Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
Üdv.!
Egy szép nagy indukciós főzőlap ventilátor utánfutását vezérlő áramkörben az alábbiképeken látható "izé" bizonytalan működésű lett: hol kapcsolt, hol nem.
Semmi jelzés, a lap másik oldala (ehhez kellet volna a hőmérséklet csökkenésekor érintkezni egy "drótocskának":
A forrasztóonokat már én barmoltam rá
).
Azután már stabilan sohasem érintkezett, amikor a két kivezetését újra forrasztottam a panelben. Gyantás forrasztásra gyanakodtam. Valószínűleg a vacak műanyag házban kicsit elmozdult a "drótocska"
Ohm mérővel a sárgaréz lap és közepe között szakadást mértem, ezért gondoltam az ónozást, de az eltüntette a felület egy részét.
Mi a csuda lehetett ez?
A két lábának rövidre zárva a digitális panel működőképesnek tűnik, de ventilátor utánfutás bizonyára elmaradna.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- THX Onyx fejhallgató erősítő (DAC Headphone Amplifier)
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- GAMER PC! Intel i7-13700 / RX 7900 XT / 32GB DDR5 / 1TB Gen4 / B760 Tomahawk / 750w! BeszámítOK
- Lenovo legion 5 Pro
- SzoftverPremium.hu
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W