- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
-
Radnix
senior tag
Sziasztok!
A problemam a kovetkezo: amikor bootol a gep, akkor egyszeruen nem ismeri fel a hddt, nem jelenik meg a post kepernyon, ahogy pl az odd. Par hete mar csinalt ilyet, par naponta, de az ujrainditas mindig megoldotta, de manapsag egyre gyakoribb, es mar csak sokadik ujrainditasra es kabelcsesztetesre indul el. Lehet hallani ahogy megprobal felporogni, de aztan abbahagyja. Ha viszont felismeri, gond nelkul bootol es fut, amig ki nem kapcsolom. Hd sentinellel megneztem, 100%os, semmi hibaja nincs am 5 eves western digital 320 gbos hdd. Nem ertem mi lehet a problema! Ja es a legutobbi par bekapcsolasnal amikor bebootolt a win, akkor azt irta, h sikeresen telepitett vmi drivert a hddhez...
Varom a megfejteseket, h mi lehet a baki, es hogyan tudnam orvosolni -
djculture
félisten
válasz
FireKeeper #25394 üzenetére
Akkor már érthető ezek a dokkolók nem arról hiresek hogy szépen bánnának a vinyóval. Gondolom lett egy felpörgési hiba amit megjegyzett a smart.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
djculture #25393 üzenetére
a teljesítményt először 100nak írta, aztán lefuttattam egy gyorstesztet, és módsította 99re. a táp seasonic beles ha azzal baj van a dunába ugrok
az lehet gond, hogy mikor először kipróbáltam, azt a gépház tetején lévő dokkolóan tettem? amúgy driveres gond nem hiszem hogy van, mert egy másik samu vinyót régóta gond nélkül hajtok.
-
djculture
félisten
válasz
FireKeeper #25392 üzenetére
Ha teljesítmény is csökkent az érdekes. Nem lehet hogy valami vezérlő driver zavar be? Mert láttam már ilyet is. Vagy a tápellátás nem frankó.
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok
a héten vettem egy vinyót, nevezetesen samu hd154ui. az eladás előtt direkt kértem hd sentinel screent, az 100/100 volt, ahogy kell, így megvettem. otthon azonban a senti már csak 99/98-at mutatott, és azt írta ~32000 adatátviteli hiba történt. kérdezném, hogy ez vajon mitől lehetett, lehet-e tenni valamit, egyáltalán foglalkozzak-e ezzel az egy két százalékkal? amúgy a vinyó maga működik, nincs fura hangja, nem zörög nem kattog, az eladó pedig korrekt fazonnak tűnik, nem hiszem hogy átvert volna.
-
liksoft
nagyúr
válasz
-AD4M- #25386 üzenetére
Ötletet próbáltam csak adni.
Ja, és NEM a tápegység érdekelt, hanem a tápellátás. Nagyon nem ugyanaz! Ugyanis amit az új drive produkál, az inkább a tápon megjelenő ZAJ-ra utal. Amit egy nem megfelelően szűrt tápellátás, vagy nem tökéletes kontaktus tud okozni.
Egyébként ahhoz a táphoz ha alaplapi a VGA, akkor tennék max 4 HDD-t. Tuning ugye nincs?
-
-AD4M-
tag
válasz
liksoft #25385 üzenetére
Tápellátás 400W Sirtec 4 HDD-re.
Nem hiszem hogy ezzel lenne a gond, a másik 3 vinyó mind 100%-os (van közte 6 éves Samu is). [HD300LD,ST3250410AS,HD154UI + a mostani WD20EARX]Hűtése jelenleg még nincs, de a fiók mélyén akad egy hdd hűtő majd felrakom rá. A több órás írás olvasás során így felment a vége felé 50 fokig.
A "Hiba: 23 Adathiba (CRC), Szektor: xxx"; Raw Read Error Rate = 3; Current Pending Sector Count = 3 olvashatatlan szektor vagy gyenge szektort jelent?
Egyébként boltban vettem, van rá 2 év garancia. Érdemes visszavinni, vagy csak ők is progival végiggyalulnák és adnák vissza?
Thnx!
-
Plasticbomb
addikt
én hd Sentinellel inkább egy ujrainicializálást nyomtam volna. Az ír és olvas.
Sata kábel fix? minden fixen a helyén van? -
-AD4M-
tag
Udv!
Van pár napos WD20EARX vinyóm.
Mielőtt adatokat bíznék egy új vinyóra, telemásolom azt, és lefuttatom a HDSentinel felületi tesztet (olvasás).
Jelenleg még csak 68%-nál tarta teszt, de már van 3 bad(?) sector. "Hiba: 23 Adathiba (CRC), Szektor:"
A kondíció lecsökkent 98%-ra, a Raw Read Error Rate 3, a Current Pending Sector Count szintén 3.
Ez most csak gyenge szektort jelent, vagy az érintett szektorokat használó fájlok is olvashatatlanok?
Érdemes garanciásan cserélni, vagy nem foglalkoznak még ennyi hiba miatt?Thnx!
-
Mankó
veterán
válasz
balcsy #25375 üzenetére
Get Data Back visszahozza.
Formázás után is visszahoz adatokat, akár évekre visszamenőleg is. Melóban egy ilyen formázós gubanc után hoztam vissza egy 500-as winyó teljes tartalmát. Igaz lassú volt a művelet, de megmentette az emberke munkahelyét és az adatok is visszajöttek hiánytalanul. -
balcsy
aktív tag
Sziasztok. (Remélem ez nem adatmentésnek minősül inkább adat visszahozásnak
)
Nagyából 8 perce kitöröltem 2 mappát amit nagyon nem kellet volna. Még biztos nem írtam felül semmivel szóval azt hiszem még vissza lehetne hozni. Tudnátok mondani egy progit amivel visszatudnám hozni? -
liksoft
nagyúr
válasz
davebaranyai #25371 üzenetére
Nem mindig. Nem is lehet sokszor hallani, amikor már korrigál a drive. Amikor meg már "sikál", kattog, akkor az adatmentés "zacskózható" kivitelű szokott lenni. [link]
-
vazzz
őstag
válasz
davebaranyai #25371 üzenetére
Nem feltétlenül. Attól függ, melyik alkatrésze sérült. Egyszer én is levertem a szekrény felső polcáról a tartalék 500gb-os wd scorpio black vinyómat, 3 hibás szektor lett, de megúszta.
-
vazzz
őstag
válasz
davebaranyai #25367 üzenetére
Ez otthon már nem javítható, fizikailag sérült.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Szia!
Ennyi nyúzás után profi adatmentéses cég és horror ár esetén sem biztos, hogy menthető. Csak egy pillanatra tessék belegondolni, hogy 1mm-be 70-80 ezer légrés (légpárna) fér a HDD-k esetén. Akkor most össze lehet ezt az értéket vetni az esésével.
Ja, és a sérülés által keletkező mechanikai sérülés exponenciális görbével rendelkezik a romlás terén.
-
djculture
félisten
válasz
Házi körülmények között sajnos semmivel
-
davebaranyai
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos leesett a 3,5ös külső vinyóm egy fél méteres asztalról... (súlyosbító körülményként még épp másoltam is rá :SS)
Azóta a sajátgépben nem látszik, néha felajánlja a windows, hogy szívesen leformázná :S
A Paragon Hard Disk Manager el se nagyon akar indulni, mondván I/O probléma van a vincsin, a HDD Regenerator meg 6-7 óra munka, 1,4%, és 1850 bad sector után leállt, és javasolta, hogy indítsam újra az egész keresést. A HD Sentinel azt mondja, hogy 0%-os a vinyó, és mindenképp mentsem le róla az adatokat (Na de hogyan??!?)
Nyilván az eséstől van az egész, de az az érdekes, hogy nem berreg, nem kattog, szépen pörög. Lehet, hogy még menthetőek az adatok? Ha igen, mivel?? Köszönöm -
-
Madara
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #25361 üzenetére
Vannak azóta fejlemények, a BIOS már látja eSATA-val, de a Win 7 még mindig nem látja.
-
Plasticbomb
addikt
Nem tudtok valakit a 9 kerben, aki egy usb 3,5" Sata kerettel ki tudna segteni pár órára, hogy lemásoljam a 1,5 TB-s vincsimről ami kell, és utána leformázzam?
-
Dragon27
senior tag
uefi : előtti // Már régebben láttam a megoldást csak elfelejtettem Disk Unlocker
[Disk Unlocker]
Ha minden igaz működni fog AMD Chipsets 870 series támogassaMert inkább ezt Red sorozatot választom mert a WD Green valahogy nem vagyok kibékülve ....
Köszi a segítséget
-
-
Madara
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #25349 üzenetére
Nem lehetett custom telepítést választani, és nem is használt.
-
bpx
őstag
válasz
Dragon27 #25353 üzenetére
igen fel
az, hogy NAS-ra tervezett, csak annyit jelent, hogy jobban bírja a gyűrődést 24/7
ami gondot okozhat régebbi alaplapnál, az inkább a mérete, mert ez már a BIOS/MBR 2,2 TB-os felső korlátja felett van
ha már újabb lap (U)EFI-vel, akkor jó lesz
ha meg régebbi BIOS-szal, akkor vannak a gyártóknak (Asrock, Gigabyte ugrik be elsőre) mindenféle Unlocker programjai, amivel lehet trükköznitehát annak kell utánanézni, hogy az alaplapod tud-e mit kezdeni egy 3TB hdd-vel
-
liksoft
nagyúr
válasz
flash- #25352 üzenetére
2,5" drive SATA csatlakozói megegyeznek a 3,5"-al. Így ha nem kell USB-re tenni, beteheted a gépbe. Ha kell az USB (akármi miatt, vagy mert ezen is van egy aktív Win), akkor igen, egy ilyen átalakító jó. Itthon is lehet kapni, több fajta létezik. Ajánlom a plusz tápellátást, mert az csak az USB-ről kritikus lehet.
Vagy veszel egy SATA 2,5" USB külső házat, és későbbre lesz egy hurcolható háttértárad. Viszont az Y kábelre figyelj, ilyen legyen, valamint előlapi USB NEM használható!
-
flash-
veterán
kérdésem lenne hogy egy ilyen eszközzel egy sata 1 es laptopos hdd-t rá tudok e csatlakoztatni egy asztali pc usb portjára?és kell e külön még tápkábel is?vagy ez a kábel árammal is ellátja usb-n az eszközt?
-
dodopek
addikt
köszönöm, megoldottam
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Kaptam egy gépet, hogy tegyek rá XP-t.Van egy vagon gondom vele.
Első, és legfontosabb, hogy parancssoros linux van rajta, vaglami kutyaütőfile rendszerrel.Az XP telepítő fel sem ismeri a hdd-t(vagy legalábbis valami hibát ír), és bootol tovább vinyóról. Van 98 boot lemezem, gondoltam , majd adok neki azzal.Az már látja, de a format c:-re azt írta ki, hogy megszakítja a forázást, mert valami nem jó.Szerintetek hogyan vegyem rá a gépet, hogy formázhassam a meghajtót:
Köszi! -
válasz
Madara #25344 üzenetére
AMD Chipset-t telepítsd, egyéni telepítést válaszd, az USB Filter(vagy hasonló) driver nem kell, csak az AHCI. Újraindítást kér majd a gép, tedd, meg, újra fel lesznek bizonyos eszközök ismerve, várj türelmesen, lehet, hogy még egy restart-ot fog kérni.
Remélhetőleg ezt követően már nem lesz gond az eSATA-val.liksoft
Egy versenyzőnek telepítettem XP-t, aztán az abban lévő IE-vel néztem be, ott meg nincs ilyen lehetőség. (kép mentése aztán megnyitás meg meg sem fordult a fejemben) -
liksoft
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #25345 üzenetére
Jobb klikk, "kép megjelenítése", és ha kell, nagyítod!
-
flash-
veterán
sziasztok
érdeklődnék hogy van e olyan eszköz amivel egy sata 1 es laptop hdd-t rá tudnék csatlakoztatni egy asztali pc usb vagy más portjára?
-
djculture
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #25345 üzenetére
Mit akarsz még a te avatarodat látni is rajta ha mást nem is
-
-
Madara
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #25342 üzenetére
Parancsolj:
-
-
Georgexy_hun
tag
válasz
Atipapa #25282 üzenetére
Sziasztok!
Kipróbáltam, hogy átrakom az új vinyó elektronikáját a régibe de nem egy.
Hiába ugyanaz a széria de különbözik az utolsó számjegy a típusnál.Seagate ST9750422AS - jó
Seagate ST9750420AS - rosszTehát van esetleg másik lehetőség helyreállítani a firmware-t egy hibás frissítés után?
Köszi
-
Mankó
veterán
válasz
angyalfoldi #25336 üzenetére
Működhet a dolog ha az elektronika a hibás, de a serial számoknak, típusoknak teljesen meg kell egyezniük.
-
Dragon27
senior tag
Ezek az új Western Digital Red NAS Hard Drive Review [WD30EFRX]
ami ( NAS-ra tervezett ) PC is használható ? Amíg nincs NAS-om addig pc használnám
a RED HDD-t csak nem láttam a Asus M4A87TD EVO Device-List ,. a sima 3TB és ezt a Rad félét .... termék támogatottságát -
Madara
tag
Ma vettem egy Sharkoon SATA Quickport XT típusú merevlemez dokkolót, és hozzá egy ESATA kábelt, mivel a csomag ezt nem tartalmazta.
A dokkolóban egy Seagate STATA III Barracuda 2Tb-s merevlemez van.
A dokkolónak van ESATA illetve USB 2.0 kimenete.
Számítógéppel kizárólag ESAT-án szeretném használni a magas átviteli sebesség miatt.
A probléma az, hogy kikapcsolt állapotban (gép is és dokkoló is) összekötöttem a dokkolót a géppel ESATA kábellel, de nem ismeri fel a gép.
Kipróbáltam USB-vel, úgy működött, de az lassú nagyon, ezért ESATAval kéne megoldani, hogy működjön.A gépemben egy ASUS M4A77TD PRO alaplap van.
Az alaplapon ilyen ESATA csatlakozók vannak:A három közül a bal szélsőbe megy bele a kábel.
A másik kettő az más (de nem tudom, hogy miért).
A dokkoló kimenete pedig ez:Semmilyen drivert nem találtam a dokkolóhoz, nem tudom mi lehet a probléma, kérlek segítsetek nekem!
Annyi észrevételem van még, hogy ha rá van kötve a gépre a dokkoló ESATÁval, benne a merevlemezzel, akkor nagyon lassan tölt be a BIOS és az Alaplap is, ha viszont úgy indítom hogy nincs rácsatlakoztatva, akkor gyorsan töltenek be az előbb felsoroltak.Windows 7 Ultimate x64 SP1 OS-t használok.
-
angyalfoldi
csendes tag
Sziasztok!
WD 1TB (WD10EACS-00ZJB0) HDD meghalt. Szoftveresen semmilyen rendszerben, gépen nem érhető el. Felpörög és néhány másodperc múlva kattan egyet, leáll, majd ez ismétlődik.
Ötletem:
Szerzek egy hasonló, használt vinyót, majd kicserélem rajtuk a leszerelhető NYÁK-ot, hátha csak abban van a gond, és így megúsznék egy drága adatmentést.Működhet-e ez a megoldás? Esetleg más otthoni megoldás?
Köszi előre is!
-
Mankó
veterán
válasz
Toninho13 #25332 üzenetére
Próba garancia azért szokott lenni, még ha használtan vetted akkor is. Ha még benne vagy a határidőben, akkor vidd vissza!
0 %-os kondícióval nem nagyon tudsz mit kezdeni, esetleg blackwnyl kollégát keresd meg, mert ha van még gyári garancia a winyóra, segíthet begariztatni! -
Toninho13
aktív tag
Sziasztok.
Vettem sikeresen egy 1tb-os hibás vinyót. Jól átvertek, de mind1. A kérdésem az, hogy a 100% teljesítményű 0%kondiciójú vinyóval lehet még valamit kezdeni?Müködni működik, de kiírja, hogy bármikor tönkremehet.
Üdv:Tony -
szalasz87
csendes tag
válasz
liksoft #25319 üzenetére
Köszönöm szépen! Akkor tegyük azt egy formázás vagy valamilyen sentinel művelet után még használható lesz? Még később csinált olyat hogy hallgattam róla zenét (torrentet direkt nem is futtattam), majd elkezdett akadni a zene, a vinyó fel-le pörgette magát párszor és eltűnt...
-
Mankó
veterán
válasz
lehella #25326 üzenetére
Jó ötlet. Én azzal kezdenék, nagy eséllyel visszajönnek, csak marha lassú a művelet. De legyen egy másik drive a gépben amire tudod mentegetni a képeket, nehogy egy olyan területre írjon, ahol még lehet(ett) kép.
Aztán ha a többség visszajön, akkor könnyebb szívvel döntesz a gariztatás mellett. -
-
liksoft
nagyúr
válasz
szalasz87 #25313 üzenetére
A rövid önteszt (mint a neve is mutatja) a drive belső diagnosztikája. Gyenge szektorok esetén (amit nem tud olvasni, de még nem döntötte el, hogy hibás vagy csak íráshiba történt) minden esetben ezt a hibaüzenetet adja. Vagyis ez csak azt jelenti, hogy a drive teljes adattároló felületén van legalább egy olvashatatlan szektor, a drive nem tökéletes, tessék kideríteni az okát, mielőtt adatvesztés történne. A szektor felülvizsgálata CSAK íráskor történik meg, ami a Sentinel regisztrált változatában érhető el, és adatvesztéssel jár (vagyis előtte menteni kell).
A drive-od nem katasztrofális állapotú.
-
Mankó
veterán
válasz
szalasz87 #25313 üzenetére
Szerintem formázd újra valami winyó buzeráló programmal (a régi szép időkben DOS-t ajánlottam volna, format x: /u /c-vel), de majd itt is ajánlanak valami jó kis progit rá, ami kizárja a hibás szektorokat és utána még használhatod egy kis szerencsével akár még évekig is!
-
Mankó
veterán
válasz
DNReNTi #25296 üzenetére
Szia
Ebbe a hibába én is beleszaladtam a múltkor és azt hittem, hogy a winyó a hibás. Az egy 7200-es 320-as Segate volt, ami az usb rackben hülyéskedett, de gépben kiváló volt. Aztán rájöttem, hogy a winyó több feszt vesz fel, mint amennyit a rack le tud adni. Ha külső feszes rackbe használod gond nélkül megy, csak akkor meg elveszti a mobilitását.
Vigyázz vele, mert ha így használod, akkor a kevés energia miatt, lehetnek felpörgési hibák és ez a winyó kondíciójára is kihat! Ezt nálam is eljátszotta, s így 94%-ra csökkent a kondíció. Ha elakarod adni, lesz aki kötözködni fog, ezért is inkább vagy belső gépbe használd, vagy külső tápos rackkel, ha nem akarod, hogy idő előtt meghaljon!
-
szalasz87
csendes tag
-
szalasz87
csendes tag
Sziasztok!
Kb. egy hete csinálta, és most megint az utorrent CRC adathibát ír egy letöltésnél és nem tudja folytatni egyáltalán. Ezután eltűntek az adott partíciók, újraindításkor nem tudod bebootulni, nem találta a systemet (pedig a win7 másik merevlemezen van....) reset után jó, de a torrent továbbra is CRC-s...
A merevlemezem haldoklik? Egy 3 és fél éves wd 6400aaks-ról van szó... Csak azért csodálkozok hogy a másik samsung rendszer vinyó még legalább 1,5-2 évvel régebbi de kutya baja... KÖSZI!!
-
-
lehella
senior tag
Sziasztok! Tegnap megadta magát a 4 hónapos Hitachi 500GB SATA2 HDS721050CLA362-s HDD-m. A következő történt vele: SSD meghajtó mellé szerettem volna betenni, egy nem túl biztos(sz@r) SATA kábellel, és néha látta-néha nem a BIOS a HDD-t. Próbálkoztam közben más kábellel, más csatira bekötni, azonban csomószor megállt a gép a töltéssel, és ilyenkor csak hosszan nyomva a Power gombot, tudtam kikapcsolni a gépet. Ez megtörtént kb 10x. Azóta, ahogy mondtam nem látja a BIOS és természetesen a Windows sem a winchestert, és a HDD néha kattan egy halkat, illetve a HDD led folyamatosan világít. Létezik erre valamilyen javítási megoldás, vagy van valakinek bárminemű hasonló tapasztalata? Olyanra gondolok, hogy hátha esetleg megakadt az olvasófej valahol és könnyen javítható. Az adatvesztéssel számolok mindenképpen, tekintve hogy sajnos több húszezret nem érne meg a rajta lévő adatok pótlása. A winchester még garanciális
-
bpx
őstag
válasz
littlemole #25306 üzenetére
én mondjuk csak azt gondoltam törölni, ahova telepíteni szeretted volna, nem pedig a 400 GB adatot is
-
littlemole
őstag
válasz
littlemole #25305 üzenetére
Töröltem a partíciókat a telepítésnél. Most megy fel rá a win7.
Remélem ez a GPT beválik. Nem használtam még. -
bpx
őstag
válasz
littlemole #25302 üzenetére
töröld a partíciót és hozd létre a telepítővel
az hogy EFI rendszeren csak GPT-re lehet telepíteni, nem igaz
-
littlemole
őstag
válasz
littlemole #25302 üzenetére
Most találtam hogy át lehet alakítani. De semmilyen más partíciót nem tartalmazhat.
Vagyis átalakításkor elvesznek az adatok.
Akkor gyorsan le kell valahova mentenem azt a 400GB ot.Ez így működne?
-
littlemole
őstag
Most raktam össze egy új gépet. Alaplap Asrock Z77 extreme 4.
Minden ok összerakom. Fel akarom rakni a már meglévő vinyómra az új win7 et, de amikor a particiók választására kerül a sor nem engedi egyiket sem kiválasztani.Azt írja hogy MBR a partíciós táblája az összesnek.és EFI rendszereken csak GPT (Guide partition table ) használható.
A régi rendszer egy P35 ös alaplap volt C2D procival.
Most hogyan tovább? Hogyan tudom átírni GPT partíciókra ha még a win sem ajánlja fel telepítéskor?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Spórolós topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nintendo Switch 2
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged