-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
Genuine-original vitához: vadásszatok ebayen akkor pana cellás akksit, na azon nem fogtok vitatkozni, mert szimplán nem lesz
westlake: x200
Én is tudok hozatni gyári akksit, de cellára nem tudom miként tudnánk szűrni, főleg úgy, hogy pana cellás akksi már nincs, ugyanis Sanyo lett belőlük
-
osztraksajt
őstag
válasz
soldi3r #56894 üzenetére
Rengetegen segítettek neked hogy meghatározták "ebay nyelvezetben" mit jelent a Geniue és az Original szóhasználat, és képzeld mi is tudunk angolul (nekem már több mint 20 éve Oxfordi felsőfokúm van pl és elég sokat tartózkodtam angol nyelvterületen), és azt is tudjuk hogy rokonértelmű a két szó és félreértére adhat okot. De legyen neked igazad, mert te jobban tudod.
Szerintem te vegyél akkor "Original" cuccokat nyugodtan mert azok biztos nem utángyártottak vagy hamisítványok.
Az értelmező szótárban van az Original-nak egy ilyen értelmezése is: created, undertaken, or presented for the first time
De ezt csak halkan jegyzem meg, mert véletlenül nem illik bele a meggyőződésedbe.
-
hito
nagyúr
Illetve ennél a Gobi 3000 leírásnál az gondolom elírás, hogy WLAN is egyben. Legjobb tudomásom szerint a Gobi 3000 csak mobilnetet tud, WLAN-t nem.
Érdekelne még olyan WLAN+HSDPA kártya ami akár WL bios-szal is, de menne nekem az X220-amban a mini-pcie helyen.
-
soldi3r
veterán
oem - Original Equipment Manufacturer (nem genuine)
reszlet az angol ertelmezo szotarbol:
Genuine: not fake or counterfeit; original; real; authentic
Original: [USUALLY BEFORE NOUN] not copied from something elseegyebkent az ebayrol annyit, hogy most vettem egy ilyen dokkot: Lenovo X220 X221 ThinkPad Docking Station
-
hito
nagyúr
Qualcomm Gobi 2000 zsuga vajon belevarázsolható X220-ba, vagy szigorúan Gobi 3000 kell?
-
hito
nagyúr
Nem szeretném továbbrágni ezt a csontot (genuine-original), de egy Sony Vaio notebook leírásában a következőt találtam és beugrott a délutáni vita:
Operating System - Genuine Windows® 7 Professional (64-bit)
És ugyebár nem az van ott, hogy original
-
-
Gondwana
addikt
válasz
metal01 #56881 üzenetére
X200-ban egy magnéziumöntvény van a panel mögött, pikkelyes-szerű felületkialakítással, ami elvileg merevítést ad neki. Külön mászóka éppen nincs, de ez a hátlap is nehezen törhető - cserébe, ha sikerül valamivel meggyújtani, nagyon látványosan ég és nem lehet eloltani. (Felmerült pár napja kérdésként, igaz, újabb gépnél, hogy miért van két részből a kijelző teteje - főleg az antennák miatt, amik ezen a műanyag sávon könnyebben átvilágítanak, mint egy fémtömbön vagy egy amúgy jó vezető szénszál-hálón)
-
metal01
őstag
Létezik olyan, hogy x200-ban nincs rollcage a panel mögött?
-
-
icoj69
tag
Sziasztok!
Beszereltem egy x200s-be utólag egy webkamerát. Biost frissítettem. Semmi
Van még valami amit kell esetleg csinálni?
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #56872 üzenetére
En a 2x4 GB-ot vettem 12k-ert. Inventor, SolidWorks es 3ds Max Designer csipazza a 8 GB RAM-ot, 4 GB csak arra volt eleg, hogy megnyissam, de ha mar komolyabban elkezdtem szerkeszteni, meg elemeket hozzaadni, megszaladt... Most a 8 GB-bol 800-900 MB szabad memoriam marad, ha ugy komolyabb cuccot tolok ossze 3D-ben
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #56872 üzenetére
Most 5 fölött vannak. Inkább 6. Én vagyok az egyik legolcsóbb a 2x2GB 4900Ft-tal.
-
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #56870 üzenetére
Mind1 végülis, egyszer még jól jöhet és 6eFt volt az upgrade, kibírom.
-
Csak indokolt esetben kell a 8GB RAM, tervezőprogik, videóvágás, virtuális gépek.. más esetben csak ül a gépben, e-penis..
Nekem 4 van, játék, net, multimédia a felhasználás, és nem igazán használtam még ki az egészet.
Kivéve, mikor a Win8-at próbáltam virtuálisban
Ja, és a GTA IV, az szereti a memóriát -
cadeyrn
aktív tag
matt ips, relatíve halk ( nem t400hoz képest persze ), tapira ott a tablet és a telefon, nfc majd ha jó bármire, a haswell tényleg jó lenne, de nem kell telhetetlennek lenni, bőven boldog lennék egy x200 vázban egy ilyen belsővel...
amúgy scifi az a vaio is, de reboot scifi, nem a klasszik
-
hito
nagyúr
válasz
cadeyrn #56864 üzenetére
A víz lever a Zenbook-októl. Valamiért nagyon nem tetszenek. Egyébként miért is ez a sci-fi és nem a Vaio? Hol az érintőkijelző? Hol a Haswell? Hol az NFC? És még 40dkg-mal nehezebb is. Hagyjuk már a zenbukot!
NFC nekem a 1020 miatt álom lenne fájlküldésre.
Szerk.: egyébként a 11.6-os Zenbook nekem is tetszik. Az UX21A. Asszem az a második generáció, aminek már van bill. világítása.
-
cadeyrn
aktív tag
Ez a scifi, nem a vaio.
Ha nem kéne az ssd+hdd, rég ezt vettem volna. -
hito
nagyúr
Kipróbáltam az X220-at kíváncsiságból 4GB rammal.
A következők voltak megnyitva:
- firefox (benne 5 lap, köztük youtube lejátszás alatt)
- IE 2 megnyitott lappal
- word
- excel
- Photoshop egy megnyitott 50MB-os képpel
- Paint
- intéző
- TC
- számológépA 3.9GB memóriából 2.3GB volt foglalt és fürge volt a gép, mint a villám. Egyszerre nálam sosincs nyitva ennyi cucc. Akkor minek is nekem a 8GB ram?
Játékra sosem használom a gépet.
-
hito
nagyúr
Egy fecske....
franc0: beszélek a taggal mindjárt és ha komolyan érdekel akkor megadhatom a számát. Gari nincs, gyári töltő viszont van.
Surfym@n: igen, ezek mindenképpen ellene szólnak.
Szerintem döntöttem: kihagyom.
-
Tim82
félisten
Ó, hát ajánlom figyelmedbe.
Ja, az író X200-ról váltott Sonyra.
-
tototos
addikt
válasz
audi100td #56851 üzenetére
AZ új típusok már kinézetre sem hozzák a régi formát. Nekem nagyon HP koppintásnak tűnik kívülről.
A Touchpad valami borzalom, em értem miért nem lehet a két gombot odarakni ahova kell.
Mondjuk ami a T530-nál nekem tetszik, hogy a palmrest már nem recseg. Gondolom a bévítés és szétszedés így kicsit bonyolultabb de olyan sokszor nem kell szétszedni a gépet. -
hito
nagyúr
Alkalmam lenne most minimális befektetés ellenében (20-30eFt) egy ilyen sci-fi notira cserélni az X220-at, de nem visz rá a lélek
Vaio Pro 13 mellett:
- fHD IPS Triluminos touchscreen (aki látott már ilyet az tudja, hogy ez a csúcs)
- 0.5kg-val könnyebb
- nagyon vékony (mondjuk ez nem feltétlenül előny)
- egy feltöltéssel kb 1000évet megy
- NFC
- Haswell chipsetkontra:
- memória nem bővíthető (4GB)
- mSATA háttértár (128GB), mellette nincs 2.5"-os hely (innentől ez szintén nem bővíthető, mert nincs keret 256GB-os mSATA SSD-re)
- nem Thinkpad
- nem tetszikMivel régen nagy Vaio fan voltam (azon belül is Z széria, ez meg annak az utódja) és ez egy elég finom szerkezetnek tűnik, ezért az elgyengülés. Kérlek, beszéljetek le!
-
audi100td
nagyúr
-
lapa
veterán
válasz
FoxiestFox #56845 üzenetére
én ebayen vettem anno hot wire-t, nagy ellenállású fémhuzal. 5-10-20w-tal megküldve felhevül és szó szerint kés a vajban, ha szivacsot vagy polisztirolt kell vágni. fillérekbe kerül, és jól jöhet másra is.
-
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #56845 üzenetére
Még jó, hogy odaírtad a végére... Honnan találsz ki ilyeneket?
-
Fogsz egy szivacsot, belerakod egy tál vízbe, kiszorítasz belőle minden buborékot, aztán mehet a mélyhűtőbe... ha teljesen megfagyott, kiveszed, letördeled róla a felesleget, és a szivacsből recés késsel vágsz egy szép vékony szeletet (vagy többet, melyeket egymás mellé tehetsz).
Csak egy ötlet, sosem próbáltam -
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #56843 üzenetére
Az aljára nagyon vékony kell, olyat nem tudok kivitelezni. Meg olyan méretben ami itthon van szivacs, abból csak luk marad.
-
-
xcds
őstag
Ami a hűtőventin vannak kis szivacs csíkok, lehet azokat helyettesíteni vmivel? Mert a múltkor, amikor zsíroztam a ventit, leszedtem és lehet, hogy kellene az oda. Vkinek vmi tipp?
-
-
ferike36
tag
válasz
Chaser #56833 üzenetére
.....a teljes fényerő még jobban zavar, mert tűéles nagyon erős a fénye, ez alap, ezt ha leveszem, akkor már a fénytől nem folyik ki a szemem, de a kijelző hideg\ridegsége miatt (amit több helyen olvastam), fáj irritálja a szemem. Tehát kisebb fényen nem bántja a szemet, de maga a kijelző rideg\hideg, ezt olvasom pár helyen, és megőrülök tőle
-
ferike36
tag
Nekem egy oltári nagy problémám lenne...vettem egy t410-et, és egyszerűen nem tudok dolgozni rajta, mert fáj a kijelzőtől a szemem! A fényerőt levettem, kalibrálni is próbáltam a színeket, hogy melegebb színekkel hátha..de ugyanaz, a probléma maga a rideg\hideg kijelző, a barátnőm szemét is irritálta a kijelző, fél óránál tovább nem tudott rajta dolgozni. Persze a t420-ba meg t510-be már melegebb színű lcd-t raktak....szóval mit tudok tenni?
-
Tim82
félisten
Érdekes bejegyzés. (Irónia nélkül értem, tényleg az.)
-
osztraksajt
őstag
válasz
soldi3r #56827 üzenetére
Tényleg így van hogy:
- Original a bontatlan nem használt,
- Geniue az eredeti és nem utángyártottHogy ez szokásként alakult ki vagy volt rá valami kódex az passz, de 99,9%-ban ez használatos az Ebay listázásoknál. Ha megnézed rengetef "Geniue original" megjelölés is van, mai nem szimpla szóismétlés.
Nekem is mikor a rendelt headsetre írtam hogy ez nem Geniue hanem Fake, sűrű elnézések között azonnal refund lett a vége és kértek hogy ne jelentsem az ebay felé, mert istenbizony csak valami beszállítói hiba lehetett, ők nem tudtak róla.
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #56827 üzenetére
Angol angol más mint us angol és a kínaiak ha beszélnek valamit akkor us angolt. Nem törvény ez, hogy a genuine szó jelenti csak az eredeti gyárit, de aki olyat árul annál ott van a szó...eddig legalábbis nem láttam ellenkezőjét. Az original meg szinte mindennél ott van ami új. A new, unused szavakat csak leírásban tudják választani, valszeg ezért viszik bele a címbe az originalt is, mert sokan úgy keresnek rá. Itt nálunk se feltétlen jelent az original gyárit, sokszor lehet azt olvasni, bontatlan, "original" csomagolásban. Tehát nem magára a termék gyártójára vonatkozik, hanem a csomagolásra pl.
Az oem meg emlékeim szerint azt jelenti, hogy brand gyártóknak való cuccok akik kész gépeket árulnak. Ez magával vonzza azt is többnyire, hogy nem kapnak gyári csomagolást az alkatrészekhez, hanem bulkben megy a cucc, pl hdd-k, dvd-k, bármi. Ezt mi is használjuk, "oem csomagolás" néven. Én biztosoff_end
-
hruodnand
senior tag
Nem akarok közbeszólni, de kurv@sok terméket rendeltem már eBay-en.
Original: bontatlan csomagolás, új
Genuine: "elvileg" hivatalos gyári termék, de van amikor az se Genuine, de nagyob az esély rá !! 95%-ban gyáriEnnyit tudok hozzászólni. Vége.
-
soldi3r
veterán
-
franc0
őstag
A másik ilyen egyébként, hogy például a garancia szót is hibásan használják a köznyelvben, sztem a többség ölre is menne a témában, pedig nincs igazuk...
-
rgeorge
addikt
Mindkét szó jelent eredetit is. A két szó nem szerepel a hivatalos ebay szótárban, azaz az eladók szabadon használhatják. Nyilván vannak különbségek (Arkagyij Rajkin: árnyalatnyi...) a jelentésben, de ennek itt nincs jelentősége. Az ebay szabályzata szerint csak azt lehet árulni, aminek a valódiságát az eladó igazolni tudja. Az eladónak garantálnia kell a valódiságot, vagy pénz vissza, és ezt jelölnie is kell. A portéka állapotát pedig ez alapján kell megadni.
-
PNP
őstag
válasz
Chaser #56809 üzenetére
Hamisat linkeltél te is, amit én vettem, az fillérre ugyanennyi, ugyanígy néz ki, stb: [link]
A genuine és az original szinonímák, és ebayen semmit nem jelentenek
Pontosabban hivatkozási alapnak jó, ha panaszt teszel, mert egy utángyártottként árultnál semmit nem tudsz csinálni, ha szar. Tegnap írtam, ma már vissza is utalta a pénzt. -
Chaser
legenda
válasz
tototos #56812 üzenetére
Szétszedéssel nincs gond, de én az ALPS-ot véltem NMB-nek eddig és fordítva. Az tuti hogy csiki gombjai alig jönnek le, ALPS vagy NMB?
pedig simán lepattintható. Én a kékes-zöldes kupakosra emlékeztem NMB-re és nekem gépelni is azon jobb. Most a kék kupakos van a gépben, de a kékes-zöldes nekem sokkal jobban bevált, puhább, lágyabb.
-
tototos
addikt
-
-
Francia91
veterán
Haveromnak van egy Intel IGP-s T500-asa (WSXGA+), ami beadta a kulcsot... /alaplap vmiert felmondta/
A gepet nem akarja elbontani, szereti nagyon. Azom agyaltunk, hogy beleteszunk egy W500 alaplapot, ugyanis ahogy elnezem, koppra azonos a belsejuk. Neztunk ebay-en, 20k kornyeken vannak hasznalt W500 alaplapok 99,8 % megbizhatosagu eladotol, meg ehhez meg jonne egy ATI-s huto. Asszondta, hogy 30-at hajlando raszanni cakumpakk /ugy is akar egy normalis dedikalt GPU-t/, szerelni ugy is en fogom
Jol gondolom, hogy atepitheto W500 alaplap T500-ba? -
Chaser
legenda
Nem, nem azt jelenti - legalábbis bayen
-. azt jelenti nem használt, vagy bontatlan csomagolású. Ha gyártóról van szó a genuine szót használják, próbáld ki
Oriiginal genuine=nem használt eredeti gyári. Originalnál a brand a kompatibilis gyártót jelenti kb.
szerk: pl itt egy x200 akku potom pénzért, gyári új, bár az eladónak kevés feedbackje van de az legalább 100%
-
Chaser
legenda
Az original azt jelenti nem használták, ha gyárit akarsz a genuine szóval keress.
btudos: NMB, ALPS és chici is van a fiókomban
De most belekavarodtam...úgy rémlett a kékes-zöldes kupakos ami nem teljesen látszik, az az NMB, a full kék pedig az ALPS. De most képeket megnézve pont fordítva van.
szerk: jah x200 billt el is felejtettem, megnézem holnap
megvan az is, csak tudjam melyik dobozba raktam...
-
-
btudos
nagyúr
Milyen jó körbenézni a szekrényben, találtam egy magyar ALPS T60 billentyűzetet. Sajnos nem NMB, így a gombjait nem tudom az X200-hoz felhasználni
PNP: Ezért nem rendelek ebay-ről akkut. Hetek óta keresek az X200-ba akkut (4-5 óra akkuidő kéne), most volt egy fent aprón, de lecsúsztam róla.
-
PNP
őstag
Az ebayes "original" akku olyan jó, hogy bele se megy a gépembe.
Ami pozitív, legalább nem tud kárt okozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest