Hirdetés

2016. február 8., hétfő

Hozzászólások

(#1651) tvamos válasza liksoft (#1648) üzenetére


tvamos
(PH! kedvence)

En nem lattam semmilyen uzemmodot. Egy nagy gomb volt, hogy "Sophistication". Megnyomtam, es azota keres.
Na jo, elotte ki kellett valasztani a HDD-t, amin kisvartatva megtalalta az NTFS file-rendszert. De nem volt ott semmi valasztek, nem emlekszem ilyesmire.
Errol van szo:
<GetDataBack Simple (Version 1.02) Unlicensed Evaluation Copy>

[ Szerkesztve ]

Minden, amit leirtam, csak a szubjektiv velemenyem, a valosaggal valo barmi nemu egyezes csak a veletlen muve!

(#1652) liksoft válasza tvamos (#1651) üzenetére


liksoft
(PH! nagyúr)

Ez a verzió új számomra, én a fizetős GDB 4.x verzióra utaltam.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1653) tvamos válasza liksoft (#1652) üzenetére


tvamos
(PH! kedvence)

80%-nal megallt a software, es nem volt hajlando folytatni. Az eredmeny nem tul biztato. :( Ideges lennek, ha megvettem volna.

[ Szerkesztve ]

Minden, amit leirtam, csak a szubjektiv velemenyem, a valosaggal valo barmi nemu egyezes csak a veletlen muve!

(#1654) King Unique


King Unique
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Üdv.!

Másik topikból talán lehet itt is ismerős vkinek a poblémám [link], most a GDB kapcsán kérdeznék.
Először végigscanneltem - kb. 9-10 óráig tartott... - a külső meghajtót, az Easeus Data Recovery programmal, ami sikeresen meg is talált mindent, 1-1-ben stimmel a mappaszerkezet, adatmennyiség (1 TB) is. A scan fájlt elmentettem, h utólag tudtam felhasználni.
Ugyanezt lefuttatva GDB alatt, meglehetősen hamar, néhány másodperc alatt végzett és közel sem mutatott mindent, csak 300-400 MB visszahozható adatot... :U Pedig az NTFS verziót szedtem, eredeti a szoftver, mindent úgy csináltam, mint ebben a leírásban [link], a beállításoknál a gyors scan helyett a másikat is bejelöltem, de azzal se lett jobb...
Azt tudom, h menteni csak a fizetős GDB tud, de keresni elvileg a free verzió is, v mégsem??

Illetve most ott tartok, h mivel erre a feladatra minden normális és vmit érő szoftver fizetős és nem akarok crackelt verziót használni, meg kéne vennem vmelyiket. De így, ha GDB nem képes normálisan feltérképezni az adatokat, akkor nyilván kilőve, v vmi elkerülte a figyelmemet :F

[ Szerkesztve ]

(#1655) liksoft válasza King Unique (#1654) üzenetére


liksoft
(PH! nagyúr)

Szia!

Lehet, hogy valamit elb a GDB az újabb rendszereken??? Fenntartással kell akkor kezelni sajnos ezután. Fontos hír számomra is, bár én ritkán nézem mit művel.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1656) King Unique válasza liksoft (#1655) üzenetére


King Unique
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ugyanezt csinálja 64 bites Win7 és Win8 rendszeren is, de ami a fura, h csak akkor, ha feloldom a meghajtózárat... :F Ha anélkül engedem rá, akkor ez is már 6-8 óra scannelési időtartamot ír ki.
Ezt meg végképp nem értem, mert anélkül hogyan látna bele a fájlrendszerbe, hogyan tudná átmásolni az adatokat, mert az elvileg mindenképpen szükséges a sikeres mentéshez gondolom, v nem.... :F
Easeus esetében pont fordítva volt, amíg nem oldottam fel, az nem is látta a meghajtót, de utána legalább lefutott és feltérképezte rendesen a tartalmát. GDB látja a partíciót anélkül is, de nekem ez így kicsit sántít...

[ Szerkesztve ]

(#1657) liksoft válasza King Unique (#1656) üzenetére


liksoft
(PH! nagyúr)

Na akkor ez nem olyan egyszerű. A zárban nincs véletlenül időkorlát? Mert akkor simán ez szólhat bele a dologba. Pláne, ha a GDB és más program más csatornát használ a drive eléréséhez. Az egyik esetében (GDB) "észre sem veszi" a drive a hozzáférést és időkorláttal visszazár?

A klónozás (közben a dekódolással) ha nem "zár" vissza a drive, ezen is segíthetne. Hiszen a dekódolt drive-on futtatva a GDB már akár jól is dolgozhatna. (Lassan visszajutunk oda, amit az elején mondtam. Egyszerre csak egy feladatot célszerű megoldani.)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1658) King Unique válasza liksoft (#1657) üzenetére


King Unique
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Időkorlát??? Az szerintem nincs :N , csak akkor kell újra megadni a jelszót, ha kijelentkezek a rendszerből, v alvó módból felébresztem a gépet. Illetve nem értem, hogyan zárna vissza ez esetben, ha alapból nem is volt deaktiválva?
Szerintem így GDB-vel nincs értelme a mentésnek, mert ugyan nem futtattam végig, de deaktiválás nélkül kétlem, h hozzáférne a drive tartalmához...

Klónozás nyilván jó ötlet, de annak is gondolom, akkor van értelme, ha előtte deaktiválom a meghajtózárat és onnantól már lehet titkosítás nélkül klónozza át, mert amúgy nem, v igen :F
Ebből kiindulva, ha pl. GBD-ben kulcs nélkül másolnám át a teljes lemezképet egy másik meghajtóra, akkor kapnék egy titkosított vmit, amihez nem tudnék hozzáférni, mert ahhoz kéne az adott külső ház, annak USB vezérlője is stb.

Szal úgy néz ki GDB kilőve, akkor marad Easeus, v más program, ami erre alkalmas. :)

(#1659) liksoft válasza King Unique (#1658) üzenetére


liksoft
(PH! nagyúr)

Stimmel, feloldás utáni másolatról beszélek. Pontosan azért, mert akkor a titkosítás kerül kilövésre, marad az OS adminisztrációs hibája. Egyszerre egy feladat. (Igaz, mi ezt 3-ban végezzük, mert biztonsági másolat, dekódolása a titkosított felületnek, majd a logikai mentés. Sőt, a felhasználó erről kap másolatot, így egyből 4 drive ül a mentésben. ;) )

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1660) King Unique válasza liksoft (#1659) üzenetére


King Unique
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Oksa, akkor majd ennek megfelelően járok el.
Először persze másik drive(-ok) beszerzése a cél, aztán majd utána elszórakozok vele.
Azért ilyen többlépéses mentésnél, ok hogy nem árt biztosra menni, de gondolom tárhely kell hozzá bőven.

Köszönöm a segítséget és az információkat! :R

Ui.:
Mint adatmentő szakiknak, ilyen USB-s külső meghajtó RAW partíciós ügyekben mi a tapasztalat, oprendszer, nem megfelelő leállítás stb. okozza, v maga a drive vezérlésének hibája felelős érte inkább?? Valamint biztonság tekintetében jobbak a Linuxos ext2/3/4, v Maces HFS+ fájlrendszerek, azoknál kevesebb mentést kell végezni?
bocs a plusz kérdésekért, csak szimplán érdekel.

[ Szerkesztve ]

(#1661) liksoft válasza King Unique (#1660) üzenetére


liksoft
(PH! nagyúr)

Persze ha az Easeus egyből tudja, az is járható út. Nálunk leginkább a hibás drive-ok miatt ennyire lépcsős a mentési rendszer. Így lehet egy menet közben meghaló drive-ból a legtöbbet kihozni.

Nagyon kicsi a statisztikai merítés adatmentéses oldalon. Így nem is merek találgatni a legfőbb hibaokra. Hiszen jön leesett, gyári hibás, megvert, hibás tápellátású, hirtelen kirántott, ráformázott, stb...

Az OS szerinti osztályozás is hamis, mert mindegyikből jön, de azt nem tudom már eldönteni, hogy a használt OS százalékokhoz viszonyítva milyen arányban. Torz a kép.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1662) King Unique válasza liksoft (#1661) üzenetére


King Unique
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Értem, akkor mindegyiknél ugyanúgy előfordulnak problémák.

Tanulópénznek ez jó volt, mert inkább érdemesebb kezdeti plusz költségként több (külső) HDD-t venni ilyen célra, mint utólag horror összegeket kifizetni adatmentésre, mert gondolom ekkora (100 GB-ok, TB) adatmennyiségnél több 100k az ára...

Kösz az infókat! :R

(#1663) G@ben


G@ben
(őstag)

Féloff, mert nem Getdataback, de Apám egyik külső winchesteréről mentene egy ilyennel foglalkozó ember, a könyvtárrendszer elvileg látható, de a fájlok nagy része 0 méretű. Állítólag a partíciós tábla vagy mi mehetett tönkre. Ez igaz lehet? Menthető még úgy a cucc? A szoftveres mentés nem segített, most valami kémiai mentés jön, amiről még nem hallottam. Létezik ilyen? Mit takar? Nem káros az adatok számára?

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#1664) liksoft válasza G@ben (#1663) üzenetére


liksoft
(PH! nagyúr)

Ez így egy nagy katyvasz. Ha a drive fizikailag elérhető (adatterülete olvasható), onnantól CSAK software-es mentésről beszélünk. A technikája viszont nagyon eltérhet, hiszen lehet FAT, NTFS, EXTx, stb... Más program kell a különböző rendszerekhez, és abban az esetben is, ha az adminisztrációs rendszere romokban hever.

Ha csak a partíciós tábla megy tönkre, akkor szinte tökéletes mentést kellene produkálni. A FAT táblázat sérülése okozhat durva adatsérülést. Egyébként pont a FAT az, ami esetében a legváltozatosabb mentési eljárásokat kell sokszor alkalmazni, nem ritka a szektoronkénti kézi editálás sem.

Kémiai mentésről még nem hallottam. Viszont ha felületi vagy fej gondja van, akkor tiszta teres laborba vihetik. Csak ott szabad fizikailag szétszerelni. Ez viszont már nem software-es mentés.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1665) G@ben válasza liksoft (#1664) üzenetére


G@ben
(őstag)

Hozzám ennyi jutott el, mint a súgdosós játék végén. :D
A mentést végző faszi elmondta Apámnak, aki abszolút nem ért hozzá, ő meg továbbmondta nekem.
A lényeg, hogy a winchester nagy részén 0 méretűek a fájlok. Ez mitől lehet?
Én sem hallottam még kémiai mentésről, ezért is kérdeztem, hogy az mi.

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#1666) liksoft válasza G@ben (#1665) üzenetére


liksoft
(PH! nagyúr)

Lefutott a CHKDSK és legyilkolta 0-ra a file-okat. Vagy a FAT felül lett írva, így nem lehet tudni, hol van a file fizikailag, a mentő program meg 0-ra csonkolja. Vagy más lett felülírva. Esetleg ExtX alatt formázva lett. STB... Mivel sem a tárolási rendszert nem tudom, sem az előéletét, csak tippelhetek. Így viszont több száz variáns is lehet rá.

Ja, SSD esetén a megmurdelt flash tároló is szóba kerülhet. :D

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1667) G@ben válasza liksoft (#1666) üzenetére


G@ben
(őstag)

Amit tudok: külső NTFS notebookvinyó, egy laptopra volt rádugva, használva volt folyamatosan, aztán mondta Apám, hogy nézzem már meg, mert néha nem ismeri fel a gép. Megnéztem, a HDSentinel 0%-ot írt rá, a fájlok nagy része meg 0 méretű volt már akkor. Direkt checkdisk, formázás, anyámkínja nem volt, véletlen meg nem hinném.

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#1668) liksoft válasza G@ben (#1667) üzenetére


liksoft
(PH! nagyúr)

Jaj! Akkor ez folyamatos elhalás mellett vacak tápellátást feltételezve akár íráshibák tömkelegével is küzdhet. Sokszor az ilyen drive eleve kudarcra ítélt mentést hordoz magában. Várhatóan nem lesz sétagalopp senkinek sem.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1669) G@ben válasza liksoft (#1668) üzenetére


G@ben
(őstag)

Az baj. Természetesen sok rajta lévő dologról nem volt biztonsági mentés...
Köszi a választ! :R

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#1670) Arkham


Arkham
(újonc)

Sziasztok!

Western Digital 2TB külső vinyót NTFS partícióval a gonosz MAC BootCamp felülírt egy Windows Install-al. Körülbelül 1TB adat volt rajta, ezekből a legfontosabbak, úgy 160GB, 2-3GB-os .iso file-okban voltak. A GetDataBack (jogtiszta verzió) minden lényegtelen dolgot megtalált és sikeresen visszaállított, a nagyobb és a rejtett file-okat viszont nem látja, pedig ezeket kellene leginkább visszaszereznem. Tudtok esetleg olyan beállítást/másik programot ajánlani, ami nem okoz további kárt, és segíthet a nagyobb és a rejtett file-ok visszaállításában?

(#1671) Jozdavab


Jozdavab
(tag)
LOGOUT blog

Véletlenül átment egy barátom gyorsformázással egy 1 terás vinyó egyik partícióján ahol főleg dokumentumokat tárolt(Szakdoga,tervrajzok,stb)(500gb)

Mennyi az esélye, hogy vissza tudja állítani a fájlokat(mondtam neki hogy ne írjon semmit addig arra a partícióra)?
Megéri megvetetnem vele a GDB-t vagy van valami alapverziója/másik program amivel szintén vissza tudom állítani az adatokat?
Mennyire egyszerűen kezelhető a GDB?(tudtok hozzá jó tutorial videót?)

Előre is köszönöm(ni) a válaszokat.

Annyi az ember, amennyit a szava ér.

(#1672) liksoft válasza Jozdavab (#1671) üzenetére


liksoft
(PH! nagyúr)

A GDB eléggé egyértelmű kérdéseket tesz fel. Azt tudom javasolni, hogy a demo változatot ha lefuttatjátok, akkor elvégez mindent, csak éppen a mentést nem teszi meg. Vigyázat, arra a partícióra tilos menteni! Annak a mentés végéig !!! érintetlennek kell lennie! Így látható, és tesztelhető, hogy meg tudja-e csinálni a mentést.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1673) Jozdavab válasza liksoft (#1672) üzenetére


Jozdavab
(tag)
LOGOUT blog

Köszönjük sikeres volt az adatmentés java. külső meghajtóra mentettük végül is, de gondolom ha 1 másik partícióra ment volna ugyanazon a HDD-n belül az se ártott volna neki.(ugye?)

Annyi az ember, amennyit a szava ér.

(#1674) liksoft válasza Jozdavab (#1673) üzenetére


liksoft
(PH! nagyúr)

Azért így a jobb. Ha átfedés van a partíciókon, akkor ott elvérzett volna. Grat!!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1675) Jozdavab válasza liksoft (#1674) üzenetére


Jozdavab
(tag)
LOGOUT blog

És mennyire gyakoriak az ilyen "átfedések"?
Most tudtunk szerezni külső vinyót, de ha a jövőben esetleg nem menne, akkor azért lehetséges, vagy semmiképpen ne menjen másik partícióra?
em mintha nagy eséllyel történne ilyen, csak kíváncsi vagyok.

Annyi az ember, amennyit a szava ér.

(#1676) liksoft válasza Jozdavab (#1675) üzenetére


liksoft
(PH! nagyúr)

Ha valami sérül, akkor a szemlélet az, hogy ott semmi sem jó! Minden ami a helyén van, ajándék. Így nem fut "zátonyra" a mentés, mert abból indult ki, hogy minden megtörténhet. A fordítottja, hogy "csak" az hibás esetén akár egy plusz sérülés is romba döntheti az egészet. ;)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1677) Szólista


Szólista
(senior tag)

Sziasztok!

Tegnap figyelmetlenségem miatt letöröltem és formáztam egy 1TB-s vinyót.Kb 400-500GB anyag(fotók,filmek,progik,zene stb....) volt rajta.A fotókat és a zenét lenne jó visszaszerezni.Nincs másik nagy vinyóm csak egy 80GB-s,amire ráférne a zene és a fotók.Win7 Pro 64bit-s a rendszerem.A GDB-kal van esélyem vagy felejtős.

Nem vagyok normális.Na és?! LI

(#1678) liksoft válasza Szólista (#1677) üzenetére


liksoft
(PH! nagyúr)

Szia!

Nyugodtan meg lehet próbálni. (Valóban, az a jó, ha fizikailag is másik drive-ra megy a mentés.)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1679) bendegruz


bendegruz
(fanatikus tag)

Üdv,

Elég sok adatom elszállt,viszont a getdataback szépen visszahozta a könyvtárakat a fileokkal

DE

Ha pl visszaállítok egy filmet,ami avi formátumú,nem tudom semmivel lejátszani.
A mérete és a kiterjesztése jó,de nem játssza le semmi.
Van valami beállítás ami nem jó esetleg ilyenkor?

HP Spectre-X2/Egreat R300 Pro/Samsung Galaxy Express2/Synology DS115J

(#1680) liksoft válasza bendegruz (#1679) üzenetére


liksoft
(PH! nagyúr)

Szia!

Ez így kevés adat. Pontosan mi történt, mikor mivel formáztad, stb....

Szerintem a partíció kezdetét feltételezi rossz helytől, így minden "elcsúszik". Ilyenkor legtöbbször szakember tud a leghatásosabban segíteni. De az összes előzményt pontos sorrendben tudni kell.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1681) bendegruz válasza liksoft (#1680) üzenetére


bendegruz
(fanatikus tag)

konkrétan nem én,hanem a nas formázta le
ugyanis nem tudtam,ha beszerelem,az automatikusan megformázza a merevlemezeket
most az easeus-t próbálom futtatni,igaz jóval lassabb,mint a gdb,de egy próbát megér
a szakembert sajnos nem engedhetem meg magamnak :)

[ Szerkesztve ]

HP Spectre-X2/Egreat R300 Pro/Samsung Galaxy Express2/Synology DS115J

(#1682) bendegruz válasza bendegruz (#1681) üzenetére


bendegruz
(fanatikus tag)

egyébként a testdisk segített
az visszaállította a formázás előtti állapotokat,így minden adat látható és használható lett kisebb veszteségekkel :)

HP Spectre-X2/Egreat R300 Pro/Samsung Galaxy Express2/Synology DS115J

(#1683) liksoft válasza bendegruz (#1682) üzenetére


liksoft
(PH! nagyúr)

Erre mondják, hogy az égiek szeretnek. Egy szektor visszaírása elég volt. Viszont az adatokban lesz felülírás, így azok ellenőrizendőek tartalom szerint. (Gondolom NTFS helyett EXT3 lett a drive.)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1684) bendegruz válasza liksoft (#1683) üzenetére


bendegruz
(fanatikus tag)

igen

egyébként szúrópróbaszerűen belenéztem,szinte minden működik
szerencse is kell néha az embernek :)

egyébként köszi az észrevételeket :)

HP Spectre-X2/Egreat R300 Pro/Samsung Galaxy Express2/Synology DS115J

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.