- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Steam Deck
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pandaboy
tag
válasz
liksoft #26755 üzenetére
Quantum Fireball Plus AS, 20,5 GB - Ez a típusa. Nem pörög fel. Ez pedig nagy hiba.
A paneljén zöld led villog egyet bekapcsolásnál, de csak ennyi történik. Se Bios, se Windows nem látja. Hogy is látná ha el sem indul.
Elektronika cserével életre lehet még kelteni ? Nem a winyó a fontos, hanem az adatok amik rajta vannak.
Érdemes pénzért lementeni az adatokat winyó adat mentő céggel? -
törölt tag
Koszonom!
-
törölt tag
Sracok,
3.5" sata-s vinyo tapkabele radughato egy szinten sata-s 2.5" notivinyora? Meghalt a nagy vinyo es atmenetileg ez is jo lenne. -
liksoft
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #26793 üzenetére
Szia!
Igen, csak WD. Nem.
-
Mezga Aladár
veterán
Üdv Szaktársak.
Adott egy WD Elements gyári külső hdd. A benne levő 1.5 tb hdd ment a médialejátszóba, a külső házba pedig egy samsung hdd. A probléma az hogy a külső házban levő hdd-t irásvédettnek jelzi a win. Gondolom a ház csak wd vinyóval hajlandó müködni.
Lehet ezen változtatni?? -
-
andras888
aktív tag
van egy hordozható hdd ként használt 7200 rpm, 320 gb, ha jól emlékszem hitachi. Lejtették, bedugom és kattog, de felpörög nem ismeri fel a win. Tudja valaki mi a baja, esetleg ha igen, akkor javítható-e valahogy?
-
Kokuszkocka
csendes tag
Hali!
Mikor játszottam észrevettem, hogy időnként megakad olyan játék ami eddig simán futott tehát érezhető volt, hogy nem az a probléma, hogy kevés neki a gép. A winchesterekre gyanakodtam de az ashampoo hdd control szerint minden rendben van. Viszont mégis mikor pl a total commanderben space billentyűvel megnézném, hogy pl. egy könyvtár mennyi helyet foglal előbb egy kérdőjel jelenik meg majd megjelenik a tényleges adat. És ez a "tünet" mindkét winchesternél jelentkezik. Nem lehet, hogy kevés ennek a konfignak a táp?Vagy esetleg más állhat a probléma hátterében?Nincs esetleg valami szoftver ami tudja ellenőrizni, hogy elég-e ez a táp a gépnek?
Táp: Gigabyte 460W superb
Konfig:
Gigabyte 78LMT-S2P
GTX550 TI
4 gb ddr3 1333
AMD x4 965 BEWinchester:
Samsung HD502HJ ATA Device
Samsung SP1614C ATA Device -
KayDash
csendes tag
Üdv!
Egy elég fura hiba jelentkezik nálam, Samsung HD502HJ vinyóm van, és fájlok kitömörítésénél, illetve telepítésnél CRC hibát ír ki. A dolog érdekessége, hogyha többször próbálom, akkor vagy továbbmegy, vagy már valamelyik másik rar filenál jelzi a crc errort. HDSentinel szerint a S.M.A.R.T. teljesen üres, tehát semmilyen szektorhibának nem kéne lennie. A SATA kábelt kicseréltem egy másikra, de nem változott semmi. Az alaplapom ASUS M5A78L/USB3, ha az számít.
Remélem lesz valami ötlet, és előre is köszönöm! -
törölt tag
Az miért van, hogy HD Tune Pro triallal csináltam egy quick scant egy Maxtor 6L250RO lemezen, zöld volt, de ha ablakot váltottam alt+tab-al, majd vissza, akkor a zöld narancssárga lett.
-
P-SZ-S
aktív tag
Üdv!
Az lehetséges hogy két HDD egy db IDE kábelre kötése lassítja a rendszert? C2D E8500-as proci és 4gb 800-as ram társaságában? Gondolok itt komolyabb játékokra is pl. BF3.
-
[HUN]Dani
őstag
válasz
djculture #26777 üzenetére
Hát ez szuper.. Megpróbálok rátenni egy 7-es windowst aztán lesz ami lesz. Előbb utóbb úgy is akarok egy teljesen új gépet, mert sokszor már elavultnak érzem. Komolyabb adatokat soha nem tartok a gépemen sokáig, mondjuk azok a fontosak is csak képek.
Képeken kívül csak filmek és játékok vannak, de azokat is kiszoktam írni pár hetente.
-
PPatrik
aktív tag
-
[HUN]Dani
őstag
válasz
[HUN]Dani #26775 üzenetére
Csináltam egyet a maxtoron is. Ott egyetlen piros négyzet sem volt. Picit több mint 20 percbe tellett.
Érdekesség lehet az, hogy amikor pl. a maxtorról másolok egy 4 gigás dvd filmet ugyanerre a vinyóra csak másik mappába akkor is lassú, de ha a wd-re másolnám akkor is lassú. Amikor a wd-ről másolok ugyanarra ugyanúgy egy 4 gigás dvd filmet akkor azt be is fejezi, igaz sok időbe telik. Elkezdi ~100.000kb/s-el, pikkpakk lemegy ~30.000kb/s-re és mintha le lenne korlátozva úgy másol tovább.
-
djculture
félisten
válasz
liksoft #26773 üzenetére
Mondjuk most bele gondolva a wd320 sata nem valami jól sikerült széria tényleg. Rengeteg bad sectroros volt belőlük. Maxtor meg jó volt ha hűtőtte az ember, de hát annak idején ez még nem volt divat. Én nekem most is jó pár darab rettegett vékony 20 gigás is
Kettő raid0 ban már jó is valamire, egymagában az erősebb usb2 pendrive-ok lelépik a fenébe. -
djculture
félisten
válasz
[HUN]Dani #26771 üzenetére
Az nem jó hír mert akkor szokott ilyet csinálni ha ezer bad sector van vagy elektronikán lévő memória hibázik. A wd nél csinálj egy error scant... Ha tele lesz piros kockával akkor mentés és kuka. A quick scannél ne legyen pipa, ha elkezd kattogni és nem megy át akkor állisd le mert felesleges gyötörni tovább . A maxtor akkor a jó a wd döglött be.
-
djculture
félisten
válasz
[HUN]Dani #26769 üzenetére
Két magos gépbe már édeskevés a 80 gigás maxtor rendszer partíciónak. Már az athlon 3000+ os gépemet is visszafogta mondom a 160-as maxtor. Ilyen bartonok meg p4 alá jó.
Nézd meg hd tune-val maxtort is a wd-t is. A health részen eleve látni fogod ha baj van.A benchmarkal meg meglehet nézni hogy mit tudnak. -
[HUN]Dani
őstag
válasz
liksoft #26766 üzenetére
Legalább 6 éve megvan mind a 2 vinyóm. Eddig semmi probléma nem volt, most pedig valamelyik rosszalkodik.
(#26768) djculture: Elég régi a gépem. 6 éves MSI alaplap, 4 éves 2x1gb kingston ram, a 2 vinyó 6 év körüli, talán a maxtor picivel több. Amd athlon 64 x2 5000+ és Sapphire ati radeon hd4670. Elég új játékokkal játszom. Pl. world of tanks, world of warcraft, metin2, call of duty 2 és modern warfare 3.
Mit tegyek? Esetleg kössem ki a maxtort és csak magába a wd legyen? Esetleg fordítva? Vegyek új vinyókat? Ötletek, javaslatok?
-
djculture
félisten
-
liksoft
nagyúr
válasz
PPatrik #26764 üzenetére
Igen, esetleg beleszólhat az alaplap is, de a nem végleges OS is. Mentsd le az adatokat, és utána ráérsz kielemezni a helyzetet. Arra vigyázz, hogy nem helyreállítást kell csinálni, hanem az egyik fizikai drive-ról egy másikra másolni! Sőt, az adatok tartalmát is le kell ellenőrizni!
-
[HUN]Dani
őstag
Sziasztok. Nagyjából másfél hete jelentkezett nálam egy probléma a 2db SataII vinyómmal. Nem vagyok valami nagy hardver zseni így hozzátok fordulok. Az egyik vinyó 80gigás maxtor a másik pedig 320gigás wdc. A 80gigás a primary, azon van az operációs rendszer is. Szóval a problémám a következő lenne. Amikor játszom valami játékot akkor az eddiginél lassabban töltenek be a menük pályák, stb. illetve amikor másolok valamit az egyikről a másikra akkor teljesen jól elkezdi, de pár %-nál megáll teljesen. A hátralevő idő felmegy 200-300 maradék percre, aztán gondol egyet és visszaáll normálisra. Megint megy pár % és ismét megáll és felszökik a hátralevő idő. Raktam új op rendszert tegnap, hogy majd attól hátha jó lesz, de semmi változás. Mi lehet a probléma?
-
PPatrik
aktív tag
válasz
liksoft #26761 üzenetére
Windows 8 Release Preview 64bit
Ez eddig kezelte usb-vel szépen másoltam róla meg minden akkor pár óránként volt ilyen lecsatolás, de msot mielőtt kivettem valami miatt már pár másodpercenként volt. De ez már a múlt, úgyhogy mostantól a gépben lesz, csak egyenlőre megpróbálom megmenteni az adatokat, de utána ha rakok rá valamit vajon megint leformázza? Én az alaplapra gyanakszom, mert annak nincs sehova se írva, hogy kezeli, és ebből a lapból van egy r2.0ás verzió, na ott már van olyan, hogy tud bootolni 2tb-nál nagyobb hdd-ről. Bár elvileg így se kéne leformázni, bár elég olcsó lap, 15k-s.szerk: most a diskinternals partition recoveryvel próbálom beolvastatni. Eddig kicsit több mint 30 ezer fájlt talált.
-
liksoft
nagyúr
válasz
cantus #26762 üzenetére
A Sentinel mit ír? "A garanciális csere ebben az állapotban még nem lehetséges." Ha jól emlékszem, nem vagyok benne biztos, hogy szó szerinti, de tartalmilag igen.
Akkor most mi a kérdés?
Szerk: A gyártó programja határozza meg. Ha egy teljes írásteszt utáni tesztnél hibát ad, akkor garis, különben nem.
-
cantus
tag
Sziasztok,
Adott egy 500 GB-os külső WD My Passport Essential 3 év garival, ami most november 1-én jár le. Ez idő alatt a HD Sentinel szerint 51 napot ment és a kondíciója 95%-on áll. A lemez felületén 8 gyenge szektor található (current pending sector count 7->8). Eddig utánaolvastam, hogy ez valszeg folyamatosan romolni fog és a kondíciója csökkenni a merevlemeznek. Visszavihető és kicserélhető vagy még jobban le kell amortizálódnia, hogy cseréljék? Nem szeretnék kifutni a novemberből. Köszönöm a tanácsokat!
-
liksoft
nagyúr
válasz
PPatrik #26760 üzenetére
A legfontosabb lemaradt. OS?
Egyébként ha belegondolsz '90-ben 20MB-os volt a HDD, ma 4TB. 22 év alatt akkora növekedés volt a kapacitásban, amire a programok fejlesztői nem készültek fel. Ezt lehet hibának mondani, de fejlődésnek is. Ha a kapacitást nézed, akkor fejlődésként fogod fel, az OS oldaláról nyűgnek. Sajnos együtt van a kettő. Minden OS esetében, nincs kivétel! Csak az, hogy miként jelentkezik ez, és mikor történt a váltás.
Magánemberként egyetértek, az 500GB határnál meg kellett volna lépnie a M$-nak a 4 byte-os címzés 8-ra váltását az összes supportált rendszerénél. Nem tette. Pont azért, hogy az XP ami túl jóra sikeredett, kihalásra legyen ítélve.? Legalábbis szempont lehetett.
-
PPatrik
aktív tag
Sziasztok!
Van egy usb 3.0-ás külső vinyóm, ami elkezdett 5-10 másodpercenként lecsatlakozik, majd vissza, és ezt folyamatosan. Nem lehet semmit se másolni róla. Ezért fogtam szétszedem a házát, kivettem a vinyót és beraktam a gépembe. Ekkor semmi nyoma nem volt win alatt. Nem is néztem nagyon, gyors leállítás, kábelmozgatás, újraindítás. A bios látta. Jól van, akkor win alatt is meg kell lennie. Persze, a mesékben.Észrevettem, hogy valami létrehozott rajta egy 2tb-os partíciót a többi meg üres hely lett! Eddig 3 partíció volt rajta. Egy 100GB-os ami általában üres, amolyan tartalékhely, aztán egy 1tb-os, ezen kb 4-500GB lehetett, és a maradék 1,5tb-os itt kb 800-900GB lehetett. Namost ilyenkor mit lehet tenni?
Mi okozhatta ezt? Ha alaplap, akkor ezért képes lennék kukázni a lapot, ha windows akkor jön a Formatés ubuntu fel. Mert már nagyon tűréshatáron vagyok, túl sok rosszat követett el az utóbbi időben a windows ellenem. Az alaplap csere/ proci csere az meg ráférne.
Egyenlőre nem csináltam vele semmit, hátha vissza lehetne még hozni az adatokat, de nem értem mi tehette ezt. Mert a windows eddig nem csinált ilyet, amikor usb-vel volt.Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném.
-
Aramir
őstag
válasz
djculture #26757 üzenetére
Megnéztem, a SMART szerint 78 áthelyezett szektor van, nincs offline vagy pending szektor.
A reallocation event count korábban 699 volt, ezt a hutil valamiért lenullázta, most éppen kettőn áll, amikor látszólag áthelyezi azt az egy kérdéses szektort, akkor emelkedik néha, de a 78 áthelyezett szektor semmit sem változik, lehet ez miatt az egy szektor miatt emelkedett meg 699-re az az értékSzerintem ha elfogyna a tartalék szektor, akkor is pending szektortként meg kéne jelennie, de még az sincs, nullán áll.
-
Aramir
őstag
válasz
liksoft #26755 üzenetére
Én is kérdeznék. Van egy 160-as Samsungom, teljesen jó, kivéve egyetlen nyomorult hibás szektort, amit az istennek sem akar áthelyezni, próbáltam már HUtillal, Victoriával, MHDD-vel, Regeneratorral, stb., de csak kiírják, hogy javították, de közben semmi nem történik, nem változik a reallocated sectors (van pár amúgy, de nem egy magas érték, 150 alatt van valahol, most nem emlékszem fejből), a hibás szektor meg ugyan úgy ott van. Kiparticionáltam, szóval nem vészes, csak idegesít, hogy nem jövök rá a megoldásra, ha lenne egyátalán, mintha a SMART "beragadt" volna ezen az értéken valamiért. Van valami tipped?
-
cozmo
őstag
válasz
djculture #26753 üzenetére
Egy gépben vannak egymás alá beépítve, sosem mondhatni hogy túl meleg lenne. Velük szemben van egy venti is.
Táp és sata kábel cserét is próbáltam, sőt az alaplapon másik sata csatlakozóra is tettem már.Alaplapi vezérlő hibát hogy tudnám kizárni ?
Ja és még garanciális mindkét hdd...
Sentinel miért mondja a hd103sj -re hogy kiváló ? És a hd103si-re pedig hogy szar ? utobbinál bő 7000 bekapcsolás volt!
-
djculture
félisten
Mind a kettő egy gépben van? Tápellátás vagy az alaplapi vezérlő lehet már ez, olvasási hiba 3, írási hiba 5 meg a szokásos komunnikáció megszakadása az alaplappal műkődés közben. Raw read error rate 3 az már adatvesztésre utal. Hűtésük van ezeknek a vinyóknak? Ha nincs szerintem az is lehet az ok.
-
pocok28
tag
Nem.
Mintha a csatlakozó nem jól érintkezne.
Pedig jól van bedugva.
Pendrive-okkal, fényképezőgéppel soha nem csinált olyat, hogy megszakadt volna a kapcsolat, vagy nem engedte volna lecsatlakozni.
Megpróbáltam másik porton is. Ugyan az történt.Vinyónak nem tesz jót, hogy megszakad az áramforrás.
-
pocok28
tag
-
pocok28
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy kűlső 2.5"-os 1TB-os A-DATA HD710-et. Nagy sokára felismerte a rendszer.
NTFS-re gyorsformáztam. (W7 64bites alatt)
El akarom távolítani, mire ezt írja a rendszer:
Az eszközt (Általános kötet) nem lehet leállítani, mert egy program még mindig használja. Zárja be azon programokat, melyek használhatják ezt az eszközt, majd próbálkozzon ismét.
Jelenleg semmi nem használja.Van ötletetek mit csináljak?
-
cozmo
őstag
-
cozmo
őstag
Ezt korábban írtam másik topikba ez is ide tartozik...
Előző kérdésemnek ezek voltak az előzményei.ASUS P5W DH Deluxe alaplap elvesztette a merevlemezt, mint ha fizikailag kitéptem volna a rendszerből!
A napokban meglepetésként kétszer is megfagyott a képernyő Win7 64bit alatt. Valószínűsíthető, hogy (mivel a másodlagos SATA-ás hdd-n volt a lapozó fájl) azért halt meg a gép, mert a HDD-t egyszerűen nem látta a BIOS, mint reset után kiderült! Csak mikor auto-ra tettem a felismerést és beállításait a BIOS-ban akkor látta újra. (addig kézi beállításokkal működött évek óta).Hogy döglődne a merevlemez az nem valószínű, annak fényében hogy több tesztprogram is (speedfan, HD tune, és a gyári SeaTools) azt mondta hibátlan! Az-az a speedfan-ban van egy HDD teszt rész - a SMART fülön - és ott a "Perform an in-dept online analysis of this hard disk"-re kattintva a weboldalon az alábbi aggasztó adat tűnik fel: "The overall fitness for this drive is 23%." a másik hasonló (mindkettő samsung-om 1 Terrás merevlemez egyik 5400-es a másik 7200-es) - 7200rpm-es nagytesójánál ugyanitt 90%-os érték szerepel.
Más: A merevlemezeim tudják az Ultra DMA 7-es módot is. Érdemes alaplapot (ha ez nem tudja) cserélni a gyorsabb UDMA eléréséért? Érezhetően gyorsabb lenne a merevlemez?
-
cozmo
őstag
Hd tune próbál őrületbe kergetni. Miért van az hogy két fajta HD Tune-nal nézve az egyik azt mondja hibás a merevlemez a másik meg azt mondja oké (mint a SpeedFan, SeaTools, és atöbbi azt mondja minden oké)
Elég nagy szopatás a HD Tune részéről ha azzal riogatja a Trial verziós programot használókat hogy szar a HDDjük, pedig nem az! -
Pandaboy
tag
Sziasztok!
Nem látja a gép az egyik winyómat. Pedig eddig semmi baja nem volt. Mit lehet ilyenkor tenni?
-
BK87
senior tag
Sziasztok!
Pár napja írtam [link] , hogy gondom van a HDD-mel, és ma leformáztattam a Hard Disk Low Level Format Tool-al, és sajnos most nem találom sehol, nem látja a renszer. A HD Sentinel látja, meg a device manager is. Mi lehet a probléma, előlehet hozni valahogy? -
djculture
félisten
válasz
liksoft #26736 üzenetére
Két régi 20 gigás 5400rpm -es bőrgatyás haver is sokkal gyorsabbnak tünik raid0-ban mint egy samu 160gigás satás ami mellette van pedig az 7200-as
Csak póbából tettem bele múltkor egy haver gépébe de azután azt mondta ki ne vegyemPedig ezek igazi lassú hulladék vinyók, de kettő már valahogy még se olyan lassú, főleg a reagálási időbe ég és föld.
Az biztos hogy az ssd az igazi, de a megbízhatósága a béka hátsófele alatt van. -
djculture
félisten
válasz
szbalogh #26731 üzenetére
Ne a hd sentinelbe írd be, hanem az energia gazdálkodás éppen futó profilját kell beállitani a vezérlőpultban. /Energia gazdálkodási lehetőségek azon belül az éppen aktiv sémát ahol a pont van kiválasztod/ A Séma beállitásainak módosítása szövegre rákatt és a megjelenő oldalon a speciális energiabeállitások módosítása. Ott lesz olyan hogy merevlemez, ha lenyitod merevlemez kikapcsolás soha. Oda kell beirni az adott időt.
-
szbalogh
addikt
Következő kérdés.
Hogyan tudom kikapcsolni az egyik vinyót, hogy ne fogyassza felelslegesen az áramot ha nem használom? Úgy volna jó, ha az alaplapra és tápra dugva hagyhatom de teljesen kapcsolja ki az áramfogyasztást.
Köszi -
djculture
félisten
válasz
ricshard444 #26724 üzenetére
Jó hát az árakról nem is beszélek, mert igazi rablás árak vannak még mindig a boltokban.
-
-
cadgers
aktív tag
2 terásból milyet érdemes venni?
7200rpm kéne (ha önmagát szabályozza, de képes a 7200rpm-re az is jó), emellett persze gyors legyen, meg halk.
Sejtem, hogy nincs olyan, hogy legjobb, kompromisszumos megoldás van csak, elsődleges a sebesség, utána a zajszint, előről hűtené egy 14 centis venti, úgyhogy melegedéssel nem lenne gond!
-
törölt tag
válasz
ricshard444 #26717 üzenetére
Nekem WD Blue van, 2 tányéros, igaz csak külső hdd-nek használom, de nem vettem észre, hogy lassú. 30Mb/s-el másol, de ez gondolom az usb 2.0 miatt van
Szerk: Árvíz előtti, 2010-es vétel
-
djculture
félisten
válasz
ricshard444 #26717 üzenetére
Ja haver is az árviz előtt vett sikeresen olcsón de két tányéros wd-t, aztmondta hogy 35megával is képes olvasni irni ha jobban megtelik. A tipus számából kilehet deriteni hogy 1 vagy 2 tányéros.
Igazi vicc mert én két ide 160 gigás blu-t vettem ez egy tányéros és ha fullon teleióvan is 85 el másol. Most akarom majd összenyomni raid 0 -ban úgy már ott lesz a szeren. Utálom ha a háttér tárra várni kell -
-
djculture
félisten
válasz
ricshard444 #26715 üzenetére
Hitachi azt fel se soroltam mert annyi hibás van hogy villával dobáljuk őket kis túlzással. Bad sectoros az összes egy idő után. De ha van gari rá és biztos akkor mi bajod lehet. Legföljebb kinyiródik kapsz egy wd-t, amire lesz gyári gari.
-
-
djculture
félisten
válasz
ricshard444 #26713 üzenetére
Mindegyikből vannak szr szériák. wd ből a green szörnyű.
A samsungra jellemző a problémák elfedése és a 1-2 éves normális használt után a zajosodás, lelassúlás. A haláluk egyik pillanatról amásikra következik be mert a smart riasztási értékek elvannak torzitva gyárilag.
A seagate meg a kattogási bajnok újabban.
wd blue aztmondom ami ér valamit, de abból is ami 1 tányéros, a 2 tányéros az csiga lassú ha félig megtelik. -
Hirtelen nem találtam másik topikot,az lenne a kérdésem,hogy használtan most milyen 500s winyót érdemes venni?
Ment már tönkre WD-m és Samsungom is,Hitachi-m és Seagatem még nem volt,melyik a legmegbízhatóbb? -
Dániel
csendes tag
Szükségem volna egy kis segítségre.
Adott egy Acer Aspire 5560G laptop 320 gb sata vinyóval. A win 7 boot az üdvözlő szövegnél leáll. Csökkentett módban sem áll fel a rendszer. Állítólag win7 frissítést követően adta meg magát az OP rendszer. Gondoltam marad a format. A vinyó nincs particionálva. A Win 7 telepítő a "Telepítő indul" szövegnél leáll (3 különböző dvd-vel kipróbáltam).Számítógép javítása opció szintén leáll. Az XP SP3 telepítőbe beintegráltam a SATA drivert, de mindig hibát ír ki.
A kérdésem az volna, hogy hogyan tudok egy 320 GB vinyót leformázni alternatív módon? Elméletileg a dos-os formázás a vinyó mérete miatt nem játszik.
Van bármilyen szoftver, buhera, amivel a vinyót le tudom formázni? -
Mezga Aladár
veterán
válasz
Mezga Aladár #26702 üzenetére
Erre valaki:
Még egy kérdés, ezt a típust ismeri valaki, WD RE4-GP, a fórumokon nem találkoztam vele.
-
liksoft
nagyúr
válasz
djculture #26697 üzenetére
Hiába parkol, ha odaveri élével, akkor a lemezek is képesek megcsúszni. Az ettől excentrikussá vált sávok olvasását nem tudja már a drive, és kattog. Ilyenkor szokott a szokásosnál jobban remegni a drive.
Vagy elég, ha strandpapucsban nylon otthonkában szerelt az illető. Akkorákat lehet ilyenkor csattogni a statikus töltésektől.....
Szerk: Egy-egy lépéssel el lehet érni a 10.000.-V-os töltést is. Igaz, ehhez válogatott ruhák kellenek. 40-60 ezer volt körül áll be legtöbbször az egyensúly a fokozatos töltődéskor. Azt hiszem ennyi elég egy drive-nak ha valaki nem figyel oda. Nem véletlen a gyártáskor az antistatikus védőruházat, és a plusz földelés.
-
liksoft
nagyúr
-
BK87
senior tag
26696-ra valaki?
-
szbalogh
addikt
Üdv
Maxtor Dmax 10 vinyókról van szó. Eddig raid 0-ban használtam őket de gépcsere után az egyiket nem ismeri fel a Windows telepítő. Biosban látja. Cserélgettem a kábeleket és a sata portokat is de a vinyóval van valami, mert a másikat rendben felismeri a telepítő bárhova csatlakoztatom. Eddig minden rendben volt a két vinyóval, sohasem volt adatvesztés az elmúlt 6 évben.
Van rajtuk jumperlehetőség. Ezzel is próbálkoztam de nem jó jumperrel és anélkül sem.
Mi lehet a gond? -
Mezga Aladár
veterán
Üdv Szaktársak.
Egy WD 1,5 TB hdd-ről meg tudom megállapítani, hogy advanced formatos? -
artiny
őstag
Hogyan tudom kikapcsolni azt, hogy ha sleep modba teszem majd ujraellesztem a windowst akkor nekapcsoljon le az adattarolo HDD. M?
Ha sleep utan elindiul a windows a sajatgepbol eltunik a masik (nem rendszer hdd) hdd patricioi.
win 7
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 500GB M2 SSD
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagarival
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged