Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imco
őstag
a viának valamelyik régi csipje nem támogatja a sata II vinyókat, még akkor sem ha jumpereled, vagy szoftveresen lebutitod sata I-nek! A viánál olvass utána! Sajnos én már 2x mekxivtam asrock lappal. Nem tudtam stabilan megoldani! Azért reméljük, neked nem ez a bajod!
[ Szerkesztve ]
Üdv! Imco
-
janos666
nagyúr
Nem annyira hiba lesz, mint inkább tanácskérés, de nem találtam jobb topicot.
Van most 2 SATAII-es WD winyó RAID0 tömbben, 90°-ba forgatott fejű kábelekkel a 0 és 2 portokon.
Az relatíve kicsi ház és a nagy VGA miatt csak ezek a forgatott kábelek érik el a natív módban működtethetű 0-3 portokot, de a lapon párossával álnak a foglalatok, így most le is van fedve az első 4, és már csak a legacy módban hajtható 2 ICH9R-es port, és a Jmicron vezérlő két portja a szabad.Szertnék berakni még 1 SSD-t is rendszerwinyónak. De itt elgondolkoztam:
Az SSD-t gondolom illene natív módban működő portba dugni. Ehhez arrébb kéne vinni a RAID tömb két winyójának kábelét, ami addig oké, hogy nem okoz látható teljesítményromlás a sima lemezes winyókon, de 2 dolog:
-Ha arrébbviszem, akkor a RAID tömb egyik winyója legacy, a másik natív módú portba lesz dugva. Lehet ebből bármi baj?
-Az ICH9R most RAID módban működik, ami kényszerűen ACHI módot is eredményez, márpedig olvasam, hogy az SSD-k nem szeretik az ACHI módot. Egy 30Gb-os Baffalo-ról lenne szó. Ebből lehet gond, vagy pont hogy ACHI kell majd neki?Dugjam akkor az SSD-t inkább a Jmicron vezérlőre? Itt meg az a gond, hogy van már rajta egy PATA vezérlő, ezért ez is IDE módba van állítva. (a BIOS setupban van IDE, ACHI és RAID beállítása, de lehet ez csak a SATA portokat érinti, és ACHI mellett is menne a PATA port is...). Ezen a vezélőn IDE módban lassabb lenne az SSD mint az ICH9R vezérlőn natív SATAII módban?
A felvázolt aternatívák közül ki hogy kötné be?
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Dolby
senior tag
Sziasztok!
Mitől lehet hogy a vinyón a másolás / áthelyezés iszonyatosan belassul ha mondjuk egy firefox-ot megnyitok? Igazából bármilyen program minimális megmozdulása esetén rohadt lassú a winyó munkája :-S konfig az adatoknál.
- Nyugalom, a hosszú élet ritka!
-
G.I.JOE
senior tag
Helló!
Van egy 250-es wd IDE-s vinyóm és nem tudok belőle smart adatokat kiiratni. lehet hogy nincs is benne smart? Pedig emlékszem hogy amikor megvettem kaptam ilyeneket hozzá.
-
szacso
csendes tag
Sziasztok,
Vettem egy 750-es Samsung Sata II-es vinyót, a régi gépembe (XP SP2). Alaplap: Asus A7V600-X (VIA KT600 chipset),van sata csati.A gond az, hogy fel sem ismeri a vinyót: Bios-ban sem látja és az XP telepítő sem.Egy másik gépben az Asus M2N simán felismerte,tehát jónak kell lennie.Mi lehet a gond?
Köszönet a segítségért!
szacso[ Szerkesztve ]
"You Can't Always Get What You Want"...
-
liksoft
nagyúr
-
Stev
csendes tag
Tisztelt fórumozók!
Segítsetek!Vettem egy Seagate Barracuda7200.10 - 160Gb-os wincsit. A fiamat megkértem mivel én nem vagyok járatos ebben hogy tegyen rá egy Win Xp-t.
Sajnos nem sikerült neki, mert azt mondta hogy hibás a wincsi.
Viszont a garijegye elveszett így kicserélni sem volt modunkban.
Ezután én kezdtem nyomozásba és a Seagate-nak a gyári ellenörző programjával leellenöriztem és nem írt ki hibát.
Utána a HDD Regeneratorral is lefutattam a teszt-javító progit és az sem írt ki hibát.
Viszont formázni nem tudom mert a végén kiírja hogy nem formázható és a Wint-t sem lehet feltenni rá.
Viszont particionálni és gyorsformázni egy EASEUS Partition Manager nevű programmal tudom.
A fentiek figyelembevételével lehet hogy fizikailag sérült a wincsi és a progik nem jelzik ki?
Vagy ezek a programok csak logikai hibák kijelzésére jok?
Ötlet?Segítség?LENOVO Z50-70(i5 4210U;HDD: 500 Gb+8 SSD;8 Gb RAM;-NVIDIA GF 840M)
-
vtechun
veterán
Hello! 2 500-as SATA samsung winyóm van. Egyszer csak fogta magát a gép és nem ismerte fel az egyik winyót (biosban sem) többet. Akárhova dugom, nem ismeri fel. A másik ugyanolyan winyó tökéletesen működik ebben a gépben azóta is. Kábeleket cserélgettem, de ugyanazokkal a kábelekkel megy a másik winyó. Viszont! Másik gépben tökéletesen működik a merevlemez. Felismeri alapból a bios, hdsentinel sem mutat semmi problémát. Mi lehet szerintetek ?
[ Szerkesztve ]
-
vd1992
tag
Sziasztok!
Van 2db elromlott vinyóm, mind2 maxtor , mind2-n az elektronika ment szét (egyik füstölt is), és már folyamatban van a működő elektronikák beszerzése, de esetleg ha az előző vinyó, amin volt az elektronika, esetleg televolt irva a S.M.A.R.T hibákkal, vagy bad sectoros volt, akkor ettől még fog rendesen működni az én vinyómon???
-
Imco
őstag
válasz pete_21 #8786 üzenetére
Függ a tárolni kivánt fájloktól is, hogy mi az optimális. Egyébként régebben kisérleteztem vele és nem tapasztaltam különbséget sebesség szempontjából. Inkább gazdaságos hely kihasználás szempontjából lehet jelentősége, de 1TB-nál ez sem mérvadó! Szerintem...
Üdv! Imco
-
pete_21
addikt
Hello!
Bocsi, hogy nem olvasok vissza, sürgős válasz kellene. Egy WD Black 1 Tb-os winyóról lenne szó, 3 részbe partícionáltam, alapértelmezett, 4 kb-os clustermérettel. Az a kérdésem, hogy jó-e ez a 4 kb, vagy nagyot dobna a sebességen, ha nagyobb clusterméretre átpartícionálnám?
Előre is köszi -
Ricco_hun
senior tag
válasz liksoft #8783 üzenetére
Nem piszkálom. Végülis csak egy 15mb-os mappa a c-n. De hogy microfosék miért nem tudják elegánsabban megoldani ezt a több oprendszeres boot-olós kérdést?
De ha egyszer a win7 telepítése után került fel valahogy a boot manager, akkor az miért nem a win7 partíciójára települt, miért az xp-s partícióra került egy leölhetetlen "Boot" alkönyvtár. Na mind1, majd a következő xp reinstallnál megoldódik a dolog. Most sincs semmi bajom vele, mert egyből bebootol az xp, csak látom a gép indulásakor, hogy betöltődik az a boot manager, csak ugye levettem a várakozási időt 0 sec-re.A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
Ricco_hun
senior tag
Szevasztok!
Nekem az lenne a problémám, hogy az xp mellé (belső merevlemez "c" meghajtó) föltettem egy mobilrack-re a win7 bétát. Csakhogy miután kivettem a gépből a mobilrack-et még mindig bejött a windows boot manager és a win7 volt a highlight. Azóta rájöttem, hogy az a buznyák win7 telepítette nekem az xp-t tartalmazó c meghajtóra a boot managert. Ezekután gondoltam egyet visszaraktam a mobilrack-et, be win7-be és a rendszerindítást átállítottam arra, hogy "earlier version of windows" (xp) és kivettem a pipát a 30 sec-es visszaszámlálás elől. Ez mind szép és jó. Mostmár rendesen egyből az xp boot-ol, de látom, hogy még mindig elindítja a boot manager-t csak ugye nem vár semennyit sem. Hát én azt szeretném, hogy egyáltalán ne töltődjön be a boot manager (még 0 sec-re sem). Csakhogy a c meghajtóra települt "Boot" alkönyvtárat sehogy sem lehet leölni mert azt pofázza, hogy nincs jogosultságom, meg hiba az attribútum megadásakor. Pedig emiatt a Boot mappa miatt töltődik be nekem mindig a boot manager (ebben a mappában van több nyelven is a bootmgr.exe.mui). Ezt a c-n lévő "Boot" mappát se xp alól, sem pedig win7 alól nem lehet törölni. Valami tipp, hogy hogyan lehetne leölni teljesen a boot manager-t? Mert hiába most beállítottam win7 alól, hogy 0 másodperc várakozás után indítsa az xp-t, akkor is látom, hogy a gép induláskor lefuttatja bootmgr.exe-t. Na kicsit hosszúra nyúlt. Az a lényeg, hogy azt az állapotot szeretném ami a win7-es kis kitérő előtt volt (vagyis hogy mindeféle boot manager nélkül egyből indul az xp-m). Vagy azon a letörölhetetlen "Boot" alkönyvtáron csak az xp reinstall segít?
Előre is köszönöm a segítségeket.[ Szerkesztve ]
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
t0m_
tag
Sziasztok,
a 640es samsung winyómat nem tudom partícionálni és formázni, de működik, tudok rá adatot másolni, csak a lemezkezelő meg a Partition magic sem hajlandó hozzányúlni. Dinamikusnak nevezi a lemezkezelő, egyszerű elrendezésűnek, és ezen van lapozófájl beállítva. Lehet ez a baj?
-
PowerBuldog
veterán
HI!
Tudnátok egy megbízható programot, ami megmondja, hogy van-e bad sector a winyón vagy nincs? HD Sentinel azt mondja a 74gb-os Raptoromra, hogy van 12 bad sector. Ezzel ellentétben, a WD Data lifeguard Diagnostics Extended test után nem talált bad sectort. Én az utóbbinak hiszek, de hátha van még valami ami tutira megmondja.
Köszi
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
gyikhus
tag
Szevasztok! A korábbi problémám (ez itt) tovább gyűrűzik: minden nap nézem a HDDSentinelt, és a múlt heti 1 hibás szektort tartotta is, viszont tegnap, és ma 1-1gyel több lett. Kérdésem, hogy mi a garanciaküszöb? (azaz hány hibás szektor az ahonnan gariztatható a termék úgy nagyjából)
A dzsungelben minden ehető. Te is.
-
menalcas
őstag
Hi all!
Lenne 1 kérdésem , ha hd sentinel folyamatosan kondició romlást jelez elöször 92-90-88-85% de csak felpörgési problémát ír aminek oka lehet gyenge táp(ami kizárt), szal annyi a kérdés hogy ezzel lehet garanciáztatni vagy nem, mert nem igazán várnám meg még annyira leesik hogy 1szer fel se pörög majdAz élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el a pendrive-ot.
-
Imco
őstag
Az egy hibás szektorral ne foglalkozz, amig nem szaporodik! Ha visszaolvasol Liksoft kifejtette valahol. A hőmérsékletre csak tippelek, hogy elfogadható mert nálam , 30-40 fokos, desktopba, szellőzve. Ha becsukom a házam elejét egyből 50-60 fok közötti lesz az érték.
Üdv! Imco
-
cochy
tag
Sziasztok!
WD 250GByte-os winyoval lenne gondom. (WD2500JS).
Elinditom a gépet, a winyo felpörög, de mielőtt teljesen felpörögne (5mp kb) kattan egyet. Veszit valamennyit a forgásból, a motor ujra megpróbálja felpörgetni (2-3mp) madj ujra katan egyet. és ezt igy csinálja folyamatosan. Az inditás utána a gép nem tudja beazonositani a winyot, WD-t még kiirja utána össze vissza minden.
Vmelyik nap még jó volt, hirtelen döntött ugy, hogy most nem indul el.
Valaki tudna segiteni? Arra gondolok, hogy az elektronika adta meg magát, de javitsatok ki ha rosszul gondolom. Előre is köszönöm, bárki segit. -
Yushchenko
őstag
Sziasztok!
Nekem egy Maxtor 250GB 16MBchach-es vinyóm van. Tegnap kikapcsoltam a gépet, ma be és a vista töltés egy I/O hibával fogadott. Mindent kizártam végül liveCD-vel bebootoltam és nem tudtam hozzáférni a vinyóm adataihoz. Mostmár el se kezdi tölteni a vistát és amikor adatot olvasna róla kattog.
Tudtok valami mondani, van-e esély, hogy megmenekülhet a vinyóm, vagy valaki meg tudja javítani, az adatokat szeretném amik rajta vannak?Előre is köszi
Yush -
Bdanyy
addikt
válasz liksoft #8764 üzenetére
Köszi a választ! Igen, valami hasonlóra számítottam :S Alienes, úgyhogy ha megvan a garija, akkor bevisszük, azt mondták telefonban hogy adatmentés 25-30 ezer, ami nagyon kevésnek tűnik, mármint nem kifizetni kevésnek, hanem ahhoz képest hogy máshol mennyit mondanak. De egyelőre azt is végig kell nézni, hogy munkához fontos adatok a többi tárolón megvannak-e.
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
Pocee
senior tag
-
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Nekem az lenne a problémám,hogy javalgatom itt a Barátnőm laptopját és a hdsentinel 1 hibás szektort talált ami át lett helyezve tartalék felületre.Telj 100% kondi 98%
A hőmérséklete meg 62,ez magas de mit csináljak vele?,hozzáférek alulról kifújni vagy más a baj vagy laposban mindig ilyen meleg?már nem garis meg nem is volt mert amcsiból hozták neki.megpróbálom leprintscreenezni a hd smartjátMr.Brightside
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Ezt a hangot akkor adja, ha a lemezeket képtelen felpörgetni. A mai Hita drive-ok esetén ritkább esetben letapadás, sűrűbben a motor besülése okozza (következmény pluszban a letapadás is). Külső ház esetén hibás tápellátás, vagy túlmelegedés okozhat ilyent.
További teendő általában nincs, kuka vagy gari.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Egy 320 gigás satás hitachi vinyó egyik percről a másikra ezt csinálja:[link]
Szerintetek lehet még valami kezdeni vele? Bios se látja.
Külső vinyó, egyszercsak kiírta windows, hogy képes gyorsabb működésre az eszköz ha usb 2.0 dugom(ilyet sosem írt ki eddig), aztán már mielőtt bármihez nyúltam volna, indult ez a hang, azóta ilyen.
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
GomezGTS
tag
Sziasztok Guruk!
Segítségre volna szükségem (milyen meglepő).
Vettem egy új lapot,4,6os amd procit és egy új vinyót. A vinyó Hitachi deskstar, 250 gigás.
Össze is raktam annak rendje és módja szerint az "új" belet. A tápom régebbi típusú 400W-os, így nem volt rajta Sata áram kábel, vettem tehát hozzá egy átalakítót, ami a régi 4 pinesből alakít satásra. Mikor próbáltam indítani a gépet, se kép se hang.
Széthúztam a vinyót és lám elindult a másik nem satás vinyóval a gép. Újra bekötöttem, hátha rosszul kötöttem elsőre....bár esélytelen....és jött belőle egy egész kellemes bűz, füst effekttel. Azonnal kikapcsoltam...A kábelre tippelek, zárlatos lehetett...vagy sajna a vinyó. Ilyennel még nem találkoztam és csak remélni tudom, hogy a vacsi új vinyó túlélte. Bár kétségeim vannak.Nemtom gariban mit szólnak ehez a dologhoz
Mi tévő legyek sztetek?
KÖSZI!
ÜDV!
Keresem -hozzám hasonlóan- korrekt, üzleti partnereimet! (2004 óta a PH-en)
-
szente
addikt
hali
van három hdd a gépemben.és mindegyik csak pio módban megy.amikor bekapcsolásnál ellenőrzi a bios a vinyókat,akkor ott dma mode 4-et ír.de a windows eszközkezelőben pio módot ír,pedig az van beállítva,hogy ha rendelkezésre áll akkor dma.valaki tud valamilyen megoldást?
üdv
-
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok!
NAGY PROBLÉMÁM VAN! Sajnos! Segítséget kérnék.
Vásároltam az elmúlt pár nap folyamán egy MAXTOR SATA II 500G 32M Cache Sata ii merevlemezt.
Voltak gondjaim a Vistával így párszor újra telepítettem.
Felraktam az intel x48 chipsettet a lapomhoz meg a *merevlemez figyelőt valami SMART ...
Következőt kaptam pár újra indítás után.
*Felkiáltójel jobb alsó sarokban:--»
Intel MATRIX Storage Console: Egy merevlemez meghajtó küszöbön álló meghibásodást jelez!
Valamelyik meghajtó SMART-eseményt jelez.
A Felhasználói kézikönyv tartalmazza a meghajtócserére és visszaállításra vonatkozó utasításokat. Ettől van okom parázni?! Everestel megnéztem.... ezt kaptam.:
ID Attribútum leírása Küszöb Érték Legrosszabb Adat Állapot
07 Seek Error Rate 30 27 26 1552183 Várható meghibásodás: Közelgő adatvesztés jósolható
2Napos... telepítsem újra...hátha... vagy dobjam vissza a boltba?!
-
smog86
senior tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám hogy van egy Maxtor 160-as vinyóm, kikapcsolam egyik este a gépet, másik nap be és azóta nem látja a vinyót se a BIOS se semmi...másik gépben sem...
Kuka? Adatokat sem tudom lementeni róla sehogy igaz? -
Imco
őstag
Nem ismerem a géped, de szerintem az a mai viszonyok mellett, nagyon kicsi méret!
Ha nincs hardver hibád, ami nem valószinű ha minden müxik, akkor arra tippelnék hogy az átmeneti dolgok um. temp fájlok, lapozó fájl, viruális memoria eleszik a helyed.
Ha pl készitesz egy imaget neroval akkor az ott marad a c.-n ha nem figyelsz.
Illetve egyes alkalmazások /pl. Adobe család/ is képesek csodákra. Volt hogy 3Gb volt a munkafájl a PS-nek. Probáld megnézni, hogy mely mappáknak van kövér méretük a c:-n, a rejtett fájlok felfedése után. ebből talán már kombinálhatsz! Szerintem...******
Most jut eszembe hogy virus is csinál ilyet!
A zonealarmnak volt valami kiegészitője ami cca. 10' alatt lezabálta a vistám 50GB cjét!
Mert virusos volt![ Szerkesztve ]
Üdv! Imco
-
peterzonex
tag
Sziasztok.
Lenne egy kis problémám.
Adott egy gép, benne egy winyó 40Gb-s. xp sp2vel, 2 partícióval.
Bekapcsolásnál az első képernyő bejön, a második már nem. Utána következne az xp betöltése, de addig egyszer se töltött még be.
Ha berakom az xp telepítő cd-t akkor csak segítséggel(F8 nyomogatásával) jön be a boot menü, majd a telepítő. A telepítőben gondoltam rá hogy csak a javításra megyek de nem lehet rámenni mert azt a partíciót formázatlannak látja a telepítő.
Átraktam egy másik gépbe a winyót gondoltam onnan lementem a cuccost, meg letesztelem, de olyan lassú lesz tőle a gépem hogy örülök ha betölt az op-m.
A sajátgépbe eljutva a bajos winyóból a C partícióra (amin az op van)nem lehet belépni [link] Ezt írja ki.
A d-re be tudok lépni. -
-
Papi74
aktív tag
Sziasztók
Van egy 250gb-os maxtor vinyóm,és az a problémám vele hogy a helyi lemez c-n általában 2,48gb szabad terület van,és kb hetente valahova eltünik róla 2gb-t és kiirja hogy kevés a lemez terület aztán egy-két nap mulva magátol vissza áll.Szeretném tudni hogy ez mitöl van,esetleg vinyót kéne cserélni,ha valaki tudja a probléma okát kérem segitsen
Az életben az a szép, hogy bármi megtörténhet és az a szar, hogy meg is történik...
-
Szmuki
tag
Sziasztok!
Van nekem egy 300GB-os Maxtor Hdd-m. Nem sikerül olvasni. Az xp látja(3meghajtóra van partícionálva) de ha rámegyek akkor azt írja ki I/0 eszküzhiba miatt nem lehetett a kérést végrehajtani.
Valami tanács mit próbáljak még meg?''Semmi indoka annak, hogy bárki is számítógepet akarjon otthonra.'' Ken Olson, a Digital Equipment Corporation elnöke es alapítója (1977)
-
liksoft
nagyúr
válasz Blinded #8748 üzenetére
Adatvesztés bármikor történhet. Hadd ne soroljam, kicsi a hely. Vagyis ami a legfontosabb, arról legyen biztonsági másolat. Ami beszerezhető, annak elvesztése csak kellemetlen, ami pótolhatatlan, az pótolhatatlan.
-
liksoft
nagyúr
válasz petrelli86 #8741 üzenetére
Pata master winyó, pata slave DVD író. Lehet, hogy a BIOS-ban vissza kell limitálni a winyó UDMA módját a DVD-ére. Erre a stabil működés miatt lehet szükség. A Sil kártyára meg csak winyót tegyél, mert optikai eszközt nem minden BIOS-a tud korrekt módon kezelni. Így a második pata winyót ide tedd.
-
Blinded
csendes tag
Hali!
Olyan problémám lenne.. hogy van 1 fél éves sata2-es WD vinyóm és menet közben leáll(Vista alatt). Ötlet?
Win még működik de pl az oldalsávon a particiófigyelő elveszíti az értékeket és a uTorrent is kiirja hogy nem találja az adatokat amikkel dolgozott. -
Kareszovics
addikt
válasz petrelli86 #8741 üzenetére
Sajnos nem, de az én problémám megoldódása 54%-nál tart, ha biztosan sikerül előre is köszönöm Neked.
http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian
-
petrelli86
aktív tag
esetleg vki az én problémámra vmi gyógyírt??
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=petrelli86 Vágjál bamba képet! ÍGY! MOST JÓ!
-
petrelli86
aktív tag
válasz Kareszovics #8739 üzenetére
start/beállítások/vezérlőpult/felügyeleti eszközök/számítógép kezelés/lemezkezelés
na ott már látni fogod a vicsit és particiót is tudsz rá tenni, utána megformázod és kész
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=petrelli86 Vágjál bamba képet! ÍGY! MOST JÓ!
-
Kareszovics
addikt
válasz petrelli86 #8738 üzenetére
De hogy formázzam meg, ha magát az eszközt se látom?
MOD: a Windows telepítője talán tud ebbe segíteni nem?
[ Szerkesztve ]
-
petrelli86
aktív tag
válasz Kareszovics #8737 üzenetére
tegyél rá partíciót és formázd meg utána már ha minden igaz látni fogja..
-
Kareszovics
addikt
Üdv Mindekinek!
A következő problémám lenne:
az adataimban szereplő gépbe vettem egy WD5000AACS típusú meghajtót.
Tehát a következőképp néz ki nálam a helyzet:
160 GB Hitachi Master
DVD író Slave
+ bedugtam SATA-ra az 500-as WD-tNa most a BIOS felismeri szépen, a Windowsban az eszközkezelő is látja, de amikor belépek Sajátgépbe az eszköz nincsen sehol.
Kérlek segítsetek, ezen a téren nem vagyok túl járatos. Köszönöm előre is.
-
petrelli86
aktív tag
heloka!
segítséget szeretnék kérni
vettem egy új alaplapot amin csak egy ide csatoló van, ami ugye csak két ide eszközzel bírkózik meg,de nekem 2ide vinyóm van meg két ide dvd egységem..
a két ide vinyót rá is tettem az alaplapra, kaptam egy tanácsot hogy vegyek egy ide vezérlő karit pci-slotba..
vettem is egy ilyet:
Silicon Image SiI 0680 Ultra-ATA/133 Medley RAID Controller
ezt beis szereltem a gépbe de ha rádugom a kártyára a dvd-írót meg az olvasót nem hajlandó bootolni a gép a vinyóról ami az alaplapra van bedugva..
mit tegyek ilyenkor?
hogyan tudom azt megtenni hogy mind a négy ide eszköz működjön??
légyszi segítsetek mert nagyon fontos és sürgős lenne..
köszönömhttp://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=petrelli86 Vágjál bamba képet! ÍGY! MOST JÓ!
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Ha szerencséd van, érintkezési hiba, vagy átalakító lefagyása.
1. Ha van tuning, alapra visszavenni azonnal.
2. Fontossági sorrendben azonnali biztonsági mentés!
3. Második winyó beszerzése, arra napi (munka mennyiségétől függő) gyors mentés.
4. Elgondolkodni, mi a drágább. Winyó, vagy adatmentés.Fentiek alapján új géphasználat kialakítása, és betartása!
-
Klide
csendes tag
Sziasztok!
Furcsa probléma miatt fordulok ma hozzátok. Éppen játszottam (Portal), amikor a gép egyszer csak kifagyott. Nyomtam egy ctrl+alt+delt, behívtam a feladatkezelőt, majd igyekeztem leállítani a játékot. Miután sikerült, hirtelen az egész gép fagyott. A képernyő a start menüt leszámítva kivilágosodott, mintha felhúztam volna a gammát, és kész, ennyi. Nosza, ilyet még nem láttam Vista alatt, de sebaj, kikapcsoltam, majd vissza.
Ekkor ért a sokk. Az alaplap töltőképernyőjénél megállt az egész gép! Nyomom a restartot, semmi. Nézem a BIOS-t, s látom, hogy nincs vinyó, amit érzékelne. Betettem egy XP-t, hátha a telepítő látja, de semmi. Végső elkeseredésemben lekaptam a ház oldalát és lehúztam a SATA kábelt a vinyóról, majd visszadugtam. Erre csodák csodája, megy a gép! Minden hiba nélkül. A HD Tune tesztje nem talált rossz szektort sem.
Mi történhetett? Haldoklik a merevlemez elektronikája? Vagy rossz az adatkábel? A vinyó amúgy IDE emuláns.A gépem adatai:
Vinyó: Western Digital Green Power 500 GB SATA 7200
Alaplap: MSI K9AG Neo2 Digital
Processzor: 4400+ X2
RAM: 6 giga 800-as Kingmax
Op. rendszer: Windows Vista Ultimate 64 bit, magyar.Köszi előre is a segítséget! Jól jönne, mert minden munkám és adatom ezen van, de nagyon sok ahhoz, hogy hirtelen ki tudjam írni.
-
OddMan
őstag
Samsung HD642JJ (SATA-II) merevlemezhez letöltöttem a samsung oldaláról a cd-re írható estool 2.11a programot. Az estool segítségével beállítottam az AAM MODE-ot QUIET (halkra), aztán kiléptem a programból a DOS-ba és újraindítottam a gépemet. Gondoltam újra elindítom az estool programot és megnézem, hogy minden opció jól lett-e beállítva és akkor vettem észre, hogy az AAM MODE már megint FAST-on van. Újra beállítottam, de újraindítás után mindig visszaáll FAST-ra.
Így nincs sok értelme ennek, esetleg tudnátok segíteni, hogy mit kellene még beállítanom ahhoz, hogy a HDD folyamatosan QUIET módban működjön?A HDDSentinel programmal is próbáltam windowsban állítani az akusztika-jellemzők opciót, de hibát ad és az sem csinál semmit.
[ Szerkesztve ]
''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
DarPet
tag
válasz liksoft #8692 üzenetére
Hello!
Köszi a választ, szerencsére egy format+újratelepítéssel megoldódott a dolog, úgyhogy csak rendszerösszeakadás volt... Valami nagyon lefoglalta az erőforrásokat, és így szinte semmire se reagált.. viszont amikor hagytam, kb fél órát neki bejelentkezés után, már megvolt az asztal... meg a norton távsegítséget próbált keresni... a lényeg, hogy HDTune Pro-val megnéztem, és nincs bad sector . Remélem ez is jó és megbízható, mert más nem volt kéznél...
-
liksoft
nagyúr
Másik winyóra teszel rendszert (addig ez ne legyen bennt), felteszed a GDB programot (csak regisztrált jó). Utána második winyónak beteszed a hibásat. Első menetben megpróbálhatod átmásolni az új winyóra a fontos adatokat. Ha nem sikerül, akkor használd a GDB-t. Ha túlságosan sok gond merül fel menet közben (nem egy-két szektor hibája csak), akkor jobb ha adatmentő szakemberhez viszed.
-
nagyúr
Jelentem sikerült a műtét és a beteg jól van
Sikerült a C meghajtót, 15Gb-ról 40-re hízlalni.
Mellesleg már több mint 2 éves a rendszer, eddig mindig húztam halasztottam az újrarakást, és most hogy rászántam magam már nem xp kerül vissza rá.
Mellesleg attól hogy beta a Win7 mindenhol szinte elégedett hsz-okat lehet olvasni róla.De természetesen csinálok Norton Ghost-al a C driveomról egy backupot és ha bármi van akkor csak format c: , és a ghostal megy minden vissza. De szerintem erre nem kerül sor
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Gemi_88
csendes tag
A Winyóm 2 partícióra lett bontva, egyiken a windows, a másikon pedig minden egyéb, most vettem egy másik winyót és szeretném ezt a 2 partíciót egybe rakni, hogy a régi winyón csak egy partíció legyen?
Vki tudna segíteni, hogy lehet ezt megoldani?
Adat nem kell róla, új op is megy rá majd! -
McKane
senior tag
Hello Mindenkinek!
Nemrégen történt az eset.. A reggeli bekapcsolásnál a Samsung 160Gb-os HDD /nem röhögni / elkezdett kattogni. A windows betöltődéséig már nem jut el, kidobja ezt: Can't read ESCD . Ahogy utánanéztem a neten,ez valami HDD-s hülyeség. Talán tönkrement volna a winchester? Ha igen, hogy lehet/lehetne visszanyerni igen fontos /legalábbis számomra/ adatokat? Ja a hdd még ata-s, már vagy 5 éves.
Köszi előre is a lehetséges válaszokat!
Üdv.: McKane
-
Imco
őstag
válasz liksoft #8723 üzenetére
Maximálisan egyetértek! Annyit azért hozzátennék hogy egy müködő os-t egy béta Win7ért lecserélni kár lene! Müködik, klassz, magam is probáltam, DE béta! Inkább a "lecsipett" particióra probáld tenni! Elötte olvasd át hogy hogy tudod megszüntetni a boot menüt, ha leveszed majd!
Üdv! Imco
-
liksoft
nagyúr
Gondolkozz!
A lecsípés a partíció végéről volt. Utána a 700GB-ot odébb fogja shiftelni. Vagyis az egészet blokkonként hátrébb mozgatja. (Eddigi tapasztalat.) Iszonyú idő, és amig nem ér véget, inkonzisztens az EGÉSZ!
Ugyanis ha nem mozgatja át, a lecsípett hely nem lesz egybefüggő a növelendő partícióval. Egy partíció EGYBEN lehet csak.
-
VVoid
aktív tag
-
nagyúr
Hali.
Olyan problémám lenne hogy van egy 750-es vinyóm amin 2 partíció van,
Egy 15gb-os C:, és a maradék D:.
Namármost a D-n csak játékok vannak, meg minden lom, szóval azt nem törölném csak a C-t formáznám, mert Win7-et tennék fel. Viszont a 15gb az kevés, és van olyan megoldás hogy particionáló progikkal mint a PQ Magic lehet szabad helyet átmozgatni egyik partícióról a másikra.
Nem nagyon merek belevágni mert félek elbukom a végén mind a kettőt.
Kérdésem az lenne hogy meg lehet e ezt biztonságosan csinálni, illetve az idő is számít, mert ha majdnem egy nap mire végez akkor inkább formázok illetve kimentem az adatokat elötte.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
bdany89
csendes tag
válasz liksoft #8701 üzenetére
Üdv!
Hát a lap nem lehet idősebb másfél-két évesnél. A tápom nemrég(kb. 1 éve ment szarrá) szóval a mostani ennyi idős. Mindig kikapcsolom a gépem, nem pedig altatom. Amúgy nem valami márkás táp lehet, mert nincs túl sok pénzem márkás hardverekre. Vmi progi nincs tápfesz ingadozás nézésére v hasonló?ASRock P4i65G,P4 3GHz HT, 2x1Gb Samsung Brand RAM, Club3D ATI 9600XT(256Mb)
-
liksoft
nagyúr
válasz Carline #8710 üzenetére
De tudod hol vetted? Ugyanis tisztessége elárusító helyen a számládat ki tudják keresni a gépi nyilvántartásból, valamint gyári szám alapján illik tudniuk, hogy ők adták el. Vagyis egy kört megérhet. A gyártói garancia is tudtommal megoldható, de ebben nem vagyok otthon, a kollégám tudná megmondani.
-
gergo0007
tag
Sziasztok!
Egy Hitachi vinyóval lenne egy problémám. A sata-s tépkábelt kivettem, és bedugtam a normál tápkábelt, de most a gép sem indul el. Hiába tettem vissza a régi sata-s tápkábelt, azzal sem indul már el. Két gépben is kipróbáltam.
Mi lehet a hiba?
Előre is kösz
-
Carline
őstag
válasz liksoft #8709 üzenetére
#8689-ben írtam: "A legrosszabb az, hogy a számláját nem találom. Minden szirszarom cuccé megvan, de ezé pont nincs."
A Samsung nem csinál olyat mint a IBM?
Nem kell nekik számla, SN alapján gariznak.˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
liksoft
nagyúr
-
kem
addikt
válasz Whynot? #8706 üzenetére
A vinyó hátulján van egy jumper (2 tüskét rövidrezáró kis cucc), az CAP LIMIT-re van állítva, ami 32Gb-ra korlátozza a vinyó méretét. A vinyódon keresd meg az ábrát ami alapján értelemszerűen dugd át a jumpert a neked megfelelő állásba. (Master vagy Slave).
Elrontani nem lehet semmit, ne parázz
Köszi!
-
Carline
őstag
válasz liksoft #8703 üzenetére
Kipróbáltam mind a gyors, mind a részletes öntesztet, de mindkettőnél "0x79 Sikertelen olvasó egység hibája miatt" üzenetet adja.
Annyit sikerült elérnem, hogy Pqmagic DOS verziójával azt a particiót ahol a gyenge szektor van töröltem és így nem keres ott semmit.
Így már nem kattog folyamatosan.˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
Whynot?
aktív tag
Régi gépemben több vinyó is volt és az egyikből (80GB-os Samsung) már csak 32GB-ot látott. Így lett már újonnan leformázva. Most tenném át egy másikba és sehogy se tudok belőle 80-ast csinálni. Hirens bootcd particionáló progijai 32-esnek látják és csak annyit tudnak leformázni. Hogy kell visszaállítani 80BG-osra?
[ Szerkesztve ]
-
Hurkafej
aktív tag
Helló!
Most telepítettem újra a gépet (WIN XP SP3) és a sajátgép nem engedi a meghalytó megnyitását. Hibaüzenetben ezt írja ki: resycled/boot.com nem Win 32 alkalmazás
Nemtudom mi lehet a baj, eddig iet sose tapasztaltam. Total Commanderbe működik rendesen, a másolási sebesség se lett lasabb mint szokott.
Szerintetek valami a vinyóval lehet, vagy kérdezzek utána egy XP-s topikba is? -
-
Carline
őstag
válasz liksoft #8696 üzenetére
A gyári tesztprogram esetén a teljes felület felülírása utáni visszaolvasás a mérvadó!
Ez fog következni, de most szelektálok ~200GB-ot.
A pótolhatatlan dolgokat (képek, saját videók) eleve kiírom, a többi meg úgyis netes dolog.A gyári programnál mit csináljak?
Erase HDD vagy low level format?˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Videós, mozgóképes topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Politika
- Need for Speed: World Online
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Seagate 3TB os HDD 3,5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest