Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
válasz
Dhampir #49996 üzenetére
És az mióta egy kategória a Latitude 7000 el? Vagy az elitebookkal? Egy nehéz műanyag gép amit asztalra gyártottak. A Latitude 5000 csak Magyarországon számít valódi Latitude-nek komoly nagyvállalat nem áll szóba vele. Ezt ne felejtsd el.
Ha valaki komolyan gondolja, hogy műanyag gépet vesz csak azért mert rajta van, hogy Latitude egy EliteBook-al szemben ami ugyanannyiba kerül és fém. Hát lelke rajta... Csak a vPro miatt amit amúgy mint magánember ki sem tud használnki.
Fontos megjegyezni.hogy otthon sem azért van sok magyar tulajdonú cegnel Latitude 5000 mert annyira jó lenne. Meg kell nézni kitől veszik, és kijavítja meg is van.a titok.
-
szabog4
aktív tag
Sziasztok!
Ismeretlen nekem a laptop téma, hogy melyik márka jó, melyik hanyagolandó, ezért tőletek kérdezném, hogy ez a laptop megéri az árát? Nem tudom, hányadik GEN-es. Garancia nincs.
HP 840
i7-4600U CPU @ 2.20 GHz 2.70 GHz 8 gb ram Aktivált windows 10 Pro-val(64 bites) 160 gb SSD Intel hd graphics + AMD Radeon 8750M
90.000ft
SSD 376 nap és 6 óra működési idő, 10,91TB írt adat. Kondíció 93% Teljesítmény 100%
Eltudnám hozni személyesen, pont utazom abba a városba.
igazából a kérdés miután azt mondtátok (talán), hogy jó ár érte, hogy Call of Duty WW2 elviszi-e? (Single bőven elég, akár minimumon is, apumnak lesz, aki igazából S.W.I.N.E.-ezik.) Másik kérdésem, hogy bővíthető-e HDD-vel.
A szakmaibb kérdés, miután azt írtátok, hogy jó, hogy mit érdemes megnéznem személyes találkozókor. Akkura rákérdezek, nem írt semmit, ami így 2 esélyes.
Segítséget előre is köszönöm! -
válasz
SeniorTilla #49994 üzenetére
Bocsi elírtam, ne haragudj. Igen azt írtam, hogy az ssd sokat dob rajta, arra írtam, hogy az amd-n is az dobna. Nem kell mindig azt tudatni mindenkivel, csak az a jó amit te árulsz, vagy te írsz. Lehet jó, egy magánkézből vásárolt, főleg, hogy volt garancia is rá. Illetve az i3 is régi. De igen mindenki máshogy árul és mást. Ne nekem írd hogy kell vásárolni, hidd el tudom. De nem fogok vitatkozni senkivel, hogy mit miért írok. Szép napot.
-
válasz
Pyttawrx #49993 üzenetére
Először is nem opal, hanem Optane. Ha már szólunk, mondjuk pontosan
És elég sokat dob a sebességen, tényleg látványos.
Másodszor pedig az Intel i3-as sokkal jobb egy régi AMD-nél. Bármelyiknél. Higgyétek el.
120-ért ennyi jár, de ne felejtsd el, hogy ez új gép volt gyári garanciával és számlával, nem használt a Gézukától a jófogáson. Ha erősebbet akarsz, nyúlj mélyebben a zsebedbe.
-
válasz
SeniorTilla #49991 üzenetére
Igen jó az opal, de csak amiatt gyorsabb, a proci ebbe is gyenge. Nem szeretem az amd-ket, most adtam egy asztali pc-t amd-vel (talán amd a8-7410 with radeon r5 graphics) ezelőtt nem is tudom mikor adtam és nem is fogok szerintem. Ez netezésre kellett, 850-es ssdvel szépen muzsikált. Visszatérve a válaszodra, két gép közül kérdezték a véleményem, a pavilion a jobb amire szeretné használni, erre válaszoltam, amit te írtál csak az ssd miatt lesz gyorsabb.
-
válasz
Humbucker #49989 üzenetére
120-ért már lehet venni új (renew) HP 15-öst i3-mal, SSD-vel. Pont a héten adtam el egy ilyet 120-ért:
HP 15-da0102nl Renew, P-C i3-7020U (2.3GHz), 15.6" HD LED, 8GB, HDD 1TB, SSD 16GB, DVDRW, WIFI, Bluetooth, Webcam, Std Kbd, ACA 45W, BATT 3C 41 WHr - Win10 64
Ez sokkal sokkal jobb vétel volt, mint egy használt AMD-s Pavilion. Az Intel Optan SSD elég jól megdobja a rendszer sebességét, eleinte én sem gondoltam volna, hogy ennyit számít. Mondjuk az intelnél nem hülyék...
125 volt az ára egyébként, de mivel visszatérő vásárló vette meg, engedtem egy kicsit neki
-
-
hallador
addikt
válasz
Dhampir #49983 üzenetére
A Dell nincs jelen kiskereskedelemben, üzleti modellek, és premium terméke esetén Magyarországon. Mondhatnám csak nagykeren keresztül érhető el. Ő árul, csak a Dell-t meg egyszerűen nem éri meg megvenni otthon mert 30 %-al drágább a HP-nél. Ez nagyon egyszerű miért van. A Dell-nek Magyarország nem piac (Kivétel Inspiron). Ebből adódóan, ameddig pl Ausztriában a Dell weboldaláról rendelhető, a teljes modellkínálattal, addig otthon egy jól lebutított, főleg a vállalati felhasználók kiszolgálására vannak kihegyezve a nagykerek, üzleti szegmensben. A nagykerek, tehát nem a DELL.
a vPro nem ér meg + 100 - 150 000 Ft-ot egy magánembernek, márpedig egy EliteBook 320 - 350 000 Ftért elérhető, ameddig a Dell Latitude 7000-es 500 000 Ft alatt ritka. Nem éri meg, ennyi. Ez Ausztriában jóval olcsóbb.
Vagy említhetném az XPS-t is ameddig otthon 600 000 Ft, addig Ausztriában 1200 - 1500 Euro, na 1500 Eurórt csúcsmodell 1800 Euroért Projkt Sputnikot veszel, otton az alapmodell többe kerül, mint máshol a munkára tervezett csúcsmodell. Tehát pl Ausztrián az alapmodell kb 1200 Euro, addig Magyarországon a előző széria alapmodellje 1800 Euro...
A Vállalat meg nem egyet vesz, na nem a magyar tulajdonú vállalat, mert náluk a Latitude 5000 a király, csak ugye a Latitude 5000 annyiba kerül, mint az EliteBook, akkor nincs kérdés, melyiket veszi meg az ember.
A nagyvállalati ügyfelek pedig nem egyet hanem több ezret rendelnek (pl Audi, Contitech, stb). -
Humbucker
senior tag
Erről a laptopról vélemény? [link]
-
-
fecaga21
senior tag
Ezt néztem még ki játékra [link]
-
hallador
addikt
válasz
Dhampir #49963 üzenetére
Azt hiszem neked írtam, hogy a HP számára nem piac az egy személy. Hivatalosan kiskereskedelmi forgalomban nincs vPro-s gép Magyarországon Elitebook-ból. Ha igen, akkor az kiesett valamelyik nagyvállalattól, pl: nem vették meg, visszamaradt stb.Ja meg persze ha Törökországból Üzbegisztánból és hasonló országokból behozzák, mint legálisan eladható termék, persze a HP is tud erről remélhetőleg...
Valljuk be őszintén a Broadwell bevezette a VT-d-t, a Skylake a flexmemory-t, és a matrix storage-t. Egy átlag embernek nincs szüksége sem vPro-ra sem a TSX-NI-re sem.
A Kaby Lake felemelte az alapórajelet az egekbe, szóval már ez sem szólt a vPro mellett.
Igazából csak nagyvállalatnál van erre szükség valójában. -
fecaga21
senior tag
Megéri még venni 8570w-ét? Netezős, filmezős gyors gépet szeretnék összerakni.
-
-
válasz
Pyttawrx #49965 üzenetére
A két alsó csavar mellett olyan mintha csavarhúzóval felszántották volna a fémet. Arra gondolok, hogy pl jó pár eszközön van egy matrica a gépen, hogy ha nyitják ugrik a gari. A hp-nál ez hogy működik?
Semmi gond vele, csak nem szeretnék kellemetlen meglepetést, ha történne valami és kopogtatnék a gyártónál
-
-
Vettem egy HP elitebook 840 G5 gépet. Valahogy meg tudok róla győződni, hogy kókányolás miatt nem vesztett gyári garanciát?
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #49959 üzenetére
Csupán azt találom furcsának, hogy hiába kőkemény üzleti típus az EliteBook, de egy csomó jelenleg is kapható konfiguráció Intel vPro nélküli processzortípussal érhető csak el.
-
Ezt tudták a készítők kihozni a JinJang kérésemből anno...
köszi
Ha nem vagy árérzékeny, akkor mindenképp elitebookot javaslok, szebb, jobb anyagokból van (pl. kijelző, burkolat), és 3x annyi a garija, mint a probookoknak. Az AMD-s gépeket a Ryzen óta viszik tőlem is, mert olcsók. Én amiket próbáltam, azok alapján nem vennék, főleg egy üzleti gépbe nem.
-
No.01
addikt
válasz
SeniorTilla #49959 üzenetére
Koszonom! Nem akartam senkit farasztani a tobbi reszlettel. reven azok mind egyformak a kiszemelt 3 tipusnal. Egyedul az AMD vs Intel es a Probook vs Elitbook kerdeskor erdekelt mert hiaba Googlizom es keresgelek reszleteigen nemigen tallaok kulonbsegeket. A legtobb helyen csak annyit irnak, h az Elitbook jobb. Nyilvan hisz azert "Elit" (LOL) de nem biztos, h ez mindenkinek kiutkozik a normal napi hasznalat mellett.
Sajna eloben nem tudom megnezni egyiket sem. Igaz a cegnel van nagy Elitbook, de az nem feltetlenul jo ha en marpedig ragaszkodom a kis merethez.
Ez az avatar nagyon adja
-
-
No.01
addikt
Sziasztok,
Kis tanacsot kernek: Mar regota huzom a laptopcseret es most jott el az alkalom.
2 kiszemeltre szukitottem a kort, de nyilvanvaloan azon belul is lehet(ne varrialni)
Az alap kerdeskor:
ProBook 430 (~900EUR) vs EliteBook 735 (~1100EUR) vs EliteBook 830 (~1300EUR)A ProBook es az Elitebook konfiguraciot tekintve azonos egyedul az extra garancia az ami nem jar alapbol a Pro-hoz.
Kerdes 1: Mi a lenyegi kulonbseg a Probook es az Elitebook kozott?
Kerdes 2: A 2 Elitebook is megegyezik, ott az egyetlen elteres a processzor: Ryzen 5 PRO 2500U vs i5-8265U. AMD-s gepem sosem volt igy semmifele tapasztalatom nincs es amennyire a kollegaktol hallom teljesitmenyben es melegedesben sincs mar akkora kulonbseg.Min 3 evre tervezek a geppel, de ha jo akkor a mostanihoz hasonloan maradna akar 5 evig is.
Ha szerencsem van akkor a fenti arakbol a cegem alltal az AFA-t meg meguszom, de ez meg keplekeny. Osszesegeben nem az ar az elsodlegesen befolyasolo szempont.Ennek tukreben mit ajanlanatok?
-
joocek
aktív tag
sziasztok.
Egy 650 g2 be tettem egy 2242 ssd a Wlan helyére de nem ismeri fel. van valakinek le irása ,hogy mit kel álitani a bios ban?Elöre is köszönöm
-
pilu01
senior tag
válasz
SeniorTilla #49952 üzenetére
Közben látom hogy te is válaszoltál, sajnos linux és win7-win10 alatt sem megy!
-
-
pilu01
senior tag
válasz
SeniorTilla #49949 üzenetére
Az lehetséges, igazából nem is lényeges, a baj csak az hogy a #49937 hsz. ben írták sem működnek.
Ki lehet jelenteni, hogy hardveres a probléma, vagy tudok még valamivel próbálkozni szoftveres téren? -
válasz
mr.tamasbiro #49946 üzenetére
Hát, ami azt illeti, nagyon nem határoztál meg semmit, erre a célra bármit megvehetsz.
-
-
pilu01
senior tag
válasz
Pyttawrx #49945 üzenetére
Sajnos nem mennek!
Viszont megfigyeltem hogyaz eddig vázolt hibákon túl a következőket is cseréli a billentyűzet:
a hosszú ó-ra = jelet
a rövid ü-re _ jelet
a rövid ö-re nullát
az á-ra ' jelet
az é-re ; jelet
a - -re / jelet Ír!Lehet hülyeséget írok, de nincs valami régiós elálítódás, vagy kiosztási beállítás módosítás?
Bár a driver magyar volt. -
mr.tamasbiro
őstag
Melyik HP laptop ajánlott újonnan amivel teljesen jól megy a böngészés és néha filmnézés?15,6-os méret kell feltétlen és win op rendszer.köszi
-
Bunt
csendes tag
Sziasztok! Van egy régi HP probook 6555b gépem. A ház alsó burkolatán teljesen elkoptak a gumilábak. Tudnátok linket/ötletet adni, hogy mivel lehetne ezt pótolni?
Köszönöm. -
válasz
pilu01 #49938 üzenetére
Itt csak driver probléma van. Csináld úgy, hogy telepítesz win7-et, majd media creation tool-lal frissítesz win7-ről 10-re. Igen ez így jóval hosszabb. Vagy megpróbálhatod a win7-es drivereket feltenni neki manuálisan, van hogy elfogadja, pl chipset, hotkey, stb, végülis mindet ami kell.
-
pilu01
senior tag
válasz
pilu01 #49937 üzenetére
Sajnos csak win7 hivatalos driver van.
Feltelepítve ez van az eszközkezelőbe:Ha törlöm és a win telepít sajátot akkor meg ez:
Sajnos egyikkel sem működnek az említett gombok.
Ami érdekes hogy kb.1éve amikor el lett rakva, akkor is win10 volt a régi hdd-n, és akkor még működött.
Csak a régi hdd állt meg, és akkor nem foglalkoztam a merevlemez cserével, mert nem kellett a noti. -
pilu01
senior tag
Egyenlőre áll a bővítéses project, mert más gondjaim adódtak sajnos.
Néhány billentyűzet nem megy, úgy mint shiftek, space, backspace, enter, alt ctrl és ő!
Nem tudom mi történt, betettem az ssd-t, feltelepítettem a win10-et, adtam neki internetet, frissített kettőt, és csak utána vettem észre, ugyanis a tapipad működik.
Gyári drivert még nem telepítettem, nem tudom melyiket kéne. -
pilu01
senior tag
Sziasztok
Van egy régi HP EliteBook 8440P tipusú gépem.
Szeretném újra használatba venni, ezért egy kicsit feltúrbóznám.
Az ssd már megvan hozzá, de szeretném a cpu-ram párosból is a legtöbbet kihozni.
Hogyan és hol tudom megnézni, hogy melyik a legnagyobb cpu amit kezel, illetve mennyi ramot?
Köszi minden segítséget előre is! -
válasz
menyhartlevi #49926 üzenetére
az odd helyére mindenképp a hdd-t tedd. sata-sata, vagy ide-sata obtibay kellhet neked. milyen a mostani odd-d? sata vagy ide?
-
menyhartlevi
aktív tag
válasz
Pyttawrx #49918 üzenetére
Köszönöm!
Arra gondoltam, még hogy a DVD olvasó helyére is be lehetne rakni az SSD-t (vagy esetleg oda a HDD-t és annak a helyére az SSD-t?).
Ebben az esetben tudnátok segíteni, hogy milyen átalakító keretet kellene venni? Annyi a lényeg csak, hogy 9(?)mm-es legyen? Kell még hozzá valami plusz csatlakozó átalakítás? -
válasz
I02S3F #49919 üzenetére
Szia! Ez az ssd-d tulajdonsága:
Sequential Read Speed520 MB
Sequential Write Speed320 MB
Random Read Speed75K IOP
Random Write Speed30K
Ettől gyorsabbak az új samsung ssd pl 860.
Ram szerintem abból a szembontól nem reveláns, hogy meddig bírja, menni fog 8-al is sokáig. CPU mi van benne most? -
I02S3F
addikt
Sziasztok! 1 éve vettem használtam egy 2560p Elitebook-ot. Kapott +4 GB ram-ot (most 8 van) és szeretném a gyári ssd-t is lecserélni. Ezzel mennyit fog gyorsulni a gép? Ez van most benne és mondjuk vennék egyet most 15e-ért.
Ha tennék bele 16GB RAM-ot, azzal sokáig elmenne? A CPU meddig fogja bírni a netezést?
-
válasz
menyhartlevi #49917 üzenetére
Igen
-
válasz
menyhartlevi #49915 üzenetére
Szia! Sata3 7mm például valami samsung-ot tennék bele. Úgy tudom, Két féleképpen adták ki: vagy az M2 foglalat vagy a sata folglalat van, így vagy az egyik vagy a másik jöhet szóba. Neked a sata a linkelt adatok szerint
-
menyhartlevi
aktív tag
Sziasztok!
Ismerősöm vett egy ilyen gépet, és SSD-vel kéne bővíteni. Az lenne a kérdésem, hogy milyen csatlakozásút kéne venni, lehet-e vajon a HDD mellé rakni az SSD-t? Nem találtam meg sehol a neten.
Köszönöm! -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Fix infót nem találok arról, hogy a HP HSTNN-I11X dokkkal kompatibilis-e a 650 G1 Probook. Nem tudjátok netán, hogy mennek-e együtt?
A HP HSTNN-I11X tűnik a legolcsóbb dokknak, ami talán mehet vele. A HP A7E32AA alig elérhető, pedig az van a gyári kompatibilitási listán.
Köszönöm előre is!
-
-
Karakál
csendes tag
Sziasztok.Laikus vagyok,minimális ismerettel.Véleményetek szerint ez a gép és az ára szinkronban van,esetleg sumákolás?
Minimálisan használt, teljesen új állapotú HP ZBook 17 G4 Mobile Workstation típusú magas minőségű, üzleti kategóriás Laptop mindenre alkalmas, bivalyerős konfigurációval: Intel Core i5-6440HQ 4x 2.6Ghz Max. 4x 3.5Ghz-es hatodik generációs, négymagos-nyolcszálas processzor (6Mb Smart cache), 8GB DDR4 Ram (2133Mhz), 256GB M2 SSD, Intel HD Graphics 530 videókártya 4164Mb videómemóriával (Alkalmas komolyabb kaliberű, grafikus, tervezői programok dinamikus futtatására is), Bluetooth 4.0.+H.S., memóriakártyaolvasó, HD webkamera, USB 3.0., USB 3.1 Type-C, HDMi portok, 17.3"-os FULL HD (1920x1080) felbontású tükröződésmentes IPS kijelző, Bang & Olufsen Premium Dolby sztereo hangszórók, gyári Windows 10 Pro op.rendszerrel, garanciával.
Amennyiben személyes átvételre nincsen lehetősége, tegye a kosárba és rendelje meg utánvéttel házhozszállítva, az Ország bármely pontjára, két munkanapon belül 2000.Ft-ért!
129.900 Ft -
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Adott egy HP Pavilion 15-cw1xxx (AMD Ryzen 7 3700U, 16 GB RAM, 512GB SSD). Nos a ebbe szeretnék még egy SSD-t/HDD-t beletenni. Szétszedtem, a helye és a csatlakozója megvan neki: [gép] [csatlakozó] .
Tehát a kérdésem az lenne, hogy milyen kábelt illetve keretet kellene vennem hozzá, hogy be tudjak tenni még egy hdd-t? Mondjuk egy [ilyen] kábel jó hozzá? Előre is köszönöm!
-
dewill79
tag
válasz
Kolosszus01 #49905 üzenetére
Szia!
Száraz adatok:
i3 2370M - 35W TDP, tipikus fogyasztás 28.44W, 2 fizikai mag (virtuálisan 4), 32 nm
N3700 - 6W TDP, tipikus fogyasztás 4.88W, 4 fizikai mag, 14 nm
Azt kell eldönteni, hogy ténylegesen laptopként akarod használni, tehát hordozni, akkuról vagy asztalon egyhelyben. Akkuról az N3700-al sokkal tovább fogja bírni a gép, különben egyik CPU sem egy erőmű....
-
Kolosszus01
tag
válasz
Kolosszus01 #49905 üzenetére
-
Kolosszus01
tag
Sziasztok
Egy hp 15-ay023nh-hez.
Vagy a Pentium N3700 vagy az I3 2370M
Melyikkel lenne jobb? -
dewill79
tag
válasz
Kolosszus01 #49903 üzenetére
-
Kolosszus01
tag
Sziasztok.
Adott egy HP 15-ay023nh laptop.
Nem találok hozzá drivereket.
Esetleg valaki tudna segiteni?
BIOS is jo lenne.
Köszönöm előre is a segitséget
Új hozzászólás Aktív témák
- Bluetooth hangszórók
- Path of Exile (ARPG)
- EAFC 25
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fujifilm X
- Jogász topic
- Tőzsde és gazdaság
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7400, 14" FHD , I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvas
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Érintős , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év g
- HP ZBook Fury 17 G8 i7-11850H / 32GB RAM / 1TB SSD / RTX A3000
- Lenovo Thinkpad X390, 13,3" FHD IPS , I5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- HP Probook 430 G7, 13,3" FHD , I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W1, számla, 1 év garan
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest