- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Hobby elektronika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fujifilm X
- Milyen házat vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
válasz
szektamokus #58199 üzenetére
Ha előrelátó vagy és kell a teljesítmény, akkor mindenképpen (abból is az i5-öst). Ha elég a C2D akkor én egy X200s-t választanék.
-
franc0
őstag
válasz
szektamokus #58196 üzenetére
Az X200 világbajnok ebben a témában.
De egyébként is, ha némán akarsz netezni és filmezni, arra már feltalálták a tabletet.Az X220 nálam tpfc fix1-en néma volt egyébként ugyanúgy, de jobban melegedett.
-
hito
nagyúr
válasz
szektamokus #58196 üzenetére
Első generációs procik szerintem melegedősebbek, mint a C2D, Sandy Bridge-től pedig felfelé pedig hűvösebbek.
Nekem volt i5-ös X220, i7-es X220 és i7-es X201 is. Első kettő nagyon halk és hűvös, utóbbi sajnos nem.
-
szektamokus
tag
Sziasztok,
Gondolkodok, hogy a mostani x200-am lecserélem egy x201 vagy x220-ra.
Ha valakinek x200 mellett volt a másik kettő közül valamelyik, az meg tudná mondani, hogy mennyivel melegszik jobban az i5 mint a c2d?Az x200-ban nekem p8600 van és ezzel (tpfc: fix 1-en) net alatt teljesen csöndben (kb 2-2200RPM) van és netezés, filmezés alatt 40-50 fok közt elvan, arra lennék kíváncsi hogy hasonló ventilátor szabályzással mennyivel melegszik jobban az újabb széria.
-
válasz
soldi3r #58157 üzenetére
ez csak másodgép volna, az esetek legnagyobb részében a t60 is elég, csak néha jól jönne, ha erősebb lenne. még meg kell beszélnem magammal, hogy akarok-e költeni egy kicsit erősebb és újabb gépre, aminek rosszabb a kijelzője
premiere-rel vágok, az a komolyabb nvidiákból tudna profitálni, de a 4magos asztali i5-ömön 50 fps fullhd nyersanyaggal is elvagyok dedikált vga nélkül, 25 fps anyaghoz meg gyengébb gép is elég, de a c2d már pont nem, vagy neccesen.
-
orangutan4
tag
Üdv, a t60as lenovo thinkpaden (XP) valamiért mostanában nem jön be a kék ThinkVantage gomb megnyomására a menü. Illetve a mellette lévő fizikai hangerő/némító gombok használatának sincs visszajelzése, de amúgy működnek. Ezenfelül a töltöttség visszajelző ikon is eltünt a tálcáról.
A ThinkVantage gomb amúgy bootolásnál működik, szal nem hibásodhatott meg. Mi az amit vissza kéne állítani, h ezek újra működjenek vajon? köszi -
-
hito
nagyúr
De persze, teljesen igazad van. Viszont ez jóval izgalmasabb. Szoktam nézegetni egyébként. Az idegesít csak, hogy vásárlás előtt nem tudom megfogdosni, megnézegetni. Zsanért például hogy tesztelem le e-bayes vásárlás előtt?
Tikakukac: mielőtt csatába indul az ember megnézi, hogy az ellenség haderőben mit tud az övéhez képest
-
Tikakukac
titán
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #58185 üzenetére
Displayport-tal például akadnának gondok szerintem, ha jól tudom X300-on nincs, de X301-en már van. Na, előbb legyen meg az X300, utána nekiállok körüljárni a témát, mert akkor ezek szerint nem olyan nagy hülyeség. X301 nagyon ritka és drága. Ha most sikerül jó áron leakasztanom egy X300-at, akkor 25-30eFt-ért nem hülyeség berendelni egy 301 lapot és utána még a 300-asat is el tudom adni 15-20eFt-ért e-bayen szerintem.
YumeD: hajrá, én szeretem a DIY-et
-
YumeD
tag
Én pl. a fentiek miatt gondolkodok hogy kikapom az egész istenverését és kap egy w520 alaplapot a cucc, 50-60 körül már láttam. Kasztni miliméterre ugyanaz. Proc. is gen2, nVidia is újabb, kiseb tdp, gyorsabb. Ezt meg belefaragom egy Commodore 1541 meghajtó kasztnijába és csinálok belőle nas/htpc-t, csini lcd panellal a drive elején
-
hito
nagyúr
Mi lehet igaz abból, amit az ismerősöm mondott, miszerint az X300-ba lehet tenni X301 alaplapot is akár (?). Személy szerint kizártnak tartom.
-
YumeD
tag
Mennyit panaszkodtok, lenne nVidiás, első generációs i7-es gépetek, megtudnátok mi az a kazán
50C idle... ahh, a s*ggemet is földhöz verném örömömben -
Tikakukac
titán
válasz
metal01 #58174 üzenetére
Mert működik. Amikor infrával kiméred és hoz ugyanennyit akkor kell gondolkozni, gondolom láttál már samsung vinyót 25 fokos szobában 20 fokon. Na az hasonló butaságot tud: hibás szenzor, rossz kalibrálás stb.
Tökmindegy, 50-60 fok egy gépben olyan, mint neked kint a 20 fok.
-
Sensei
aktív tag
Az X300 renitens, két generáció között jelent meg: ThinkPad History
-
Francia91
veterán
-
Tikakukac
titán
válasz
metal01 #58161 üzenetére
Normális. Amekkora szar szutyok a legtöbb oldal, szegény proci elég keményen szokott menni terhelésen, így az a 25 fokos delta nudli.
Hűtés passz, 1-es ventin befixelem a dolgokat és viszlát, ha 60 akkor 60, cserébe kuss van, és efölé ritkán megy. De majd megnézem, úgyis elment még egy lap, letesztelem eladás előtt.
-
r4z
nagyúr
válasz
Sanyi.mTs #58093 üzenetére
A smart card reader az azonosító kártyákhoz van, a nyílása az ExpressCard foglalat alatt van. Asszem az a Ricoh gyártmány is, de ha hazaérek, meglesem.
Ultranav helyett a csupasz Synaptics drivert tedd fel inkább a Synaptics oldaláról, sokkal jobban konfigurálható. Ha fent van, WinUpdate alól tiltsd le a frissítését, mert vissza fogja rakni helyette az Ultranav drivert önkényesen.
-
-
metal01
őstag
válasz
Tikakukac #58160 üzenetére
Nem arról beszéltem, hogy PANTHENOL-lal kell a lábam kenni mert szenesre égeti, hanem, hogy átlagos használat közben normális-e az 50+ fok. Pl. szimpla böngészés közben. És hogy a PCI, és APS miért megy 50 fölé? 3500-3600 rpm-en (kettes fokozaton) azért már van hangja a ventinek. Pedig tök tiszta a gép belülről, ki van pucolva, újra van pasztázva stb... X200s-el kapcsolatban nincsenek tapasztalataim, ezért kérdeztem.
-
metal01
őstag
Egy X200s-nél mennyire normálisak ezek az értékek?
SL9400, 1866-os proci van benne. Alul is van feszelve. Újrapasztázva. A proci felszalad 50 fölé is böngészés közben, de ha nyugiban van, akkor 43 körül mozog. A PCI, és az APS elég magas. 50 felé szalad. Mi lehet a gáz vele? Maga a hűtés haldoklik? Kettes fokozaton van hangja már a ventinek.
-
hito
nagyúr
Es nekem az fontos lenne. De nem is lenne nagy baj, ha mellette lenne egy erosebb proci, akkor kitolna magabol CPU-bol. De igy valoszinuleg kelleni fog a Crystal HD kartya. Persze meg annak is utana kell nezni, hogy az milyen kodolasokkal tud megbirkozni, mert ha jol emlekszem annak is vannak vakfoltjai.
-
soldi3r
veterán
válasz
lakkusjj #58153 üzenetére
Igazad van, visszaszamolva az eveket 2009-ben kellett valasztanom a T400 es az E6400 kozott.
(#58155) qnadam, Ott lehet, nekem 8 eve nincs asztali gepem. Az ujabb gepeknel mar a 3D CAD is szepen fut integralt VGA-val i5-on, ha az ember dolgozik vele, megeri befektetni.
-
Francia91
veterán
válasz
joeetm #58146 üzenetére
Win7 és Win8 is jó. Nekem a T60p-n a Win8 is gond nélkül ment, csak a drivereket kell kézileg, egyesével telepíteni 8-asra, Win7-re meg a System Update kb a dolgok 60-70%-át találta csak meg
De ha nem akarsz minden drivert egyesével, kompatibilitási módban telepítgetni, jó lesz a Win7 is. Win8-cal még érdemesebb várni, bár T60-ra nem csinálnak már drivert szerintem W8 alá -
joeetm
tag
Kérhetnék némi tanácsot?
T60p-t nyúzok még egy ideig, és xp van rajta, amit ugye muszály lesz cserélni. Win7, vagy 8.1 lenne a jobb szerintetek?előre is köszönöm
-
hito
nagyúr
Mennyi esélyt jósoltok egy Crystal HD kártyának a WWAN helyén X300-ba whitelist BIOS-szal (ha egyáltalán van hozzá WL bios)?
-
SPeti1984
senior tag
Kíváncsiságból este elővettem a szekrényből az x200 gyári akksiját amivel kb 1 hónapot volt használva azóta (2009-es a gép) a gyári nagyobb akksi (ezzel most is kb 2.5 órát bír) volt a gépben. Viszont csak villog a töltőikon és nem tölti. Előfordulhat hogy állásában kuka lett? Lehet ezzel esetleg valamit kezdeni még vagy érdemes egyáltalán?
-
Sziasztok!!
Nincs valakinek elfekvőben T500-hoz HDD takarója??
THX!!
-
még rágódok kicsit. a t410 olcsóbb, és nagyobb felbontást ad, az x201 drágább, viszont olyan kompakt és helyes. komoly szükségem amúgy egyikre sincs, az i5-nek ugyan megorültem, de az öröm jócskán csökkent, amikor kiderült, hogy csak kétmagvas, de a t7400as t60on is elvagdosok akár 720p videót mindenféle forrásból gond nélkül, szóval a meglevő c2d sem vészesen kevés.
-
sesshou
senior tag
T61 tetejéről nem tudjátok véletlenül hogyan lehet eltüntetni valahogy a karcokat vagy legalább enyhíteni rajtuk ha egyáltalán van rá mód?
-
hito
nagyúr
Most fő a költséghatékonyság. Minél kisebb ráfordítással szeretnék upgrade-elni. Ha a kettőt sikerül egy 20-asért eladnom, akkor 65eFt-ért van egy gönyörű állapotú T410-em nagy felbontású panellel, FP-tel, 5%-os elhasználódású akksival (!!!), és minden földi jóval. Az azért nem rossz. 20-asért meg eladom a viharvert (tényleg ocsmány állapotban van, 0perces akksi és törött ház) HP 2230s-t HDD nélkül (ennek a helyére jött a T410) és 45-ből megvolt az upgrade Suzukiról VW Phaeton-ra
-
Colonel993
senior tag
Ti miként szoktátok a képernyőt kalibrálni?
T500-ra mit a tuti?én pl a jó dinamikus színeket szeretem de jó lenne ha valamilyen szinten természetes maradna mivel sokat fotózom és a PS utómunkálatoknál számít, hogy egyel több vagy kevesebb a piros szaturáció...
-
Tim82
félisten
válasz
Francia91 #58121 üzenetére
Igen, ATI-s és salieri.-től vettem. Már van benne 4 GB RAM és kapott egy jó 9 cellás Pana akkut. Meg bele fog menni a 120 GB-os Vertex 2-m. Két dolgot kicsit sajnálok, hogy nincs benne: FPR és (a smart card reader helyett) PCMCIA. Igaz, ezeket utólag is tudom pótolni...
Valóban gyönyörű képe van a Z61p-nek, de a T500 sem kell, hogy szégyenkezzen.
-
hito
nagyúr
válasz
osztraksajt #58119 üzenetére
-
hito
nagyúr
Szerintetek mennyit lehet kérni egy alig használt Intel 80GB-os 1.8"-os microSATA SSD-ért? 100/100-as, HDD Sentinel szerint össz-vissz 3napot ment. Típusa: Intel SSDSA1M080G2LE. Nem tudom, hogy X-18M, vagy X-25M, erre nem sikerült rájönnöm.
-
hito
nagyúr
válasz
osztraksajt #58115 üzenetére
Szerintem nagyon rendben van. Kicsit azért kalibrálgattam, mert szerintem túl hideg. E6410-est alfánál mellé tettem és jól gondoltam, az tényleg szebb. De nem tudtam ott hagyni a T410-et, főleg nem egy Dell-ért
Betekintési szög olyan amilyen, ezen a téren nem is vártam sokat egy sima TN paneltől. Összességében lehetne rosszabb is a képe, szóval nem ért csalódás se pro, se kontra.
lakkusjj:
-
lakkusjj
aktív tag
válasz
donjohnson #58112 üzenetére
itt vagyok
jó a t410-be
-
hito
nagyúr
válasz
donjohnson #58112 üzenetére
Jájj, köszi, írok is neki nyomban
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #58109 üzenetére
Tegnaptól van helyette T500. Gyűjtő meg nem vagyok - az sajnos olyan luxus, amit nem engedhetek meg magamnak -, úgyhogy sajnálkozva bár, de feltettem HA-ra.
-
hito
nagyúr
Hurrá! Akkor túrhatok. Esetleg nincs valakinek eladó?
Francia91: tőle van
Gyönyörű, 3G-s, 80-as SSD-vel, 1440x900-as panellel. Ez most tényleg maradós, mert asszony asztalija, amit én is használgatok. Enyémet cserélgetem elmebeteg módjára. Néha persze Ő sem úszhatja meg
-
-
hito
nagyúr
Megvan a T410
Eddig elég szimpatikus. De hogy tudom kicserélni az 1.8-as SSD-t HDD-re? Hol van ebben a 2.5-es hely? Vagy ugyanott, csak másik beépítőkeret kell hozzá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged