Új hozzászólás Aktív témák
-
Söri0127
tag
Halihó!
Van egy kis technikai problémám.Adott egy külső vinyó, amin volt egy "Filmek" nevű mappa.
Ezt a vinyót usb-vel csatlakoztattam egy médialejátszóként is szolgáló settop boxhoz, de nem játszotta le a videókat.Az igazi probléma az, h miután a vinyót visszakötöttem a gépre, a "'Filmek" mappa eltűnt. Viszont a szabad terület nem lett több, szóval a helyet ugyanúgy foglalja, csak nem látszik.
Bekapcsoltam a rejtett fájlok mutatását, de így sem találtam meg.
Ötlet?
-
liksoft
nagyúr
válasz
Team64 #28796 üzenetére
Szia!
Szerintem megfőtt a külső házban, és az elektronikája meghibásodott. Azt, hogy a mechanikán kívül vagy belül, innen nem lehet eldönteni. Viszont ilyen esetben javítás nem szokott megoldást hozni, a drive marad bizonytalan státuszú, még ha stabilabbnak is látszik. Csere.
-
Team64
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Segítsetek pls!
Van (volt) egy 500gb-s külső hdd-m. (WD5000AAVS - 00ZTB0 Caviar GP).
Egyik napról a másikra, semmi előjel nélkül nem megy...
Bekapcsolom a gépet, elindul a vinyó is, de pár mp után leáll, és a led is lekapcsol...1-2 mp múlva újra be, majd kikapcsol...Ha hagynám menni fogalmam sincs meddig játszaná ezt.
Kivettem a külső rackből, gondoltam hátha az romlott el, pl kevés áramot ad, ilyesmi...
Beraktam a gépbe, a bios felismeri, mindent kiír róla amit szokott, viszont nagyon meglassítja a működést!
Első elindulásnál még látta a windows, de következőleg már sajnos nem!
A bios viszont látja... Nincs kerregő hangja! Szórakoztam vele, kötöttem mindenhogy, de a windowsba már nem látszik, akármit csinálok vele...Viszont rájöttem ennek az okára,csak nem tudom, hogy mitől van...A gép indítása után kb fél perc múlva leáll a vinyó, így mire az op.rendszer feláll, megáll...Mi lehet ennek az oka?
Ha leáll, akkor legközelebb csak úgy pörög fel, ha a gépet ki-be kapcsolom!Amikor pedig olvasni próbálja a vinyót, hallani lehet, hogy a fordulat lejjebb esik, majd újra visszaáll.Próbáltam egy xp-t rakni rá, de sajnos nem idul el a telepítő, mert olvasná a vinyót,az meg 2x-3x próbál olvasni magáról,ingadozik a fordulat, majd mint aki jól végezte dolgát,kikapcsol, előttem meg csak a fekete képernyő marad a kurzorral...
Segítsetek légyszi, hogy mi lehet a nyűgje,illetve hogy javítható-e.Előre is köszönöm, és bocs amiért ilyen hosszú lett...
-
liksoft
nagyúr
válasz
agemate #28792 üzenetére
Tápellátásban a csatlakozó is benne van. Azt próbáltad?
Garanciális cserére akkor érett a drive, ha a hivatalos gyári tesztprogram mondja. A tesztet a teljes felület felülírásával szokták kezdeni. Ha az írásteszt után a SMART vagy a felületi teszt hibakódot ad, akkor cserés. Különben csak jóindulattal.
-
agemate
addikt
válasz
djculture #28791 üzenetére
Nem hiszem, hogy a tap a hibas. Egyebkent 5ev gari van ra. Eddig egy i5-2400 & HD6850 kombot hajtott alaporajeleken, most meg egy A10-5700-as APU-t hajt diszkret VGA nelkul. Raadasul a masik HDD-nek nem lett semmi baja. Kb egy hete van meg az uj platform, a hiba ma jelentkezett. Kerdesem, hogy garanciaban cserelik/javitjak-e a winchesteremet?
-
djculture
félisten
válasz
agemate #28789 üzenetére
2 éves az már pont elég. Nem lehet tudni milyen minőségű kondikkal szerelték és elégséges hűtést kapnak e a cuccok.
Vagy a szokásos odatervezem a kondit a hűtőbordához mert így kiszámolva pont kibírja tervezetten a két évet.
Sajnos manapság ez utóbbi van, elég sok márkás tápot szétszedve látni hogy normális tervezéssel tripla lenne minimum az élettartam de az nem éri meg a gyárnak.
Általában pont akkor szokott ez előjönni, mikor az ember gépet újít és induláskor jóval több áramot vesz fel mint a régi gép alap. -
izomhod
őstag
sziasztok!
van egy pata 2.5 samsungom, és most usb-n keresztül van az asztali géphez csatolva
lehetséges, hogy a sentinel ezért írja, hogy "ismeretlen drive"? kondíciót, semmit nem mutat, csak azt hogy hány gigás
köszi
-
liksoft
nagyúr
válasz
agemate #28787 üzenetére
Szia!
Tápellátás is lehet. Igen, adatok azonnal biztonságba helyezendőek, mert ha a táp kevés, a bizonytalan működés miatt rohamosan romolhat a drive állapota. Sőt, akár tápcsere is lehet először.
Vagy a lap túl gyorsan indul, és ilyenkor a HDD eléréshez a BIOS-ban késleltetést kell beállítani. -
agemate
addikt
Sziasztok!
Új alaplap+cpu került a gépembe, a rendszert újratelepítettem, ahogy ezt kell. Azt tapasztalom, hogy indításnál nagyon lassan kapcsol be a merevlemez (2,5 éves Samsung F3 HD502HJ), emiatt nem tud bootolni a rendszer, ezt az üzenetet dobja: "Reboot and Select proper media device, or Insert Boot Media and reboot device and press a key." Miután megjelent ez a felirat, bekapcsol a HDD. Gépet újraindítom és bootol a Windows. Mi lehet a gond? Miért nem kapcsol időben a merevlemez?
A HD Sentinel ezt írja:
Meghibásodás várható - Attribútum: 3 Spin Up Time, Működési fordulatszám eléréséhez szükséges felpörgési idő. Motor ill. csapágy problémára utalhat.
Azonnali merevlemez csere szükséges.Javasolt az adatok azonnali mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.
-
Tomace91
senior tag
Hali!
Segítsetek kérlek a HDD (Seagate Barracuda ST2000DM001) firmware frissítésében. Az adatmentés megy egy másik ugyanilyen 2 terrás vinyóra ami ugyanolyan mint az enyém egyszerre vettem őket, és akkor mehet a firmware update de az a 6. lépést akkor is furcsa nekem. El tujátok magyarázni, hogy ott most tényleg arra gondol, hogy húzzak le minden más tárolót? Ez esetben az SSD-t kellene lehúzni, csak tényleg nem értem, hogy akkor, hogy menne a windows mert az az SSD-n van és a firmware frissítés a windows alól menne... :/ Ha valaki eltudná magyarázni, akkor holnap megcsinálnám meg így a SEQ olvasásom is 40-70 MB/s és van egy furcsa hangj a HDD-nek ami megszűnik elvileg a firmware frissítéssel.Itt van a leírás. 6. lépés a cink: [link]
-
törölt tag
Ma igen különös dolog történt. Adott egy WD Elements 1023as merevlemez. Ma tettem újra a rendszert, már másoltam, leválasztottam, majd vissza. Majd megint eszembe jutott valamit, csatlakoztattam, elkezdtem másolni, majd a másolás közben az egyik fájlnál elődobta, hogy a fájl írásvédett, átugrik, újra, nos az újrát nem engedte, átugrással mindent átugrott, lecsatlakozott a winyó, majd előjött, hogy formázni kell. Kihúztam, visszadugtam semmi. Majd megint és most megint látja, tudok róla másolni...
Mi ez??
HD Sentinel nem ír semmi rendkívülit. -
fr3ntzen
aktív tag
válasz
piRate_nEx #28775 üzenetére
Nekem is kerreg... csak nem noti hdd...
Olyan hangja van asszony meg gyerek nem tudott aludni tőle...
-
fr3ntzen
aktív tag
Sziasztok. Valaki tudna felvilagositast adni, hogy a Seagate Barracuda 500GB Sata-s 7200 16MB
Ennél normális, hogy eléggé hangos a winyo töltésnél... ?
Köszi a segitségeket, csak tegnapelott vettem és érdekelne a dolog.
-
piRate_nEx
aktív tag
Hali!
December 20. körül vettem egy G580 notit, benne egy Seagate 500GB HDD-vel. A probléma, hogy amikor játéknál tölt, kerreg, és mellé néha halk, rövid csippanásokat is produkál. A vicc, hogy ezt csak néha csinálja. Van, hogy újraindítom, és megszűnik, de van, hogy 3 újraindítás után is csinálja.
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet?
-
Tomace91
senior tag
Valaki valami ötlet?
Legfrisseb iata_enu.exe felrakva és így sem lett jobb. -
Xbean
tag
No azóta beraktam a merevlemezt egy másik gépbe úgy, hogy a windows nem erről a merevlemezről futott. Így teljesen normálisan tudtam használni, mint másod merevlemezt, szóval nem hibás. Ezek szerint a windowsban van a probléma és az lassítja a rendszert a használhatatlanságig. Mi állítódhatott el?
-
liksoft
nagyúr
válasz
zoleeno1 #28770 üzenetére
Pici igazítás. Nem a Sentinellel van gond, hanem a gyártók használják ezt az attributumot olyanra, amire ezt nem tették eddig. (Finoman fogalmaztam.)
Jó lenne a szabványt betartani. A Sentinel program kiértékelő algoritmusában ezek a kivételek már a 90% fölött járnak! Korrekt szabvány és használat mellett nincs kivétel.
-
Xbean
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy egyik napról a másikra a programok betöltése hihetetlenül belassult windows 7 rendszeren. Videót nézni a gépen képtelenség, mert az is akad. Próbáltam már kábelcserét és másik sata csatlakozóba csatlakoztatni a merevlemezt. Itt a fórumon keresgélve találtam ilyet hogy: UDMA módról PIO-ra való váltás esetén lassul le ennyire a vinyó, de a biosban hiába állítom auto-ról akármelyik udma fokozatra nem történik semmi változás. Az eszközkezelőben szintén nem látom, hogy írná melyik fokozatban van, állítólag ha az IDE ATA/ATAPI vezérlőkben nem látok olyat, hogy elsődleges és másodlagos IDE channel, akkor az én merevlemezem újabb és nem lehet ez a probléma forrása. Pedig nincs ott olyan opció. Kifogytam az ötletekből. Nektek esetleg van bármiféle tanácsotok?
-
zoleeno1
veterán
válasz
FollowTheORI #28764 üzenetére
Nem melegszik túl, legalábbis Sentinel szerint a valaha mért legnagyobb hőfok 48 fok volt, de általában 36-40 körül mozog. Hurcolva semerre nem volt, ki sem vittem a szobából még amióta megvan.
köszi!
(#28766) liksoft: köszi neked is, utána olvasok.
Erre hivatkozva már lehet gariztatni? Mert a működésben, gyorsaságban egyébként még semmi hibát nem érzek...
-
Tomace91
senior tag
Hali!
Az új HDD-m egy Seagate Barracuda 2TB 7200 RPM 64 MB cache STD2000DM001, ami 3 partícióra van osztva. Csak az SSD meg ez a HDD van bent a gépben, mind a kettő az INTEL-es SATA3-ra kötve.
Nyomattam rajta CrystalDiskMark-ot. Ezek megfelelő értékek?Szerintem gyorsabbnak kellene lennie, nem?
A SEQ Read-nek biztosan.
Valaki valami ötlet?
-
liksoft
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #28759 üzenetére
Szia!
Az elsőre: valószínűleg azt a szektort a külső ház nem engedi írni, neki is lehet benne valamilyen adata. Más ötletem erre nincs.
A második ennél a típusnál természetes, ugyanis a drive-ban üveglemez van. Ezért a fej alatt keletkező meleg hosszú távon a felületet rongálhatja (sokáig egy helyben lévő fej egy sávot melegít a lemezen, és a hőtágulás vezethet anyagleváláshoz). Ennél a típusnál nem célszerű a parkolást kikapcsolni.
-
válasz
zoleeno1 #28762 üzenetére
Eléggé valószínű... vagy túlmelegszik, nagy a hőingadozás most télen ami megviselte, vagy a hurcolászásra reagált a kelleténél rosszabbul. Persze lehet eleve gyárihibás is.
Mentsd le ami fontos róla és esetleg megpróbálhatod már most visszavinni garanciális hdd cserére. -
zoleeno1
veterán
válasz
zoleeno1 #28762 üzenetére
bocs, lejárt a szerkesztés, azt elfelejtettem, hogy a Naplóban ezeket a hibaüzeneteket írja:
2013.01.10. 1:46:18,#196 Reallocation Event Count 100 -> 101
2013.01.10. 1:36:41,#196 Reallocation Event Count 8 -> 100
2013.01.03. 21:49:11,#196 Reallocation Event Count 7 -> 8
2013.01.03. 20:53:24,#196 Reallocation Event Count 6 -> 7
2013.01.03. 19:52:31,#196 Reallocation Event Count 5 -> 6
2013.01.03. 19:06:42,#196 Reallocation Event Count 2 -> 5
2013.01.03. 15:52:34,#196 Reallocation Event Count 1 -> 2 -
zoleeno1
veterán
Üdv,
1,5 hete vettem egy Lenovo IdeaPad G580GC lapost.
A benne lévő HDD: Seagate ST500LT012-9WS142
HDD Sentinel szerint szerint 4 nap, 5 óra működési idő után 70% a kondíció, ami aggaszt... A megvétel napján 98%-ot írt, azóta nem is néztem, ma jutott eszembe.Amint az a képen is látható, ezt írja:
"A merevlemez 101 alkalommal vizsgált meg gyanús adatszektorokat. A vizsgált terület hibátlannak minősült.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Ajánlatos a lemez állapotának folyamatos ellenőrzése."
Van ok az aggodalomra? Számíthatok rá, hogy ki fog purcanni rövid időn belül?
-
tutuhawer
őstag
Szevasztok
A HDD terhelésére, szétbarmolására, elhasználódására vonatkozó kérdésem lenne. Nem igazán merészelek videózni frapsszel, ami eredeti méretben veszi a képernyőn futó alkalmazást, mert 3 perces videó durván 3 giga méretben készül el. Ha autóverseny közben elbaszok valamit, újra kell venni, vagy több videót akarok esetleg... ez megterhelő , nagyon igénybeveszi a winchestert vagy nem jelentős, leszarhatom?
ÉS
ha majd' 10 éves a merevlemez, akkor benne van a pakliban, hogy azért instabil a Win XP rendszerem vagy lehet, hogy azért nem sikerült feltelepítenem rá a windows7-et? Leharcoltam, megadja magát lassan?Előre is köszönöm a válaszokat, bármelyik info nagy előrelépés lenne.
-
izomhod
őstag
sziasztok!
2.5ös noti hdd usb+pata kábellel van az asztali gépemre kötve, de a sentinel csak anniyt lát, hogy smas 160gb, kondi utan ?, hőm után ?
miért lehet ez?
köszi
-
Mezga Aladár
veterán
-
-
djculture
félisten
válasz
sityupityu #28756 üzenetére
Ha visszadugva nem figyelmeztetett a windows hibára akkor semmi baja.
-
válasz
sityupityu #28750 üzenetére
Tud valaki valamit mondani a kérdésemre?
-
Creep
tag
Sikerült megoldani a problémát,csak nem formáztam,hanem hozzá adtam/módosítottam,és így látja,és köszi a segítséget
:
:
-
Creep
tag
válasz
#01682176 #28753 üzenetére
Az nagy helyzet,hogy 200 akárhány Gb cucc van a d meghajtón,és valamiért nem látja..
És ez kicsit idegesítő,hogy amikor a rendszer fel áll csak a dvd romot,és a c meghajtót látja a és a másik felosztott meghajtót nem.."amin kép zene stb van"
És eddig bármilyen lap volt alatta ilyet nem csinált sosem.Lehet biosban kellene állítani valamit?
Lehet rosszul fogalmaztam,"Előző tulaj ssd-vel használta,de nyomtam reset-et a biosba elemet is kivettem hátha,de semmi
"
-
Creep
tag
Szevasztok.
Lenne egy olyan kérdésem,hogy mért van az,hogy a gép csak a c meghajtót látja,és a d meghajtót egyáltalán nem,kb 400gb-t nem lát,win7 telepítéskor látja,és még írja is mennyi szabad hely van a d meghajtón.De mikor az op rendszert fel rakta,a d-t nem látja.
Tegnap vettem egy asrock 1165 lapot,eddig 775 lapom volt,és semmi ilyes fajta gond/probléma nem fordult elő.Előre is köszi a választ
-
izomhod
őstag
sziasztok!
van egy 160 gigás 2.5ös samu pata hdd-m, már nem használtam vagy 3 hónapja
van usp-pata átalakítóm, bedugom
bios látja, de a win7 nem
xp-vel látom a meghajtók nevét, de ha rákattintok, kifagy az ablakvan valami ötletetek, hogy lehetne az adatot lementeni?
köszi
-
Üdv srácok!
Délután az egyik külső hdd-ről másoltam át cuccokat egy másikra. Az adatfolyam közben a gyerek(kicsi még)kihúzta az egyiknek a kábelét a gépből,azt,amelyikről mentek át az adatok a másikra.
Okozhatott ez valami maradandó károsodást valamelyik hdd-ben? Nem vagyok egy szaki ebben a témában,hogy hol kell,vagy kell e egyáltalán leellenőrizni ezt. Mindenesetre visszadugva a kábelt tudtam folytatni a másolást,nem vettem észre semmi rendellenességet. A fájl sem sérült amelyiknél megszakadt a másolás. Köszi.
-
Donbalazs
tag
Valaki nekem? Senki?
Adott egy SAMSUNG SP2014N 200GB PATA és kapacitásnak csak 32gb-ot mutat.
Tudom, hogy a jumpereknél le lehet blokkolni 32gb-ig, de nekem masterban van, nem ebben a leblokkoló állapotban.
Vissza tudom nyerni a 200 gigámat?Az baj lehet, hogy új az alaplapom és csak sata foglalat van rajta, a HD pedig IDE és egy pci kártyával van csatlakoztatva hozzá? (eddig jó volt)
Köszi..
-
djculture
félisten
válasz
Ger_man #28739 üzenetére
az inicializálás nem jár adatvesztéssel. Az csak egy felismerési procedúra. Viszont valószínűleg destruktív tesztet sikerült indítani az meg letakarítja az egész partíciót.
Így menteni csak getdatabackkal fog sikerülni, egy másik akkora méretű vinyóra amire ráfér az adat/elveszett partíció. -
-
ALI_G
veterán
Sziasztok!
Egy jó barátom felhívott hogy ma úgy néz ki meghalt a laptopjában a vinyó.
Pontosan nem tudom mit ír ki, de valami hasonlót ír ki a BIOS:
"Primary valami bad"Előzmény, hogy este nehezen indult el a windows és valami ideiglenes profilt kapott.
A vinyó márkája és tipusa sem ismert egyelőre. Ha tippelni kéne, akkor WD, mert a gyári laptop vinyó is meghalt kb. 2 éve és én szereztem neki.
Annyi tanácsot adtam, hogy ne próbálja elindítani.
Mit tudok még tanácsolni, mit érdemes próbálni? Adatokkal kapcsolatban valami remény? -
Ger_man
senior tag
-
-
Peethy
őstag
Sziasztok! Nem tudom, hogy HDDs problema-e, de arra gyanakszom. Lenovo z575 noti, 750gbs vinyoval, egy jo ideje fagyott mar, szinte nulla prociterhelesnel es memhasznalatnal is, netes dolgok eseteben foleg. Ez ugy 1honapja van igy, azt hittem virus, de nem talált semmit az AVG/Kaspersky sem. A legutóbbi fagyas utan újraínditottam (tehat power gomb hosszu lenyomásával ki, majd be), azota nem tolt be, sem normal, sem csökkentett módban. Ez azt jelenti, hogy a felhasználói fiókba be tudom irni a jelszót, de normal indításnal csak az üdvözöljuk feliratig jut egy óra alatt, csökketett módban fel ora alatt megjelenik a startmenu, utana meg nagyon lassan reagál, majd barmit elindítva lefagy. Nulla prociterheles es memhasznalat, semmi gyanús folyamat (ctrl-alt-delre érdekesmod reagál, behozza a feladatkezelot). Bad sectoros lehet a vinyó? Hogy tudnek az egyik particiorol (nem a rendszer) kb. 20-30gb adatot megmenteni? Meg boven garancias a laptop, de mielott beadom, kellenének az adatok, meg ha négy tudom oldani, akkor nem adom ki a kezembol bizonytalan idore. Koszi elore is.
-
Sziasztok a "probléma" még mindig adott.
Notebook - Hitachi Travelstar 5K750-es.
HDDScan segítségével kikapcsolom a Power Managment-et / hogy ne parkoltasson / de folyamatosan visszakapcsolja...
Ez addig a pontig nem is zavarna, hogy amíg nem volt SSD a notiban, addig mindössze 1600 volt az LCC érték... Azóta viszont 3 nap alatt ment fel 2300-ra... és előrevetítve ez a HDD-m halálát fogja okozni...
Valaki tud megoldást erre?
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Elég komoly gond adódott tesóm notijával. (egy kb 6 éves Asus F5k). Gyakorlatilag egy ki és visszakapcsolás után meghalt a winyó(160gb seagate). A Biosban még látszik, de sem linux live, sem Windows nem hajlandó elindulni vele, mindkettő megakad a betöltő képernyőnél... Lehet ezzel bármit kezdeni? Az ubi boot előtt I/O hibákat, sőt még UDMA/133 hibát is írt...
-
norbi964
csendes tag
Hali!
Lenne nekem egy WD My Book Essential 1 tb-s hdd-m. A baj az, hogy az usb 3.0 bővítőkártyámban (Media-Tech MT5085) nem működik, az első pár percben a biztonságos eltávolítás ikonja ott van és abban kiírja a cucc nevét, hogy my book 1140 de a partíció nevét nem és aztán 2-3 perc múlva az ikon is eltűnik. 2.0ban a hdd remekül szuperál. A kártyán működik minden amit eddig rádugtam 2.0 és 3.0 eszköz egyaránt. A hdd-hez és a kártyához is a legújabb driver van felrakva. ötlet vkinek, hogy mi lehet a baj?
-
medievil99
csendes tag
Sziasztok!
Volna 2 merevlemezem egy régi gépben és szeretném tudni melyik a gyorsabb, melyikre tegyem a rendszert.
Leteszteltem Crystal D.M.-al, de olvastam hogy nem megbízható!Tudtok mondani olyan sebesség mérő programot, ami alapos és megbízható?
Előre köszönöm a segítségeket!!!
-
Zé..
csendes tag
Hi!
Adott egy 1 terrás vinyó, most bele tettem egy külső rackbe, mert így volt rá szükségem adatok átmásolásához. 3 partícióra van osztva, egy ugye a rendszernek és még 2. Eddig a 3. partíció még üres volt, ide kezdtem el másolgatni dolgokat, amik mire haza értem, eltűntek. A többi partíción megvan minden és ezt a partíciót is látja, azt is jelzi, hogy mennyi a foglalt terület rajta, látszólag minden rendben, csak éppen semmi nem látszik rajta. Szerintetek mi lehet ez? Rámásolni nem próbáltam semmit, nem akarok addig hozzányúlni, amíg nem mondtok valami okosat.
Szerintetek a GetDataBack-et érdemes lenne rászabadítani?
Üdv!
-
peter0117
tag
Hello! Felraktam a gépemre a defragglert és abban van olyan teszt hogy véletlenszerű olvasási sebesség.
Nah most a C-n a rendszerpartíción kb 5mb/s irt ki a D partíción pedig 35mb/s. Szal akkor érdemes minden programot adatot meg egyebet arra a partícióra rakni amin nincs a rendszer és ugy sokkal hamarabb betölti majd őket? -
Heffi
őstag
válasz
Mezga Aladár #28721 üzenetére
Köszönöm!
-
vadkörte
addikt
Hello Urak.
A kérdésem igazából csak érdeklődés, nem probléma. A kedzdődő problémát sikerült még idejében megoldani.
Hozzám került egy gép szervízre, mert nem látta az IDE buszra kötött meghajtókat, meg fura hangok jöttek a HDD-ből.
A probléma oka egy valahol megtört/szakadt szalagkábel volt, csere utána már ment rendesen. A régi HDD-t meg kidobtuk, kapott egy új SATA-st. Az remekül érzi magá a vackában.A beteg egy 80GB-os Maxtor DimondMax lenne. A legutolsó 4.10.10 Hard Disc Sentinel szerint a HDD teljesítménye 90%, a kondíciója 18%. 431 hibás szektorral, ami egy csoportban helyezkedik el.
Lehet kezdeni ezzel a szépséggel valamit, vagy tegyem bátram az asztal lába alá, ha billeg?Előre is köszönöm a választ.
-
Heffi
őstag
válasz
Mezga Aladár #28717 üzenetére
kicsit bővenbben, ha kérhetem
-
Heffi
őstag
Üdv!
Ha lemegy a gépem alvó állapotba, vagy ha a merevlemez kikapcsolása hamarabb következik be mint az alvó állapot, akkor eltűnik az eszközök közül a HDD-m. Itt bővebben írtam róla.
Az intel rapid tárolási szoftver már úgy írja ki, hogy "Belső üres 1. port", míg újra nem indítom a gépet.
Másik alaplapnál (asrock h77m itx) nem csinált ilyet a gép.Esetleg ötlet?
-
Bakter82
csendes tag
Haliztok!
Olyan gondom van, hogy egyik pillanatról a másikra behalt a winyóm!
Samsung S-ata 160Gb 2007 -es.(szalagkábeles)
A rendszer nem látja. Ha megy a gép a winyó csak kattog. Lehuztam a gépről és igy most a gép sokkal gyorsabban indul.
Kérdésem: hogyan tudnám leszedni róla a rajta levő cuccot ha még lehetséges?
Csak tárolónak használtam, elég sok fontos adat van rajta.
Előre is kösz a segítséget!Bakter
-
Babetta-X
senior tag
Köszönöm a múltkori segítséget a 300GB-s winyóval kapcsolatban, sajnos a másik partícióját is ugyanígy elérte a vég, de továbbra sem formázható ha új kisebb partíciót próbálok létrehozni akkor sem történik semmi, a lemezkezelő csak azt írja formázás aztán úgy hagyhatom órákra is a gépet garantáltan formázás nem sikerült hibaüzenet fogad a végén Nincs erre valami tippetek? sentinel 100%-ot ír mindenre, működési időre pedig 317 napot, ami szerintem nem kirívóan sok, meleg helyen sem volt, ráadásul rezgés sem érte, mivel gumiszalagok fogják. Nem értem én ezt.
-
bb0t
őstag
Sziasztok!
Van egy Seagate Barracuda 7200-as 2tb-os hdd-m. Három tányéros változat amihez a cc4b nevű firmware van.
Nagyon sokan kicserélték a két tányéros változat cc4h jelű firmware-re ezt mert sokaknak hangos volt és sebességnövekedés is elérhető vele.
Én azért akartam kicserélni mert mióta rátettem erre a rendszert kisebb laggolás szerű akadozások fagyások voltak és arra gondoltam talán a hdd miatt van.
De amikor elindítom a telepítőt és újraindul a gép, hogy elkezdődjön a firmware frissítés rögtön az elején megakad a dolog és kernel panic szerű cucc jön be, memóriacímzéseket listáz amin csak reboot segít.
Nem tudjátok mi lehet ennek az oka? Kell állítani valami az uefiben?
-
Donbalazs
tag
Sziasztok
Segítségre lenne szükségem HDD területén, konkrétan az a probléma áll fent, hogy 2 IDE HDD-t kötöttem be, a Windows egy 80GB-oson van, és van egy üres ami 200GB, de itt a probléma, hogy csak 32 GB kapacitást mutat..
Megnéztem a jumpereknél hátul, van olyan lehetőség hogy csak 32gb-ot engedélyezzen, de nekem nem abban van, mégis csak annyit mutat..
Valami ötlet?
-
djculture
félisten
-
cozmo
őstag
válasz
djculture #28706 üzenetére
Hogy érted, hogy horror tempó? Mennyi lenne az elvárható?
Ez volt az egyetlen elérhető komolyabb (3év) garanciával rendelkező notebook hdd amikor vettem.
Nézegetem a windows hiba naplókat, de semmi nyoma hogy miért fagyott a gépem kétszer is.
Kénytelen vagyok arra gondolni, hogy az ominózus toshiba hdd a ludas, vagy az alábbiak.Csak figyelmeztetés kategóriában találtam az ellenőrzés időpontjában releváns bejegyzést:
"Kötet árnyékmásolata szolgáltatás - figyelmeztetés: A rendszer megtagadta a Kötet árnyékmásolata szolgáltatástól a hozzáférést a(z) \\?\Volume{1391bd7f-2d9a-11e2-ae6c-806e6f6e6963}\ kötet gyökeréhez. Ha a rendszergazdáknak nincs hozzáférésük a kötetek gyökeréhez, az számos váratlan hibát okozhat, és akadályozza a Kötet árnyékmásolata szolgáltatás helyes működését. Ellenőrizze a kötet biztonsági beállításait, majd próbálkozzon újra a művelettel." -
Bakter82
csendes tag
Jah bocs ez még szalagkábeles, de fingom nincs hogy az mi?(Ata,Sata,Pata???)
-
Bakter82
csendes tag
Haliztok!
Olyan gondom van, hogy egyik pillanatról a másikra behalt a winyóm!
Samsung S-ata 160Gb 2007 -es.
A rendszer nem látja. Ha megy a gép a winyó csak kattog. Lehuztam a gépről és igy most a gép sokkal gyorsabban indul.
Kérdésem: hogyan tudnám leszedni róla a rajta levő cuccot ha még lehetséges?
Csak tárolónak használtam, elég sok fontos adat van rajta.
Előre is kösz a segítséget!Bakter
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged