Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Járókeret
senior tag
válasz
Pyttawrx #50397 üzenetére
szomorúság van
visszavittem a ram-ot, hogy kicseréljék 1.5v-re. ugyan úgy kingston, 1.5v 4gb ddr3. és ugyan úgy nem jó. mi a.... ??? ha az első slot-ba rakom, akkor fekete képernyő és maxon pörög a venti majd újraindul. ha visszarakom a gyári ramot és a 2. slotba rakom, akkor bejön a HP felirat, majd kiiírja,hogy nincs rendszer telepítve, tegyek be lemezt vagy akármit.
-
Járókeret
senior tag
update: telepíteném usb-ről a windowst, bejön a kék winlogo, de utána csíkos lesz a kép és restart. megnéztem a telepítő pendrive-ot az asztalimon és ott simán működik. lehet hogy a biosba kell valamit beállíteni ?
-
Járókeret
senior tag
sziasztok.
segítséget szeretnék kérni.
adott egy hp 66540b lapos. csináltam rajta egy full windows újratelepítést. minden program fent stb stb. a gépet nem használtam azóta, kb 2 hónapja. most vettem bele ssd-t meg 4db ramot. rögtön ki is cseréltem, nem volt bonyolult. beindítom a gépet és minden led ég, a fan maxon pörög, de semmi kép. visszacseréltem a ramot. már is jó. mi lehet a baj ? kingston 4gb ddr3 3L jelölésű
-
pilu01
senior tag
Üdv
Volt némi bill. problémám itt: [link]
Rendeltem egy utángyártottat, (kína) gondoltam két csatlakozót csak ki tudok cserélni.
Sajnos az új billnek csak a pöcökegér része működik, egy billentyű sem.
Visszatéve a régit, most már azon sem működik más csak a pöcök.
Azt gondoltam plug and play módon fog működni, nem így van?
Mit kell állítani?
Mindkettő angol kiosztású, a gyári is meg a kínai is.
Win7 -
prisz
senior tag
válasz
gabor23 #50388 üzenetére
Semmi baj a hűtéssel. 10.gen. processzor, keskeny ház, valahogy meg kell oldani a hűtést. Nálam is ilyen, a 250g3 után én is furcsáltam, de a brutális sebesség kárpótol.
Még esetleg bios-t frissíthetsz, vagy beállíthatod "always on"-ra a ventit, akkor folyamatosan duruzsol, nem hirtelen pörög fel, de szvsz. értelmetlen. -
gabor23
csendes tag
válasz
Nimrod #50386 üzenetére
Sajnos nem, a frissítések rendben voltak, de azóta le is állítottam, hogy ne is keressen és úgy figyeltem a rendszert a teljesítményfigyelővel, illetve AIDA64-el és szerintem teljesen indokolatlanul kezd el hűteni. 50 fokos és 5% alatti processzor használat mellett. (Most is, ahogy csak eme sorokat pötyögöm)
-
-
gabor23
csendes tag
válasz
SeniorTilla #50384 üzenetére
Igen, ezért is furcsa, illetve zavaró, mivel kb. nulla terhelés mellett is bekapcsol...
-
-
gabor23
csendes tag
válasz
SeniorTilla #50382 üzenetére
Nekem már az furcsa, hogy eleve lehet hallani a hűtését a gépnek. Szóval lehet, hogy a ventilátornak semmi baja, csak ez egy ilyen konstrukció?
Mert ha igen, akkor megpróbálom megszokni, csak nekem tényleg azért furcsa, mert az utóbbi időben bármilyen laptop is volt a kezemben, egyáltalán nem hallottam a hűtést (nem passzív hűtéses gépeknél). -
-
-
gabor23
csendes tag
Sziasztok!
Decemberben vásároltam egy HP Pavilion 14-CE3009NH notebook-ot és az első bekapcsolás óta normál irodai felhasználás mellett azt tapasztalom, hogy a hűtő ventilátor (számomra) zavaróan hangos, illetve (szerintem) indokolatlanul sokszor kapcsol be.
Próbáltam megszokni, de mivel a 10 éve használt asztali gépem használata óta egyik gépemnél sem hallottam a hűtést, ezért nagyon idegesítő, főleg így, hogy szimpla Word, vagy internet használata mellett is bekapcsol.
Jah és ráadásul irodai állomáson használom, amivel a gép alja min. 10cm-rel magasabban van az asztaltól, így teljesen szabadon van a gép alsó része.
A processzor hőmérséklet 50-60 fok max.Valakinek esetleg tapasztalat?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
No.01
addikt
válasz
SeniorTilla #50378 üzenetére
Nyilvan, de az mar pont plusz 1-el tobb atalakito, mint nelkule
-
-
válasz
wreakz #50374 üzenetére
Így van. Sok periféria van c-s porthoz, ha nagyon kell a régi USB, van c-s usb hub. (én az Omen-hez is vettem egy 7 portos aktív hubot, asztali használatban ez megy). Az af Spectre-n pl. egyáltalán nincs régi USB, olyan vékony a gép, hogy nem fér el rajta
Tom: ha van konkrét típusod, írj rám priviben és megnézem
-
válasz
SeniorTilla #50372 üzenetére
Amit tőled vettem? Az asszonykáé és boldogan használja. Nekem egy jó minőségű max 38*25,5 cm-es üzleti csoda kellene, legalább t2000-es szintű videókarival, és lehetőleg mobil internet modemmel. Ha félmilláért lenne ilyen ugrálnék örömömben
Fiatalon és erősen még precisiom M6600-am volt, de most már öregecske vagyok hogy újabb 5-6 évre ilyen mellett köteleződjek el...
-
Nimrod
addikt
válasz
SeniorTilla #50370 üzenetére
Hajjaj, tudom én. Lehúztam Apple-nél 3 évet B2B / B2C
-
-
A frissítést már a Windows csinálja, de van program is hozzá, HP Support Assistant. Már nincs jelentősége, mert a win átvette ezt a funkciót driverek és alkalmazások tekintetében is.
Én is elsődlegesnek tartom a képminőséget, és abban a helyzteben vagyok, hogy lehetőségem van megnézni őket élőben. Nagyon komoly különbségek vannak. Aki ilyen kategóriájú gépet vesz (Nimrod: vesznek bizony, még drágábbakat is) azok közül egyre gyakoribb aki kéri a kijelző típusát, vagy hogy nézzem meg vásárlás előtt, ha itt van a gép, milyen kijelzője van.
Ha az oled elterjed, és megfizethető lesz, simán ki fogja szorítani az IPS-t a magasabb kategóriából, annyira jó. A fekete tényleg fekete, a pixelek elkülönülnek de mégis egyben van a kép, a színek és a fényerő is sokkal jobb. Ez nem azt jelenti, hogy egy komoly IPS ne lenne jó, de ez a jövő szerintem.
Lehet a Spectre-t is bővíteni Care Pack-kel
-
Nimrod
addikt
válasz
SeniorTilla #50366 üzenetére
Biztos csak bennem van a hiba, de közel fél milliót biztos nem adnék saját használatú gépre.
Egyébként Spectre családból a Folio határozottan tetszik a design miatt.
-
No.01
addikt
válasz
SeniorTilla #50366 üzenetére
A kijelzore mindig is nagy hangsulyt fektettem. marcsak azert is mert a szemem sajnos (vagy sem) de erzekenyebb az atlagnal igy bizonyos gepeknel a PWM-et par perc utan kiszurom.
Minden vasarlasomat megelozoen keresgelek, olvasgatok, de eszek a tesztek sajnos csak kiindulopontnak jok, mert a szemleyes preferencia vagy a gyakorlat sokszor megviccelt mar hiaba tettem le a voksomat (es fizettem tobbet) egy tesztgyoztes termekert.
A masik kerdesem a gari. Az Elitbook tobbszor elofordul "kiterjesztett" garival, mig a Spectre eseteben ezt meg nem lattam. ha pont ugy adna ki, h csak az alap 2 ev jar hozza akkor mennyire konnyu utolag megrendelni?
Tovabba erdekelne meg, h mikent van megoldva a frissitesek kezelese?
Dell-nel volt egy gyari progi ami automatan toltotte le az uj drivereket vagy ami kellett es csak akkor szolt ha ujra kellett inditani.
Esetleg van v.mi hasonlo itt is? -
Az Elitebook 830 G6 nem kihajtós, az x360 830-as az.
A spectre nagyon jó gép, sokat eladtam belőlük, feleségemnek is ilyen van (de nem a visszahajtós, hanem a legvékonyabb af sorozat, ami érintős ugyan, de soha nem használja ezt a funkciót). Tudom nagy divat most az érintőképernyő, szerintem általános felhasználás mellett semmi értelme egy 13-as tabletnek, vagy az érintőképernyőnek, de a vevők véleménye más, és ez viszi a piacot
. Bemutatót tartani viszont nagyon könnyen lehet vele és demonstratív, amikor kihajtod és leteszed így a nézők elé:
Természetesen lekapcsol a billentyűzet.
Az Elitebook is jó cucc, az x360-as is, ha arra gondoltál. Mindekttő full fém házas, masszív darab. A spectre szebb és divatosabb.
Figyelj oda, milyen kijelző van benne, nagyon nagy különbségek vannak mindkét modellnél modellcsaládon belül is.
Van 15-ös Spectre-m OLED kijelzővel, na ott lepetézel ha meglátod
-
No.01
addikt
Sziasztok,
Sok ev Dellezes utan valtanek. A ceges laptopom bizonyitott es megmondom oszinten az uj(abb) Dell gepek nem is tetszenek annyira. (bar nyilvan a kulso nem elsodleges szempont a kivalasztasnal)
2 kiszemeltem lenne a jelenlegi HP felhozatalbol:
a) Elitebook 830 G6 (FullHD IPS, i5 - 8265U, 256GB)
b) Spectre X360 13(FullHD IPS, i5 - 1035G4, 512GB)A jo akksinak tudnek orulni, tovabba az IPS is szempont lenne csakugy, mint a jo billentyuzet.
Mind2-t megenztem es eddig hiaba zarkoztam el az erintos laptopoktol ezzel a "kihajtos" megoldassal eltudom kepzelni, h hasznalnam is a funkciot. (bar, h ilyenkor a billentyuzet inaktivalodik-e azt nem csekkoltam, de gondolom a HP-nal voltak annyira eszesek, h gondoltak ezen problema megelozesere)Mivel ez privat felhasznalas lenne igy meg az is fontos szempont, h legyen idotallo. Ebbol a szempontbol is talan jobbnak tunik a Spectre az ujabb procival.
Ti mit gondoltok?
-
-
fecaga21
senior tag
válasz
SeniorTilla #50360 üzenetére
4. gen-es i7 el nem hiszem. Elég 8 giga ddr3 meg egy 120as ssd.
-
-
fecaga21
senior tag
válasz
SeniorTilla #50357 üzenetére
pl miből adjak le?
-
-
-
fecaga21
senior tag
Milyen munkagépet lehetne kapni olyan 140ért ami elég könnyű utazáshoz, 15.6' Full Hd és Ips Cad/Camezésre? Lehetőleg nem U-s procival.
-
Nimrod
addikt
Ez mennyire használható hurci-gépnek, illetve kanapéról dolgozni?
HP 255 G7 6HM11EA 15.6'' FHD AMD A4-9125 4GB 500GB FREE DOS
259 Euro, Ubuntu linuxot tennék rá. Sok tabot szeretek nyitva hagyni Chrome alatt, illetve némi alapabb videóvágás és képeditálás is lenne.
Esetleg memóriából egyből dupláznám, gyári leírás szerint ez a típus 8 gigáig bővithető. -
krisz77
tag
válasz
SeniorTilla #50350 üzenetére
sziasztok szerintetek melyik jobb laptop a hp 820 g3 vagy a dell e7270?
-
Most kellett bővítenem egy ILYEN Elitebook 1050 G1-est, leszedtem a hátlapját, hát egy-az-egyben Zbook Studio G5 az egész gép. Annyi a különbség, hogy nem sötét, hanem világos színű a burkolat, és nincs numerikus billentyűzet. És legalább 100e-rel olcsóbb...
-
-
Gergello
addikt
válasz
fecaga21 #50344 üzenetére
4. szériás proci van benne, most 9/10. szériánál tartanak. Elég neked a teljesítménye ?
Amúgy nagyon stabil gép, nekünk van G1, nagyon jó, de nem cad/cam-ra van használva csak általános használatra. Nekem volt előtte Precision M6600 2. generciás procival, a HP közelítette azt a DELL féle komolyságot. -
fecaga21
senior tag
van valakinek tapasztalata Zbook G2 ről? Egy gyors munkagép kellene Cad/Cam-ezésre.
-
dangerzone
addikt
Sziasztok! A G6-os szériás probook 400-as sorozattal kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Mennyire megbízható gép? Én konkrétan egy 440-es szeretnék venni dedikált, mx250-es videokártyával, de előtte azért meghallgatnám a véleményeket is, ha van.
-
FreeName
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, tegnap felhívtam őket és pont akkor írtak emailt, hogy nem kell akksit cserélni, elég volt kiszerelni, el is hoztam a gépet, így ismét nyüstölhetem.
Még egy olyan kérdésem van, hogy ennél a laptopnál melyik laptophűtő lehet a legjobb? Most egy Deepcool MULTI CORE X6-t használok, de van aki szerint az a jó amikor ráfújja a hideg levegőt, mások szerint az a hasznos ha elszívja a meleg levegőt a géptől. Van etéren valakinek tapasztalta? A mostani ráfújja a hideget.
-
wreakz
tag
válasz
SeniorTilla #50337 üzenetére
Attól függetlenül javítani fogják. Nem fogják kifújni levegővel, de újrapasztázzák jó esetben, és ha szükséges cserélnek egy fan-t.
-
-
-
-
válasz
SeniorTilla #50333 üzenetére
Megint nem ezt írtam, olvasd el mit írt a tulaj.
"már elég hangos a hűtése" ez nem csak a por miatt lehet. Nah most ugye mivel garanciás derítsék ők ki hogy mi miatt, mert ha szétszedi és pont eltörik valamelyik felfogató, vagy csak elpattan a műanyag, ami azért gyakori, akkor ugrik a gar.
Persze lehet pontosítani mit jelen ez esetben a hangos szó.
Csak ismételni tudom magam. A tulaj eldönti mit csinál -
FreeName
csendes tag
Sziasztok!
Van egy HP Omen 15 laptopom, egész pontosan: ax204nh 1DM16EA. Ebben 1050Ti, i7, és 16 GB Ram van. Garancia nincs már rá, de elkezdett felpúposodni a touchpad környékén, ezért elvittem egy közeli, megbízható szervizbe.
Mint megtudtam az akkumulátorral van probléma, aminek a cseréje meglehetősen drága lenne. Arra lennék kíváncsi, hogy akkumulátor nélkül, csak hálózatról, tényleg nem működne rendesen a laptop? Mert a szervizes ezt mondta, igaz nem volt benne 100%, de azért érdekelne, hogy tényleg így van.
-
-
szucstom
őstag
válasz
SeniorTilla #50330 üzenetére
Csak egy felvetés volt, én sajnos találkoztam már ilyennel (igaz nem mostanában).
Nekem anno asus laptopnál nem volt matrica, mégis úgy jött vissza szervízből, hogy még1x hozzányúlok, ugrik a garancia (enyhe felületi karcok voltak, miközben lekaptam az alját karbantartás miatt).
Szóval nemcsak szervíztől függ, hanem az ott dolgozótól is, hogy mennyire veszi komolyan a dolgot.
-
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy van barátnőmnek egy HP 250 G5 laptopja, ami még nyárig garanciás, de már elég hangos a hűtése, jó lenne kitakarítani.
Ha itthon szétszedem és kitakarítom az garanciavesztéssel jár? -
Alg
veterán
Sziasztok,
Miután pár hete kicseréltem a ventit, most a touchpad halt meg egyik napról a másikra a 430 G4-ben.
Szóval keresek bontásból palmrest+touchpadot, OEM Code 905726-001.
Ha valakinek lenne eladó kérem jelezze, újat már nem vennék bele 60 euróért mert abban sem vagyok biztos hogy nem az alaplap oldalon van a gond... BIOS-ban sem működik, Win eszközkezelő látja, de se klikk se kurzor nincs.
Kijelző külső burkolat is jöhetne ha akad.Privátban a többit.
Köszönöm! -
krisz77
tag
sziasztok ki milyen üzleti laptopot tudna ajánlani ami hüvös és jó anyagból van 6 vagy 7 generációs cpuval max 14 méretig 110000 120000ft ig?
-
válasz
SeniorTilla #50317 üzenetére
Hát akkor nekem még szerencsém volt hogy volt
-
MrPetya19
addikt
válasz
SeniorTilla #50316 üzenetére
Mivel azok mind n-Trig-esek.
-
válasz
SeniorTilla #50317 üzenetére
nem megy vele
-
-
válasz
AeSDé Team #50311 üzenetére
Nem, csak a hozzá való tollal megy. A Pavilion, Spectre, Envy tollakkal nem műxik, próbáltam.
-
válasz
AeSDé Team #50314 üzenetére
Közvetlenül a hardveraprón is meg lehet kapni 20 ezerért (khm 50307 hozzászólás gazdája).
-
AeSDé Team
őstag
válasz
Tom1939 #50313 üzenetére
Köszi, valóban ez lesz az. Már csak az a kérdés, hogy honnan lehetne beszerezni, mert magyarországi boltban nem látom, a HP-nél meg igencsak borsós ára van (és ráadásul nincs is készleten...).
Hasonló HP tollak vannak itthon is, de nem tudom hogy ugyan azt a minőséget képviselik-e, illetve rendelkeznek-e ugyan azzal a mágneses rögzítési lehetőséggel, mint ez a toll. -
válasz
Feleségemnek ehhez a géphez [ez] van ha jól nézem.
-
MrPetya19
addikt
válasz
Elvileg bármilyen aktív wacom tollnak működnie kéne
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Egy HP EliteBook x360 1030 G3 géppel ilyen aktív tollak működhetnek? Van ajánlott(abb) típus?
A specifikációban ez szerepel:
HP Rechargeable Active Pen
(note: Sold separately or as an optional feature. Designed with Wacom technology.)
Elképzelhető hogy bármilyen Wacom tollal működhet? -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Ez ajánlható venti a 650 G1-es Probookhoz? Ha igazat szól a leírás akkor a kép szerinti Delta márka jó lehet, már ha nem hamis a cetli... Vagy mindegy, mert jó ideig elmennek a kissé random márkájú utángyártottak is?
-
Vegha
senior tag
Tudtok ajanlani megbizhato akkubeszerzesi forrasokat 850 G2-höz? A rengeteg gagyi kínai mellett találok amerikai Samsung cellást és svédországi Li-Polimerest is. Természetesen mindegyiknek különböző a kapacitása és a cellaszáma is... se szeri, se száma. Melyiket szeressem ?
Anno a Thinkpadom esetében a Sanyo cellás kerülendő volt, de a Panasonic annál jobb. -
Sur1G
aktív tag
válasz
SeniorTilla #50307 üzenetére
Köszi, írtam!
-
Igazad van, a H-sok sokkal erősebbek, gyorsabbak. Én sem dolgoznék már U-s procis gépen. Rengeteg ajánlatom van Zbook-ra, ha érdekel keress meg privátban.
Bruttó 450-ből már kijön egy 15v i7-8750H, 16GB, 512SSD, Quadro P600, W10Pro, 1 év gyári garival.
A Zbook más világ, mint a probookok, elitebookok, igaz a v sorozat a belépő szint, de ez is munkára való, könnyen bővíthető, szerelhető.
-
-
Sur1G
aktív tag
válasz
MrPetya19 #50300 üzenetére
Erre nem tudok konkrét választ adni. Az asztali gépemben egy I5-4570 proci van, ez még pont elég, viszont a cserélendő laptopban i5-3210M már csak nagyon kompromisszumosan működik. Nem ragaszkodok a workstation laptopokhoz, ha van normális teljesítményben, jó anyagminőségben és max bruttó 450 árban gép, azt szívesen veszem.
-
NEMO1968
őstag
Szia!
Lehet hogy hülyeség,de úgy tudom csak aktív partícióról bootol a gép.
Tedd vissza a HDD-t,az SSD-t pedig a lemezkezelőben aktívvá kell tenni.
Ha előtte particionáltad az SSD-t,akkor persze csak azt ahol a rendszer van.
Tehát nem elsődleges,logikai,mifene,hanem aktív legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bluetooth hangszórók
- Path of Exile (ARPG)
- EAFC 25
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7400, 14" FHD , I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvas
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Érintős , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év g
- HP ZBook Fury 17 G8 i7-11850H / 32GB RAM / 1TB SSD / RTX A3000
- Lenovo Thinkpad X390, 13,3" FHD IPS , I5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- HP Probook 430 G7, 13,3" FHD , I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W1, számla, 1 év garan
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest