Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DBob

őstag

Noh, bajban vagyok.
    Röviden: tegnap este sorozat néztem a letöltőgépről. Egyszer csak megállt a film. Akárhogy indítottam nem indult újra. De átlépve a rizsát; eljutottam oda hogy kiderült -> "összekuszálódtak" a fájlok a hdd-n. A fáljok kis része rendben van..ránézésre. Nagy része hibás. De egy része úgy hibás, hogy más van benne. Pl. megnyitom a house s4s6-ot, és 320*200-as starwars ep1 előzetes megy benne. Vagy ugyanúgy s4s1, de zene szól belőle, úgy a szám közepétől. Partíció összeomlás szagű a dolog.

Ez egy külső wd book usb-n át, 500gb, egybe particionálva ntfs-nek. Átment rajta a chkdsk, rakás hibát beleírt eseménynaplóba, remélhetőleg javította is őket. Második futtatásra már nem írt eseménynaplóba semmit...ez akár jó is lehet.

És akkor a kérdés: ki mit gondol mi szerint lehetett ez. Még annyi infómorzsám van hogy aznap utána mikor húgom hazajött nem tudta billről bekapcsolni a másik gépet. Ez pedig akkor van, ha áramtalanítva lett a gép. Ekkor csak a bekapcs gombra reagál, utána megy csak billről. Áramkimaradás pedig nem volt, legalábbis amit én észrevettem belőle. Erősítő bekapcsolva maradt, gépem + monitor ment, letöltőgép ment, router is ment tovább. Épp csak a külső hdd tápja kapta volna el a kimaradást/impulzust/túlfeszt?
    Vagy lehet a kettőnek nincs is köze egymáshoz, és akkor nem tudom mi lehet.

Kivédeni persze ha áramellátással volt gond kis ideig, akkor egy komolyabb szünetmentes jöhet szóba, vagy naplózó fájlrendszer win alá....ami nincs.

Új hozzászólás Aktív témák