- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Elérhetők a Micron HBM4 memóriájának mintái
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #21995 üzenetére
aida64-gyel mérem a gpu-t (tudom, tilos a warez, de ez ilyen verzió), a trial edition nem mutatja
a zsanérnak nálam is van játéka, a kijelző tetejénél nézve majdnem egy centi, végül is nem olyan vészes, 5 éves gépről beszélünk, céges környezetben ahol általában nem kímélik annyira a munkaeszközt, majd ha elköltöztem rendelek újat ebay-ről. billentyűzet is tele volt dzsuvával, kb 2 órába telt mire kitisztítottam, le kellett szednem minden egyes gombot
D620-am volt, faternak van D630 úgy 2,5 éve, D830 ugyanaz csak nagyobb, nekem nem jött be, nem tudok egy pontot mondani amiben jobb lenne a thinkpad-nél, akkor már inkább 6910p.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #21991 üzenetére
Mindent látok, de gpu hőfokot sehol
Már kezdtem parázni hogy valami gond van a géppel, de max órajeleken stabil, sw-es gond lesz. Nálad is van a kijelzőnek egy kis holtjátéka?
szerk: 1ébként biztos leselejtezett gépek, venni akartam tőle egy d830-at is, hasonló jó árban volt. De csak tegnap reggel láttam meg, mikor rátelefonáltam azt mondta az benn van a cégnél, 7végén meg nem tud érte elmenni
-
Andrewhouse
aktív tag
De jó köszi
-
audi100td
nagyúr
válasz
Andrewhouse #21992 üzenetére
igen, menni fog, visszaveszi a bios a kívánt órajelre
-
Andrewhouse
aktív tag
Sziasztok!
Van egy R52 es csodagépem!
Az lenne a kérdésem hogy tennék bele 2 gb ramot! Ügyebár max ennyit támogat és csa ddr2 533mhz modult max!
A kérdés: hogy Kingston KVR667D2S5 típusú 667mhz fog üzemelni benne 533 MHZ en elvileg azt mondták igen?!?! (kettő 1gb modult raknék bele)
Üdv. András
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #21989 üzenetére
Több ram engem se izgat, a 45nm-es proci az inkább. azokat nagyon durván le lehet feszelni, viszont ez se rossz
Noteszban ez teljesen jó hőmérséklet. Alulfeszelve akuidő is szépen megnő. Ezt nem szeretem az i3 gépekben, ott már nincs ez a lehetőség
Amúgy az említett t61-ek billje német, szóval már nem ugrálok annyira érte, de ha nem lenne dögmeleg megint átmennék egyért...rábízom a véletlenre, ha még legközelebb is lesz mikor erre járok akkor hozok egyet.
A diskmark tesztet azért megcsinálnád?Azt ismerem, ahhoz tudok viszonyítani.
Selejtezhetnének többet is ebből a gépbőlszerk: Azért filóztam a T61-en, mert lett volna dokkoló is. De csak valami alapverzió, szóval ez már nem ok. Meg kíváncsi vagyok mennyire melegedik az, van otthon egy 45nm-es c2d is. Viszont az elöl levő audio csatik meg a 16:10-es képarány nekem se tetszenek. Meg úgy látom ezeket a gépeket el tudom adni gyorsan, bukta úgyse lenne rajta, de külön ezért nem megyek vissza, majd pár hét múlva ha megint lesz dolgom
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #21988 üzenetére
nálam is ennyi a gyári fesz, gondolom egy szériából van a gépünk, céges "leselejtezésből" származhatnak, most alulfeszeltem, 1,0125V-ot sikerült belőni 1,86GHz-hez amivel még úgy néz ki stabil, de egyelőre tesztelés alatt áll. amúgy így kapásból 15 fokkal hűvösebb, prime blend alatt is max 65 fokosak a magok, így fél óra futás után, előtte simán felment 80-ra 10 perc alatt. Szerintem így alulfeszelve teljesen rendben van ez a gép, nálam nem esik szét 2D-ben az ati driver sem, max battery-re raktam. T61-et szerintem egyedül a több RAM miatt érdemes venni, de nekem nem éri meg a hátrányai miatt.
Atto tesztet csináltam már az SSD-n, kb 135MB/s a max, szóval sata1 a limit, a 80MB/s körüli érték az ultrabay fiókra vonatkozik. Csinálok majd crystal tesztet is, de most a procit tesztelem.
Amúgy nem értem mit variálsz ennyit, van most egy jó T60-ad, vegyél bele egy akksit, még sokáig el lehetsz vele, megbízhatósággal nem lesz gond, ezek a gépek szinte elnyűhetetlenek, itt van nálam egy X40 meg T42 is, kb 7 évesek de semmi bajuk.
GPU nálad egyébként hány fokos idle? nekem aida 76-78 fokot mutat, de olvastam egy portálon, hogy állítólag az ATi-s modelleknél felülmér a szenzor úgy 15-20 fokkal.
-
Chaser
legenda
válasz
bijesz #21986 üzenetére
Viszont kiderült a dokkolóról, hogy ezen nincs dvi, csak pár usb meg tán vga meg soros port, ez a verziója meg nem sokat ér.
Rákerestem a notebookchecken gépre, inteles verziót teszteltek, ott nem húzták le hogy melegedne vagy hangos lenne, szőval az ati fűt be a t60-nak. 1ébként nem bánnám, csak menne még a gép pár évet ígysutszi: Nálam a te drivered is összeomlik pp-vel, ha csak a ram órajelét csökkentem akkor is. Max órajeleken viszont semmi gond. Lehet bekavart neki az az "ati identify" akármi amit osd-hez írtak. Majd megpróbálom manual belőni gputool-lal.
Nálam jgy néz ki a cpu rmclock-kal, T2400. gyári fesz 1.2625V.Amúgy ezért is nézegettem a T61-eket, mert oda már rakhatok 45nm-es cpu-t, biztos nem lenne gond melegedéssel, persze abból is intel verziót. De lehet veszek ha találok olcsón T60-at 1024-es panellal és intel vga-val, aztán átcserélem a 2 gép kijelzőjét.
szerk: audi100td: A crystal diskmark tesztet csináld már meg pls
Egyik tag azt mondja állítólag limitálva van a chipset sebessége 80MB/s-re, mostmár tényleg kíváncsi vagyok.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Chaser #21968 üzenetére
Nálam egymást követő verzióváltáskor is kötelező művelet, volt a korábbi alapos letakarítása, különben nem volt hajlandó működni.
Amúgy a fentebb írt feszültségbeállításaid hatására megpróbáltam továbbmenni alulfeszelésbe én is. Az eredmény 1.0V@1.66Ghz(10x szorzó) stabilan. (VGA is maxon ment a teszt alatt.) Párhuzamonsan AIDA stress test,Prim95, Intel burn test...igaz csak 40 percig futtattam, de addig nem volt gond.
Amúgy jutottatok valamire a driver/PowerPlay problémákkal? Sikerült megoldani vagy továbbra sem megy teljesen jól?
-
ro_bert17
őstag
válasz
ro_bert17 #21919 üzenetére
Erre nincs valakinek ötlete?
Most már jó pár hete nem lehet flash videót megnézni a laptopon. Nem tudom mihez kezdjek. Gondolom másnál nincs ilyen gond, mert már jelentkezett volna. Régebben nálam sem volt ilyen.
Flash pucolás, driver újra installálás nem segít egyelőre. Ezért gondoltam, hogy megpróbálkoznék esetleg egy régebbi driverrel, mielőtt visszaállítom az operációs rendszert. Ez utóbbit nagyon nem szeretném, de félek hogy nem lesz más megoldás. Most már elég bosszantó, hogy egy klippre kattintva csonttá fagy az op. rendszer és csak power gombbal lehet kilőni.
Szóval W7 64 bit, és intel hd a videó megjelenítő vezérlő. Bármilyen segítséget szívesen veszek. -
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #21981 üzenetére
A felbontást elírták, így az 16:10-es képarányhoz tartozik: WSXGA+ -> Wide Super XGA+ -> 1680 x 1050 -> 16:10
1400x1050 akart az lenni és SXGA+
A 4:3-as T61 lényegében a T60-ból született, felépítésben csak apróbb módosítások találhatóak rajta, mint pl. a zsanér. A 14" wide T61 egy teljesen új konstrukció és hát elég hülyén oldották meg a portkiosztást, amit sajnos az amúgy nagyszerű T400/T500 is (leszámítva az alul méretezett zsanérokat) megörökölt.
-
Chaser
legenda
válasz
mobileman #21976 üzenetére
soldi3r: Pár k-s tétel a ram, de az is pénz, meg a vinyó is, dokkoló is, aku is, összességében a többlet megéri azt a 22k-s felárat. Kaptam serialt a gépekről, majd mindjárt ránézek tényleg gyári garis-e. Notebookchecken kerestem rá, de itt a képeken nem elöl van az audio csati, hanem oldalt. 14" verzió. Ha nem tetszik ennyiért úgyis eladom, de a dokkolót azt persze lenyúlom belőle
szerk: Lesz a t60-ra veő 45-ért is ha eladósorba kerülne
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #21970 üzenetére
Lehet. t61 drágább, de ha azt nézem erősebb cpu, 2x annyi ram, 3x akkora vinyó, aku, dokkoló, 6 hó gyári gar elvileg, akkor kb ez is szinte ingyen van
Beszélek a taggal, aztán meglátjuk, nem terveztem hogy ma is megyek Pestre.
soldi3r: Az is lehet, csak hát megnézném
-
soldi3r
veterán
válasz
audi100td #21972 üzenetére
én a T61 után pártoltam át a dellhez
sok gond volt vele, pl a melóhelyen nem 1 gépen látványosan nem kicsit megrepedt a kijelző fedél a felső sarokban, palmrestből estek ki a gombok, a nyekergést a gyártósortól nem hallottamha megszűnt az áramellátás a dokkolóban, akkor meg menetrend szerű kékhalál
most barátkozom az X6x szériávalotthonra pedig szoktatom magam a W széria gondolatához
-
audi100td
nagyúr
válasz
soldi3r #21971 üzenetére
szerintem is, árban tényleg nagyon jó az a T61, de 35-ért a T60 is szinte ingyen volt, viszont jobban összerakott gép. ettől függetlenül nagyon jó vétel, de nekem az agyamra menne megint a hülyeségeivel, már az hogy elöl vannak a jack csatik kizáró ok, aztán nyekereg az egész, még ahogy lecsukódik fedél is olyan fura, inkább nyekereg egyet a zár, mint hogy megszokott módon élesen kattanna, ráadásul nálam az egyik "lába" a levegőben volt, többet nem kérek belőle, főleg 1400x1050 után.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #21968 üzenetére
Szerintem valamit félreérthettél, sehol nem láttam erről hivatalos infót, a lenovo által kiadott dokumentumok is csak IDE-t írnak (link, link), max olyat tudok elképzelni, hogy valaki gányolt az alaplapon.vagy ultabay vinyóról beszélt.
Indításkor nálam se megy a venti, pár perc után kapcsol be, de innentől kezdve talán folyton megy, cpu-t még nem feszeltem alul, de majd rászánom magam. Hűtés annyira nem izgat, veszek majd hozzá egy T500-as ventit, az szinte hangtalan ha minden igaz.
-
Chaser
legenda
Na ha tegnap reggel látom elhozok egy ilyet is. dokkolóval korrekt az ár. Csak megnéznék egy T61-et is
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #21965 üzenetére
Van a T43-ból is satas verzió, olyat is vettem volna. Akitől vettem a T42-t neki is satas T43-asa van, ő mondta hogy mind2 vinyóval előfordul. Ma mikor bekapcsoltam direkt figyeltem a ventit, semmi hangja. Gondolom elér egy hőfokot onnantól meg tolja gőzerővel. Egy másik tag akitől t60-at vettem volna azt mondja halk a gép, csak újra kellet 1x pasztáznia.
szerk: cpu-t alulfeszelted?
sutszi: Én még akkor se szoktam legyalulni a drivert ha desktopban ati-nv-t cserélgetek, nem volt még gondom, de hallottam olyat hogy be tud kavarni.
-
MrSealRD
veterán
audi100td: Én a Max Battery Life-ot állítottam be a PowerPlay-nek: [link]
Így két végletet használom. Ha aktív a PP, akkor 128/130, vagyis teljesen minimum(Max Battery Life). Ha kikapcsolom akkor pedig max-ra vált. A gép kb 95%-ban minimum beállításon fut.
C&C Tiberium Wars III elindul minimumon mert voltam olyan állat, hogy kipróbáljam, de a lassúságon kívül nem tapasztaltam instabilitást.
A Balanced-et nem használom 392/238-at állít be...játékra kevés...alap felhasználásra sok.Azt elfelejtettem írni, hogy nagyon alaposan le kell gyalulni az előző CCC-t és a driver-t mert erre az egyre nagyon érzékeny. Még a hagyományos ati driverek is egyfolytában összehalták maguk, ha nem takarítottam le rendesen. (Driver Cleaner-t használtam erre a célra.)
kraftxld: Nagyon mély ismereteim nincsenek már ezzel kapcsolatban. Anno szívás volt a W7-re váltás ezzel a régi vassal a driver miatt. Ezért sokáig jártam utána.
W7 szerinti legfrissebb win. update driverrel az élményindex 1,0 pontot generált.A kártya fűtött, de képtelen volt komoly teljesítményt mutatni. A jelenlegivel, meg 4,3 illetve 4,4 a vga-ra vonatkozó rész.
(Tudom az élményindex nem túl jó összehasonlítási alap, de érdekes az előtte/ utána kapott értékek változása.)
Amennyi még megmaradt bennem, hogy ez a progi egy desktop Catalyst-ból tud Mobility kompatibiliset faragni. A részletekre már nem emlékszem. -
Chaser
legenda
válasz
audi100td #21963 üzenetére
Volt aprónál egy tag, azt mondta 50k alatt nem ad el t43-ast 1024-es kijelzővel
De amúgy elhiszem neki. Emporiumnál is 45k. DDr2 ram ott is adott, sata hdd is a legtöbbnél, akár 1400-as kijelző is. A mobil pentium meg elég kis mocsok dög, nem c2d de hasít
Persze én se adnék 40-50k-t egy alap T42-ért, de ezek szerint még vannak sokan...ph-n kívül
Lehet felrakom vakerára az akumat
Személy szerint szívesebben használtam a T42-t, mint bármelyik új konzumer gépemet, de ez a T60 is baba, hangot leszámítva. De hátha majd a pasztázás segít valamennyit.
Jelen esetben ssd-nél csak a sebesség számítana, hang tényezőt elintézi a gép hűtése -
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #21962 üzenetére
hát, t4x már eléggé kifutott, nincs rá akkora kereslet
igen, sajnos 3GB a max, illetve belerakhatsz többet is, de csak 3-at tud kezelni a chipset, ilyen szempontból jobb választás a t61
ssd mindenképp megéri, még így sata1-en is jóval gyorsabb bármilyen vinyónál, meg persze hangtalan, 750-es vinyót meg beraktam az optika helyére, UltraBay keret 4-5e Ft aprón, ha épp van eladó
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #21961 üzenetére
A 75%-os gyári t42 akumat bezzeg senki nem akarja vinni 5k-ért
Nekem jó lenne a dokkoló tv-hez, de majd meglátom. Kb ez a gép, csak több menne a ram, meg nyilván 2ghz-es T7 proci van benne. Nem is tudtam hogy 3GB limit van, én 2x1-et akarok, elég olcsón összejött az is. SSD is lenne jó árban, ha tudnám hogy mennyire érdemes bele venni, vagy csak vegyek egy újabb pörgősebb vinyót.
Megszűnt a driver eldobálás kiegyensúlyozott módban, ha csak a ram órajelét csökkenti. Érdekes1ébként nem baj, fogyasztása úgyis a ramnak sok, gpu több száz mhz-nél is 1-2W-ot jelent. Csak tényleg stabil lenne így.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #21959 üzenetére
Max órajeleken jó volt minden körülményben, csak csökkentettel vacakol. Leszedtem az xp drivereket, holnap lehet megnézem azzal is.
Azokat az akukat néztem, azt hittem olcsóbban is beszerezhetők. Nem létszükséglet, de jó lenne, helyben van egy gép nagy akuval meg dokkolóval, lehet megveszem azt
okkolót is 9-10k-ért láttam csak.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #21956 üzenetére
jaja, nekem is csak 1gb van egyelőre, amúgy a gyári vinyó is lassú, én azonnal belepakoltam az ssd-t
te is pegazustól vetted?
szerk: ja, én se vágtam, hogy van több, vittem volna még egyet (szinte ingyen adja), de most elment fejlesztésre a lóvé, még ramot is kell vennem, akksi is jön hozzá a jövő héten
én opera-t használok, ez nem száll el, de megnézem majd chrom-mal is
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #21954 üzenetére
Majd holnap, most a vga-t nyüstölöm. felraktam a moddolt drivert, eddig ok. Nagyon lassú a gép 1GB rammal, már vettem 2x1-et, csak az pár várossal odébb van. Amúgy sztem xp-t használok majd rajta. T43-on is az van, 512 megával jobban pörög mint a T60
szerk: Elszállt ez a driver is
a különbség annyi, hogy az előzővel defekt után full fényerőre vágta a képernyőt, a moddolt meg nem. Lehet a chrome tesz be neki, mert csak ott száll el a driver.
szerk: Jah én is, ma
Nem mondta hogy több is van neki, hoztam volna 2-t. Azt mondta lehet még lesz.
-
audi100td
nagyúr
válasz
audi100td #21954 üzenetére
legyalultam mindent alaposan, most vissza a gyári driver, maximum performance alatt 3d ok, balanced-on is, de jóval kevesebb az fps, max. batteryvel kifagy 3D-ben illetve szintén kevés az fsp amíg megy (=> nem váltogat a frekvencia közt). így ebben a formában túl sok értelme nincs a powerplay-nek, ha jól értelmezem csak fix órajeleket lehet beállítani, bár a semminél jobb
-
Chaser
legenda
-
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #21950 üzenetére
3D-ben még nem néztem, majd holnap.
Ha ritka akkor drága, ki fog maradni az életembőlesetleg jó lenne egy intel vga-s T60 majd.
Ebben sata1 chip van ha jól rémlik, mennyire fogja vissza? bár rendszernek nem a szekvenciális sebesség a lényeg, de érdekelne. Csinálnál egy crystal disc mark tesztet vele?szerk. Megint elszállt a vga driver, de nm áll le a működés. Korai volt az öröm, na majd holnap meglessük a moddolt drivert.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #21947 üzenetére
Jaja, arra kell állítani, azt hittem ott van. Működik már nálam is az osd, vagy a power manager vagy a thinkvantege kellett neki, vagy mind2, ezeket raktam még fel.
Viszont néha elszáll a vga driver csökkentett órajeleknél, de vissza is áll egyből.sutszi: Ez a lenovo drivere.
szerk: Azt áruljátok még el, biosban mit állítsak hogy venti ne pörögjön állandóan. Pasztázással még megvárom a próbagar végét, majd aztán esek neki. sztem nem is próbálkozok több géppel, ez a képerány nekem jó, 16:10-esekért nem vagyok oda. Ha jól rémlik már a t61-ből is csak olyan van, de ha van belőle 4:3-as is akkor még egy olyat kipróbálok.
SSD-t esetleg T60-ban használ valaki? -
MrSealRD
veterán
válasz
audi100td #21944 üzenetére
Az AIDA64-ben, a Megjelenítés->GPU: Ezen belül van egy ATI PowerPlay részleg és ott van felsorolva több ilyen State...
Nálam ez van:Lehet, hogy nálad lehet váltogatni az egyes State-ek között...csak tipp.
Amúgy ezt Lenovo-s vagy a Mob.Mod.-es driverrel produkálta?Szerk.:
Na látom, közben megoldódott.... -
Chaser
legenda
válasz
audi100td #21944 üzenetére
Már épp csináltam. semmilyen vga-s drivert nem talált, egy power managemen-t volt, talán az kell még neki. Jah meg think centert nem találtam hozzá a lenovo oldalán, a T42-höz volt.
szerk: Látom nálad meg a PP rosszalkodik még mindig. W7 home premium szintén ha jól láttam. Nálam viszont azzal nincs gond.
szerk: 32 bit nálam is
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #21943 üzenetére
ja, azon a részen nekem is mozog, de ott nem szoktam nyomgatni illetve eleve nem ér oda a kezem, jobb kezes vagyok
nem, van külön display driver is, de lehet windows update-tel raktam fel, esetleg ott nézd meg
ezzel a driver-rel nekem is megy a power play, a sima windows-oshoz nem járt ccc, azért nem ment, viszont a gpu nem 128Mhz, hanem 324
nem értem
nálam van osd
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #21942 üzenetére
Ha az ati driverről beszélsz persze fenn van, másképp nem lehetne ccc meg PP. Ez is fenn van: Lenovo System Interface Driver. Nálad működik az osd?
Nálam csak a szélétől kb 1 centiig nyikorog agép bal oldalt, ott ahol csak a műanyag rész jön le a foglalat fölött, bentebbi részeknél nyikkanás sincs. -
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #21941 üzenetére
ja, de nem a pcmcia miatt recseg, a váz és a palmrest között levegő van, az illesztések meg nem 100%-osak, itt már műanyag pántok fogják az alsó részét, míg T4x-nél csavarozva volt, emiatt nyekereghet picit, nálam jobb oldalt is csinálta, de ragasztóval teljesen eltüntethető.
display driver fent van? elvileg az is kell az OSD-hez
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #21940 üzenetére
Épp azt mondom nincs recsegés, csak a pcimcia felett, ami üres, többi része szinte tökéletes. A drivert fentebb linkeltem.
szerk: hotkey cucc is fenn van
most is mint a T42-nél szépen kiírja hogy telepítve, működésre kész, de semmi. Ott viszont 2 restart után működött, itt 4 után se.
szerk: Lenovo System Interface Driver - még ezt is felraktam, elvileg ati kártyás géphez kell osd-hez
"right click on your desktop -> settings -> advanced, there should be an option for OSD selection. Have a look.. if it is not there you may need to install the software app relevant to that." ezt írták vistához. ez ok, de itt az asztalra kattintva nincs "beállítás" menü..vagy nagyon félreértem a szöveget.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #21932 üzenetére
T60-nál nálam is kicsit recsegett kicsit a palmrest, kétoldalas ragasztóval orvosoltam a problémát, a vázra ragasztottam, a felső réteget nem szedtem le, szóval nincsenek egymáshoz ragasva az alkatrészek.
OSD-hez a hotkey cuccot kell feltenned
A billentyűzet amúgy tényleg nagyon jó, semmi süppedés, teljesen merev az egész, meg az egész gép masszív érzetet kelt, szerintem jól eltalálták ezt a modellt.
stuszi: kösz szépen
-
Chaser
legenda
válasz
MrSealRD #21936 üzenetére
Nálam teker folyamatosan, de rémlik hogy volt biosban venti állítás is.
2007.0621.1715.28924. Ez a verzió.
OSD-re nincs 5leted?szerk: Itt a link ha kell vkinek.
lapa: A VID a maximális órajelhez tartozó értéket jelenti, esetünkben azt, hogy a T2400 gyári fesze 1.1625V - 1.30V-ig változhat.
-
lapa
veterán
egyébként azt érti valaki, hogy az intel weboldalán mi alapján álmodták meg az adatokat? most csak kíváncsiságból ránéztem a t2400-ra, és "VID voltage range"-re 1.1625V - 1.30V-ot ír, aminek ha jól értem köze sincs a minimum vid-hez.
-
Chaser
legenda
válasz
MrSealRD #21934 üzenetére
Ez jó lesz nekem is
már régen használtam a moddert, de nem bánom ha van kész megoldás.
szerk: fákkk
Most látom valaki írta nála gyári driverrel nincs ccc, nálam van. Bementem a managementbe és működik a powerplay tökéletesen, csak maxra volt állítva a performance..máris csöndesebb lett a gép
A lenovo oldaláról szedtem le a drivert.
gpu: 128 mhz, ram: 130. A max 391/337-ről.
-
Chaser
legenda
Powerplay viszont nálam sincs, legalább a ramot kéne levenni, az fűt, vagy a gpu fesz-t ha lehet.
-
Chaser
legenda
No újra itt. Sikerült vennem egy T60-at, T43 sajnos nem jött össze logisztikai gondok miatt, de majd talán legközelebb.
Eddig volt egy T42-sem, azzal tudom összehasonlítani.
Zsanér: T42-nél nem mozdul el ha nyitva van, T60-nál van egy kis holt játéka, de csak ha 90 fok vagy fölötte van kinyitva. Magától nem mozdul el, csak ha megfogom.
Bill: T42-nél is jó volt, de T60-nál még jobb. Olyan mintha beton lenne alatta
Touchpad: Mind2-nél ugyanolyan pontos, az ergonómiai kialakítás T42-nél jobban bejött.
Kaszni: T42-nél itt-ott egy kis recsegést össze lehetet hozni, ha nyomogattam a gépet. T60-nál csak bal oldalon, a pcmcia v expresscard feletti részen sikerült öszehozni, persze üres, nyilván ha lenne benne valami az is masszív lenne.
Design: touchpadról már szóltam, a thinkvantage és hangerő gombok is jobban teszettek a T42-n, de ez szubjektív.
Hang: T42 rendkívül halk, T60-nál állandóan megy a venti, hőfokok még úgy ahogy elmennek, 50 fok körül a cpu alapon, de terhelve is alig több, főleg hogy alulfeszeltemT42-nél is hasonló értékek voltak, csak az halkabb volt, persze a T60-ban egy x1400-as van ami befűt neki rendesen gondolom.
1400x1050-es panelja van a T60-nak, brutál jó. Oldalsó betekintési szögek nagyon rendben vannak, alulról/felülről már van torzulás, de érthető, nem IPS panel..sajnosHangzásban is jobb a T60, összességében nagyon elégedett vagyok vele.
Sztem egy cpu pasztázás référne a gépre, de odáig még nem jutottam. Nem volt rajta OS, hirtelenjében feltoltam rá egy W7 home-ot. Minden szép és jó. De OSD most sem akar összejönniT42-nél is coptam vele, de itt tanácstalan vagyok. 1 órát olvasgattam, felraktam mindent amit írnak, de semmi. 5let?
szerk: franc0: Én is jobban szerettem volna intelest, de ez volt. Nálad barátibbak a hőfokok
szerk2: Gondolom nálad is T2400 van, én 10-es szorzóhoz 1.05-öt adtam, alatta 1V-ot, összes többihez a legkisebb adható 0.95-öt, stabil és terhelve se megy az egekbe így
-
audi100td
nagyúr
válasz
MrSealRD #21924 üzenetére
Nálam nem igen akar összejönni a dolog, először próbáltam 9.10-zel, kék halállal félbeszakadt a driver telepítése. Legyalultam csökkentett módban, majd feldobtam 10.2-t, végig ment a telepítő, de a naplóban sikertelennek írta az illesztőprogram telepítését, illetve ccc már induláskor elszáll.
Fel tudnád esetleg tölteni a te verziódat? Win7 32bit-et használok, nem tudom kompatibilis-e vele. Előre is köszi.
-
MrSealRD
veterán
válasz
audi100td #21923 üzenetére
Ugyanez volt a problémám mikor W7-re akartam váltani,de nem volt normális ATI driver hozzá.(A win-es driver meg egy raklap trutyi...egyszerűen nem lehet kihasználni vele a kártya erejét, legalábbis nálam nagyon gyengén muzsikált vele.)
Aztán,pár hónap keresés után találtam meg anno a megoldást(Kb akkora készült el egy megbízható verzió) A MobilityModder-el egy sima Catalyst-ból tudsz egy "herélt"? mobility drivert csinálni, amivel normálisan fog menni...Anno több verzióval is próbálkoztam, de 10.2 volt a "legújabb" amivel stabil volt és normálisan ment. Jelenleg kb 1,5éves a telepítésem, és stabilan megy.
Én biztos ami biztos alapon, megtartottam egy eredeti 10.2-es CCC-s érintetlen desktop telepítőt(95MB) és az ebből "készített" mobility telepítő amit csak fel kell tenni(154,6MB) is megvan. Ha érdekel felteszem valahová amelyiket kéred. -
MrSealRD
veterán
válasz
audi100td #21915 üzenetére
Sajnos ez CoreDuo T2xxx-es "feature". FSB:166Mhz és sajnos a legkisebb beállítható szorzó a 6x-os...(és sajnos a legkisebb fesz 0.95V pedig alacsonyabbal is bírná. Én a 10x-es szorzóhoz 1,1625V-ot állítottam be és stabil.(Eredeti: 1,2625V)) by Rmclock.
Van bizony PowerPlay....legalábbis kell legyen...Ha máshol nem is de CCC-ben ott kell lennie, ami visszaveszi az órajeleket.(Nálam Mob.Rad. X1600 Eredeti:418/375 PowerPlay-el:128/130 GPU/MEM)
(Amikor nincs kánikula és nincs nagyon dolgoztatva a gép, akkor a venti sokáig nem kapcsol be...) -
qfm
őstag
válasz
abcukistván #21920 üzenetére
Ez jó hír. Nekem van papírom róla, garanciakiterjesztéses papír is megvan, annak a számlája, csak az eredeti vásárlás számlája nincs meg, de azért ennyire csak nem kukacoskodnak, ha egyszer a garipapír is ott van.
Azt lenne jó tudnom biztosra, hogy elég e a hdd-t bevinni, de lehet beviszem az egészet, nehogy abba kössenek bele, hogy én szedtem ki.
-
abcukistván
tag
Deltának írtam pár hete emailt, hogy foglalkoznak-e még TP-kkel.
A válasz igenlő volt, viszont azt mondták, hogy kitöltött garanciapapírokkal menjek be.
Helyszínen ezt majd még remélem le tudom dumálni, mert én Csabitól (jól emlékszem a nevére?) vettem, IWS alapján még garis, de papírom nincs róla.
-
ro_bert17
őstag
T410-hez hol találhatok régebbi drivereket W7 64 alá?
-
Cyberpunk
félisten
Na megvan ám az Edge. Kellemeset csalódtam a gépben egész jól össze van rakva. Azért érződik rajta némi Thinkpad-es hagyaték
És az E350-es procival egész jól használható
Atom-nál mindenképpen jobb.
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #21914 üzenetére
igen, már vágom, de úgy értem most, hogy miért csak 1000MHz-re veszi vissza az órajelet idle állapotban? SL9400 mint ha lement volna 800MHz-re is...
ATi X1400-nál nem volt már valami powerplay vagy ilyesmi? csak a lenovo-s drivert raktam fel, semmi mást
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
audi100td #21913 üzenetére
Azért veszi vissza a teljesítményt, mert a 65W-os táp nem tudja megtápolni a töltőáramkört, a CPU-t és a diszkrét VGA-t. Ha akkuról üzemel, akkor simán hozható a max teljesítmény, mivel az akku mindent el tud látni belső teljesítményéből.
Mivel az Intel VGA (GMA950) kb. 5W-ot fogyaszt csontra járatva, így azoknál a modelleknél ez nem volt gond.
Anno T510-nél volt ilyen, problémám. -
Magnat
veterán
válasz
audi100td #21900 üzenetére
Én a T60-at még anno 65 wattos táppal kaptam, és az is azt csinálta, h csak akkor steppelt fel 2.16GHz-re (T7400), ha az akksi is benne volt. Keresgéltem a neten és másnál is előfordult. Rendeltem hozzá egy 90-es tápot és azzal minden ok lett. Jah, fontos h Ati vga karcsi volt benne. Ha jól tudom, intelesekhez gyárilag is 65 wattos jár.
-
qfm
őstag
válasz
audi100td #21907 üzenetére
Sajnos albacomp sem szerepel már ott:
Albacomp Zrt. 8000 Székesfehérvár Mártírok útja 9. (36) 22 515-413
Dr. LAN Kft. 3525 Miskolc, Szepessy Pál u. 1. (36) 46 500-040
Kventa Kft. 2040 Budaörs Vasút u. 15. (36) 1 555-4363
PC BoX Számítástechnikai Kft. 6722 Szeged Mérey út 12. (36) 62 486-486Ennyi az összes vidéki szerviz lista a honlap szerint. Pont a két debreceni nincs ott. Hétfőn felhívom ennek ellenére mindkettőt, hátha valaki még mindig foglalkozik vele, mert most nem vették fel a deltások.
(#21908) OCB:
Köszönöm, ez jó hír, akkor reménykedek hogy hétfőn pozitív választ adnak.
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
[O]-[C]-[B] #21901 üzenetére
Az 5000W-os
akksi... azaz tápegység...
kicsit bemixeltem a kettőt -
audi100td
nagyúr
idézet az első hsz-ból:
Végül egy lista a Magyarországi szervizek elérhetőségéről - a teljesség igénye nélkül -:
Központi szerviz:
IBM Magyarországi Kft. 1117 Budapest Neumann János utca 1. (36) 1 382 5885
Budapesti szervizek:
Albacomp Zrt. 1139 Budapest Frangepán u. 8-10. (36) 1 236-7790
Aloha Informatika Kft. 1117 Budapest Irinyi József utca 38. (36) 1 372-0325
Delta Services Kft. 1033 Budapest Szentendrei út 39-53. (36) 1 437-5250
Duna Elektronika Kft. 1183 Budapest Gyömrõi út 99. (36) 1 666-1630
M and S Informatkai Zrt. 1136 Budapest Pannónia u. 17/a. (36) 1 237-1220
Nádor Rendszerház Kft. 1141 Budapest Öv u. 3. (36) 1 470-5022
Professzionál Zrt. 1117 Budapest Sopron út 19. (36) 1 216-5300
Rikvest Kft. 1148 Budapest Nagy Lajos király útja 24.(36) 1 273-2000
Smartservice Kft. 1117 Budapest Prielle K. u. 4. (36) 1 3710-272
Systrend Zrt. 1037 Budapest Bokor u. 15-21. (36) 1 5058-155Vidéki szervizek:
Albacomp Zrt. 8000 Székesfehérvár Mártírok útja 9. (36) 22 515-413
Dr. LAN Kft. 3525 Miskolc, Szepessy Pál u. 1. (36) 46 500-040
Kventa Kft. 2040 Budaörs Vasút u. 15. (36) 1 555-4363
PC BoX Számítástechnikai Kft. 6722 Szeged Mérey út 12. (36) 62 486-486
Albacomp Zrt. 4028 Debrecen, Kassai út 26. (36) 52 518-600 / 74701
Delta Services Kft. 4032 Debrecen, Böszörményi út 180. (36) 52 451-452Albacomp-hoz inkább ne vidd a géped, ahogy elnézem Debrecenben még Delta van...
-
qfm
őstag
Sziasztok,
most jutottam odáig, hogy már tényleg aktuális cseréltetnem a winchesterem, mert már a thinkvantage szerint is haldoklik, nem csak szerintem.
Nézegettem a lenovo.com magyar részét, de ott nem találtam magyar irányú számot thinkpadhez. Néztem a lenovo.hu-t is, van rengeteg szerviz felsorolva számmal, egyik sem ott ahol élek. Válasszak egyet és hívjam fel őket, vagy van valami központi szám ahol jelezhetek, és adnak további instrukciókat?
Köszönöm
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
audi100td #21895 üzenetére
Urban legend.
Az 5000W-os akksi is 90W-ot ad le, ha ennyit vesz fel a gépezet.
A 90W/135W/stb... a minimális működéshez szükségeltetik egyes modelleknél (lásd: T410/T510+++), mert a tápáramkör és a töltőáramkör nem elégszik meg ezeknél a modelleknél a 65-el.
Az erősebb tápról való töltés annyiban befolyásolja a töltést, hogy hamarabb feltöltődik, semmi másban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xbox Series X|S
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Futás, futópályák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest