- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben92
őstag
válasz
FoxiestFox #121384 üzenetére
Akkora ghosting van, hogy mikor fut a memtest bekapcsoláskor nem látod hol jár mert 6 karakter van egymáson egyszerre.
Rendesen belefájdul az ember feje. Ebben amúgy nincs hangkártya azt hiszem de az újabbakban igen. Az eredeti PG720 még monokróm LCD-s volt, annak az okosított verziójába (720C) került színes kijelző. De a PG740 például ugyanez a form factor csak az már P3 és szerintem a felbontás se 640x480. Ott már lehet pörgetni a Doom-ot gondolom.
-
Gaben92
őstag
válasz
Gaben92 #121381 üzenetére
Na félig működik a T61 is. Szét kellett kapnom teljesen és magán az IC-n zárni a lábakat de minden frankó. CMOS akku úgy néz ki halott benne és a venti kerepel kicsit illetve win is boot közben BSOD-zik Unmountable Boot Volume hibával. Lehet haldoklik a HDD benne.
3 napig még itthon vagyok, azalatt ha lesz időm megpucolom őket és talán próbálok húzni rájuk egy Win7-et (vagy inkább XP?), vagy ha más nem majd Decemberben mikor hazajöttem.
Mindenestre eddig örülök.
-
Gaben92
őstag
válasz
FoxiestFox #121377 üzenetére
A T60-at működésre bírtam, nem is volt vészes. Ha tudja az ember mit csinál akkor egy 2 perces művelet. Itt a leírás hozzá: [link]
A T61-el is ugyanez lesz a módszer csak még utána kell néznem van-e via hozzá azon is vagy az eeprom-on kell közvetlenül. Remélem van mert a chip az alaplap alján van szóval darabokra kellene hozzá kapni az egészet. Ma már nem foglalkozom vele mert egyrészt F1 van, másrészt melegszik a szauna de holnap szerintem beröffentem azt is, aztán majd kitalálom mit kezdjek velük.
A 486-os meg fenomenális cucc.
Kell neki egy tisztítás meg azért kapott az évek során (van is egy kis képhiba) de bedugtam és bekapcsolt, bootolt szépen és látszólag minden rendben vele. Majdnem sírva fakadtam mikor elkezdett bootolni.
-
Gaben92
őstag
válasz
ricsip #121376 üzenetére
Nem. Ki kellett üríteni egy raktárat ahol ömlesztve volt egy rakat cucc és az lett a döntés, hogy minden megy a kukába ami ott van de szabad a rablás ha valakinek kell valami. Aztán az egyik öreg szaki kollégám mondta, hogy van egy rohadt nagy doboz ahol vannak Siemens cuccaink (emiatt mentem elsődlegesen) és kikukáztam amit tudtam/érdekes volt. Aztán pár doboz bontatlan MicroMaster 440 hajtás és egy rakat szervó alatt ott pihent ez a két TP, egy PG 720C (486DX
) meg 1-2 nemérdekes lerúgott Toshiba azt hiszem. A PG 720C-t ki is próbáltam, bootol szépen Win95-be de a TP-kkel elakadtam a Bios jelszó miatt. Egy két helyen olvastam, hogy elég rövidre zárni boot alatt két lábat egy eeprom-on, máshol viszont eeprom programozásról beszélnek. Ha van megoldás megoldom én, programozás/forrasztás és ilyesmik nem okoznak gondot, csak nem árt tudni, hogy tényleg működő megoldásnak kezdek neki vagy valami kamu gányolásnak.
FoxiestFox: Az a baj, hogy gondolom oda is kellene vinni a gépet én meg Finnországban élek.
-
Gaben92
őstag
Sziasztok,
Kimentettem a cégtől pár darálóra ítélt cuccot (leginkább régi S7 PLC-k, Siemens PG 720C, etc,) de akadt egy T60 és egy T61 is, mindkettő elég szép állapotban.
Az egyetlen gondom, hogy ugye mindenféle jelszavak vannak mindenhol és ebből kizárólag a BitLocker jelszót tudom mindkettőhöz. Sose volt ilyen régi TP-m, bekapcsoláskor a BitLocker kér jelszó 1-et HDD ikonnal (ezt tudom), utána viszont bekéri a második jelszót amiről fogalmam sincs.
Utána olvastam neten és láttam pár megoldást (leginkább EEPROM trükközéseket) de nem igazán tudom mi fake, mi valós szóval ha valakinek van valami tuti tippje azt szívesen veszem. Jó lenne visszahozni őket az életbe.
-
Gaben92
őstag
válasz
Picco #111595 üzenetére
Még mindig jobban jártál mint én a 40AN-el. Jelenleg 10-ből 10-szer ha ott hagyom a gépet akkor mikor eltelik a 10 perc és lekapcsolja a képernyőket (nem sleep, csak kép kikapcs) vége a bulinak. Dokkolóra dugott dolgokra, lid nyitásra nem reagál, a gépen lévő power gomb rövid nyomására szintén nem, ha kihúzom a dokkolót arra se (akkor full tégla). Az egyetlen ami megy a dokkoló power gombja. Azt ha megnyomom akkor instant kikapcsol.
-
Gaben92
őstag
válasz
Gaben92 #111396 üzenetére
ThinkPad P15 + ThunderbBolt Workstation Dock második felvonás:
Teljesen tanácstalan vagyok.
Gép dokkolón, lezárva. Dokkolóval bekapcsolom, mindkét külső monitoron bejön a BitLocker. Ezt eddig stabilan tudja. Utána viszont a windows login már kérdéses. Néha eljutok addig, bejelentkezek és megy minden, néha nem jön kép a külső monitorokon.
Ma pont ez történt, felnyitottam a gépet és bejelentkeztem. Windows-ban bent vagyok, lezárom a LID-et erre lemegy sleep-be. o.O Ilyen beállítások mellett...
Ébredni már nem akart. Lehúztam a dokkról, kinyitom, semmi.... Fura az, hogy a power gomb villog szóval elvileg sleep-ben van, de a venti meg megy és FN+ESC-re is van reakció.
Ötletem nincs mit csináljak....
-
Gaben92
őstag
válasz
vicze #111394 üzenetére
+Picco:
A kettőből az első volt meg mert van admin jogunk a gépen. Biosban amúgy Kernel DMA P-n volt a security. Kaptam hozzáférést a BIOS-hoz, hogy tudjak játszani vele.
Dock-on a legújabb FW, gépen minden telepítve, BIOS is a legutolsó 1.16-os verzió.
Kernel DMA Protectiont le kellett lőni, hogy a TB Security-t kikapcsolhassuk. A preboot-ot átállítottuk, hogy DGPU-t használjon és USB-C-n tolja a képet. (Internal, USB-C, HDMI volt választható.) Most megyek haza aztán meglátjuk.
-
Gaben92
őstag
válasz
Gaben92 #111385 üzenetére
Na szóval ez szokott kb történni. Nem mindig de előfordul és nem csak akkor mikor dokkolóra dugom, hanem akkor is ha dokkolón van és úgy hagyom legalább 10 percre, hogy lekapcsolja a külső monitorokat.
Dokkoló nélkül nem sikerült triggerelni.
Tróger mechanikust nem nézni.
2500Ft-ért vettem még annó 3 ugyanilyet halottan, kifűrészeltem (szó szerint) belőle a vezérlőt és forrasztottam a helyére saját elektronikát. Hobbiprojektnek jó volt.
-
Gaben92
őstag
válasz
vicze #111382 üzenetére
BIOS-ra ránéz az IT délután.
Közben kiderült, hogy nem sleep-be ment csak szimplán összeomlott az egész.
Az okokat még keresem, de kb úgy történik mint régebbi ASUS-oknál hardverhiba esetén. Egyszer úgy sikerült előhozni, hogy dokkra dugtam, de most nem csináltam semmit csak elmentem cigizni, mire feljöttem sötét kép fogadott (hálózaton 10 perc után display kikapcs, sleep tiltva), és a venti teker, de semmire se reagál (power gombra sem). Egyedül az Fn lock ledből sikerült valami reakciót kicsikarnom, na meg ugye a power hosszan ami megy. Ha lehúzom a dokkolóról, semmi változás. Valami tuti összef.ssa magát csak még nem jöttem rá mi, és miért.
Most próbálgatom, hogy akkuról is csinálja-e.
-
Gaben92
őstag
válasz
zsolti75 #111379 üzenetére
Az a baj, hogy le van jelszavazva a BIOS, aztán csak emiatt most nem akarok bemászni a céghez. Most például meg akartam nézni mi a helyzet a másolással, de a monitorok lementek power saving-be, billentyűzetre és egérre meg nem reagál semmit. Gondolom ha kinyitnám felkelne, (hallom, hogy teker a venti szóval megy a másolás) csak hát na... Olyan volt korábban, hogy nem keltek fel a monitorok de egy on/off segített, most az sem. (2 ThinkVision amúgy DP-n)
Megpróbálom elkérni az IT-tól a BIOS jelszót holnap, hátha. Legrosszabb esetben kilövöm az energiagazdálkodást teljesen akkuról.
-
Gaben92
őstag
válasz
vicze #111376 üzenetére
Mármint külső monitoron nincs kép. Magán a laptopon van, csak ha dokkolón van a gép akkor nálam 99%-ban be ban csukva. Főleg home office+macska kombó mellett.
Dokkolón lévő gombbal bekapcsolom, aztán ülhetek a külső monitor előtt 20 percig, akkor se történik semmi. Ha felnyitom a gépet akkor ott van kép, csak ehhez kapásból ki kell húznom a monitor alól magam felé szóval kényelmetlen.
Sleep-re: Lifebook-om még alsócsatis mint a régi TP-k. Gép kinyitva és dokkolva, belső monitoron és a 2 külsőn kép. Ha a gépet lezárom nem megy sleep-be csak lelövi a belső monitort mert ugye minek. Viszont ha nincs dokkolón csak úgy normálisan használom, akkor ha lezárom akkor lemegy sleep-be függetlenül attól, hogy be van-e dugva.
-
Gaben92
őstag
Na megkaptam ma a P15-öt én is.
Nagyon nyomkodni nem tudtam még mert épp mozgatom át a ~600GB VM-et és nem merem megmozdítani mert hát dokkolón van és.... édesjóistenem a pokolba kívánom ezeket az új Thunderbolt csatlakozós csodákat...Workstation Thunderbolt Gen 2-es dokkoló. Mások gépet vesznek annyiért mint amennyibe ez kerül, ennek ellenére úgy ki tud akasztani, hogy az hihetetlen.
Az még egy dolog, hogy a BitLocker jelszót vakon kell beírnom mert Windowsig nincs kép, de mikor rádugom a gépet, kis túlzással egy cigit el tudnék szívni míg észreveszi magát, meg ha becsukom a gépet simán lemegy sleep-be (ahhoz szoktam, hogy csak akkor megy sleep-be ha nincs dokkolón), az kicsit felidegelt.
Én cseszek el valamit, vagy ezek tényleg ilyenek?
-
Gaben92
őstag
válasz
S_x96x_S #111257 üzenetére
Ja neeeem... semmi ilyesmi csak valakinek felsőbb körökben ez az agymenése... Az volt a legviccesebb mikor i7 U-s gépeket kellett venni i5 H helyett, aztán 2,3GHz-nél már jött is a throttling mert hát a hőnek ott kellene távoznia. Ha dokkolóra tennéd akkor meg 2/3 ekkorán mert az aljából letakar a dokkoló valamennyit.
#MindenLifebookHulladék
"jó főnököd van"
Legjobb főnököm valaha. Gyakorlatilag ha elmenne a cégtől, mennék utána.zsolti75: Gyorsan ránéztem az ország webshopjaira, de kifutott mindenhol szóval nem hiszem, hogy beszerezhető.
-
Gaben92
őstag
válasz
Tikakukac #111252 üzenetére
+ zsolti75:
Azért nehogy azt higgyétek, hogy az i7 és i9 only azt jelenti, hogy a bérszámfejtő Mancikának is 4000€-s masinát veszünk. Ha nem kell teljesítmény akkor megdobnak egy i7 U-s Lifebook-kal, az meg tényleg egy halom hulladék. Nekem se lett volna esedékes még a gépcsere, csak a főni értette a "kib.szom ezt a sz.rt az Ymer ablakán" célzást. -
Gaben92
őstag
válasz
zsolti75 #111238 üzenetére
AMD nem játszik mert az IT kritériumoknak azért meg kell felelni. Kizárólag i7-el és i9-el szerelt Lifebook és Thinkpad. Van ajánlás (nekem most ugye ez a kettő), indoklással el lehet térni felfelé árban, de párszáz euró spórolásért nem akarnak egy sokadik fajta gépet venni. Emiatt is nem ajánlották a gyengébb GPU-s modelleket.
-
Gaben92
őstag
válasz
vicze #111227 üzenetére
+ mindenki aki írt:
Beleférne a T15g is csak nincs rá szükség. Cégnél kb annyi a policy, hogy ha valamire szükség van akkor nincs limit, csak felesleges dolgokra ne szórjuk el a pénzt. Mint írtam nekem gyakorlatilag egy IGP is elég lenne szóval kicsit overkill lenne egy RTX2070.
Ránéztem amit zsolti75 linkelt, aztán a P15 hűtőjére is, ég és föld a kettő szóval P15 lesz.
-
Gaben92
őstag
válasz
zsolti75 #111218 üzenetére
Persze, hogy érdekel.
GPU nekem annyira nem kell, hogy elég lenne az IGP is. Túlzottan sok VM nem megy, általában 2-3, csak mindegyik belapátol minimum 10GB RAM-ot meg pörgeti a CPU-t. P15v nem játszik, ez a kettő van a cégnél performarnce oldalon különböző konfigokban. UHD-től kicsit félek mert van egy-két régebbi app (olyan 40-50 évesek
) amit használok és nem igazán kezelik a skálázást sehogy. A 24"-es ThinkVision-on is apró némelyik, 15" UHD-n szerintem nem is látnám őket.
Mi a baj a T15p-vel, hogy eszedbe se jutna?
-
Gaben92
őstag
Sziasztok,
Főni jó arc volt, szóval úgy néz ki kapok új gépet a hulladék U758 helyett.
Gyakorlatilag két ThinkPad van a terítéken, egy T15p és egy P15 és specifikációra elég hasonlóak. (Felhasználás: Több VM egyszerre futtatva, mindegyiken CPU nehéz és RAM zabáló alkalmazások).
Egész pontosan róluk van szó: [T15p] vs [P15] kivéve az SSD-t és a RAM-ot mert az mindkét esetben 2TB és 64GB.
A dGPU nálam csak a helyet foglalja, az UHD meg pont nem izgat ekkora méretben viszont eléggé vacilálok, hogy melyik legyen. A P15 nem kicsit nehezebb (hordozom sokat gyárba, hajóra, olajba, sárba.) viszont a 40%-al nagyobb akkuméret és a (gondolom) jobb hűtés nem elhanyagolható.
Tud esetleg valaki bármit ami miatt valamelyik felé billenne a mérleg? (de sok ismeretlen.
) Gondolok itt olyanokra mint ahogy (ha jól rémlik) a 40-es szériát szidták páran minőségre, spontán dGPU halál okozta dolgok, stb.
(Tudom, hogy van milyen notebook-ot vegyek topik, de gondoltam itt jobb helye van)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest