb van lenyomva).
Menthető még a klaviatúra , vagy újat kell venni? -
Tikakukac
titán
válasz
Pszihonaranc #83119 üzenetére
Bekapcs gombot hosszan ha nem akksi ki aztán szevasz.
-
maláj
addikt
válasz
tápkábel ki
-
donjohnson
addikt
válasz
megnyomod hosszan a bekapcsoló gombot, akkor se?
kb 6-8 mp-ig.szerk.: igen, akkor muszáj leszel.
-
Tikakukac
titán
válasz
Pszihonaranc #83115 üzenetére
Hát gépedből SSD ki, asztaliba berak, tápkábel adatkábel rádug és lemented ami kell. Utána meg lehet szórakozni ezerrel a notival.
-
válasz
Pszihonaranc #83115 üzenetére
Ne önts bele semmit.
-
Tikakukac
titán
válasz
Pszihonaranc #83111 üzenetére
Asztali gép valamerre?
-
Tim82
félisten
válasz
Pszihonaranc #83111 üzenetére
Ha a gumibakokra gondolsz, azok a 2,5" meghajtókhoz is vannak a Thinkpad-ekben.
Ha budapesti vagy, tudok kölcsönadni külső házat.
-
válasz
Pszihonaranc #83107 üzenetére
Ha nincsen ilyen kábeled, vagy külső 2,5"-os merevlemezed, ahová ideiglenesen áttehetnéd az SSD-t, akkor USB-re egy pl. Linux Mint-et írj ki, s onnét bootolva ments át mindent az ideiglenes gépben. Jobb félni, mint megijedni, mert SSD-ről pláne nehezebb az adatok visszanyerése, átlag 2-3-szor drágább az ilyen szolgáltatás, szerintem 100.000Ft alatt nem nagyon létezik.
-
Tim82
félisten
válasz
Pszihonaranc #83107 üzenetére
1,8" vagy 2,5" SSD van a T420s-edben? Ha az utóbbi, akkor elvileg egy 3,5" SATA külső házba is bele tudod tenni. Ha az előbbi, akkor átalakító kellhet, de azt hiszem, eleve átalakítóval van bent a T420s-ben.
-
válasz
Szia!
Ha csak ez fogad, akkor relatíve szerencséd van, legrosszabb esetben a HDD/SSD egyik partíciója nyiffant ki s rajta adat(ok).
Én a helyedben abban a gépben már nem indítanám újra a merevlemezt, hanem egy másik notebookban / SATA csatlakozóval átraknám az összes adatot. Amint egy megvan, akkor lehet nekiesni továbbhaladni Recovery-n, de az is lehet, hogy most a géped úgy észleli a "frissítő" miatt, mintha 1st time akarna indulni a géped (bár kétlem, a HDD-n levő adat mondja, hogy van-e Win rajta, vagy egy clean, friss rendszer, s ott akarna befejeződni a Recovery folyamat).
Továbbá egyelőre töltő nélkül használnám, amíg nem biztos, hogy minden rendben van, legyen elég az akkumulátor ezen időre!
USB-n keresztül ne dugdosgass rá semmit, sajnos perfekt áramvezető (saját tapasztalat...), biztosíték nincs rajta mint pl a töltődön található.
Most több perpill nem jut eszembe...
Sok sikert! Jelezz, ha van valami! -
Tikakukac
titán
válasz
Történt egy olyan, hogy ráborult a billentyűzetre kb fél dl víz, és kiderült, hogy a folyadék álló billentyűzet mégsem az.
Cseppálló billzetre is hoznak vissza gépet, hogy atyaég ez egy fos. Mondom tessék már elolvasni mire is való aztán jönni a pulthoz kéremalássan.
Fogsz első körben ilyenkor egy kábelt vagy asztali gépet vagy másik gépet caddyvel vagy akármit és abba teszed bele a bármit nem a vizes gépbe. Aztán ha ott halott halott, ha nem adatokat mentünk és után szórakozunk egy potenciális túlfeszes/random bajos gépen. De szerintem logikus.
-
Chaser
legenda
válasz
Pszihonaranc #82780 üzenetére
5 éves sony akku, örülj hogy eddig ment. A li-po meg ha jól rémlik hamarabb is hal mint a li-ion.
-
^Clown
addikt
válasz
Pszihonaranc #82778 üzenetére
Mikori gyártású? Gondolom SANYO akku lesz.
-
Tikakukac
titán
válasz
Pszihonaranc #79964 üzenetére
Pszihonaranc: Hálózat. Hogy az adott konnektort mire kötötték, hova megy a föld és később még mi lett ráaggatva azt majd ő megnézi. Annyira nem lenne bonyolult egy fázis-nulla-föld bekötés de sokszor ráz a víz meg a bojler, mert elkottázta az okos. Műszerrel elég gyorsan meglesz.
totron: Toshibán kívül egy ideje már nem nagyon látok nem földelt dugós töltőt. T500-hoz nem ilyen járt, az cserés.
-
totron
addikt
válasz
Pszihonaranc #79962 üzenetére
Ez idegállapottól, fáradtságtól is függ, meg hogy mi van rajtad, hogy mikor és hol keletkezik észlelhetõ átütési pont. Az én tápom tápkábele nem nagy, kerek, földelt dugó, hanem lapos. Nem tudom eleve ezzel gyártották-e (T500), létezik, hogy igen? Itt maga a laptop nem ráz, de ha nem asztalon van használva csakis fémtálca-alátéttel indítom el, na az viszon már csíp, de csak ha a herém ér hozzá, egyéb felületeken nem.
-
HSM
félisten
válasz
Pszihonaranc #79964 üzenetére
Neked se jó meg a gépnek sem. Sanszosan a konnektor lesz a hunyó, esetleg a hosszabbító, ha használsz olyat.
Villanyszerelni a nagy valószínűségű esetben a földelést kell majd a konnektorba. -
Tikakukac
titán
válasz
Pszihonaranc #79962 üzenetére
Egy jó villanyszerelő csodákra képes. A rossz is, csak azok a csodák nem tetszenek majd.
-
Tikakukac
titán
válasz
Pszihonaranc #79959 üzenetére
Konnektor error lesz erősen gyanús.
-
soldi3r
veterán
válasz
Pszihonaranc #79959 üzenetére
Nem. Le kene foldelni rendesen.
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
Pszihonaranc #68822 üzenetére
Ugyanezt a kérdést szeretném feltenni a password managerrel kapcsolatban. Tehát mennyire megbízható ott tárolni minden jelszót.
-
válasz
Pszihonaranc #68012 üzenetére
Nekem heti egyszer fut le a backup a sima Windowsos módszerrel a caddy-ben lévő vinyóra.
Bár visszaállítanom még nem kellett, nem tudom, mennyire megbízható. -
Francia91
veterán
válasz
Pszihonaranc #68012 üzenetére
Acronis True Image, vagy Norton Ghost. Ezeket ismerem es hasznalom en
-
westlake
félisten
válasz
Pszihonaranc #67511 üzenetére
Beviszed a szervizbe és megnézik a gépet, hogy mi a hibája. Körülbelül 15 perc alatt kiderítik.
-
soldi3r
veterán
válasz
Pszihonaranc #67498 üzenetére
Attol meg a problemara megoldas.
-
westlake
félisten
válasz
Pszihonaranc #67498 üzenetére
Nincs kizárva, hogy rosszl lett összerakva. Szerintem viszont valószínűbb a kapcsoló meghibásodása. Ha be tudod vinni a SS-be, megnézetem neked.
#67503: Vegyél rá on-site szolgáltatást.
-
soldi3r
veterán
válasz
Pszihonaranc #67488 üzenetére
BIOSban nem lehet beallitani mit kapcsoljon a gomb?
-
Sensei
aktív tag
válasz
Pszihonaranc #66714 üzenetére
A zöld led akkor világít, ha az olvasó "ready", azaz várja az ujjlenyomatot. Amennyiben nincs előzőleg tárolt ujjlenyomat, értelemszerűen nincs értelme a beolvasásnak, mert nincs minta, amihez hasonlítani tudna.
-
Sensei
aktív tag
válasz
Pszihonaranc #66687 üzenetére
Nincs tárolt ujjlenyomat, nincs mit beolvasnia.
-
rgeorge
addikt
válasz
Pszihonaranc #66678 üzenetére
Szerintem a led kikapcsolt állapotban csak akkor ég, ha az ujjlenyomattal való bekapcsolhatóság is engedélyezve van.
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
Pszihonaranc #66669 üzenetére
Na... váratlan fejlemények.
Beleturkáltam a bioszba és ott a secutiry-nél és az i/o-nál is letiltottam egyaránt az ujjlenyomat-olvasót, toltam egy újraindítást, aztán megint biosz, majd engedélyeztem.
Örömmel jelentem, hogy a gép látja, ott van az eszközkezelőben, ergo működik. Viszont a LED még mindég nem világít kikapcsolt állapotban. Ebbe már nem halok bele, de nem tudjátok mi lehet az oka? (szoftveresen engedélyezve van a led világítás) -
Chaser
legenda
válasz
Pszihonaranc #66645 üzenetére
Ha eddig pilácsolt az előző és az új nem hiába keresel drivert...
Ha nem lenne fenn drivere estközkezelőben látnád mert rosszallaná,. x200t-nél direkt nem raktam fel, látszott is. A döglött T500 FPR-esnél nem látszik semmi. Nálad meg még világítania is kellene. Telefon nekik aztán majd lesz valami. Nem tudom pontosan milyen garancia vonatkozik a cserélt alkatrészre. -
Schuby
aktív tag
válasz
Pszihonaranc #66645 üzenetére
FF alatt nekem se, valamelyik kiegészítő akadályozza. chrome alatt müködik.
-
Schuby
aktív tag
válasz
Pszihonaranc #66643 üzenetére
nekem a biometrikus eszközök alatt van de ha neked nincs fent drivered akárhol is lehet. megnézném a human interfész alatt nekem pl olyanom nincs. Mondjuk nem is 420s az enyém
Drivert csak a 4 jegyü szám ismeretében tudnék írni, de te ennek ismeretében megkeresheted itt -
Schuby
aktív tag
válasz
Pszihonaranc #66635 üzenetére
Jelzem az eszközkezelőben nem a biztonsági eszközök közt kell lennie az ujjlenyomat olvasónak.
A TinkVantage Fingerprint Software pedig nem a driver. Az egy progi ami az ujjlenyomatot használja jelszókezelőnek és tudtommal nem müködik minden tipusú FPR rel együtt. (Min 2 félét használtak a thinkpadokban és ha jól tévedek csak az Authen Tec-kel müködik.) -
Pszihonaranc
senior tag
válasz
Pszihonaranc #66638 üzenetére
Leszedtem egy TinkVantage Fingerprint Software nevű programot, és az sem látja...
Tikakukac Értem amit írsz, csakhogy a szervizes házhoz jött, és nem műhelyben dolgozott. Éppen ezért nem kellett semmit dupla munkalapozni, és a kijelzőt is kb 40 másodpercbe tellett korrigálni. Így ezzel semmi kellemetlenséget nem okozott.
Kellemetlenséget okoz viszont a nem működő ujjlenyomat-olvasó, amiről a szerelő ugyebár nem tehet. Kibontatlan dobozokban hozta az alkatrészeket, saját kezemmel bontottam ki. -
Tikakukac
titán
válasz
Pszihonaranc #66638 üzenetére
Ha egy gépet fekete képernyővel borítanék elő az igencsak ciki lenne, ezért van az átadás előtt a főpróba, amikor megnézzük megint, nem-e csesztünk el valamit, nem sok idő, de annál kellemetlenebb, mint dupla munkalapozni, mert ment a kapkodás...nem éri meg. Egy kis nem benyomott patent belefér, okés, azt össze lehet pattintani, ez megesik, főleg amióta szinte csak az tartja össze a gépeket alul-felül-oldalt és körben, egy nem működő gép nem, főleg ha hosszú ideig volt bent és tolódott az egész, mindegy ki miatt.
Ha a tesztelés meg szemre ment, akkor nekem is csak tesztelt dolgaim vannak, ránézésre minden cuccom műxik, ehhez képest bedöglött 3g modem és lap áll rendesen a placcon. Ha valami nem megy, akkor szoftver-hardver-szerelés trióban tudsz bukni. Márkaszervizben mindig van kallódós géphalmaz, nem tart sokból bedugni egy másikba vagy egy olyanba amivel kompatibilis és ha ott sem megy, akkor vagy magic szoftveres gond van vagy tényleg defektes, esetleg a 2 gépnek van ugyanaz a hibája, de itt már lottót érdemes venni. Negyedik kateg a parajelenség, ilyen is van, ezeket el kell fogadni. Ha 3-4 szervizes átnézése és 7 alkatrész berendelése után 2 teljes donorgépet felhasználva sem megy valami, akkor fel kell adni és csere amblokk. Bele szoktak menni ilyenkor, nem olcsó annyira az alkatrész sem ám, mindenkinek jobb
-
Chaser
legenda
válasz
Pszihonaranc #66635 üzenetére
Itt nincs FPR..nem is lehet ha világítania kell alapból és nem világít. DOA röviden gyári döglött, pont mint az enyém ami jött nemrég T500-ba...
Touch rész ott is megy. Nálam anno egy dell szervizes 1525-ben cserélt pár cuccot. Azon érintős led sor van, bekapcskor nyomat egy knight rider effektet
de jó pofa, mai napig működik. Bekapcsolta, pilács nem volt. Mondom neki mester nagy a baj. Nem látom KIT-et. Nem értette
Mondom ennek itt pilácsolnia kellene effektben..kiverte a víz egyből
elfelejtette becsatlakoztatni az érzékelőjét
-
Chaser
legenda
válasz
Pszihonaranc #66633 üzenetére
Ha csatlakoztatva van és nincs életjel, eszközkezelőben se látszik akkor DOA. Most gonosz leszek, találd ki mit jelent
Egyébként egyszerű, dobd fel az FPR driverét, ha nincs benne sztem telepíteni se engedi, legalábbis érdekes lenne ha engedné. Ha defektes volt akkor értelemszerűen ki kell cserélniük megint. Ez amolyan orákulum szervizes lehetett, még próba előtt látta hogy jó lesz
vagy kipróbálta előtte amit kb kötve hiszek...meg hát akkor menne. Beszerelés után gondolom bekapcsoltátok, nem tűnt fel hogy előtte még pilácsolt valami?
-
Schuby
aktív tag
válasz
Pszihonaranc #66631 üzenetére
FPR(fingerprint)=ujjlenyomat olvasó
drivert telepítettél hozzá? -
Chaser
legenda
válasz
Pszihonaranc #66323 üzenetére
Nem a szerviz ül rajta, hanem aki "intézte"...érdekes mód azóta nem reagál privátra
na majd kiderül mi történt, jelentettem végre az illetékes helyen.
-
Chaser
legenda
válasz
Pszihonaranc #66308 üzenetére
Nem tudom, de az egyik ott dolgozó emberke aki ph-n is fenn van az én alkatrészeimen lassan 4-5 hónapja ül...jó is hogy eszembe juttattad.
-
Gondwana
addikt
válasz
Pszihonaranc #66308 üzenetére
Egyik eshetőség olyan alkatrész, amiből több romlott el, mint vàrhatò volt és màr nincs készleten = backorder.
Màsik meg olyan alkatrész hibàja, amire nem szàmìtottak, hogy elromolhat, tehàt megintcsak oem backorder. Több részlet hijjàn csak mégtöbb okoskodàsra futja. -
xcds
őstag
válasz
Pszihonaranc #65754 üzenetére
Nem. Bejelentés időpontja számít.
-
válasz
Pszihonaranc #65618 üzenetére
Fogalmam sincs, ahhoz még nem volt szerencsém. Próbáld ki egy kis felületen óvatosan, de nem vállalom a felelősséget
-
Chaser
legenda
válasz
Pszihonaranc #65618 üzenetére
Azok fertőtlenítők
vannak általános tisztítószerek. Nekem van valami habom is, azt szoktam használni.
-
válasz
Pszihonaranc #65612 üzenetére
Ha nincsenek nagy karcok, fogkrém is jó szivaccsal. Legalábbis anno T40-en működött
-
TOZ
addikt
válasz
Pszihonaranc #64493 üzenetére
Szerintem én is irtam, hogy Delta.
Évekkel ezelőtt egyik nap jöttek elvitték, másnap visszahozták. Melóhelyemre. Nem kértem asztali kókányolást (on site nbd gari volt a gépen). Zsanérlötyögés volt az issue.Btw. a 2008-ban vett T61-ről írok most is. Megérte.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Pszihonaranc #64515 üzenetére
tavaly januárban
-
btudos
nagyúr
válasz
Pszihonaranc #64513 üzenetére
Írni azért lehet nekik, nem kerül semmibe.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Pszihonaranc #64513 üzenetére
én voltam ott két T410 zsanérjavítással, minden oké volt
-
Dhampir
félisten
válasz
Pszihonaranc #64509 üzenetére
Igen, nem a budapestire gondoltam.
A Smartservice nagyon profi.
-
buca84
őstag
válasz
Pszihonaranc #64509 üzenetére
Írd meg a smarservices-nek a gondod, a szériát és ők tutira megmondják, hogy kimennek-e vagy sem?
-
buca84
őstag
válasz
Pszihonaranc #64503 üzenetére
Nekem next day businnes garancia van a gépen.
De ha írsz mailt nekik, vagy felhívod őket, segíteni fognak. -
Dhampir
félisten
válasz
Pszihonaranc #64501 üzenetére
Vidéki Deltában voltál?
-
Tim82
félisten
válasz
Emlékeim szerint egészen pontosan én ajánlottam neked recovery-s problémával kapcsolatban a Deltát a privátban feltett kérdésedre. Mivel nekem és más fórumtársaknak is pozitív tapasztalatunk volt az elmúlt években velük (legalábbis a budapesti átvevőhelyükkel/szervízükkel), ezért mertem ajánlani. Elnézést, hogy nem váltak be, amit írsz róluk, az valóban hajmeresztő.
-
Tikakukac
titán
válasz
Pszihonaranc #64503 üzenetére
Warranty check megnéz és már látod is.
-
buca84
őstag
válasz
Ha olyan gari van a gépen, akkor kijönnek. Én szombathelyi vagyok. Kijöttek kijelzőt cserélni. Előtte egyeztetések sorozata volt és flottul ment minden.
-
Dhampir
félisten
válasz
Pszihonaranc #64495 üzenetére
+1 a Smartra
-
btudos
nagyúr
válasz
Pszihonaranc #64493 üzenetére
Smartservice
Telefonálj nekik, kérdezd meg, garanciában kicserélik-e, velük meg lehet beszélni, hogy csak akkor viszed oda a gépet, amikor megvan az alkatrész. Odaviszed, berakják és mehetsz is.
-
btudos
nagyúr
válasz
Pszihonaranc #64466 üzenetére
Zsanercsere? Ha el meg a garancia, egy probat meger.
-
válasz
Pszihonaranc #64464 üzenetére
Hangosabban nyöszörgő barátnő
-
Mr.ReD
csendes tag
válasz
Pszihonaranc #63845 üzenetére
azt még lehet, addig kell amíg a garancia még "él"...bruttó 34.900 az usanotebooknál...
-
Mr.ReD
csendes tag
válasz
Pszihonaranc #63838 üzenetére
éltem volna.....de sajnos utolsó nap este gondoltam a 1 évről 3 évre garanciakiterjesztés megvásárolni online a lenovo usa honlapjáról, amikor koppantam .....anno ha jól emléksem 25.000 lett volna kb..most 40.000 környékén van ha jól tudom...mostani X230 (mind a kettő)t 3 év garival vettem alapból...
25.000-ért megérte volna, 40.000 elgondolkoznék...hozzátéve az X201-nek 4 éves korában sem volt semmi baja, mikor eladtam. És azért használva volt.
-
Mr.ReD
csendes tag
válasz
Pszihonaranc #63813 üzenetére
Szia!
Online még régebben az X201-re néztem, nem engedte....csak megvásárolni tudod a kiterjesztést pl usanotebooknál..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- AKCIÓ! PC Specialist Recoil VIII 17 notebook - i9 14900HX 16GB RAM 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest