- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- CPU léghűtés kibeszélő
- Projektor topic
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Hisense LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Martin97
aktív tag
-
vicze
félisten
válasz FoxiestFox #121393 üzenetére
A dulpa hőcső az AMD-s modelleken elég jól működik, a dupla fogyasztású Intelre meg szimplát raknak, na az nem megy...
A középső 20W TDP-re állitva még egyik R7 se érte el a termál limitet és 77-80 körül tartotta őket többnyire 3500-ös ventivel.
Az Intel jelenleg egy totál zsákutca mobilon, és pénzkidobás megvenni. 2mp-ig talán tartja a lépést egy AMD-vel aztán lehet hogy a fele.
-
HSM
félisten
válasz FoxiestFox #121395 üzenetére
Nagyon nem értelmes dizájn, szerintem sem, írtam róla: [link] . Azért is próbáltam ráerőszakolni XTU-val a normálisabb (kvázi gyári) paramétereket. Dehát erről nem a hűtés tehetett, látszik a méréseimen, hogy józanul paraméterezve a CPU-t milyen kényelmesen elbírja.
Szerintük egyébként ez "feature", nem bug: [link] . Sokat használtam a sajátom Linux-al, ott tökéletesen működött a "fixált" BIOS-okkal az Intel-féle specifikáció mentén, azaz rövid turbó, majd 15W korlát nagyobb terhelésre. Szuper halk volt úgy a gép, a várhatónak megfelelő sebességgel.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
HSM
félisten
válasz FoxiestFox #121393 üzenetére
Egy papíron tartósan max 15W-os CPU-nak egy tartós 20W-ig jól működő hűtő bőven elég egy kevesebb, mint 2 centi vastag ultraportable gépben. Az már érdekesebb kérdés, hogy amikor win10 alatt rájön az őrület a gépre és 44W-on hajtja a CPU-t, akkor azért tud hangoskodni és konstans 99 fokon járni. Bár a tempó hibátlan úgy is. Én olyankor XTU-val hűtöttem le a kedélyeket értelmesebb limitekre, úgy már a hangerővel és hőfokokkal sem volt baj.
-
félisten
-
HSM
félisten
válasz lezso6 #121366 üzenetére
"Gyakorlatilag azért nem cserélhető az újabbakban a RAM mert a notik sokkal vékonyabbak, mint régen."
Busted: [link] . És mellé kb. 20W-ig jó a hűtése is."Persze azt kihagytam, hogy bizonyos modelleknél teljesen forrasztott a RAM, ez AMD-nél szinte állandó"
Ez a Renoir szériától (6000) van csak így, mivel azt már érdemes az erősebb IGP-hez gyors LPDDR5-el párosítani. A korábbi DDR4-es modellek (4-5000-es széria) pl. T14 G1a és T14 G2a még ugyanúgy bővíthető DDR4-es gépek voltak. -
ricsip
addikt
Kérdés: T490, i5 8265u, Intel UHD 620, normális h. youtube 1080p @60-at AVC codec nem bír framedrop nélkül lejátszani w10 alatt?
Ha nincs 2. kijelző, csak a beépített, akkor ott njncs framedrop. Ha viszont rákötök hdmi-n egy külső monitort, amin egyben audió lejátszás is megy, akkor elkezd framedroppolni. Egy 5 perces videón 18 ezer frame-ből kb. 15-18at, ami 0,1%.[ Szerkesztve ]
-
-
Francia91
veterán
válasz vargas0502 #121389 üzenetére
Én is inkább P50-est ajánlanék. Haswell + Kepler párosítás már nem annyira időtálló 2023-ban.
Az M4800-asban ezért is lett cserélve a videokártya Quadro M2000M-re (és lesz az M6800-asban is cserélve M4000M-re). így legalább a videoképességeket tudom fejleszteni, de ezt a W540/541-essel nem lehet megtenni, nem cserélhető a GPUP50-es már M.2 SSD, 6. gen i7-esek és Maxwell alapú GPU-k H.265 HEVC és 4k támogatással, pörgősebbek, mint a Haswell szériás cuccok, nemrég volt nálam egy ismerős nemrég beszerzett patika, magyar klaviatúrás P50-ese M2000M GPU-val, nagyon baba gép.
120-tól már vannak P50-esek, szerintem már lement az áruk annyira, hogy inkább azt érje meg venni"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
A ThinkPad W541 és a T560 vállalható notebookok, vagy érdemesebb elkerülni őket?
Habár visszaolvasgatva egy szakértő leírta még régebben, hogy a 40-es szériák kerülendőek a ThinkPad és a Dell esetében is.
A ThinkPad T590 a 8. generációs Intel proci miatt persze szimpatikusabb (a Windows 11 támogatás miatt), de az még drága.
Mi a véleményetek?
[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
válasz FoxiestFox #121384 üzenetére
Akkora ghosting van, hogy mikor fut a memtest bekapcsoláskor nem látod hol jár mert 6 karakter van egymáson egyszerre. Rendesen belefájdul az ember feje. Ebben amúgy nincs hangkártya azt hiszem de az újabbakban igen. Az eredeti PG720 még monokróm LCD-s volt, annak az okosított verziójába (720C) került színes kijelző. De a PG740 például ugyanez a form factor csak az már P3 és szerintem a felbontás se 640x480. Ott már lehet pörgetni a Doom-ot gondolom.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
félisten
-
Gaben92
őstag
válasz Gaben92 #121381 üzenetére
Na félig működik a T61 is. Szét kellett kapnom teljesen és magán az IC-n zárni a lábakat de minden frankó. CMOS akku úgy néz ki halott benne és a venti kerepel kicsit illetve win is boot közben BSOD-zik Unmountable Boot Volume hibával. Lehet haldoklik a HDD benne.
3 napig még itthon vagyok, azalatt ha lesz időm megpucolom őket és talán próbálok húzni rájuk egy Win7-et (vagy inkább XP?), vagy ha más nem majd Decemberben mikor hazajöttem.
Mindenestre eddig örülök.
-
zsolti75
senior tag
válasz FoxiestFox #121380 üzenetére
Ilyeneken PLC-ztünk 20-25éve.
Az enyém pont így nézett ki, valami 300-as celeron volt benne, és 2havi fizetés volt az ára. -
Gaben92
őstag
válasz FoxiestFox #121377 üzenetére
A T60-at működésre bírtam, nem is volt vészes. Ha tudja az ember mit csinál akkor egy 2 perces művelet. Itt a leírás hozzá: [link]
A T61-el is ugyanez lesz a módszer csak még utána kell néznem van-e via hozzá azon is vagy az eeprom-on kell közvetlenül. Remélem van mert a chip az alaplap alján van szóval darabokra kellene hozzá kapni az egészet. Ma már nem foglalkozom vele mert egyrészt F1 van, másrészt melegszik a szauna de holnap szerintem beröffentem azt is, aztán majd kitalálom mit kezdjek velük.
A 486-os meg fenomenális cucc. Kell neki egy tisztítás meg azért kapott az évek során (van is egy kis képhiba) de bedugtam és bekapcsolt, bootolt szépen és látszólag minden rendben vele. Majdnem sírva fakadtam mikor elkezdett bootolni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Gaben92
őstag
válasz ricsip #121376 üzenetére
Nem. Ki kellett üríteni egy raktárat ahol ömlesztve volt egy rakat cucc és az lett a döntés, hogy minden megy a kukába ami ott van de szabad a rablás ha valakinek kell valami. Aztán az egyik öreg szaki kollégám mondta, hogy van egy rohadt nagy doboz ahol vannak Siemens cuccaink (emiatt mentem elsődlegesen) és kikukáztam amit tudtam/érdekes volt. Aztán pár doboz bontatlan MicroMaster 440 hajtás és egy rakat szervó alatt ott pihent ez a két TP, egy PG 720C (486DX ) meg 1-2 nemérdekes lerúgott Toshiba azt hiszem. A PG 720C-t ki is próbáltam, bootol szépen Win95-be de a TP-kkel elakadtam a Bios jelszó miatt. Egy két helyen olvastam, hogy elég rövidre zárni boot alatt két lábat egy eeprom-on, máshol viszont eeprom programozásról beszélnek. Ha van megoldás megoldom én, programozás/forrasztás és ilyesmik nem okoznak gondot, csak nem árt tudni, hogy tényleg működő megoldásnak kezdek neki vagy valami kamu gányolásnak.
FoxiestFox: Az a baj, hogy gondolom oda is kellene vinni a gépet én meg Finnországban élek.
-
félisten
válasz FoxiestFox #121373 üzenetére
Túlbonyolítottam az életem ezekkel a random dual fanos gépekre való tpfc forkokkal, feltettem a sima hagyományos v063-at és kiválóan működik, no crash semmi.
A GPU fanra hat, de nekem ez így pont jó, mert azt akartam megtekerni jobban, hogy csökkentsem a GPU hot spot hőmérsékletét.
Ez olyan jól sikerült, hogy Furmark alatt sem megy 90 fok fölé a hot spot, a GPU maga pedig 75 alatt marad. Játék alatt 65 GPU /75 hot spot volt a max (kimaxolt GTA V, 100% GPU load).
Így most király lesz, sikerült minimalizálni a hőingást és a bga stresst, kímélendő a GPU-t ahogy szoktam -
félisten
-
zsoltip
őstag
válasz donjohnson #121369 üzenetére
Nem, nincs telepítve.
-
Gaben92
őstag
Sziasztok,
Kimentettem a cégtől pár darálóra ítélt cuccot (leginkább régi S7 PLC-k, Siemens PG 720C, etc,) de akadt egy T60 és egy T61 is, mindkettő elég szép állapotban.
Az egyetlen gondom, hogy ugye mindenféle jelszavak vannak mindenhol és ebből kizárólag a BitLocker jelszót tudom mindkettőhöz. Sose volt ilyen régi TP-m, bekapcsoláskor a BitLocker kér jelszó 1-et HDD ikonnal (ezt tudom), utána viszont bekéri a második jelszót amiről fogalmam sincs.
Utána olvastam neten és láttam pár megoldást (leginkább EEPROM trükközéseket) de nem igazán tudom mi fake, mi valós szóval ha valakinek van valami tuti tippje azt szívesen veszem. Jó lenne visszahozni őket az életbe.
-
félisten
válasz FoxiestFox #121372 üzenetére
Viszont valami nem kerek, kékalálozik a noti, amikor fut a TPFC.
-
félisten
-
válasz FoxiestFox #121370 üzenetére
TVicPort fel van rakva?
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
félisten
Ezt a TPFC verziót hogyan kell működésre bírni P70-en?
-
-
zsoltip
őstag
Gép: Lenovo ThinkPad P53
VGA: Intel UHD Graphiscs 630 (és NVidia Quadro RTX4000)
Panel: NNV156FHM-N65 / Lenovo Wide viewing angle & High density FlexView Display 1920x1080
(Sötét windows téma van beállítva a Gépházban.)Sötét képernyő tartalomnál sötétít, világosnál növeli a fényerőn a kijelzőm. Töltés közben is... Pl: Gépházból (ami sötét, átváltok Excelbe, ami világos, full zavaró a szememnek, az átállítás.)
Nem találom mivel lehetne ezt megszüntetni, tehát ne módosítgasson, mert zavar.Intel graf. vez. központ, Rendszer, Teljesítmény alatt már kapcsoltam ki, be a panel önfrissülése és az Amegjelenítő energiatakarékossága onpciókat, de nincs változás sajna...
Mit állítsak, hogy ezt ne csinálja?
-
-
válasz bytesizelife #121363 üzenetére
Addig örüljünk, amíg az SSD cserélhető.
Gyakorlatilag azért nem cserélhető az újabbakban a RAM mert a notik sokkal vékonyabbak, mint régen.
Anno a sima meg a workstation kategória szinte ugyanaz volt, csak a utóbbiba erős VGA-t tettek. Lásd pl T520 vs W520. Ugyanúgy vastagok (~35 mm) és nehezek (2.5 kg) és 35-45 wattos processzorokat raktak bele, az ULV az X-széria egyes modelljeinek sajátja volt.
Aztán a T440-től kezdve a 15 watt lett a mainstream, 1.7 kg súllyal és 21 mm vastagsággal, és itt jött be hogy a forrasztott RAM van + csak 1 DIMM. A workstation T440p kapott csak 35+ wattos procit meg rendesen 2 DIMM-et. Viszont az is 2.1 kg és 30 mm vastag, szóval vékonyabb, könyebb, mint az eredeti T520 / W520.
Ma meg a T széria csupa 15 watt, amin felül lenne 28 watt opció is, habár pl a T16-ban (~1.8 kg, ~20mm) le van korlátozva 20 wattra, valószínűleg a többinél is.
Ha rendes 28 wattost akarsz, akkor a vékonyított workstationt keresed, tehát P16s / P1, ami méretre gyakorlatilag ugyanaz, mint a T16, cserébe mocskos drága, de elvileg rendes 28 watt. És itt még továbbra is forrasztott a RAM "fele".
Következő lépés a P16v 45 wattos procival, ~2.2 kg és ~25 mm vastag, végre 2 NVMe slot és 2 DIMM.
A plafon meg a sima P16 van 55 wattal, de ~3 kg és ~30 mm vastag. Viszont 4 DIMM meg 100 wattot elbíró hűtés. Meg ronda, nincs fekete csak szürke belőle, hogy rohadnának meg.
Persze azt kihagytam, hogy bizonyos modelleknél teljesen forrasztott a RAM, ez AMD-nél szinte állandó, ami abból adódik, hogy LPDDR-ből nem gyártanak SO-DIMM modult. Szívás. Sőt, az inteles T16 Gen2-ből ha dedikált VGA-sat választasz, akkor abban is forrasztott LPDDR5X van, itt érte el a T szériát a RAM bővíthetetlenség.
Én ezeket jártam végig, amikor végül a P16 lett a választásom. Nehéz, de legalább bővíthető. És igen, ma már mindegyikben forrasztott a proci, de gyakorlatilag nem is tudsz váltani sokkal erősebbre, így ezt nem látom komoly problémának. Persze ott van még az, hogy a 17" megszűnt és lett helyette 16". Bár legalább 16:9 helyett 16:10.
Vannak rosszabb dolgok, de összességében sokkal nagyobb lett a választék, s továbbra is vehetsz nagyon jól bővíthető vastag thinkpadet egy fapadosabb a sima P széria képében, igaz, sokkal többe kerül, mint egy T széria.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz FoxiestFox #121280 üzenetére
Összehasonlításképpen talán érdekes lehet, hogy például egy napjainkban forgalmazott Fujitsu LifeBook E5512 notebookon a billentyűzet fölött még 5 darab visszajelző LED lámpácska található.
-
bytesizelife
tag
válasz FoxiestFox #121336 üzenetére
Na nem mintha a RAMot cserélni lehetne az X modellekben. Az bosszantóbb szvsz.
-
mitulabattyi
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Ha valakit esetleg érdekel egy hibátlan R61 HDD, gyári XP-s recoveryvel: [link]
Illetve x200s alkatrészei ugyanitt elvihetőek. (LCD csíkos, HDD, RAM, akku és töltő nélkül)
-
-
Tim82
félisten
válasz Petrónius #121358 üzenetére
Wifi miatt nem kell BIOS-t mókolnod, a T480 megeszik bármilyen normál (nem CNVio/CNVio2) wifi kártyát. Nekem is Intel AX210 van benne, gyárilag AC-s kártyával jött (8265).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Butcher82
senior tag
Sziasztok,
van egy HD kijelzős T540p-m, ebbe szeretnék egy HD+ kijelzőt. Segítenétek, hogy hány pin-est kell beszerezzek illetve egyáltalán van e akadálya a módosításnak?
***Go Ahead, Make My Day.*** Clint Eastwood óta szabadon.¯\_(ツ)_/¯
-
Petrónius
aktív tag
válasz donjohnson #121354 üzenetére
Találtam oldalakat (érthetetlen leírással), találtam linkeket is de a legtöbb oldal be sem tölt.
Tudomásom szerint van, csak ez nem csak szoftveres hanem hardveres változtatás.[ Szerkesztve ]
-
Petrónius
aktív tag
Sziasztok
Kutatok, keresek, nem találok.
Tudnátok adni nekem egy linket ahol érthetően le van írva a T480 bios mod menete?
Köszi -
félisten
-
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok!
NEm mintha sok esélyt látok, hogy megmondjátok a tutit és egyből megoldódik a problémám, de hát mi baj lehet ha rákérdezek?
Adott egy (azaz kettő) IBM Thinkpad 600 (Pentium 2, 233MMX)
Nem pörög fel benne a merevlemez, azaz olyan, mintha nem kapna áramot. Mondom mindegy, elteszem donornak.. Aztán lett egy donor. Össze hákoltam a 2-ből 1 jó kis gépet.
Tök jó ebben már felpörgött a merevlemez, bootolt is, tette a dolgát. Mire szépen felkonfiguráltam az egészet, úgy kb 2-3 óra meg vagy 4-5-6 újraindítás után egyszer csak nem bootolt többet és már ebben sem pörög fel a merevlemez. A merevlemez működik, átrakva teljesen más típusú gépbe/ USB-re rákötve, tökéletes. Megpróbáltam még CF-IDE átalakítóval is, de nem meglepő módon az sem megy.
Van ezeknek valami típushibájuk vagy mi a fene lett ezzel/ezekkel?
...Ugyanitt keresek legalább alaplapot IBM Thinkpad 600-hoz -
félisten
válasz FoxiestFox #121348 üzenetére
Hmm a kis toolbar viszont nincs benne, úgyhogy még mindig kuka.
-
félisten
-
azbest
félisten
válasz zsoltip #121346 üzenetére
az enterprise verizó dark [link]
bár az ms store commercial vantage is dark [link]
Get this version over the standard Vantage app. No Bloatware or ads.Azt nem tudom, hogy standalone egy gépen van -e különbség a simához képest, vagy csak admin jog kell a commercialhoz.
[ Szerkesztve ]
-
vargas0502
tag
válasz FoxiestFox #121340 üzenetére
Persze, lenyom neked a teszteket, de csak pénteken tudom mert eléggé elvagyok havazva.
-
zsolti75
senior tag
válasz FoxiestFox #121340 üzenetére
50W, max 80fok. Tökéletes
A GPU is megállt 77 foknál, szerintem az is remek.
Volt benne porcica?[ Szerkesztve ]
-
félisten
Na, megvolt a P70 újrapasztázás és takarítás, csupán egy örökkévalóság és négymillió csavar, de igazából azért nem olyan vészes. Ezek a beledugós-ráhajtós alaplapi csatlakozók mondjuk szörnyűek, még csipesszel is többször kellett próbálkozni a kisebbeknél, szerencsére a billzeté pl elég gyorsan belecuppan.
Plusz pont a rollcage-en a jelölésekért hogy hová milyen csavar megy.
Jócskán estek a hőmérsékletek, Cinebench 400 ponttal magasabbra megy, Superpositionben nincs változás.
@vargas0502 ha ráérsz lemérnéd a tiéd mit megy ezekben a benchmarkokban?
Ami nem tetszik a GPU hot spot, ez nem tudom micsoda, és miért ilyen magas. Csekkoltam a gap padeket is, mindegyik jó, volt egy ami lyukas volt leszedés után, azt új darabbal pótoltam, sehol sem szabadna ennyire forrónak lennie.
@zsolti75, vélemény? -
Scalpel
senior tag
FIGYELEM, FIGYELEM!!!
Csak megkérdezem a Társaságot, mielőtt elbontom és kidobom, hogy valaki szükségét érzi-e, hogy egy rettentően lelakott, jelenleg egy szerszámosban hánykódó, a tárolásnak köszönhetően feltételezhetően már működésképtelenné vált x60s-t örökbefogadjon. Megértem ha nem, ezért is tervezem a szanálását szüleimtől, csak mielőtt e-hulladékként végzi gondoltam megkérdezem esetleg valaki lát-e benne fantáziát. Én már sajnos nem látok.
-
A T400 optikai drive helyere berakhato drive bay kompatibilis a Z50-nel, tudja valaki?
https://www.coreinfinity.tech
-
félisten
válasz ricsip #121335 üzenetére
Sokszor lefutottuk ezt a kört a fórumon... egy részünk sír utána, mások leszarják...
Nyilván egy Lenovo, ha ez szempont lett volna, mai napig kaphatna socketes procikat, ahogy szinte bármelyik nagyobb gyártó, akivel a cpu gyártóknak megéri üzletelni.
Egyszerűen a socket áldozatul esett a vékonyításnak, és az azzal párhuzamosan futó dobdel-kultúrának olyannyira, hogy már workstationt sem kaphatsz sockettel.
Persze léteznek desktop procis szörnyikék, jobbára gamer vackok, de pl a Clevonak is (ami azért elég jó) van néhány nagyon komoly gépe ami ilyen, de nálam azok nem játszanak egy percig sem, hisz nincs Trackpoint. -
Apollyon
Korrektor
válasz vargas0502 #121332 üzenetére
Úgy rémlik az Intel az, aki már nem gyárt többé cserélhető CPU-s tokozást mobil gépekbe, szóval ez kivételesen nem a levono hibája.
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
vargas0502
tag
válasz FoxiestFox #121331 üzenetére
Ne is mond, az ilyen "zászlóshajó" gépekben ez egyszerűen szégyen. Nem értem miben tartott nekik volna úgy megcsinálni, hogy ne forrasztott legyen. A videokari cserélgethető a CPU pedig nem.
Ne is mond nekem azt a töltő csatlakozót....
Számomra ezek a dolgok érthetetlenek egyszerűen ezen a szinten. -
félisten
válasz vargas0502 #121330 üzenetére
Mondjuk a legszomorúbb látvány eközben a manőver közben a forrasztott cpu, nem?
17" workstationben. Nem hittem hogy ide is eljutunkViszont a W701 legnagyobb tervezési hibája, a nyomi töltőcsatlakozó legalább javítva lett.
Egyrészt nincs ujjnyi vastag töltővezeték ami növekedett terhelést ró a csatlakozóra, másrészt nincs egyedi csati, harmadrészt nincs a lapra forrasztva. -
vargas0502
tag
válasz FoxiestFox #121328 üzenetére
Ne is mond, én ma kaptam szét az enyémet.... megnéztem előtte egy pár videót nehogy elkúrjam..., de ez valóban nem egy jó dolog, hogy szét kellett bombázni a gépet ehhez sajnos.
Azért szerintem az elődeinél ezt profibban megoldották. -
zsolti75
senior tag
válasz FoxiestFox #121328 üzenetére
2018 nyarán indult, előtte 2évet állt valahol
Bocsi de a takarítással, pasztázással kell kezdeni, én azt hittem már megtetted. Évente meg kell csinálni! Láttam már pár horrort.
Rendben lesz az a gép hidd el! -
félisten
válasz zsolti75 #121327 üzenetére
Ennyire intenzív tesztet még nem mertem ráuszítani, még csak barátkozunk.
Előtte szét fogom kapni és kap egy új pasztát, mert tuti hogy a gyári van még benne és azért akárhogy is nézem 5 éves gép, 2018 nyarán indult a garija.
Aztán ha ez megvan, jön a Cinebench, Furmark és ezek.Azért egy GTA V és DXMK már fent van, mert ezeket ezerféle hardveren láttam már futni, hát ennek szerencsére egyik sem kihívás.
Az mondjuk annyira nem jön be, hogy az egész gépet miszlikbe kell borítani, hogy újra lehessen pasztázni, most nem annyira erre akarom költeni a szabadidőm
[ Szerkesztve ]
-
zsolti75
senior tag
válasz FoxiestFox #121326 üzenetére
Az egy kicsit magas
Furmark alatt mennyire megy fel? -
félisten
-
válasz FoxiestFox #121323 üzenetére
Nekem anno asztali Maxwell GM204-nál lehetett állítani Afterburnerben a TDP-t.
-
zsolti75
senior tag
válasz FoxiestFox #121323 üzenetére
Ó, ezt nem tudtam.
Az órajeleket viszont tuti tudja, én 1-2x játszottam vele mikor még Maxwell-em volt.
A Maxwell bios tweaker-el[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
válasz FoxiestFox #121319 üzenetére
A GPU TDP is korlátozható szokott lenni, szóval nem kell kézzel undervoltolnod.
-
zsolti75
senior tag
válasz FoxiestFox #121319 üzenetére
Igen lehet, de annak előbb az Afterburner-el (+furmark)ugorj neki, ne rögtön a bios-nak! De csodát ne remélj tőle, nem voltak hülyék azok a mérnökök akik beállították!
-
félisten
-
zsolti75
senior tag
válasz FoxiestFox #121317 üzenetére
Szerintem az a M5000 a fő hőforrás, nem a cpu.
Van Maxwell bios editorom, ha nem találod meg a neten szólj, azzal tudsz órajeleket, meg limiteket állítani.
1545 V5-ösöm volt, igaz precision-ban, de a lényeg ugyanaz
Nálam így volt: UV: Core -150, cache -50, SA -50, GPU -150
A speed shift-et kapcsold be a TPL menüben, utána a főképen speedstep-et kapcsold ki, a speedshift pipa, az utána lévő számmal tudod állítani, hogy mennyire turbózzon, minél kisebb a szám annál jobban, értelemszerűen az 1 a leggyorsabb a 255 a leglassabb.
A turbót ha akarod kikapcsolhatod.
Be tudsz állítani profilokat amit vagy jobb gomb menüvel válthatsz vagy program indulásához is kötheted (pl.játék)
Az max uv-t úgy tudod megkeresni, hogy egy szálon futtatod a TS-bench-et, és közben csökkented a feszt. Le fog fagyni de újraindulás után visszaáll. Ha pl.175-nél fagyott akkor 150-re állítod, pár napig kínzod, ha nincs fagyás akkor maradhat.
A cache-re nagyon érzékenyek voltak ezek a procik, nem sokat fog engedni. -
félisten
-
zsolti75
senior tag
válasz FoxiestFox #121314 üzenetére
oké, természetesen semmi közöm hozzá, csak olyan csiga lesz turbó nélkül hogy csak na
Mi van benne egyébként? Van elmentve kismillió beállított Throttlestoppom mindenféle cpu-hoz. -
Francia91
veterán
válasz FoxiestFox #121314 üzenetére
Én is kikapcsolom mindig a Turbo-t, 30-40% CPU kihasználtág miatt ne ugráljon az alap max órajel fölé, és ne fűtsön feleslegesen
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
félisten
-
zsolti75
senior tag
válasz FoxiestFox #121311 üzenetére
Nagyon sok P50/51-esem volt és azok arról voltak híresek, hogy verethetted neki nyélgázon órákon keresztül és semmi throttling.
A 6700-asok elvoltak 70fok körül, a 6820-asok még ha tuningoltam is őket se mentek 85-90fölé stressteszt alatt.
A P70-ben meg még nagyobb is a hűtés, szóval ha gond van a hőfokokkal akkor az nem természetes. -
donjohnson
addikt
válasz FoxiestFox #121311 üzenetére
ezzel ki tudod kapcsolni a turbót, előhoz registry alapján egy menüpontot.
szóval csak el van rejtve, ezzel vissza tudod hozni a Vezérlőpult beállításai közé:
Geeks3d Processor Performance Boost Mode TweakerThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
félisten
-
zsolti75
senior tag
válasz FoxiestFox #121309 üzenetére
Thottlestop.
De ha ecc ramod van akkor xeon a gép, és akkor csak a feszültségeket és a power limiteket tudod állítani.
A turbót minek akarod leszedni?[ Szerkesztve ]
-
félisten
P70-hez milyen progi ajánlott CPU szorzókat és power limiteket tekergetni?
Nem gyorsítani akarom, inkább lassítani, leszedni turbót, ilyesmi. -
félisten
-
vicze
félisten
válasz FoxiestFox #121303 üzenetére
17-es osztály nagyrészt megszűnőben, Thinkpadból már nincs, többieknél is kikopóban.
16-os 3:2-ből a MateBook 16 a legnagyobb, minden más még csak 16:10, de esélyes hogy idővel jönnek majd a 3:2-esek. -
Tim82
félisten
válasz moleculez #121299 üzenetére
Az X270-en nincs ExpressCard, legfeljebb smartcard reader van.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
vargas0502
tag
válasz FoxiestFox #121303 üzenetére
-
félisten
válasz vargas0502 #121302 üzenetére
Kegyetlenül élnék egy ekkora 4:3 képernyős workstationt amúgy.
-
vargas0502
tag
válasz FoxiestFox #121301 üzenetére
Sorry, igazad van.
-
félisten
válasz vargas0502 #121298 üzenetére
16:10 a W70x.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest