Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Molk
tag
válasz
SeniorTilla #50999 üzenetére
Félreértések elkerülése végett.
Én arra céloztam, hogy a helyzetemben (statisztika=1db gép) a paszta cseréje jelentősen csökkentette a szükséges ventillátor zajt (RPM-et) és a maximális teljesítmény is pozitív irányba változott (heatsink csere nem volt szükséges).
Egyébként én is kíváncsi vagyok és szivesen látnám, hogy másnak a gépe a gyári pasztával milyen teljesítményt tud: órajelek, hőfokok, ventillátor RPM.
Aztán az adott tesztet én is lefuttatom (nekem már NT-H2 van a gépemben). -
Soha egy ügyfelem sem panaszkodott Elitebookra, még a H-s procisokra sem. Valszeg a tiéd egyedi jelenség, vagy hűtési hiba. Hiába megy a venti 100%-on, ha a hűtés többi része nem tökéletes. Ilyenkor meg kell mérni a kifújt levegő hőmérsékletét, ebből következtetni tudsz a hűtési rendszer állapotára. Ha forró, akkor jó a rendszer, ha nem forró, akkor valahol rossz a hőátadás. Ha rossz a hőátadás, (pl. a te rossz pasztádnál), akkor foroghat a venti 100%-ot, sosem fogja lehűteni a procit.
-
Molk
tag
válasz
Gergello #50996 üzenetére
Az hova melegszik?
Nem vonom kétségbe, hogy mások jobb összeszerelést simán kifoghattak.
De számomra a 95C-os CPU melegnek számít (Ezt gyári állapotban 10 másodpercen belül elérte, 100%-os terhelésen és manuálisan tartott 100%-os ventillátorral).Egyébként pedig meg lehet nézni, hogy másoknál is vissza kellett vegyena gép a teljesítményből, hogy ne főjjön meg.
A Notebookcheck-es tesztnél is a Dell majdnem 20%-al lehagyta a HP-t Cinebench R15 CPU Multi-tesztben ugyanazzal a i5-8250U CPU-val.
HP - Intel Core i5-8250U 588 Points
Dell - Intel Core i5-8250U 696 Points -
válasz
SeniorTilla #50995 üzenetére
Én is így gondolom, hogy ez nem az a széria, amivel lenne ilyen gond. Sőt ezeknél azért kell is nekik figyeli erre.
-
Gergello
addikt
válasz
SeniorTilla #50995 üzenetére
G5-ben, csak U-s proci volt ráadásul. Az hova melegszik
-
-
Igen ez világos, Ha ezek tapasztalhatóak, akkor én gariztatnám. elvileg valami ipari cuccot használnak, azért annak is jónek kell lennie.
Vagy nem
Abban egyetértünk, hogy mx-4, vagy a noctua nt-h2, ezeket használom én is, de (és ez most csak saját vélemény) ha ez garancia időn belül van. akkor csinálják meg ők jól, ha már lejárt a gar, akkor kell hozzányúlni.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Pyttawrx #50985 üzenetére
Szia!
Összekevertem az enyémmel, az Intel Core 2 Duo.
A vinyó és SSD között tényleg nem érezni hűde különbséget, de egy 8.1-el azért még egy szervizgépnek elmegy. Levelezés, könyvelés, szövegszerkesztés, kisebb táblázatok kezelése még megy, youtube-ozni már nem nagyon kell rajta."Kérdésem az lenne, hogy a gyári 2*1 GB memória bővethető-e 2*2GB-ra, illetve a 250 GB vinyó helyett mehet-e bele ( 250 GB) SSD?"
Én ezt szó szerint vettem. Lehet. Hogy érdemes-e? Ezt majd ők eldöntik.
-
-
válasz
csiga8 #50980 üzenetére
Nem csak ez a baj, az egész gép egy őskövület, nem érdemes rákölteni egy fillért sem. Sosem fog rajta rendesen menni a win10, ha egyáltalán fel tudod rá installálni...
A weboldalaknak manapság már olyan erőforrásigényük van, hogy erre sem alkalmas szerintem, vagy csak nagyon nehezen
-
csiga8
senior tag
válasz
SeniorTilla #50979 üzenetére
Tudom, hogy a 2GB kevés, ezért kéne fejleszteni 2*2 GB-ra, HA felismeri az alaplap. Laptopokkal nem igazán vagyok naprakész.
Igen, igazad van, öreg, karcsú gép. Egyszerű email forgalom + böngésző futtatás a cél.
-
-
Sumptuous
senior tag
válasz
#72445440 #50977 üzenetére
Arról van szó, hogy nem 4 cellás az akkud, hanem 3.(Gyárilag) Ha megnézed a ~12V-os kapocsfeszültség is erről árumkodik. Egy cella 3,7/4,2V-os. Egyébként írja is, hogy 84%-os az akkumulátor jelenlegi állapota, tehát 16%-os az elhasználódás. Ami tekintve az akkud korát, nem egy rossz eredmény. Ha keveset bír, akkor szerintem más lesz a probléma.
Szerk. Nálam is így néz ki. 4-es cella 0mV... [kép]
-
csiga8
senior tag
Üdv!
Ismerősnek megkért, hogy picit "turbózzuk" fel a régi laptopját, ami egy HP CQ61-310EH.
WIN7 van rajta, de WIN10-et szeretne.
Kérdésem az lenne, hogy a gyári 2*1 GB memória bővethető-e 2*2GB-ra, illetve a 250 GB vinyó helyett mehet-e bele ( 250 GB) SSD?
-
Molk
tag
válasz
Pyttawrx #50973 üzenetére
A sajátomat persze, hogy megcsináltam kérdezés nélkül
, de még mielőtt máséhoz is hozzányúlnék gondoltam megérdeklődöm.
A HP supportja azt mondta, hogy "fogalmam sincs" és hogy hívjam fel a hivatalos szervizüket - Aloha kft-t - akik azt mondták, hogy szerintük le se szedhetem a hátlapot, mert ennél a modellnél ez nem megengedett ().
Ha pedig visszaküldöm a HP-nak, hogy a hőfokok nem optimálisak és neadjisten meg is csinálják akkor sem valószínű, hogy NT-H2 vagy MX-4 pasztát fognak használni, hanem legolcsóbb cuccot. -
Molk
tag
Sziasztok!
A HP mennyire kényes az újrapasztázásra? A jótállás/ garancia megmarad ha szakszerűen csinálja meg az ember otthon?
Egy 850 G5-ről lenne szó amiben a hivatalos dokumentáció szerint SSD-t, RAM-ot, billentyűzetet lehet cserélni (Customer Self-Repair - ha jól értelmeztem), de paszta már az "Authorized Service Provider" rész be esik.
Sajnos a gyári paszta nem épp a minőségéről és megfelelő mennyiségéről ismert (Kép). -
macgywer
tag
Sziasztok!Ez a ram Kingston KVR1333D3S9/4G 1.5V, müködne egy Hynix 2GB 1R×8 PC3-10600-9-10-B1 mellett egy Hp ProBook 6450b laptopba I5460m procival?Köszönöm!
-
válasz
djzolee91 #50969 üzenetére
Szia.
belépőszintű ssd-k egyikével, amik itt ajánlottak:
WD Green 3D (ugymond picit lassab, mint a többi)
Crucial BX500 (jobban melegszik, mint a többi)
Patriot Burst (ennek a sebessége és a hömérséklete is jó)
PNY (ezzel sem volt még sosem bajom)
ezek közül én mostanában előnyben részesítem a Patriot ssd-t.
Nyilván ezek az olcsó kategóriák, ahogy kérted, de tökéletesek. -
djzolee91
tag
Sziasztok!
Hp ProBook 450 G1 (i5 4200M, 4 GB DDR3 RAM) laptopomban a vinyót szeretném egy ssd-re cserélni.
Az árban nem vagyok otthon, első ssd-m lenne. Nyilván nem szeretnék túl drágát. Valamint nem tudom, hogy érdemes-e most venni, vagy érdemes-e várni még vele. 512 GB-osat szeretnék venni bele.
Mobile Intel HM87 Express alaplap van benne - ezen oldal alapján. Sima házi laptopba átlagos felhasználásra kéne (internet, Office, játék).
Olyan ssd-t szeretnék ami ár-érték arányban nem túl drága, de tartós és megbízható, nem hal meg hamar.Előre is köszönöm!
-
machiato32
újonc
Tudtam én, hogy felismernek
Kösznöm szépen! -
válasz
machiato32 #50966 üzenetére
Ismét egy régi ügyfél
Itt a szerelési utasítása a gépednek:
http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c06140017Megtalálsz benne mindent lépésről-lépésre. 2 ram modul megy bele, most elvileg 1 van benne. 43. oldal
Az SSD is jó bele.
-
machiato32
újonc
Sziasztok!
Van egy Pavilion x360 - 14-cd0002ne laptopom, amiben jelenleg egy 1 terás merevlemez és egy 120/128-as SSD van (így vettem). Gondolkoztam, hogy vennék bele egy nagyobb SSD-t, konkrétan a Samsung 970 EVO Plus 250GB MZ-V7S250BW [link] -ra gondoltam.
Amennyire utánanéztem kompatibilis a géppel, és be tudom szerelni, de azért biztonság kedvéért gondoltam megkérdezem valakiktől, akik kicsit jobban értenek hozzá nálam.Ugyanehhez a laptophoz: bele lehet pakolni +8 giga ramot? Ez kevésbé sürgős kérdés, úgyhogy ennek nem néztem utána annyira.
Köszi előre a választ
-
Bazs1981
aktív tag
Sziasztok!
Ez milyen beállítás a BIOS-ban:
Intel Virtualization Technology (vt-x)Mire szolgál? Köszönöm!
-
Gergello
addikt
válasz
malnabokor #50963 üzenetére
Az egy szuper jó gép. Vga még cserelhető benne, de amit írtál az a legjobb ami még bele lhet tenni.
-
malnabokor
senior tag
Sziasztok!
Egy barátomnak segítek gépet nézni, és az elvárásai alapján egy 3 éves használt HP Zbook 15 G3 -at néztünk ki (i7-6820HQ, FullHD, Quatro2000M, 32GB RAM).
Néztem teszteket, de azért megkérdezném, hogy tudtok bármi olyan infót, ami miatt egy ilyen gép felejtős lehetne? -
Farkassacred
őstag
válasz
SeniorTilla #50958 üzenetére
Szia. Igen, arról a laptopról van szó. Hétfőn majd hívom is őket, meglátjuk mit mondanak ezekre a problémákra. Hétvégén nem fogadnak hívásokat, ahogy láttam a linkelt honlapon. Egyébként nagyszerű maga a laptop, csak gyanús volt nekem ez a gyenge akkuidő, meg a felsírása is persze. Meglátjuk cserével javulnak e majd ezek a dolgok. Gondolom a számla elég lesz nekik.
Köszi a gyors választ/válaszokat mindenkitől. -
Sumptuous
senior tag
válasz
Farkassacred #50945 üzenetére
Szia! Az akkumulátoros kérdésre nem kaptál választ, ha jól látom. E szerint mindent megtudhatsz róla. [link] A pontossága kérdéses, de a típust biztosan jól írja.
-
Evil Snowman
őstag
Sziasztok,
az alábbiakban szeretném a segítségeteket kérni.
Adott egy HP Pavilion G6 1213eh. Anno anyum használta, de 2 éve lecserélte ls itt áll nálam. Gondoltam szétkapom atomjaira kipucolom, és megpróbálom feléleszteni a hamvaiból.
Örömmel konstatáltam, hogy a procija cserélhető, jelenleg egy AMD A6 3400 M (2.3G Hz/1.4
GHz, 4 MB L2 cache), Quad 35 W van benne FS1 socket-el. A gyári repair manual alapján ezt szerelték AMD Phenom II N970 (2.2 GHz, 2MB L2 cache, 1333 MHz, 3.6 GT/s), Quad 35
W típusú procival is. A kettő csereszabatos egymással? HA igen, akkor zserintetek érdemes cserélni?Másik kérdés, hogy érdemes erre felrakni Win10-et a gyári Win7 helyett. Egyes fórumokon azt álltják, hogy megy, mg más fórumokn azt, hogy nem.
Előre is köszi a válaszokat.
-
wreakz
tag
válasz
Szia,
Sajnos a gyári paszta akár 3-4 hónap alatt is kitud száradni. Amennyiben garanciális gép szerintem ne bajlódj vele, küld be garanciába.
Akkumlátor kapacitást UEFI-ben letudod ellenőrizni ! Indításnál F2-es gombot nyomkodod, és bejön egy diag menü, akkumlátor teszt, és a bővebb infónál ott lesz a kapacitás. -
válasz
Szia,
ha a tőlem vásárolt Spectre 13-v-ről van szó (a leírásod alapján gondolom igen), akkor az még gyári garanciás, 2019.07.15-én vetted. (Ha szeretnéd, küldök privátban erről HP-s igazolást, de a számlán is rajta van, hogy 2 év gari). Csak fel kell hívnod a HP-t és garban megcsinálják neked a hűtést és cserélik az akksit. 1-1,5 óra nagyon kevés, simán cserélni fogják.
Itt jelentsd be a hibát:
https://www8.hp.com/hu/hu/contact-hp/phone-assist.htmlAzt is nézd meg egyébként ettől függetlenül, hogy mennyire van terhelve a rendszered. Ha folyamatosan erős terhelést kap a proci vagy a ram, ssd, akkor melegszik fel annyira, hogy hangos lesz a hűtés, és hamar lemerül az akksi. Önmagában a 4k kijelző nem indok rá.
Egyébként ez a lapos konkrétan a világ egyik, ha nem a legvékonyabb gépe. A rendszer hűtését egy vagy két db néhány milliméter magas ventilátor végzi, aminek más a hangszíne, mint a vastagabbaknak. Olyan sivítós, nem csak fújós
de ennek sima böngészés, office-ozás közben nem kellene ennyire fújnia, az biztos. Lehet, hogy a hűtéssel valami gond van, ahogy te is tippeled, ezért forog maxon a venti. A legegyszerűbb, ha beküldöd, sztem cserélik a ventit, vagy az egész hűtést, plusz az akksit. Menni se kell vele sehova, háztól-házig garija van
-
-
pataig
tag
-
válasz
Farkassacred #50953 üzenetére
akkor ha nem garis, akkor normáli paszta(mx-4, vagy nt-h2), plusz takarítás
-
-
válasz
Farkassacred #50951 üzenetére
az lesz az
hogy szol pontosan? szerintem azt kell kikapcsolni -
Farkassacred
őstag
válasz
Pyttawrx #50950 üzenetére
Most néztem rá a frissítésekre a hp oldalán, és 2019 decemberében bizony jött is egy újabb bios update erre a típusra. Telepítem gyorsan, aztán majd kiderül lesz e ilyen fülecske. A jelenlegi biosban olyannal találkoztam egyébként, hogy fan always on, de ugyebár ez megint más.
-
válasz
Farkassacred #50949 üzenetére
biosba valami ilyet keress:
Fan always on when charging -
Farkassacred
őstag
-
válasz
Farkassacred #50947 üzenetére
A hp oldalán ITT, vagy a hp support assistant is megmutatja, h garanciás-e
-
Farkassacred
őstag
válasz
Pyttawrx #50946 üzenetére
Renew használt programban vettem, ezért nem tudom pontosan a korát, garanciás probléma meg nem áll fenn szerencsére. Két évet kaptam papíron egyébként.
Cooler nevezetű szökevénnyel" meg találkoztam már a vezérlőpultban, le is tiltottam egyből anno. Akkor viszont megnézem a bisoban is, hogy mi a helyzet. Köszi. Anno olvasgattam, hogy a hangosabb venti normális a vékonyka gépeknél. -
válasz
Szia.
Nem 3 év gar van rá? Illetve biosba lehet állítani, hogy töltés alatt menjen-e állandóan a cooler vagy ne. -
Farkassacred
őstag
Üdv. Egy 2-3 éves hp spectre (jó vékony) laptoppal kapcsolatban kérdeznék. Gondolkodtam rajta, hogy újrapasztáztatnám a kicsikét, mert az talán enyhítene végre a kellemetlen zajosságán. Egy I7-es 7500u processzor van benne, így felmerül az a tény is, hogy ez a vékonyka csoda már csak amiatt is ilyen hangos szimplán, hűtési nehézségek a váz miatt stb.. Legfőképp egyébként töltés közbeni használat mellett sír fel a gép, általában elég neki annyi, hogy szimplán böngészek, már reklamál..
A kérdés tehát, hogy eltűnne e a hangos felsírása a gépnek egy szimpla pasztázással vajon? Elsőre arra tippelnék, hogy sajnos nem. A másik kérdésem az akksival lenne kapcsolatos. Ugyebár már két évnél is idősebb gépről beszélünk, ezért felmerült bennem az akksi csere kérdése is (gyárin gondolkodtam elsősorban). Most böngészés és videózás mellett körülbelül 1 vagy 1,5 órát bír ki töltés nélkül. Viszont egy 4k-s ips panellel felszerelt laptop ez egyébként, így felmerül a tény sajnos, hogy amiatt bír csak ennyit a gép, mert túlságosan is sok pixelt kell megjeleníteni egyfolytában a procinak/kártyának. Tehát érdemes e vajon új gyári akksit beszereznem, sokkal jobb lesz e az akku idő szerintetek? Véleményem szerint erre megint nem a válasz. Vajon az akksi eredetét szétszedés nélkül is letudnám csekkolni egyébként?!..
Aki fáradozik a kérdésemmel, annak előre is köszönöm. -
pataig
tag
válasz
Gergello #50937 üzenetére
Elhoztam a gépet.... Sajnos az előző gépem egyik percről a másikra megadta magát (HP 250 G5 laptop, i5-6200U processzorral, 15.6", Full HD, 4GB, 1 TB, AMD Radeon R5 M430 2GB).
A probook-nak szerintem szebb a képe, de ez nyílván egyéni megítélés.
100eft volt fél év garival.Szép külsővel.Gyár win 10 pro van rajta.(#50938) Gergello: biztosan igazad van, de azért az ár is fontos számomra, s ez elég kedvezőnek tűnt ennyiért...
Csak remélnykedem, hogy megbízható ez a típus (probook). -
Gergello
addikt
válasz
SeniorTilla #50941 üzenetére
Oké. HD felbontásban megegyeztünk.
Tudtam mit veszek, szóval nem nyomott át.
Nem mondott mesét az eladó, de seftes kereskedő volt valóban.
Garancia 2019-ben lejárt rá, merevlemezben volt 1 óra működési idő.
Technikailag 3 éves használt, valóságban 3 év alatt 1 órát használt.
Állapotra új, nem azért ír 1 órát, mert kicserélte volna a meghajtót.
BIOS sem jelszavas, semmi illegalitás nincs benne.Technikailag "magánszemélytől" vettem egy használt laptopot.
Nem kevés ilyen szürke zónás seftelő van. -
válasz
Gergello #50940 üzenetére
HD felbontású nem volt, félreolvastad
A HD felbontás nem fullhd
Igaz ez benragadt új volt, csak gari minden már lejárt rá. - ilyen nincs. Ha új, akkor van rá 3 év garancia (mindegy mennyit állt, a számlával / garjeggyel igazolod a vásárlás dátumát), ha nincs, akkor több, mint 3 éves használt gép. Ha nem kaptál számlát róla és új volt, akkor illegális forrásból van, azért mondták azt neked, hogy nincs rá garancia. Ezekkel a dolgokkal vigyázni kell.
-
Gergello
addikt
válasz
SeniorTilla #50939 üzenetére
Miért mondod, hogy nem volt ?
Full HD felbontás 1920x1080.
Most amikre használtan ránézek Zbook 15 G1 G2 annak szinte mind ez a felbontása.
Én kicsit sajnálom hogy Elitebook 850 G3 helyett nem Zbookot vettem. Igaz ez benragadt új volt, csak gari minden már lejárt rá. -
válasz
Gergello #50938 üzenetére
Ez igaz, de a Zbook drágább lesz. Zbook-ból nem nagyon volt HD felbontással
Én most adtam el 3 db 650 G2-t ezzel a konfiggal:
HP Probook 650 G2 - i5-6200U, 8GB, 256SSD m.2, FHD, Intel HD Graphics, DVD, fingerprint, W10pro
149 900.-volt áfával, számlával, garival, szép állapotban.
Szerintem nem volt gond a kijelzővel, nem IPS, nyilván nem lesz olyan, mint egy Zbook. Sima felhasználásra tökéletesen megfelel. Kicsit vastagabb és nehezebb a 450-esnél, cserébe sokkal masszívabb a gépház.
-
pataig
tag
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni. Van-e valakinek valamilyen tapasztalata a következő géppel kapcsolatban? Megvehető?
Hp Probook 650 G2
I7 (6600u), 8Gb DDR4, 256GB SSD, + van benne egy dedikált VGA is, de a típusátt nem tudom sajnos .
Félév garancia is van rá.
Sulihoz használnám (office programok), illetve filmezés, netezés, lehet pici játék (bár ez nem biztos).Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Vitaqo
senior tag
válasz
SeniorTilla #50905 üzenetére
Jeleztem nekik kedden, emailt is küldtek, hogy válaszba küldjek fotókat. Azóta semmi.
-
Matthisa
tag
Sziasztok! Rájöttem,hogy elrepült felettem az idő... Adott egy hp elitebook 840 g5... előző gazdájának a Windows 10 rendszere van rajta...újra szeretném tenni,de sehogy se akarja a telepítést indítani,se pendriveról se külső dvd olvasóról...Mit nem állíthatok be a biosban jól?
Előre is köszönöm!
-
stuckart
csendes tag
sziasztok,
segítséget szeretnék kérni. vettem egy ProBook 450 G7-et és színproblémám van a kijelzővel. nincs hiteles piros szín, olyan mint ha túl lenne tolva a sárga, csak piros korall-narancsos tónus van. kijelző színkalibrálást próbáltam, de nem segített, hiszen ott csak "piros-zöld-kék" opció van.
van valakinek ötlete?
köszönettel, stuckart -
atesz19910
tag
sziasztok! egy kis segítséget szeretnék kérni. lehet hogy nem ide való a kérdés, ezért előre is elnézést.
van egy HP Elitebook 2570p notim. a hiba a következő: nem látja a dvd meghajtót a gép.
kiszedtem és kipróbáltam egy másik gépben. ott tökéletesen működik. valakinek van valami ötlete hogy mi lehet a gond? a válaszokat előre is köszi. -
-
Gyurike
tag
válasz
SeniorTilla #50919 üzenetére
Köszi a segítséged SeniorTilla!
Időközben megoldódott a kérdés, HP Cloud Recovery segítségével sikerült gyári visszaállító pendrive-ot készíteni.
Másfél év alatt begyűlt pár szemét, gondoltam ha reinstall, próbáljuk ki a gyárit.
Plusz van egy problémám, hogy pl. filmnézéskor a hang 2-3 másodperc után indul el.
Most hogy a gyári összeállítást feltettem, így is jelen van a jelenség, amit nem tudok hová tenni... -
-
Bazs1981
aktív tag
válasz
SeniorTilla #50921 üzenetére
Köszönöm, eddig úgy használtam, hogy ha feltöltött kihúztam a töltőt, de ezt így dokkolónál már macerás. Arra gondoltam volna, hogy a dokkoló ezt megoldja, hogy nem tölti állandóan.
-
-
Bazs1981
aktív tag
Sziasztok!
Egy Hp Elitebook 850 G3-at használok, ma kaptam hozzá egy Ultraslim 2013 dokkolót. Feltünt, hogy ha dokkolóval használom, állandóan töltés alatt van az akku. Nem károsítja ez hosszútávon az akksit?
-
válasz
Gyurike #50918 üzenetére
Azért, mert ahhoz az SSD partíciószerkezete is kell. Telefonon hívd fel őket, vagy a pn alapján a netről is tudsz rendelni recoveryt. Felesleges pénz és időkidobás szerintem, mindent vissza tudsz tenni rá egy szűz win installal is. Nem is olyan nagy macera, a win10 legfrissebb verziója szépen kezeli a teljes hardvert, és a windows update letölti a HP rendszerprogramjainak is a legnagyobb részét.
De miért kell neked a gyári install? Hiányzik valami, vagy nem működik?
+1: a windows multilanguage, bármilyen nyelven van, letöltöd rá a magyart és kész, magyar lesz
-
Gyurike
tag
válasz
SeniorTilla #50917 üzenetére
Ebben nekem az a fura, hogy M2.SSD-n van a rendszer, HDD-n pedig a recovery.
A HDD-hez nem nyúltam windows telepítéskor, csak az SSD volt formázva akkor miért nem működik a recovery partíció?
Illetve ehhez a típushoz a HP-tól hogyan tudok (gondolom fizetősen) recovery mediumot rendelni? -
-
Gyurike
tag
Sziasztok!
HP recovery partícióval kapcsolatban lenne szükségem segítségre.
Van egy HP Omen 17-an104ng gépem, amin gyárilag német oprendszer volt.
Ezt beüzemeléskor lecseréltem egy magyar nyelvűre, így használom jelenleg is.A napokban gondoltam rá, hogy recoveryből visszatelepíteném a gyári windows-t, de recovery bootnál nincs recovery opció.
A partíció megvan, igyekeztem érintetlenül hagyni, az adatok rajta megvannak.
Valaki tudna segíteni, miként lehetne életet lehelni a recovery partícióba?
Ha úgy van olyan megoldás is érdekel, hogy az install.swm fájlokból (38db), vagy a belőlük létrehozott install.wim(12giga)/install.esd(9giga) fájlokból miként lehetne egy telepítő pendrive-ot létrehozni.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
-
-
Hoffer
őstag
válasz
SeniorTilla #50909 üzenetére
Jelezthet hibát, ha kikapcsolás után órákig nem villog csak órák múlva kezd el villogni?
utángyártott -
-
Hoffer
őstag
válasz
SeniorTilla #50907 üzenetére
Biosból a legfrissebbet használom, az akku pedig 2 órát bírja az előző 15 perchez képest.
Nem hiszem, hogy az akkuval van probléma.. -
-
Hoffer
őstag
Sziasztok,
Van egy régi laptopom HP nc8430, melyhez vettem egy új akkumulátort, amióta beraktam kikapcsolás után eltelik pár óra és elkezd folyamatosan gyorsan villogni a töltés jelző lámpa sárgán. Ilyenkor be sem lehet kapcsolni csak ha kiveszem az akkut.
Esetleg van ötletetek, hogy mi lehet a baj? A régi akkuval ilyet nem csinált.Köszi
-
válasz
Vitaqo #50903 üzenetére
Én se veszek többet BMW-t, mert a múltkor átvert a szerelő...
Viccen kívül: ez nem vicc és egyáltalán nem általános jelenség. Mindenképp reklamáld meg, és kérj komplett gépcserét a karcok és a kosz miatt. Mondjuk nekem a sok-sok év alatt ilyet még egy ügyfél sem jelzett vissza, mint amit te írtál...
-
-
Vitaqo
senior tag
Alig 1 hónapos Hp laptop cseréjét tudjátok mikor lehet cseréltetni? Visszakaptam úgy hogy koszos, karcos, memóriahibát is ír, és még mindig van cpu throttling.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bluetooth hangszórók
- Path of Exile (ARPG)
- EAFC 25
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fujifilm X
- Jogász topic
- Tőzsde és gazdaság
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7400, 14" FHD , I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvas
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Érintős , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év g
- HP ZBook Fury 17 G8 i7-11850H / 32GB RAM / 1TB SSD / RTX A3000
- Lenovo Thinkpad X390, 13,3" FHD IPS , I5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- HP Probook 430 G7, 13,3" FHD , I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W1, számla, 1 év garan
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Gombászkönyvek egyben
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest