Hirdetés
- Vezeték nélküli fejhallgatók
 - OLED TV topic
 - AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
 - TCL LCD és LED TV-k
 - Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
 - HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
 - Melyik tápegységet vegyem?
 - Milyen videókártyát?
 - Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
 - Steam Deck

Új hozzászólás Aktív témák
- 

- 

King Unique
titán
válasz

Kiki18

üzenetére
						Akkor lehet mégsem megfelelően csináltál mindent, mert normál esetben nyilván tudni kellene saját tulajdonba venni a mappát, vagy akár a teljes meghajtót és utána másolni, olvasni a fájlokat. Valamint ha csak szimpla NTFS jogosultságkezelésről, tiltásról/engedélyezésről van szó, akkor annak a másolásnál és megnyitásnál Linuxon pláne nem kellene gondot okoznia.
"Ha win7 rendszergazdaként eltitkosítom a mappa tartalmát"
Pontosan mit is jelent ez az "eltitkosítom", netán EFS? Ha igen, ellenben nincsen meg a tanúsítvány, titkosító kulcs, akkor nem meglepő, ha a másik Windowson (10) nem lehet megnyitni a mappa tartalmát, a benne lévő fájlokat. Valamint ez esetben a Linuxnál sem, ami alapesetben eleve nem tud ezzel mit kezdeni. Ellenben ha szimplán csak a jogosultságok lettek állítgatva a fájlkezelőben, akkor annak nem kellene gondot okoznia, mármint a megfelelő beállítás után, vagy egy Linux/WinPE live rendszer alatt, lásd az előbb leírtakat.
 - 

válasz

Kiki18

üzenetére
						Vannak furcsaságok a leírásodban:
"Kiderült, hogy egy jobbklikk->hozzáférés letiltása mozdulattal a tulajdonos letiltotta a mappát"
"minden fontos file-t vagy mappát átmásoltam egy külső vinyóra, gond nélkül."
Ha letiltotta volt akkor hogy sikerült ki másolnod..?
Most vissza meg miért nem..?
Mit csinálsz másként? - 

King Unique
titán
válasz

Kiki18

üzenetére
						A hozzáférés megtagadva, vagyis az ilyen és ilyen hibaüzenet mióta = fájltitkosítás?
 Meg ha eleve titkosított (pl. EFS, BitLocker) lenne, akkor eleve nem is tudnál Linux alatt hozzáférni.
Itt pusztán arról lehet szó, hogy másik Windowson (7), másik felhasználó fiók alatt történt a fájlok, mappák átmásolása a külső HDD-re, majd az megint egy másik Windowson (10), másik felhasználói fióknál lett használva, vagyis nem meglepő, ha NTFS fájlrendszernél hozzáférési gondok, jogosultsági problémák vannak.Megoldás #1:
A külső HDD-nél az NTFS hozzáférési engedélyeket megfelelően kellene beállítani az adott mappára, vagy akár a teljes meghajtóra vonatkozóan, saját tulajdonba venni W10 alatt, stb. Ez megoldható grafikus felületen és parancssorban egyaránt, ami normál esetben nyilván működik is. Vagyis nem az van, hogy nem lehet megoldani, nem működik, hatástalan, max. te nem csinálod megfelelően, vagy egyéb probléma (pl. fájlrendszer és/vagy lemezhiba) van.Megoldás #2:
Olyan környezetben, olyan operációs rendszeren megoldani a másolást, ami figyelmen kívül hagyja a Windowson beállított NTFS jogosultságokat. Ilyen pl. a már említett Linux, illetve ha nem cél a telepítése, akkor bőven megteszi egy pendrive-ról futtatott Live Linux is a célra. Vagy Windows, illetve WinPE alapon pl. a HBCD PE, ami bizonyos esetekben akár még jobb is ilyen célra. - 

válasz

Kiki18

üzenetére
						Azt azért még nem ártana tisztázni hogy file-jogosultságokkal vagy EFS-el van-e gondod. A hozzászólásom az előzőre vonatkozott.
Viszont EFS esetén [kép] ha nem volt biztonsági mentés a kulcsról és az előző telepített wint törölted felülírtad akkor azon fileok már örökre elvesztek..
 - 

- 

- 

Silvirenzo
csendes tag
válasz

Kiki18

üzenetére
						Köszönöm a segítséget, de közben sikerült a dolog! Addig böngészgettem a weben a problémával kapcsolatban mire valahol rátaláltam. Azt írták h tegyek fel egy DOS alapú programot és azzal simán betudok lépni, Total commander letöltés majd ott szintén azt írta ki h nincs engedélyem de volt egy olyan opció h "rendszergazdaként" katt rá , és voálá
 Mindent megszereztem, de majd máskor kipróbálom azt is amit ajánlottál! Mert a leírásod alapján hasonló elven műkszik! - 

Imco
őstag
válasz

Kiki18

üzenetére
						Ok. Még egyszer neki futok, de ez a 4 vinyós kaland egy kicsit sok ismeretlenes egyenlet! -kartávolságon kívül. Lhet rossz az egyik vinyód, lehet hogy rosszul telepitetted az XP-t, lehet hogy rosszul van jumperelve, lehet hogy rossz helyen van a kábelen, lehet a táp kevés a sok hdd-nek, vagy csak sima kábel hiba.
Tehát ebben a formában passzolom a dolgot. Ha a kezemben lenne megoldanám, de így...
Dugj fel mindent helyesen, kábel végén master, közepén slave, ha nem fontos akkor inkább egyesével. Tegyél be egy live CD-t, pl ubuntu, és másold át amit szeretnél.
Majd felejtsd el ezt a konfigot. Ha így sem megy, akkor szakember.Szerintem...
 - 

Imco
őstag
válasz

Kiki18

üzenetére
						Szóval még egyszer!
Lehet hogy meglepő, de jumpereld a Te elgondolásod szerint és akkor kiderül. Semmi maradandót nem okot, ha nem helyes.
Egyébként lehet, hogy fordítva a van a kábel, és/vagy rosszul van a másik jumperelve.
Nem írtad melyiken van a rendszer. Ha PATA a rendszer akkor master és a kábel végén legyen.
Mikor eljut a BOOTig és nem tölt be,minden vinyó látszik?Szerintem...
Ok hogy nem reagálsz rá, de ne csinálj úgy mintha nem válaszoltam volna.
Ha elmondanád hogy mi történt azóta előrébb juthatnánk.
Ha adnál infót bővebben mint pl mi a HDD-k tipusa, alaplap típusa, a százason mi van most, esetleg az előző javaslatokat megválaszolnád, akkor lehet hogy valaki könnyebben válaszolna!
Én feladtam!Szerintem...
 - 

Imco
őstag
válasz

Kiki18

üzenetére
						Lehet hogy meglepő, de jumpereld a Te elgondolásod szerint és akkor kiderül. Semmi maradandót nem okot, ha nem helyes.
Egyébként lehet, hogy fordítva a van a kábel, és/vagy rosszul van a másik jumperelve.
Nem írtad melyiken van a rendszer. Ha PATA a rendszer akkor master és a kábel végén legyen.
Mikor eljut a BOOTig és nem tölt be,minden vinyó látszik?Szerintem...

Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fejhallgatók
 - OLED TV topic
 - Autós topik
 - Linux kezdőknek
 - AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
 - Jövedelem
 - TCL LCD és LED TV-k
 - Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
 - Vicces képek
 - GoodSpeed: Ennél jobb Windows 7 Aero Skin nem igen van Windows 11-re (WindowBlinds 11)
 - További aktív témák...

- SKHYNIX SAMSUNG WD SSD-k M.2 PCIe 256GB gen4
 - Western Digital Red Plus 3.5 6TB 5400rpm 256MB SATA3 (WD60EFPX)
 - WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
 - WD 8TB HDD WD80EMZZ-11B4FB0 37 óra POH, 0 hiba, 6 hónap garancia.
 - Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!

- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
 - Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
 - Bomba ár! HP ProBook 450 G3 - i3-6G I 8GB I 128SSD I DVDRW I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
 - REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
 - Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Meg ha eleve titkosított (pl. EFS, BitLocker) lenne, akkor eleve nem is tudnál Linux alatt hozzáférni.

Mindent megszereztem, de majd máskor kipróbálom azt is amit ajánlottál! Mert a leírásod alapján hasonló elven műkszik!