Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
salesman
őstag
-
malnabokor
senior tag
Sziasztok! Gépet keresek, vagy HP Elitebook vagy Dell Latitude sorozatból.
HP esetén az Elitebook 840 G5-ön akadt meg a szemem. (Intel Core i5-8350U, 16GB, 256 SSD, és sajnos érintős a FullHD 14" kijelző.
Elolvastam róla a notebookcheck-es tesztet, esetleg van valamilyen megfontolandó dolog vele kapcsolatban?(használt, külföldről lenne, USA, a szériaszám alapján 2022-ig garis, és Global Coverage - ha jól sejtem, akkor itthon is rendben lenne a gariztatás?)
-
margama
újonc
Sziasztok!
Ismét megpróbálkozom, hátha mond valaki valami okosat rá.
Lenne egy problémám egy Probook 4340S-el. Win10 telepítést követően került hozzám, azzal hogy nem indul.
Bekapcsoláskor a venti felpörög és szinte minden led felvillan egyszer, majd leáll. Pár másodperc elteltével ismét ez történik. Kikapcsoltam szétszedtem, alaplapi elemet kiszedtem, ezután elindult. BIOS-ban dátum idő beállítás után win elindul a gép műkődik többszörös újraindítás is bir. Ellenben ha altatom, kikapcsolom ugyan ez a hibajelenség jön elő. Ismét szétszed alaplapi elem ki, majd vissza BIOS beállítás a gép ismét megy.
Frissítettem már a legújabb BIOS-ra is. Amit lehet HP oldalról mindent frissítettem, de a hiba ismét jelentkezik. Raktam már rá WIn 7-et is a hiba ott is ugyan ez. Van valakinek ötlete megoldása rá?Köszi!
-
Vegha
senior tag
válasz
Pyttawrx #49392 üzenetére
Ok, köszi : )
Már csak abban kéne segítség, hogy mSata vagy NVMe vagy milyen csatolója legyen ? Nekem ez is totál homály : ( Mert azt látom, hogy ennek a slotnak egy "fogköze" van, tehát elvileg belemegy az olyan SSD is, amelyiknél kettő fogköz van. Ugye ? A nevekkel nem vagyok tisztában sajnos, hogy melyik-melyik. -
Vegha
senior tag
válasz
Pyttawrx #49390 üzenetére
Az a _csavar_ ami az ST21 felirat alatt van valójában egy rögzítő, ami be van forrasztva. Azt nem lehet kiszedni. Én azt gondolom, hogy emiatt csak a 2242 fér bele. De ha mégsem így van, a WWAN-t miért kellene kivenni ? Tudtommal a két méret között csak hosszúságbeli különbség van.
Így néz ki pontosan: -
Vegha
senior tag
válasz
Pyttawrx #49345 üzenetére
Abban még tudnál segíteni, hogy milyen SSD-t tudok ebbe a 850 G2-be tenni ? Nem igazán vagyok képben az újabb csatolókkal és a linkelt manuál elég pongyolán fogalmaz. A gyárilag benne lévő 2.5"-os drive még oké, annak a helyére majd később teszek valamit. Engem most a mellette lévő SSD foglalat érdekel. Ugyanilyen a slot, mint az itt látható képen, annyi különbséggel, hogy az enyémben már benne van a WWAN kártya - de szerintem ez az SSD beépíthetőségébe nem szól bele. Jól sejtem, hogy akkor egy NVMe M.2 2242-es SSD-t tudok betenni ? A 2260-as nem tudom hogyan férne be, hiszen ott van benne valami fix csavar vagy mi a fene. Vagy azt el lehet onnan tüntetni és betenni a helyére egy csavart ? Egyébként ezeket a beszerelő csavarokat adják együtt a drive-val vagy nekem kéne beszereznem ?
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Van egy HP Probook 450G4-es laptopom. azt szeretném kérdezni, hogy nagyobb igénybevételkor a hűtésének nagy mennyiségű levegőt kellene kitolnia? Bios-t frissítettem rajta tegnap, alapvetően majdnem felszállt de ahhoz mérten kevés levegő jött ki. Az érdekelne, h maga a technológiáka ilyen már ennek, vagy tömve lehet porral belül. Februárban lett kifújatva szervizben.
-
salesman
őstag
Urak,
adott 4530s i3 procival. Adott egy másik 4530s i5 procival ami hibás, talán az alaplap a bibis.
Fizikailag át lehet tenni az i5 procit az i3 helyére és mibe fájna egy ilyen művelet?THX!
-
FÖNÖK
tag
a
-
törölt tag
válasz
Pyttawrx #49383 üzenetére
Aktiválva van a Win7, a gépházban látszik az OEM azonosító. Ami aggaszt az, hogy reggel óta átvizsgáltam a rendszert CIS-el és talált egy AutoKMS.exe-t a Windows könyvtárban. Ez és a lekapart COA matrica együtt azt sugallja, hogy nem az eredeti Win7 példány van a gépen.
-
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy HP ProBook 6450b noti, amin jelenleg Win7 Pro 64bit SP1 fut. Szeretném az HDD-t SSD-re cserélni és Win10-et telepíteni.
Sajnos a COA matrica le van kaparva a gép aljáról, viszont kiolvastam ProduKey-el a telepítő kódot.
A notit 2017 novemberében vásárolták egy használt notikat forgalmazó cégtől. A matricájuk rajta is van a notin. Az oprendszer telepítési dátuma is egybe vág a fenti idő ponttal.Van némi aggodalmam, hogy a mostani Win7 példány megegyezik-e azzal, amivel gyárilag ki jött. Le lehet ezt valahogy ellenőrízni, hogy ez tényleg HP-s OEM telepítő kód? Vagy utólag okosba hákolt szürkezónás példány.
Mindez a Win10 telepítése szempontjából lenne fontos.
Kód megadása nélkül vagy ezzel a kóddal telepítsem az új rendszert? -
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
SeniorTilla #49377 üzenetére
Valószínűleg túl egyszerű lenne felhívni vagy email-t írni neki, így azért szórakoztatóbb.
Meg nyilván az asztali gépekről a notebookos topikban kérdeznék én is, hiszen a notebook is az asztalon van, szóval asztali gép.(Poén, még mielőtt megsértődnél, FÖNÖK!)
-
válasz
SeniorTilla #49377 üzenetére
-
-
válasz
SeniorTilla #49373 üzenetére
Ezért írtam, hogy linkelje, mert gyanús volt. 😀. Köszi a kiegészítést.
-
-
Hínár929
tag
Sziasztok,
Ilyen laptopom van HP 17-by0000, böngészéskor az aktuális oldalt nem frissíti az f5 gomb.
Milyen gomb kombináció helyettesíti ezt a funkciót, illetve hogyan lehet beállítani oldalfrissítésre az f5 gombot.
Köszönöm előre is a segítséget! -
FÖNÖK
tag
hi!
tudom hogy nem notebook, de valaki tudna erről a gépről felvilágosításta adni:
HP Elitedesk
800G4EDeS/i8500/256p/16F/54k EURO
seiral No. CZC9089TKK
product No. 5UJ21UC#ABB
köszönöm a segítséget. -
kojoo
csendes tag
Külön említették, hogy kérjek számlát is a szakvéleményről, mert akkor kifizetik azt is.
És azt is külön kiemelte, hogy szó szerint legyen az eredő értékelés "Másodlagos villámcsapás általi károsulás", mert ezt is csak így fogadják el.
Nekem korrektnek tűnt a biztosítós ember és szerintem az is elfogadható hogy én intézzem a szervizelést, annak ellenére hogy plusz fejfájás. -
Vegha
senior tag
válasz
SeniorTilla #49355 üzenetére
Szerintem ez tökre biztosító függő, hogy hogyan zajlik a kárügyintézés. Néha jobb ha az ember maga intézkedik, mert egy random ügyintéző nem valószínű, hogy 100%-ban az ügyfél igényeit fogja képviselni.
-
Vegha
senior tag
válasz
SeniorTilla #49351 üzenetére
Ezt - és más hasznos infókat - egy témaösszefoglaló első hozzászólásban szokták megemlíteni más topicokban. Itt nem lehet ilyet csinálni ?
(nem kötekszem, csak kérdezem. Thinkpad topicon nevelkedtem : ) -
-
tamas.nick
aktív tag
válasz
Pécsi gyerek #49349 üzenetére
8540p 1903-as Win 10 stabilan megy, egyedül a touchpaddel nem lehet görgetni a Start menüben, Gépházban.
-
kojoo
csendes tag
Sziasztok!
A HP OMEN laptopom tönkrement egy villámcsapás során. Nyílván a gyári garancia nem fedi le, ezért a lakásbiztosítóval vettem fel a kapcsolatot.
Nekik pedig szükségük lenne egy szakvéleményre, amelyben tételesen meg vannak állapítva a károsult alkatrészek és részegységek, valamint hogy ezek mennyiért javíthatók. Ha pedig nem érné meg a javítása, akkor számszerűen levezetve, hogy miért.
Ha a szakvélemény definícióját írtam le, ami nektek triviális, akkor bocs, a biztosító mondta hogy számtalanszor nem ilyen formátumban kapják meg, ezért nem tudják elfogadni.
Arra gondoltam, hogy a hivatalos HP szerviz vajon vállal-e ilyet és milyen feltételekkel.Fel fogom venni velük a kapcsolatot, de gondoltam megkérdezem itt, hogy esetleg van-e tapasztalatotok hasonló ügyben vagy tanácsotok, hogy hogy lenne érdemes intézni az ügyet, hogy minél boldogabb vége legyen.Előre is köszönöm a segítséget.
A laptop típusa egyébként HP OMEN 17-w111ng. -
válasz
SeniorTilla #49351 üzenetére
Értettük is, túl is vagyunk rajta, köszi
-
-
válasz
Pécsi gyerek #49349 üzenetére
Szia!
8460 az megy hibátlanul build 1903, de 8440-re is tettem már a régebbi bulidet 1709-1809 közt valamelyik, azzal ment szépen. -
Pécsi gyerek
addikt
Üdv.Használ valaki ilyen HP 8440p Elitebook ot Windows 10 el ? Tapasztalatok, minden működik?
-
kidnou
őstag
-
Vegha
senior tag
válasz
SeniorTilla #49296 üzenetére
Meg tudnád adni ezt a linket ? Nálam landolt egy 850 G2 - valószínűleg HDD hibás - és jó lenne látni, hogy milyen konfiggal szerelték. Nagyvállalati masina volt eddig.
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
HP 620 notebook, Windows 7 Home Premium op. A HP_TOOLS kiabál, hogy kevés a helye. Hogyan tudom növelni a területét? Keresgettem a Google-val, de nem találtam semmit. Ha tud valaki megoldást kérem írja le. Előre is kösz!!
-
mjani1172
addikt
Van egy ilyenem HP EliteDesk 800 G4 kis helyigényű számítógép, 256 os ssd vel. Szeretnék bele egy 1-2tb os merevlemezt, mire figyeljek, milyet vegyek? Nem csak márka hanem hogy milyen csatlakozós, stb..
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #49332 üzenetére
Egy OLED kijelzős Dell Alienware 13 R3-at "nem rúgnék ki", az biztos és mellé mehetne alkalomadtán valami külső monitor.
-
Kis gép, nagy külső monitor - ez a legjobb kombó
-
-
válasz
Tibiajax #49321 üzenetére
Érdekes, én több ezer gépet eladtam már, még a világító érintőgombos dv6-osokat is (pedig az nem ma volt), és mindig sikerült az fn gombokat és egyebeket felinstallálni. A mostaniakra is sikerül, ha szükség van telepítésre. Neked nem tudom miért nem megy, de hidd el, valószínű, hogy a hiba nem a HP-nál van, mert mindenkin másnak működik. A helyedben megpróbálnám, hogy leszedem a drivereket és feltenném rendesen őket, ahogy kell. Alapszint, középszint és utána a speciális hardverek. Először mindig a gyárit kell feltenni, és majd frissíti magát később, ha kell. A lényeg, hogy a gyári legyen. Win10-nél már feltesz magának a windows mindent, max. pl. ezek a fényerőgombok kellenek. Ezekhez van egyébként szoftverkörnyezet is, ami nélkül nem fog menni. Olvasd el, mit írnak róla a letöltési oldalon a megjegyzésben.
Én sok HP ultrabookot eladok, mindegyiken tökéletesen működik a fényerő állításia is.
-
válasz
SZIGMA #49322 üzenetére
Én tiltakozom a win8 bármelyik változatától is.
Ettől függetlenül, mivel ez kompatibilitási hiba, lehet pont ezzel lesz jó. A Windows csodákra képes..... ma is tud újat mutatni, hogy mennyire nincs egyben....
a legujabb win 10 nekem eddig egész stabil, de messze nem tökéletes.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
SeniorTilla #49317 üzenetére
látszik, h gőzöd sincs rólam
nem azt mondtam h szar, mert jó gépek. volt hp-m, egy dv6 beats audio, remek készülék volt. de emlékszem, h ott annál is szoptam ezzel a hp supportos, gyorsbillenytűs faszsággal. minidig szórakozni kellett vele h működjenek. de akkor meg tudtam csinálni, a support-os utility csomagot kérte mindig és mentek a gombok.
de ezzel a két ultrabook-kal most jól beszívtam, nem boldogulok vele és mondhatsz akármit, ez egy nonszensz, h ilyen szinten kell szarakodni velük. és még akkor sem működnek fő funkciók
nem azért vagyunk, h mi szolgáljuk a gépeket, hanem hogy ők bennünket, nem azért csináljuk őket?? az idiota magyar berögzülés, h állandóan mókoljuk meg kócoljuk, hekkelgessük őket, hogy igazán jók meg használhatóak legyenek, mint a 'jó kis' androidot is..nekem ez nem pálya, legalábbis ma már nem. meguntam.
gondold el, kiadok 3 vagy 4kilót egy új hp ultrabookért, és nem megy a fényerő? vagy nem megy más rajta, ami ezekhez a gyorsgombokhoz tartozik? ne szórakozzunk már -
SZIGMA
aktív tag
válasz
Majd vesz egy Acer-t, mert az kétszer olyan jó, feleannyi pénzért és majd mosolyogva néz ránk, az Elitebook-okkal szenvedő 'amatőrökre".
-
válasz
-
válasz
Dhampir #49314 üzenetére
Szia!
A CTRL gomb nekem is elment, de kivettem a billentyűzetet és megtakarítottam a csatit és a kábelt (szemmel nem volt látható a kosz, azóta hibátlan az is). Sajnos az optikai meghajtó az ilyen, nekem egy asusba 3 is bekrepált, pedig szerintem 10 lemeznél nem volt benne több. Kb 5 éve nem is igen használok már optikai meghajtót, csak a hirens-hez, arra meg van egy usb sata kábelem.Sajnos mindenhol előfordulnak hibák, és már nem is úgy gyártják a notikat mint régebben. Rájöttek, hogy fogyasztó társadalomnak kell gyártani, így jobb ha nem csinálnak 10 évre gépeket. Ez minden márkára igaz! Nem védem a HP-t, de szerintem élen van még így is a megbízhatóságban, pedig náluk is romlott a szinvonal, ezt a szervizeléseim alatt is tapasztaltam. -
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz
Pyttawrx #49313 üzenetére
Ez van. Több év alatt össz'vissz' háromszor-négyszer előfordult, de semmit sem kellett újra rakni.
Nagyobb gond inkább az volt/van, hogy a garanciaidő lejárta után tönkrement benne a HDD (azóta újat kapott), a bal oldali ctrl gomb (most anélkül van használatban) és a keveset használt optikai meghajtó sem működik.
Régebbi ThinkPadeknek semmi baja, ezen a HP gépen meg sorra hullik el minden.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
SeniorTilla #49308 üzenetére
megértettem, nem ma kezdtem én sem. az már az én bajom, h vagyok olyan naiv h azt gondolom, leszedek egy legfrisebb -gpunak megfelelő- catalyst-et és majd működni fog..
letöröltem most amit eddig felraktam, leszedtem a hp oldaláról a display drivert meg a hotkey-drivert is, felraktam, ugyanaz.. nem csinál semmi, és nincs továbbra se sehol csúszka állítási lehetőség. csak hangerő megy
-
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Pyttawrx #49306 üzenetére
köszi. jó, nyilván, csak gondoltam, az is info, hátha amiatt van
az a baj, hogy a többi F-másodlagos funkció megy. pl a hangerőszabályzás is. csak a fényerő nem, illetve -mint írtam - nincs sehol csúszka, nem is lehet állítani sehol fényerőt. ezt nem értemvisszaolvastam kicsit, láttam h másnak is volt ilyen gondja. azt írtátok rá, egy régebbi display-drivert kellene felrakni, mert az ujjal nem engedi
de ez mi már?? ezek a ~2éves hp ultrabook-okkal ilyen szintű szívás van akor, hogy felraksz egy uj win10-et és eltűnik a fényerőszabályozás?? nincs támogatva a vga-adapter, vagy mi? ez egy vicc -
Tibiajax
nagyúr
sziasztok,
beírom ide is, hátha tudtok segíteni. adott két hp noti, egy Elitebook 820 G1 és egy ProBook 645 G1.
mindkettőnél ugyanazzal a dologgal szenvedek, a képernyő fényerő-állítással. sem az FN+F9/F10 nem szabályozza, sem a windows/kijelző szekcióban nincs fényerőállítás csúszka... így egyáltalán nem tudok szabályozni, full fényerővel megy.
amit tudni kell mindkét gépről:
- elvileg hibátlan műszaki állapotúak, minden más funkció ok, szépen megy a két gép
- szűz, legfrissebb kiadású win10 pro van rajtuk (nem eredeti), naprakész frissítések ok.
- driverek felrakva, amd legujabb catalyst is
- eszközkezelőben megjelenik az intel integrált gpu-ja ill. az amd 8550g apu-ja.
- az F-billenytűsor is megy, mert a hangerőt állítja szépen mindkét gépen (FN+F3/F4)először az elsővel szenvedtem már pár napja, és most érkezett ez az újabb hp és ugyanazzal szopok ennél is - egyszerűen nincs fényerőállítás
a két gép rossz, a nem legális win10 rossz, vagy be kell állítani valahol valamit?
köszönöm szépen előre is a segítséget!
-
válasz
SeniorTilla #49303 üzenetére
Csak egyet mondunk. Kapcsold be. 😀
-
válasz
Pyttawrx #49301 üzenetére
Nem fog menni, ezeknél sokszor PN alapján sincs fent a gyári konfig, mert nagyvállalati környezetbe konfigurálták őket, és nem kerültek ki nyilvánosra.
De én nem értem, hogy miért ne lehetne bekapcsolni valamit, amit megvettél, és láthatóan nem azt kaptad amit vettél. Valahogy le kell ellenőrizni, ennél a géptípusnál pedig neten erre általában nincs lehetőség.
-
mjani1172
addikt
válasz
SeniorTilla #49298 üzenetére
Hirdette az ember itt, de van weboldala és én ott nyomtam rá.
Mivel nem azt kaptam amit kértem, (szemmel láthatólag más, hiányoznak is dolgok,)így lehet hogy életemben először visszaküldöm, nem leszek kompromisszumkész.
De nem akarom bekapcsolni, feleslegesen nem okoznék kárt az eladónak. -
válasz
SeniorTilla #49300 üzenetére
Értem a support assisthoz nem kell, max másik hp gép. HA máshogy nem megy akkor BIOS-ig csak be tudja kapcsolni. Ez a legegyszerübb, most már mennyi idő telt el és nincs előrébb. Bármit javaslunk is neki. Olyan ez, mint biciklizni akarok, de nem ülök rá...
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 7400, 14" FHD , I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvas
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Érintős , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év g
- HP ZBook Fury 17 G8 i7-11850H / 32GB RAM / 1TB SSD / RTX A3000
- Lenovo Thinkpad X390, 13,3" FHD IPS , I5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- HP Probook 430 G7, 13,3" FHD , I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W1, számla, 1 év garan
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest