-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ughhh
senior tag
válasz
Magnat #119760 üzenetére
[https://psref.lenovo.com/syspool/Sys/PDF/ThinkPad/ThinkPad_T450/ThinkPad_T450_Spec.PDF]
windows 11 minimum rendszer igény intel cpu esetében: i5-8250u
-
vicze
félisten
válasz
Magnat #119756 üzenetére
A T450 a supportja 2020-ban megszűnt (minden üzleti gépre 5év support van max. SW/HW). Így Windows 11 direkt supportja sincs.
Ami a képeden van az egy elég generic szűrő a generic software-ekre, ami kompatibilis a géppel.
Még sose próbáltam hogy Vantage felteszi-e a Win11-re a Win10-es drivereket, akár lehetséges is.
Gyakorlatban pár gyártó specifikus dolgot kivéve Windows fel fog rakni minden drivert, a többi kézzel fel fog menni (Már elég rég tök lényegtelen milyen Windows verzió szerepel e nevében). -
Tikakukac
titán
válasz
Magnat #105102 üzenetére
Pár napja volt ilyenem, ott driver hiba volt és ugrált az egér.
Valaki aki van a gépnél fogjon egy pendrive-ot, dobjon rá liveusb-t. Ennél egyszerűbb és gyorsabb megoldás nincs. Ez a 200km-től táv diagnosztizálunk főleg így... teljesen felesleges. Driverekbe meg ölni az időt óraszám és keresni a hibát, mikor instant válasz is van a dologra
Nem túl okos.
-
Chaser
legenda
válasz
Magnat #24539 üzenetére
Persze hogy jó a ddr3. Elvileg kisebb a fogyasztása, amit gyakorlatban nem vettem észre. Kell az újítás mert arra ugrik a nép. bődületes órajeleket el lehet vele érni, késleltetésről meg nem beszélünk. Az elvi maximuma is nagyobb a sávszélnek. Utolsó komolyabb ugrást én sd133 vs ddr1 200 - eff 400- váltásnál vettem észre, de ott se estem hanyatt. Viszont a p1-es időkben még szinte minden optimalizátlan volt, hogyne érezte volna mindenki fénysebességgel gyorsabban bármelyik alkatrészét mikor 20-30k-s felárat fizetett egy előző fokozathoz képest
Ramból igazi pörgést a gddr3 vs gddr5-nél vettem észre, ott valós gyorsulás van, nem csak
"papiros". -
-
szacsee
nagyúr
válasz
Magnat #23899 üzenetére
Tudom mi is azt használjuk haverral 520GC-ben.
Eddig csutkára állított jelerősséggel ~600m-re alig tudtunk valamit produkálni ~400kb/s-nél volt a max adatátvitel. (nálam házi biquad, ott egy 17dbi-s panel) Miután lecseréltem a biquadot egy TPlink 24dbi-s gridre nem sok javulás volt, de a panel is cserélve lett és most jön normálisan az adat) Ezért írtam fentebb, ha lecseréli a routeren az antennát nem biztos, hogy jobb lesz a helyzet, csak akkor, ha a router antenna a korlátozó tényező. -
Gondwana
addikt
válasz
Magnat #23806 üzenetére
Az, hogy valaminek van FRU-ja, még semmire se garancia - az Edge-alkatrészeknek is van FRU-ja. Egyébként meg IBM Lenovo ThinkPad L410, L510, L412, L512, SL410 and SL510 FRU 43Y6553 ThinkPad 11b/g/n Wireless LAN Mini-PCI Express Adapter II
Whitelist-mentesített BIOSnak van esélye átengedni - de miért pont Realtek? (Én a half-duplex 8139-ek óta kerülöm csak mint gyártót igazán, előtte csak nem volt szimpatikus) -
mutyuru
aktív tag
válasz
Magnat #23464 üzenetére
Hello!
Ujfent kosz a felvilagositast!
Megneztem a ket modellt, amit korabban irtal es egesz jonak tunik. Egyedul az arral lennek bajba, mert az altalad emlitett aron nem talaltam csak egy T510-t.http://www.guenstiger.de/Preisvergleich/Lenovo/ThinkPad_T510_NTH2MGE.html
Ennel lattam, hogy az i5-os CPU szama 520M, ha jol tudom ez az elso generacios es a masodik tipusa a 2520 peldaul. Ez igy igaz?
Vagy te hasznaltra gondoltal, amikor az arat irtad?Nem tudom, talan tenyleg lejjebb kell adnom, ha ebbe az arkategoriaba gondolkodom...
-
Tim82
félisten
válasz
Magnat #23464 üzenetére
Korrekció:
"SL nem is igazi TP, csak annak csúfolják" - meglepően időtálló széria a visszajelzések szerint, még ha inkább konzumer piacra is van szánva.
X - subnotebook és convertible tablet-vonal, plusz még a Lenovo-féle modellszámozás alapján az AMD alapú "Thinkpad-netbook-ok" is ide tartoznak (X100e/X120e/X121e)
Az A széria gyakorlatilag beolvadt az R-be, amúgy eredetileg mobil workstation vonal volt.
Z volt az első teljesen wide kijelzős vonal, kb. T43/T60 szintű modellekkel (mind belsőre, mind összeszerelésre) + fém fedlap a gumírozott borítás helyett.
S nagyon régen volt, kb. presztízs kategóriás subnotebook-ok voltak, talán csak Japan-only.
Volt még G, meg i például, de azok is nagyon régen.
-
mutyuru
aktív tag
válasz
Magnat #23459 üzenetére
Kosz a gyors reagalast Magnat! Megnezem az altalad irt ket tipust.
Es ha esetleg masik szeriabol valasztanek? Mi a kulonbseg a kulonfele betuk kozott?
Melyik a premium jelzes es sima illetve atmeneti? Ha jol tudom az X a premium mobil es ennek a nagytestvere a T, azonban a tobbirol fogalmam nincsen. -
zedii
aktív tag
-
Chaser
legenda
válasz
Magnat #23377 üzenetére
Nekem T42 volt az első thinkpad pár hete, aztán T60. Maga a design jobban tetszett, de pl bill alátámasztás sokkal jobb a T60-nál és kevésbé "ropog" a gép, szinte sehol. Hűtése halkabb volt, viszont átmelegedett az egész gép alja, a T60-nál nem extra halk, viszont nem is égeti a lábam a gép
szacsee: Jó az, csak arra figyelj 2008 május utáni legyen, az előtte levő gépekben defektes a quadro, ha behal 10-20k a javítás.
-
-
kerlas
tag
válasz
Magnat #22923 üzenetére
Üdv! Mivel vidéki vagyok, hozzám a győri Notebookstore üzlete van legközelebb, így én ott vettem, náluk általában van mind a két fajta kisebb, és nagyobb is, amit te próbáltál, az valószínű, hogy a nagyobbik verzió, az nekem se volt jó, de a kisebbik az tökéletes, egyébként 12mm széles és 12,5mm magas egy betű.
-
dbius
veterán
-
dbius
veterán
válasz
Magnat #22640 üzenetére
Nekem korábban sikerült, de csak időlegesen és nem 5300-val, hanem 5100-val.
Ehhez a routerben kellett beállítanom, hogy a Channel Width: 40mhz legyen, ne 20mhz, valamint ha jól emlékszem a wifi driverben is kellett állítanom, hogy ne csak 20mhz legyen a 802.11n csatornaszélesség a 2.4-es sávban.
Ezek után többször láttam, hogy 130-150-ről átvált 300-ra, de nem maradt ott, hanem ugrált, pedig 100%-os volt a jelerősség, minden optimális volt.
Mindez egy Tp-link 1043nd routerrel - gyári firmware -, valamint az X200-ba beépített 5100-ás intel wifivel, SU által feltett driverrel.
Csak sajnos a pontos leírást nem találtam meg, hogy mi alapján csináltam, pedig itt a ph-n az egyik topicban bukkantam rá, talán a routerem topicjában, de már nem vagyok biztos benne és ahogy nézem nem mentettem el sehová.
Próbálgasd, ill. az is szükséges még hozzá, hogy a routered lehetőség szerint olyan csatornán menjen, ami nincs a közeledben egyetlen wifi routeren sem.
szerk: igen, biztos, hogy a routerem topicjában szedtem össze az infókat korábban: Ezeket nézd át, vagy végezz további szűrést a topicban: [link]
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
Magnat #22415 üzenetére
A neten fellelhető pár írás, pár comment (nagyrészt ugyanazoktól az emberektől több oldalon) vannak itt olyan emberek akik 500-1000db ilyen gépet fogtak már a kezükben, és nem csak magamról beszélek, tudnék sorolni pár arcot innen fórumról is. Érdekes módon senki nem tapasztalta még ezt hibát.
A szériahiba pont azt jelenti, hogy minden egyes gépnél elő kell jönnie előbb vagy utóbb. Namost a T61 eléggé EOL gép. Azért szériahiba, mert egy kijött széria összes tagjait érinti. Az említett GPU hajlamos a túlmelegedésre, és azok az emberek akik nem takarítják a gépüket azok felfőzik a VGA-t. Ez nem szériahiba, ez pusztán a minimális odafigyelés hiánya... de nem vitázok többet ezen.
Ugyanúgy szánalmas húzás ez a hype, mint a "hangos a T61"... Egyrészt ez szubjektív, másrészt pedig a beporosodott bordákon nyilván süvít a levegő és ciripel a ventilátor.
Azért írtam be ide, mert mindenki csak olvas dolgokról és utána osztja az észt, tegye fel a kezét az akinek a kezében előfordult ilyen gép, aminek megdöglött a VGA-ja. Lesznek 3-5-en.
És ott van a másik 4-500 user akinél minden rendben van. -
brd
nagyúr
válasz
Magnat #22376 üzenetére
Laptopfüggő. Az én T60-amat nem érdekelte kikapcsolt állapotban a PM beállítása, ha kihúztam a töltőt ilyenkor, és visszadugtam, elkezdett tölteni, bárhogy is volt a PM-ben beállítva a két érték. A T400-am viszont kikapcsolva is figyelembe veszi a PM beállításait.
Chaser: Nem tudod kisütni, ill. amit te valószínűleg értesz alatta (feltölt-lemerít-feltölt?), annak Li-Ion esetén semmi értelme, sőt, káros is, mert egy ciklus belekerül, teljesen feleslegesen.
-
Chaser
legenda
válasz
Magnat #22373 üzenetére
Mondom ha normális akud van nem merül le magától, tehát nem is lehet tölteni ha nincs miért. Múltkor volt egy acerem, 3 hétig szekrényben volt, mikor kivettem ugyanúgy állt az aku, leszámítva azt ami boot miatt jött ki belőle. A T42-esem akuja 2 hétig állt, 5 éves, ugyanúgy volt ahogy elraktam.
szerk: havonta 1x süsd ki aztán kész
-
Gondwana
addikt
válasz
Magnat #21867 üzenetére
Normáliséknál(*) a leghátsó a GND, eggyel előttem meg a MIC, ami normális esetben kb. 2-3kOhm, telefonoknál ennek a rövidzárása a hanghívás/vonalfelvesz. Na, de folyamatosan?
*: Nokiáékat nem sorolom ide, van egy Nokia headsetem, ami még a Nokia telefonokkal se minddel komatibilis: bal hang van, jobb hang csak akkor, ha nyomom a mikrofonon a gombot. -
lapa
veterán
válasz
Magnat #21600 üzenetére
óvatosan. ezek a vga-scart kábelek nem mennek régebbi intel igp-vel, mert abból nem tudod kicsikarni a 25 hz interlacét.
egyébként a vga-scart barkács elég állat minőséget csinál s-videohoz, pláne kompozithoz képest. ennek a topikjába toltam anno képet is.
aktív kábelek vannak viszont, nem is drágák. arra nem tudok válaszolni, hogy a kimeneti jelük rgb lesz-e, de asszem nem (azaz a kimenő d-sub a bemenőre van huzalozva gondolom).
-
mazsonpopo
tag
válasz
Magnat #21255 üzenetére
Engem továbbra is az érdekelne - mint, ahogy azt már egy Lacika2000 hirdetésnél kifejtettem - , hogy mi a franc értelme van állandóan felrakni ilyen hirdetéseket? A telefon betyárkodás nem magyarázhatja, ugyanis a megadott szám állandóan ki van kapcsolva, privátokra nem válaszolnak (bár Lacika2000-től sikerült már kicsikarnom egy választ...).
Valami jel lehet valakinek? Ezeknek a hirdetéseknek a megjelenésekor történik valami? Valaki egyszer azt fejtegette, hogy ezek a hirdetések bepalizások, elmész, megnézed, majd megvernek és elveszik a pénzed, amit vittél a gép megvásárlására. De ez nem tud megtörténni, ugyanis a találkát nem lehet összehozni...
-
ro_bert17
őstag
válasz
Magnat #21101 üzenetére
Nem hiszem hogy segítség lesz, mert más a kártyám, szolgáltatóm, de a telenorét használva, nekem pl. így állítja be automatikusan.
Ezzekkel a FRU-kal kapcsolatosan kérdezném, hogy otthon a T410 saját töltőjét használom, itt bent a cégnél, viszont egy R400-hoz vásároltat.
Mindkét töltő gyári, és megegyezik a FRU azonosítójuk. Viszont amíg az otthoni normális hőmérsékletű, addig a benti sokkal melegebb. Ennek lehet valami racionális magyarázata? -
Gondwana
addikt
válasz
Magnat #21103 üzenetére
Nekem szerb hálózaton kellett egy picit varázsolni, mégpedig azért, mert hiányzott az országkód+hálózatkód egy XML fileból. (Szerbia 220, mt:s 003), illetve itt próbáltam varázsolni, hogy az SMS is működjön, egyszer úgy is tűnt, mintha működne, de azóta a Toshiba driverek oldották meg az SMS-t.
Szerk.: ja, és úgy emlékszek az XML-t linux alól (de bármilyen más OS is megfelel) kellett birizgálnom, mert állandóan nyitva volt bebóótolt rendszernél. -
vikcsi
senior tag
válasz
Magnat #12792 üzenetére
olyan szilikonzsírt, ami gépzsír?
Dane: Alaplap nem másféle? Mert ha jól vettem ki a betűi közül, akkor biza más típust kapott bele... persze ha jobban járt, akkor nem para
Lehet azért nem működik rajta egy-két cucc, mert nincs rákötve a lapra, vagy épp gányolás miatt tönkrement, netán a cserélt lap sem jó, hanem pont ezen hibáktól szenved s a lapcsere nem ezt a gépet javította meg, hanem a másikat, amibe ennek a lapja került bele? Eladó adott rá garit, élni kellene vele -
Tim82
félisten
válasz
Magnat #12779 üzenetére
Mellesleg elég mókás lenne olyan dolog okán gondolkozni, amit nem hiszek el, nem?
Már alapból feltételezed egyébként azt, hogy annyira nem értek hozzá, hogy "nem egészen hozzávaló"
RAM-ot próbálok működésre bírni a notebook-omban, ergo élből csökkenteni akarod egy ilyen eset jelentőségét (ami önmagában sem túl nagy, ezért sem értem a szőrszálhasogatásodat)... Legfeljebb nem azt nem hiszed el, hogy maga az adott RAM vacak, hanem feltételezed, hogy a júzer a béna és nem "hozzávaló" RAM-ot akar mindenáron erőltetni a gépében, csak mert mindenáron be akarod bizonyítani valamiért, hogy egy Kingmax modul nem lehet szar.
Egyébként ha valaki privátban megkérdezné tőlem, akkor én volnék az első, aki úgy válaszolna, hogy "én így jártam vele, és ez nekem rossz tapasztalat, de ez nem jelenti azt, hogy írd le végleg az adott brand-et".
Továbbra is kíváncsi vagyok, mit szeretnél bebizonyítani?
-
Tim82
félisten
válasz
Magnat #12777 üzenetére
Ha meg tudod mutatni, melyik hsz.-ben mondtam azt, hogy a Kingmax notebook RAM-ok szarok, vagy legalábbis úgy általában semmilyen Kingmax modul nem kompatibilis egy Thinkpad-del sem, hogy ezzel megtévesszem a topikban kompatibilis memóriák után kutakodó érdeklődőket, én is megmutatom!
Peace.
-
Tim82
félisten
válasz
Magnat #12775 üzenetére
Jó, akkor légy szíves, fogadd már el, hogy nálam nem működött egy Kingmax modul. Nehéz? Nem írtam ennél többet. Minden egyebet te bonyolítasz mögé (a brand állítólagos szidását is). Mivel ez egy fórum, ahol jó esetben tanácsok és tapasztalatok megosztásával segítik egymást az ide író és itt olvasó emberek, szerintem érdemes az én tapasztalatomat is leírni. Van még valami?
-
Tim82
félisten
válasz
Magnat #12771 üzenetére
Nem álltam neki azt mondani, hogy "fúj, a Kingmax sz*r" (asztali gépemben Kingmax modulok vannak), csak azt, hogy nekem nem működött X41 tabletban egy Kingmax modul. De úgy, hogy meg se moccant vele a gép (be se kapcsolt), ha benne volt. Ezt írtam le korábban is a topikban, és audi100td pedig erre emlékezett, azért említettem meg.
-
Tim82
félisten
válasz
Magnat #12768 üzenetére
Unbuffered volt, ha ez számít valamit.
Amúgy meg lehet, hogy a memóriamodul volt rossz (bár vadonatúj darab volt, de ez nem jelent semmit), de ez nem cáfolata annak, hogy nekem konkrétan negatív tapasztalatom volt Kingmax modullal. Akkor meg mit akarsz nekem bebizonyítani?...
-
Tim82
félisten
válasz
Magnat #12757 üzenetére
Érdekes, hogy most sem hozzávaló
2 GB-os Kingston PC2-5300 modul van az X41 tabletban. Még érdekesebb, hogy a szóban forgó Kingmax modul az eredeti tulaj T60-ában sem akart működni. Egyébként páran már leírtuk az évek folyamán ebben a topikban és az elődjében is, hogy ezek a "nem egészen hozzávaló" RAM-ok kompatibilisek lefelé.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRH8 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G17 G713IM 17 notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3326, 94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest