Új hozzászólás Aktív témák

• ЯΞNΞGΔT

aktív tag

Sziasztok!
    Egy nagyon idegörlő problémára keresem a megoldást.
    Nyár elején kiszedtem a gépemből a vinyót (1tb-os samsung) és elvittem haverhoz, hogy átmásoljak neki pár dolgot (több gépbe is bekerült a vinyó),ami tökéletesen működött.
    Mikor haza hoztam és beraktam azt írta ki bootoláskor,hogy "Error loading operating system".Sok mindent megpróbáltam a hiba orvoslására:
    pl.:
    - windows 7 dvd betölt recovery lefuttat - nem talált windows partíciót
    - recovery toolsnál cmd,ott fixmbr és mindeny egyéb amit neten találtam - semmi!
    - cmd->bcdedit paranccsal is beállítottam mindent,ahogy elvileg kellene lennie - de semmi!
    - easyboot nevű kis programmal megcsináltam ugyanazt kb. amit bcdedittel + MBR-t is újraírtam.Elvileg a bootrecord-al semmi probléma nincsen,mert minden a helyén "elvileg".
    A csavar a dologban az,hogy mikor tölt be a gép (gigabyte alaplapom van) F9-et nyomogatva elindul az XPressRecovery nevezetű kis okosság,ami azt írja ki,hogy "ahhoz,hogy elinduljon az XPressRecovery rakjam be az alaplaphoz kapott CD-t és nyomjak egy gombot".Nos én nem rakok be CD-t és nyomok egy gombot akkor elkezdi betölteni a windows-t és minden működik rendesen.
    Tehát egészen mostanáig így használtam a gépet,hogy betöltéskor megnyomtam az F9-et majd utána az "any key"-t és betöltött.
    De most egy másik alaplapot szeretnék használni ami egy Asus és az nem tudja ezt a fjútsört...
    Kérem tisztelettel,hogy aki tud megoldást a problémára az segítsen!
    Rengeteg fórumot olvastam már,ahol sok ember azért kapott ilyen hibát,mert XP-t akart telepíteni W7/Vista után...Én nem emlékszem,hogy ezt tettem volna.
    Előre is köszönöm mindenkinek aki megpróbál segíteni,és bocs amiért ilyen hosszúra sikeredett a hsz.

Új hozzászólás Aktív témák