- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Projektor topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Aktív témák
-
krisztian7
tag
hello,
használt házimozi erősítőt szeretnék venni 30-40 ezer forint körül. ti mit ajánlanátok?(akár konkrét ajánlatot is várnék Pestről vagy közelében)Fontos a digitális koax bemenet.
Kinéztem egy párat:
Denon Avr 1801
Denon avr 1601
Yamaha rx 359
Mire kell figyelnem ?
A szobám 3*6-os szóval nem kell nagyon nagy teljesítmény, zene és mozi aránya kb 40-60%. A hangfalakat jövőhónapban venném meg addig meglévővel hajtanám.
vagy érdemesebb lenne egy kicsit többet áldozni egy új Yamaha RX-V363-ra :
Yamaha -
Yany
addikt
Nem akarok offolni, csak hátha érdekel valakit, hogy 2 db Orion HS-200-as hangfalamtól megválnék. A részleteket privátban megbeszélhetjük, vagy [errefelé] lehet még nézelődni...
ON
-
-
Gombinyó
őstag
Senki?
Még mindig nem tudtam dönteni.
-
Thuglife
senior tag
Egy kicsit OFF leszek, de ha vki tud akkor segítsen légyszi....
Ki milyen mélyládát ajánl egy 20 m2-es nappaliba Onkyo tx-sr 506-os, és Mission Mv 5.0 szetthez társítva? Igazából 60k-nál többet most nem szánnék rá!
Ha vkinek van vmi jó ötlete, ne tartsa magában -
Ninoka
tag
válasz
Owerlord #6188 üzenetére
Jók a Yamahák! Nekem egy RX-V 459 van, ez kicsit régebbi, mint amit te választottál. Egyetlen bajom vele, hogy az enyémen még nem lehet állítani a mély és magas hangokat az összes csatornán, csak a két fronton. De az újabbakon állítólag már lehet. Ja, és csak az előlapon állítható, távirányítóról nem. Ezen kívül semmi rosszat nem tudok mondani róla. Szerintem jól is szól, meg nem is csúnya. Persze ez mind szubjektív, dolog. Nekem bevált. 2 Heco Victa front van hozzá, két Magnat háttér, 1 Magnat center, meg egy Magnat sub. Igaz, hogy panelben használom, de ide így is sok.
70-30%-ban használom filmre és zenére. TV-t is ezzel nézek. Nagyon jó elektronika van benne. Sima sztereó RCA kábellel van összekötve a TV-vel, és nagyon jól szétosztja az 5+1 csatornára (persze ha megfelelő hangja van a filmnek). És a távirányítója programozható. Ezt az egy távirányítót használom mindenhez (tv, dvd, erősítő) -
KMT
addikt
válasz
multimelon #6186 üzenetére
Ha ugyanaz a hangfal recseg mindkét oldalon, akkor elég valószínű, hogy megtaláltad a hibát.
Szerintem a magassugárzó lett túlhajtva.
-
Owerlord
tag
Yamaha erősítőkről tudtok valami véleményt mondani?
Ezt néztem ki magamnak : Yamaha RX-V 463
Köszönöm
-
multimelon
tag
válasz
nebulo5 #6164 üzenetére
Köszi a választ mindenkinek, én voltam láma közben rájöttem, csak furcsa volt hogy nincs 8Ohm os beállítás. Eddig meg vagyok elégedve az onkyo 507 erősítővel.
Közben másik problémám is lett, két mission mv8 van rákötve, nagyon szép hangjuk van, de az egyik hangfalnál kb közepesnél nagyobb hangerőnél ilyen pattogó vaqy recsegő hangot lehet hallani. megcseréltem a kimenetet az erősítőn hiba fennáll, másik hangfalkábellel is próbáltam akkor is jelentkezik.
hangfal hiba lehet? mit próbáljak még?
-
Mono_G
tag
Sziasztok!
Köszönöm a hozzászólóknak a segítséget. A mai napon megleptem magam egy Onkyo TX-SR506-os készülékkel
MM-ben volt lehetőségem kipróbálni olyan hangfalpárral amivel majd használni szeretném: egy KEF C3-assal. Több erősítővel is kipróbáltam, de az én fülem nem tapasztalt változást, amin meg hallható lett volna, olyanra meg nem lesz pénzem. Remélem sokáig fog boldogítani
Üdv
-
Yany
addikt
Hozzáértőbbeket kérdeznék: egy ilyen hangfalpárért 22e Ft mennyire korrekt ár?
[Clatronic LB-796]És ezzel szembeállítva jobb, vagy rosszabb az alábbi cucc 29e Ft-ért?
[Jamo S406]Köszi előre is.
-
gabesz961
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. Ha egy USB csatlakozással rendelkező erősítőhöz csatlakoztatok egy pendrivet akkor az lejátsza a rajta levő zeneszámokat? -
b05styp
tag
hali!
van egy 200Wos aktív mély. ebből kb 80-100W jut mélyre, 5x20-25W a többi hangfalra.ha csak 2 60Wos hangfalat akarok rákötni, akar megoldható az hogy 50-50W jusson körülbelül a hangfalakra?
-
Gombinyó
őstag
Üdv,
ti melyik erősítőt választanátok? Denon AVR-390 vagy Onkyo TX-SR307? Egy Wharfedale Vardus VR-300/100/C hangfalszettet kellene meghajtania. Elsősorban filmhez lenne a rendszer, zenéhez csak ritkán. A keret ~70k. Ha esetleg ezeken kívül lenne jobb választás ne tartsátok magatokban! Köszönöm.
-
sirzollee
tag
Hali All!
Nemrég vettem egy LG DVX492H lejátszót és ehhez keresnék 5.1-es szettet.Mit tudnátok ajánlani???Ne legyen drága,és kisebb szobába kellene(nem kell 800W)Köszi
-
nebulo5
senior tag
Hello!
Kb. 7 hónapja használok egy Onkyo TX-SR506.
A célom az volt, hogy 40 % film, 60% zene használatra találjak egy A/V erősítőt. Néhány másik terméket is volt lehetőségem meghallgatni: Denon, Pioneer, H.K. A HDMI hangzás egyenlőre nem érdekel, mert tudás/ár vonzatában még 1-2 évig nem kifizetődő ilyenbe beruházni, és azt hiszem, a hangsugárzók terén is igen mélyre kellene zsebbe nyúlni ahhoz, hogy a nyert forrást halljad is. Nem is beszélve a jelenlegi film árakról. A hangfalakkal lassan fejlődtem: Videoton, [Beovox], [A.R. S-40].
Mindég hozzá kell tennem, hogy személyes meghallgatás a döntő, amikor egy hangrendszert + erősítőt választasz. A fórumokon olvasott személyes tapasztalatok, csak irányadóak lehetnek. Véleményem szerint, az Onkyo-nak igen jól sikerült megtalálni azt a vékony kompromisszum vonalat, ahol egy A/V erősítő jól teljesít filmeknél (dinamika) de megfelelően helyt áll zenénél is.
A Denon jobb a zenében, de a filmeknél elveszik a mély tartományokhoz szükséges kirobbanó dinamika.
Az viszont erősen javallott, hogy az Onkyo-hoz megfelelő front sugárzókat válassz. Így nem kell használnod mélynyomót a zene hallgatáshoz (sztereo).
A H.Kardon A/V. erősítőkből biztosan vannak kiváló hangzású készülékek, de az általam meghallgatott 3 modell hangja nem nyerte el a szimpátiámat, sőt az egyikük kifejezetten pocsék volt.
Mielőtt a H.K. tulajok megköveznének: a fent leírtak, csakis az én tapasztalataim alapján levont konzekvencia! (lehet, botfülű vagyok....) -
Owerlord
tag
Erről tud valaki vmit?
Yamaha RX-V 463 5.1 házimozi rádióerősítő
-
lono981
csendes tag
Csá Mono!
Nekem Onkyo erősítőm van és Wharfedale Valdus 400 hangfallal hallgatom.
Ami a lényeg, hogy dance, rock, metál, pop és elektronikus zenére ez a két berendezés megfelel.
A TX 8222 berendezés az sztereó receiver. A másikat csak 506-ként említetted. Szerintem te a TX-SR 506 házimozi készülékre gondoltál és az is kifutó modell.
Én a Hifi Piac nevű újságban olvastam egy tesztet a 9.5-ről. No, az is a fent említett zenékre való, mert jó mélyei vannak. Az újságban állatként jellemezték. Valakinek ez tetszik, valakinek nem. Kérdés neked tetszik vagy nem. Ez a te döntésed.
A te általad megjelölt 9.4 is ilyesmi lehet. De mindenképpen hallgasd meg. Ez nagyon fontos.
Üdv:
Norbi -
Mono_G
tag
Sziasztok!
Új erősítő került a láthatárba: Onkyo TX8222 stereo. Kifutó modell, viszont most jó áron meg lehetne vásárolni. Eggyel nagyobb testvére is érdekes lehet: Onkyo 506. Gyakrabban lenne zenére használva, ezért kicsit szimpatikusabb a 8222. Ha valaki rendelkezik a fenti kettő erősítő közül bármelyikkel, az ossza meg velem és a többiekkel a tapasztalatokat, illetve azt, hogy milyen hangfalat lenne érdemes hozzá választani mind stereo mind 5.1 tekintetében.
A Wharfedale Diamond 9.4-es (remélem jól emlékszem a számára) hangfalakról mi a véleményetek? Szemezek még a KEF C3-as modellével is.Várom az észrevételeket.
Üdv
-
lono981
csendes tag
Sziasztok!
Érdekel valamelyikőtöket egy jó állapotú ezüst színű Onkyo tx sv 454 erősítő? Csak sztereóban ment, mert a többi hangfalra nem tellett sajnos. 1999 óta van nálam és én vagyok az első tulaja.
Javítva soha nem volt. Megbízható, stabil berendezés. Az ára mindenképpen megegyezés alapján lenne kialkudva. Győrbe el is vihetem, ha a környéken él az illető.
Ha esetleg nem a témába vág akkor bocsika. Képeket az avforum.hu oldalon találtok róla.
Hátha kell valakinek egy ilyen erősítő is. -
Telefunen
őstag
válasz
multimelon #6161 üzenetére
A nagyobb impedancia nem okoz gondot, csak a kisebb, mivel az nagyobb terhelést ró az erősítőre, ezáltal az jobban melegszik. Egyébként ez a 8Ohm nem szentírás, az impedancia frekvenciafüggő, tehát ez legjobb esetben is egy átlagos impedancia (rosszabb esetben még az sem). Simán elképzelhető hogy a hangfalaid impedanciagrafikonja bizonyos frekvenciák alatt bezuhan pl. 4Ohm-ra. Én a helyedben abban az állásban használnám az erősítőt, amelyikben jobban tetszik a hangja
-
nebulo5
senior tag
válasz
Hello!
Ha figyelmesen elolvasod a használati leírást, akkor rájössz:
Amennyiben a hangfalaid mindegyike 4 Ohm-os, akkor az erősítőn a beállítás is 4 Ohm.
Viszont, ha bármelyik hangfal impedanciája ettől nagyobb, illetve a szet 6, vagy 8 Ohm-os, akkor a beállításnál 6 Ohm-ot kell megadni.
Egyébként, valóban a 6 Ohmos szett-el kevésbé melegszik, mint a 8 Ohm-osal.PS: bocsi! Elkerülte a figyelmem, hogy már válaszoltak!
-
Thuglife
senior tag
válasz
Nekem is ugyanez az összeállítás van, csak az 506-os Onkyoval! Azért egy rendszer beüzemelése előtt nem árt elolvasni a használati útmutatót! Hidd el megéri
Ha 4 ohm-ra állítod akkor 4-6ohm ig terjedő hangfalakat köthetsz rá. Ha pedig 6 ohm-ra állítod be akkor 6-16 ohm-ig bármilyen hangfalat ráköthetsz! Peace
-
multimelon
tag
Van egy onkyo sr507 erősítőm, és mission mv8 front 8 ohm os hangfalak, de az erősítőnél csak 4 vagy 6 ohm közül lehet választani. Hogy lehetne rávenni az erősítőt hogy 8 ohm on hajtsa a hangfalakat. A hangfal leírás szerint 25-200W erősítő teljesítmény 8 ohmon.
Lesz vmi baja a hangfalnak ha 8 ohm helyett mondjuk 6 on mennek, azt vettem észre hogy nagyobb hangerőnél néha berecsegnek, ez ezért van? Meg az erősítő is elég meleg, bár ez lehet hogy ilyen.
-
Yany
addikt
Márcsak a 29e Ft-os Jamo S406 hangfalaknak is 26-os a mélyük, ebben a szettben meg a mélyádának is csak 20-as van. Hümm. Lehet, hogy csak én vagyok úgy vele, hogy egy minőségi stereo szett sokkal nagyobb élmény, mint ezek az 5.1-es cuccok? (egy egyszerű yamaha 363-as erősítővel csak picit több ennél az árnál (40+29)) és szerintem kenterbe veri a 2 csatorna ellenére is. Na meg később bővíthető is. De lehet, hogy tévedek...
-
Ninoka
tag
Ennyi pénzért egészen jó vétel. De azért az a 725 Watt tényleg kamu. Már eleve ha a leírásban szereplő számokat összeadod, akkor sem jön ki (5x100 az erősítő + 125 mély) De egyébként sem tud ez az erősítő 500W-ot leadni. Az a 100W csatornánként az úgy értendő, hogy ha csak a két front hangfal van rajta. Ha rákötöd mind az 5 hangfalat, akkor már lényegesen szerényebb az egy csatornára jutó teljesítmény És kérdés még, hogy ezek a kis hangfalak hogyan adják majd le ezt a teljesítményt. Mert azoktól a 8 cm-es hangszóróktól nem szabad csodát várni.
Amúgy maga az erősítő nem lehet rossz, de dvd lejátszó helyett én inkább valami nagyobb hangfalra gyűjtenék, amit normálisan meg lehet hajtani ezzel az erősítővel. Hidd el, ég és föld lesz a különbség!
Szerintem kezdésnek nem rossz, és innen még lehet azért szépen fejlesztgetni. Főleg ha valakinek nincsenek százezrei amit egyben kifizessen. -
zed01
őstag
Sziasztok!
Nekem is házimozi kellett. Ki is néztem, meg is rendeltem a következőt:
Onkyo HTS-590 5.1 audió hangfalszett erősítővel
Maximum 65-70 ezer forintom van rá. Szvsz ennyi pénzért ez a legjobb választás. Két utas bass reflexes hangfalak, aktív mélynyomóval, az erősítő meg mindent tud és iszonyatos hangereje van 725 Watt. Persze DVD az nincs hozzá, de ennyi pénzből ez már nem fér bele, majd összekötöm a PC-vel, úgy is van egy csomó AC3-as avim. Aztán majd ha valamikor ha gazdag leszek, veszek egy klassz DVD vagy BR játékost.
-
Ninoka
tag
Házimozihoz, meg úgy általában hifi-hez elterjettebb a 8 ohm. Igaz, a leadott teljesítmény ugyanazzal az erősítővel 8 ohm-nál kisebb mint 6 vagy 4 ohm-os hangfallal, viszont kevésbé terheli az erősítőt, és kisebb lesz a torzítás, stb.Ettől függetlenül persze vannak 4 vagy 6 ohm-os házimozi hangfalszettek is, és ilyen erősítők is. A hagfalnak mindenképpen illeszkednie kell az erősítőhöz, vagyis ha egy erősítőn az áll, hogy 8 ohm. akkor ahhoz csak 8 ohm-os hangfalakat lehet használni. Ha az áll rajta, hogy 4 ohm, akkor ahhoz igazából a 4 ohm-os illik, de lehet hozzá 6 vagy 8 ohm-os hangfalakat is csatlakoztatni, de akkor ugyebár kisebb lesz a leadott teljesítmény. Tehát nagyobb impedanciájú hangfalat tehetsz rá, kisebbet nem. Van néhány erősítő, aminek a menüjében lehet állítani, hogy milyen hangfalat használsz 6-8 ohm.
Azért nem árt, ha az összes hangfal ugyanakkora impedanciájú, sőt, ha azt szeretnéd, hogy egyformán szóljanak, akkor ugyanabból a szériából érdemes választani az összes hangfalat, vagy megvenni egy komplett szettet.Nekem régen a háttér és a center magnat volt, a két front pedig videoton. Nagyon zavaró volt, hogy másképp szólt a két front. Le is cseréltem őket. -
Ninoka
tag
Nekem is kellett a mélyláda, pedig nem rosszak a frontjaim. így azért jobban szól. De nekem elég volt ha csak az egyik csatornára kötöttem rá. Még így sem kell teljesen felvenni a hangerőt a mélyládán. Sőt, néha ha zenét hallgatok, és van benne elég mély, akkor néha ki is kapcsolom. De vannak olyan esetek amikor meg muszáj bekapcsolni, főleg filmeknél.
-
Yany
addikt
Felvilágosítanátok egy kezdőt? (egen, ez én volnék
)
Szóval mi ez az impedancia dolog? Mit jelent, ha egy erősítő 4-6-8 ohmos és melyikkel jár jobban az ember? Ugyanez a kérdés hangszóróra is igaz: mi a jobb, ha 4,6 vagy 8 ohmos, és mivel jár ez a paraméter? Ezen paraméter alapján illik a hangfalakat összepárosítani az erősítővel, vagy ennek nem kell egyeznie? Illetve egy szettben, ha a két front 4 ohmos, akkor a surround-oknak is illik, vagy mind1?
Tudom, hogy nagyon kezdő kérdések, ezért is köszönöm a türelmet és a válaszra szánt időt.
Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Külpolitika
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- E-roller topik
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Motoros topic
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest