- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
-
haddent
addikt
válasz
djculture #25898 üzenetére
Nah hát az első eset egy 400-500GB nem is tudom milyen volt. Már jó ideje úgy rezonált, hogy majd feldőlt az egész gép tőle. Most is megy, 29 hibás, 81 gyenge szektor, 29% -os... tehát használhatatlan, halott..
A mostani kissebb 200-as 100% -os volt
, annyit vettem észre, hogy msotanában csomagolásnál nem jeleskedett (most konkrétan egy kb. 10 éves 80gigás seagate gyorsabb), és ma meg ez
-
djculture
félisten
válasz
haddent #25895 üzenetére
Samsungok ilyenek, én is kaptam nemrég pár ilyet.
Én nem sajnálom hogy a samsung hdd-k eltünnek a piacról.
Addig jók amig újak. Ahogy elmúlik 1-2 év egyre lassabbak és elkezdenek recsegni.
Később elkezdenek rajtuk gyűlni a hibás szektorok. A samsung smartja köztudottan olyan hogy már csak akkor riaszt ha már az egész meghajtó kuka. -
haddent
addikt
sziasztok
van egy régi 200gigás de tökéletes samu hdd -m, és minden jó is volt, de ma takarítottam. visszaraktam mindent, erre ezt nem ismeri fel... a biosban (uefi) ott virít, de windowsban nem látni méga disk managementnél semmi lehet a gond???
-
DaveHutt
őstag
Sziasztok!
Adott egy cirka 4 éves HP Pavilion dv6000 szériába tartozó notebook (barátnőmé, jelenleg nincs nálam). Tavasz óta be és kikapcsolásnál irgalmatlanul lassú, kell neki vagy 5-10 perc mire feláll a win7. Feltettem rá egy HD Sentinelt, hogy figyelgesse, asszem egy WD Scorpio Blue a HDD.
Azóta folyamatosan csökken a kondíciója a lemeznek, illetve növekszik az átviteli hibák száma a merevlemezen. Itt egy kép róla.
Mit tudok ezzel kezdeni?
-
-
djculture
félisten
válasz
Directors #25877 üzenetére
Ha működött akkor az más tészta. Abit nf8 ami ugyanez a chipszet kínlódtam rengeteget annak idején. Nem szerette a sata2 eszközöket. Hutil-ból a cd romos iso-t leszeded neroval kiírod és arról bootolsz, bejön a menü megfogod találni a sata/ide beállitásoknál .
De ha van rajta ilyen akkor csak egy jumper kell oda: -
djculture
félisten
válasz
Directors #25875 üzenetére
Aha a k8n-en is sata1 van csak. A samsungok egy részénél jumperelni kell sata1 re vagy egy sata2 gépbe berakni és hutillal át állitani sata1 re. Lehet hogy ez lesz amúgy a megoldás kulcsa. Gondolnom kellett volna erre is, csak valahogy azt hittem ez a vinyó már működött ebben a lapban és most bolodult meg
-
djculture
félisten
válasz
Directors #25869 üzenetére
Hát nem biztos a másik gépbe amibe megy nézd meg már hogy egyáltalán mit mond rá a hdsentinel a vinyóra.
Mert most nézem hogy asus k8n a lap az már egy csoda hogy megy.
Lehet hogy ez az alaplap döglődése, nem sok működő képes van ebböl a típusból.
Én is vettem egyet 2005-ben 1 évre rá eladtam a hwsw-n, majd ugy rá egy évre mondták hogy tönkrement.
Utána a rákövetkező 2-3 évben minden ismerősnek aki ilyet vett tönkrement ez alaplap... Kondik hogy állnak rajta, nincs egyiken se kifolyva az elektrolit vagy eldeformálódva láthatóan? -
Directors
senior tag
válasz
djculture #25865 üzenetére
Gondolom csak úgy lehet letiltani ha benne van a winyó is ugye?
Próbáltam úgy bejutni de csak kiírja,hogy mi van rákötve. Kiírja a proci típusát,memóriát.(DOS-os felület vagy milyen.) Aztán mikor kiírja milyen winyó van benne és megáll.
Ha sokáig próbálkozok befogok tudni jutni? -
Directors
senior tag
Sziasztok!
Adott egy gép amelyre ha rá van kötve a winyó akkor egyszerűen megáll az alaplap logójánál és nem megy tovább.Ha a winyót lekötöm akkor pedig tökéletesen fut tovább. Beletettem egy másik winyót ami ugyan úgy sata és azzal pedig működik. A nem működő gépben lévő winyót pedig egy másik gépben lepróbáltam és az is működik tökéletesen.
Lehet,hogy frimware frissítés kellene a winyónak?
Ha igen akkor honnan tudom letölteni hozzá a frissítést? -
Pitterix
őstag
válasz
djculture #25853 üzenetére
Megnéztem sentinellel és képzeld a régi 2005-ös vinyómra írt ki 8 bad sectort.....
Pedig, mikor kattogott, szétszedtem és az új adta a hangot, na most ez hogy lehet?
Még a végén kiderül, a tápom kukacoskodik, azt nem kap elég áramot, vagy talán az alaplap...Mikor kicseréltem a sata kábelt egy újra, meg átdugtam máshova, kb egy hónapig nem kattogott.
Még egyszer köszi a segítséget!
Innentől kezdve, majd figyelem a sentivel, azt lesz valami.. -
Lendoroov
csendes tag
Sziasztok!
Van egy furcsa hibám, tegnap alaplapot cseréltem a gépbe, összerakás után minden rendesen működött, csak a 3 winchesterem közül az egyik(Samsung HD502HJ) nem akart működni, nem látta még a bios sem, a win meg főleg, végigpróbáltam az összes sata porton, több adat és tápkábellel. Kipróbáltam 3 másik gépbe, egyiknél sem működik. A vinyó felpörög, nem kattog, hallásra minden rendben van vele, előző este sentinel 100%-ot írt rá és a többi vinyóra is, még garanciális, nincs 2 éves.
Valakinek valami ötlete mit próbálhatnék még vele? Olyan nagy baja csak nem lehet. -
djculture
félisten
-
dFactor
tag
Üdv!
Van nálam egy Samsung külső HDD, ami azt csinálja, hogy másolás közben először ír, mint a kis angyal, majd másodpercekkel később a az írási sebesség lecsökken 250 kbyte/sec-re, szinte leáll. Ilyet korábban nem csinált. Működött rendesen, kb másfél éves cucc.
Több gépen is próbáltam, ugyanez az eredmény. Más külső HDD-k jól működnek, ugyanazon a gépen.
A neten böngésztem sokat, többen írnak ilyen hibáról, de egyértelmű megoldást senki nem tudott adni.
A gyorsítótárazás be van kapcsolva. NTFS van rajta.
Látott már valaki ilyet? -
djculture
félisten
válasz
Pitterix #25852 üzenetére
Végig kell szkenneltetni a hd tune error scannel vagy a regisztrált hd sentinelben is van ilyen funkció. Ezek megmutatják a hibás szektorok elhelyezkedését.
Jó esetben a hibás szektor csoportok behatárolható helyen vannak egy csoportban és akkor arra a részre lehet rakni vagy linuxos particiót, vagy particionálás nélkül hagyni. -
-
Pitterix
őstag
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne: ha a vinyó mondjuk kb 2hetente elkezd kattogni, mint egy traktor és megfagy a total commander, az mire utal?
Totál bekakált, vagy be fog, vagy nem kap elég áramot, vagy esetleg más,
Előre is köszi! -
djculture
félisten
válasz
Antonius1978 #25848 üzenetére
Szia. Első körben külön külön teszteld le a memtesttel mindkét modult, hogy rá lehessen jönni hogy melyik döglött meg. Elég nagy esély van hogy az egyik 2gigás modul lett hibás, ha így van az sajnos fizikai nem tudod javítani csak vehetsz helyette egy másikat.
Ha mindkettőre hibát dob az már más kérdés vagy külön külön egyikre se fog az megint. Mindkettőre van magyarázat. De egyelőre ezt tudjuk, teszteld le külön külön mindkettő modult/ mindig csak az adott modul legyen betéve a lapba másik nem/.
-
Antonius1978
addikt
válasz
djculture #25835 üzenetére
Szia, neked volt igazad, kiirtan CD-re a progit, es kb 1000 hibat talalt a memoriateszt soran.
Visszatettem a regi 1 gigamat, es most csomagol, simman mennek fel a jatekok.
A kerdesem az volna, hogy mit tegyek a 2x2 giga rammal, hogyan teszteljem oket, mit csinaljak veluk, hogy ujra mukodjenek (ha lehet).
Pl lepucolom az erintkezoket, forditva rakom be oket, kifujom a ram foglalatokat, stb.
Mit javasolsz ? -
djculture
félisten
válasz
Sontir Fel #25846 üzenetére
Van olyan játék aminél számít a vinyó reagálási ideje valamelyiknél meg nem ez ilyen
Egyik haver vett egy gépet ilyen 5400rpm-es green samsunggal annál is van minden, azon van a win7 és néha egy p3 gépre hasonlít a gép tempója
-
djculture
félisten
válasz
Sontir Fel #25842 üzenetére
5400RPM-es meghajtóktól mit vársz? Mind halál lassú... Tárolni jók másra nem nagyon.
-
Sontir Fel
őstag
Üdv!
Vettem egy ssd-t, és az eddig használt 1 terrás samum helyett egy 2 terrás samu 203ui amire játékokat telepítek. Eddig felment a sims 3 az asszonynak -igazából én nekem kell, ő csak az alibi
- dee..... lasssan indul el, sokáig tölt és még recseg is. Ilyen nem volt régen. A vinyó ennyivel lassabb vagy esetleg más lehet a hiba forrása?
A válaszokat előre is köszönöm
-
djculture
félisten
válasz
hegegabi80 #25840 üzenetére
Vinyótól függ. Haver sata2 wd 500gigása kevesebbet tud 4k-ban és szekvenciálisan mint az én 250gigás ide wd-m.
Az hogy mivel van összekötve egy dolog, maga az eszköz számít legtöbbször mert az a szűk keresztmetszet sima hdd esetén. -
peq
aktív tag
Sziasztok!
64bites win7 menne régi pata/ide vinyón? Vagy nincs efféle megkötés?
-
Buster17
addikt
Hali!
Rossz vinyó (100/21, 154 szek. hiba, 48d hátra) miatt lehet lassú a gép? Van amikor 1 percet kell várni, hogy betöltődjön valami program meg ha egyszerre több dolgot csinálok a gépen akkor általában lefagy aztán fél perc múlva felolvad.
Mellékesen a proci ventilátor hangja is megemelkedik a hangos szintre ha üresjáratból megnyitom csak a böngészőt, ez miért van? -
djculture
félisten
válasz
Antonius1978 #25834 üzenetére
Akkor nincs baj a vinyóval, a short test csak regisztrált változatban megy végig az nem hiba. Ez csak megerősíti a gyanúmat hogy a memória szintjén lehet probléma.. Ez lehet maga a rendszer ram modul vagy a proci gyorsítótár is. Memtest a te barátod első körben.
[link] -
Antonius1978
addikt
The hard disk status is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found and there are no spin up or data transfer errors.
No actions needed.
Ezt irja az Overwiew nevu fulon.Akkor azt jelenti hogy nincs gond a vinyoval ?
A Short self test-nel viszont van egy hiba : Error startin test .... The hard disk controller or diver do not support this function.
Amugy pl a feluleti tesztet nem tudom elvegezni, mert ahhoz kellene regisztraljak....amugy meg most nincs 30 eurom megvenni a progit
-
djculture
félisten
válasz
Antonius1978 #25832 üzenetére
Úgyis egyből az áttekintés fog megnyílni, ha több vinyó van akkor kiválasztod a bal oldalon lévő listából amelyikre kiváncsi vagy.
-
Antonius1978
addikt
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Antonius1978 #25829 üzenetére
"Amit javasolsz, az az, hogy pl rajta van egy ISO a vinyomon, a masik geppel nyissam meg a sajat vinyomrol es telepitsem a haver gepere ?"
Nem, én azt javasoltam, hogy a HDD-dről néhány fotót nézz meg a haverod gépén."Mit ertesz "huzas" alatt ?"
A processzor gyárinál magasabb órajelen való használatát."A testprogramot leszedtem, SeaTools for Windows"
Nem, amit én írtam, annak SeaTools for DOS a neve. -
djculture
félisten
válasz
Antonius1978 #25829 üzenetére
Azért szerintem nyomj egy memtestet meg a vinyóra nézzél rá hdsentinellel előtte.
-
Antonius1978
addikt
válasz
mr_ricsi #25819 üzenetére
A HDD atteveset egy masik gepbe meg tudom oldani, igy mentettem/irtam ki adatokat a sajat vinyomrol egy havernel.
Amit javasolsz, az az, hogy pl rajta van egy ISO a vinyomon, a masik geppel nyissam meg a sajat vinyomrol es telepitsem a haver gepere ? (vannak ilyen ISO-k, melyek par honapja tutira mukodtek es olyanok is melyek nem, ha a haver gepen kibontja oket, akkor azt jelenti hogy nem a vinyo hibas ?).
Mit ertesz "huzas" alatt ?
A memoria tesztet megcsinalom, berakom a regi 1 giga ramot, es kiveszem a 2x2 giga dual chaneles ramot.Kivancsi vagyok ugy kibontja-e a jatekokat...
A testprogramot leszedtem, SeaTools for Windows a neve, epp most fut, kivancsi vagyok ad-e valamilyen hibat, mert ha nem akkor megiscsak a memoria lesz a ludas.DJCulture : igazabol nem eszleltem ilyesmit, altalaban/mindig a kibontaskor ugyanott akad el, pl 75%-nal a World of Tanks, egy masik jatek pedig ugyanannal az osszecsomagolt allomanynal.
Volt egy erdekesseg is : feltettem a Fallout 3-at, eloszor feltette, a jatek nagynehezen el is indult (eloszor azt mutatta, hogy ki van fagyva, kesobb kis varakozas utan futott, de csunya volt a grafika, sotet, olyan mintha 4 szinben ment volna,frissitettem a videokartya megvezerlot, leszedtem a jatekot, gondoltam ujrateszem, masodik alkalomkor CRC hibat jelzett, erdekes volt). -
djculture
félisten
válasz
Antonius1978 #25816 üzenetére
Az inkább memória hibára utal, főleg abböl lehet felismerni hogy a crc mindig a csomagolás más részénél dob hibát.
-
hegegabi80
addikt
-
mr_ricsi
veterán
válasz
hegegabi80 #25822 üzenetére
"Valahol olvastam, hogy ha nem támogatja az alaplap, akkor nem is látja. "
Ez úgy helyes, hogy az is előfordulhat, hogy nulla méretűnek látja a HDD-t. (Mert nem indul el a HDD)Egyébként mire volna ez jó neked, ha működne?
-
mr_ricsi
veterán
"a winyó pedig kattog."
Ellenőrizni kellene a csatlakozók kontaktját.
Le kellene tölteni a Seagate gyári tesztprogiját valamiféle pendriveról bootolós változatban, és azzal megnézni a HDD-t.
Esetleg ezt a tesztet egy másik gépben elkövetni.Ha a gyári tesztprogi hibásnak hozza, akkor vidd vissza gariban.
Ha a pendriveról bootolós tesztprogi már meghaladja a tudásszintedet, akkor kapásból vidd vissza, és a bolt szervize majd leteszteli a HDD-t.
-
mr_ricsi
veterán
"Egy olyan kérdésem lenne, hogy mi számít egy vinyónál inkább? a működési idő? vagy az indulások száma?"
Mindkettő számít.
Amikor az alkatrészeket tervezik, bizonyos számú üzemórára és valamennyi felpörgésre méretezik. Bármelyik közeledik a tervezett mennyiséghez, úgy nő a meghibásodás esélye.
Általában a felpörgést szokták mondani, mert iparági pletykák szerint a valóságban a töredékét bírják a HDD-k, mint amit a gyártók megadnak. A WD a Green sorozatra valami 2 milliót mond, ami elképesztő nagy szám, főleg, hogy hydro csapágya van, aminek nem túl jó a kenése az üzemi fordulatszám eléréséig."egyik 10napot ment de 385 indulás a másik 296napot ment de csak 70 indulás?"
A Sentinel az időt a "PowerOn Time Count" számlálóból határozza meg. Ez nem azt jelenti, hogy a második HDD 296x24 órán át pörgött, hanem hogy ennyi ideig volt áram alatt. Lehet, hogy az idő nagy részét átaludta. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Pazolini #25817 üzenetére
"Amit egyedül sajnálok, hogy 5-6 ezer Ft iskolapénzt kellett fizetnem ezért a sok extension cable-ért"
Nem kellett, ez a te döntésed volt. Az általam megadott beszerzendők között ezek nem szerepeltek.
Inkább vettél volna plusz 1 kapcsolót, rajta kipróbálni a forrasztást..."először forrasztottam életemben, s elég szépen dolgoztam."
Jut eszembe: a kapcsoló érintkezőjére forrassz ónt magában. Az összetekert és ónnal futtatott vezetékvéget melegítsd addig, míg az ón felolvad, aztán a pákát rajta tartva érintsd hozzá az érintkező ónozott részéhez. Egy pillanat alatt összeolvadnak, és már el is veheted a pákát, és fújhatod a forrasztást.(Gyorsabban lehűl.)Ónból pedig véletlenül sem az ólommentest(RoHS) használd, mert azoknak 3-4száz fok az olvadási hőmérséklete, hanem ólmos forraszanyagot, 190-210 °C-kal. Utóbbival kezdőként könnyebb dolgozni.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
hegegabi80 #25818 üzenetére
Megakadályozza, hogy a meghajtó automatikusan felpörögjön, amikor feszültség alá kerül.
A funkciót a biosnak is támogatnia kell. Az alaplapi biosok általában nem támogatják, hanem csak a RAID vezérlő kártyák biosai.
Ha a(z alaplapi) bios nem támogatja, akkor jobb ha nincs bekapcsolva ez a funkció. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Antonius1978 #25816 üzenetére
"Mifele program, vagy mi szukseges ahhoz, hogy megnezzem hogy ep-e a cache ?"
A HDD-t rakd át egy másik gépbe, ami jól működik. Itt a HDD-dről kezdj el olyan régebben rámásolt képeket nézegetni, amelyeket annak idején néztél, és jók voltak.
Ha a képek hibásan jelennek meg, akkor a HDD-det kell tovább vizsgálni, ha a másik gépben jó, akkor a saját gépedet kell teszteni. (Első körben a húzást szüntesd meg, aztán pedig memória és proci tesztek jöhetnek.)A HDD további vizsgálatához pedig a gyártója honlapjáról a tesztprogram ajánlott.
-
hegegabi80
addikt
Nem kifejezetten probléma, csak nem tudom mire jó az alábbi dolog:
Van egy WD 160 Gb winyóm és van rá egy ilyen írva:
"Jumpered pins 3 and 4 enable PUIS (Power Up In Standby)"
A 3 és 4 pinre teszem a jumperes pöcköt, akkor bekapcsolom a PUIS-t. De mi is az a PUIS?
Készenléti üzemmódba kapcsolja a HDD-t, ha nem használom? Vagy ez mire jó konkrétan?Találtam a neten egy jumperes leírást WD winyókhoz, de nem igazán értem.
-
Pazolini
senior tag
válasz
mr_ricsi #25811 üzenetére
Köszönöm: valóban "nagyúr" vagy...
Amit egyedül sajnálok, hogy 5-6 ezer Ft iskolapénzt kellett fizetnem ezért a sok extension cable-ért: sata-sata és molex-molex is á 1000.- volt, mert persze minőségit akartam ehhez a minőségi átalakításhoz.
D először forrasztottam életemben, s elég szépen dolgoztam.
-
Antonius1978
addikt
Sziasztok.
Lenne egy gondom : jatekok telepitesenel CRC, 7zip error, vagy hibas csomagolt allomany hibauzenetet kapok.
Sokfele dologra hivtak fel a figyelmem ezzel kapcsolatban, az egyik otlet ezen hibara az, hogy talan megment a vinyom cache-e.
Ezt hogyan tudom leellenorizni ? Mifele program, vagy mi szukseges ahhoz, hogy megnezzem hogy ep-e a cache ? Mert ha ep, akkor a tobbi dolgot kell leellenorizzem.
Elore is koszonom. -
nappa
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy mi számít egy vinyónál inkább? a működési idő? vagy az indulások száma?
vagyok pl ezek közül melyik a jobb?
egyik 10napot ment de 385 indulás a másik 296napot ment de csak 70 indulás?
előre is köszi!
-
Fuel
tag
Hali!
Vettem egy Seagate ST1000DM003-as winyót és az lenne a problémám hogy a rendszer kifagy, kékhalálozik a winyó pedig kattog. Az alaplapom sata2-est támogat de azt olvastam hogy a sata3-at is vinnie kéne. Alaplap: Asus P5KPL-AM
Üdv.
Fuel -
mr_ricsi
veterán
válasz
Pazolini #25808 üzenetére
"Ez utóbbi mondjuk nagyon nyilvánvalónak tűnik, de csak esztétikai természetű javulást eredményez."
Nem éppen! Felszabadul egy csomó csatlakozód. Azt írtad, hogy a Maxx tápvédőt is egy molex-molex "Y" elosztóra dugtad, ami elvi hiba. Azt a táp zsinórján lévő molexre kell csatlakoztatni közvetlenül. (Egyesek szerint a táphoz legközelebbi molexre, de szerintem ez már a "varázslás" kategória.)"ezeknél a kis billenőknél nagyon óvtak ettől, ezért maradtam a felsaruzásuknál."
Attól függ a dolog, hogy milyen a pákád és milyen teljesítményű. Ha túl kicsi, akkor nagyon lehűti a saru amikor odaérinted, és megszilárdul az ón. Várni kell, míg újra felmelegszik, de emiatt időben hosszú lesz a forrasztás, sok hő jut végig az érintkezőn, és megolvaszthatja a kapcsoló műanyag burkolatát.
Elegendő fűtési teljesítménnyel egy pillanat alatt összeolvadnak a dolgok."még a 1+ moduláció kikerülései is, ha csak 0,1 V veszne el..."
A 0.1 V-ot a vezetékre számoltam. A kontaktusoknak lehet ennél magasabb is a feszültségesése, de az is esélyes, hogy idővel romlik majd el.
És ezek a feszültségesések összeadódnak: táp vezetéke, molex-molex csatlakozás, vezeték, saru, kapcsoló érintkezői, saru, vezeték, hosszabbító kontakt, vezeték, sata kontakt a HDD fenekében. Ezeken esik most nálad a feszültség. (Szorozva kettővel, mert a fekete dróton is ott vannak ezek a kapcsoló kontaktus kivételével.)"így is 2-2 vezeték megy be, úgy meg, a mr-ricsi szerinti változatban 3 is menne! "
Ez nem probléma. A lecsupaszolt kábelvégeket összefogod, összepödröd, befuttatod ónnal, és máris 1 vezeték lett belőlük. -
Pazolini
senior tag
válasz
liksoft #25804 üzenetére
Hála és köszönet min2töknek!
Akkor érdemes variálnom, átállnom???
- 3 kábel soros kapcsolásáról [ahogy részleteztem fentebb] 2 kábelére, ahogy mr_ricsi ajánlotta eredetileg?ill. a billenőkapcsolóknál 3 molex + 1 sata használata herlyett 1 molexre? Ez utóbbi mondjuk nagyon nyilvánvalónak tűnik, de csak esztétikai természetű javulást eredményez. További problémám ezzel, hogy a kondik miatt a sarukba így is 2-2 vezeték megy be, úgy meg, a mr-ricsi szerinti változatban 3 is menne!
Ő nyilván mindenütt forrasztana (ennek a híve), de mások (többen) ezeknél a kis billenőknél nagyon óvtak ettől, ezért maradtam a felsaruzásuknál.
Vagyis ez utóbbi része a dolognak nagyon dillemmatikus, még a 1+ moduláció kikerülései is, ha csak 0,1 V veszne el... Vagy jóval több feszültség megy el?
Ez releváns különbség lenne a HDD-k szempontjából?Mert a kábelrengeteg nekem nem probléma, ha már ennyi időt, vásárlást vidékről, pénz, idegességet, izzadságot belefeccöltem a legmelegebb napokban a dologba. Ráadásul oldalt van ez a gordiuszi csomó, a léráramlást sem zavarja, minden csati jól hozzáférhető esetleges szerelés/lehúzás esetén. Szóval... Előre is köszi:
, hogy ne legyen több:
DILEMMA
-
mr_ricsi
veterán
válasz
liksoft #25765 üzenetére
Szia!
Az eredeti javaslatom ez volt, amiből lett ez az ezerszer toldott, kábelsarus végeredmény.
Az 1 mm2-es kábel ellenállása 21 ohm kilométerenként. A molextól a kapcsolókig tartó max. fél méteres darabon legfeljebb 0,1 V esik, aztán a kapcsolóktól a HDD-kig már csak ennek a negyede.
A fórumtárs eredetileg azt írta, hogy AHCI-n keresztüli leválasztás után akarja a HDD-it kikapcsolni. Még az ATA HDD-ihez is kapott olyan progit, amivel le tudja választani azokat.
A softos altatás elég bizonytalan, mert a win folyton felpörgeti a HDD-ket. (Én éppen azzal küzdök, hogy egy gépen lévő fájl tulajdonságainak lekérésekor is ébreszti a NAS-t, és nem tudok rájönni, hogy miért teszi ezt.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- alza vélemények - tapasztalatok
- Nintendo Switch 2
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Trollok komolyan
- Tőzsde és gazdaság
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 500GB-os M.2 SSD-k Micron, SanDisk, Samsung Tesztelt, jó állapotban!
- SATA SSD 256GB Samsung 840 Evo & Pro
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest