Hirdetés
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen videókártyát?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Akciókamerák
- RAM topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
-
ricsik
őstag
válasz
Mono_G #15293 üzenetére
Az árát a C4 szerintem megéri a 20nm-re elég. Hogy zenére nem javasoltam korábban az azért volt, mert véleményem szerint 60e Ft-ért egyik sub sem alkalmas rá, csak kompromisszumokkal. Ezt úgy értem, hogy a hangja nagyon rendben van, de nem fogod elsírni magad a gyönyörtől. Az ilyen rendszer máshonnan indul. a C3 mellé szerintem jó lesz.
Mozinál határozottan nagyot szól és szépen. 20cm ellenére tisztességes mélyre lemegy. -
törölt tag
válasz
Mono_G #15293 üzenetére
A mélynyomók un pre out azaz előerősitett kimeneten csatlakoznak. Ami azt jelenti hogy a hangjuk a hangerő függvényében változik. Tehát ne cserélj először hanem ha kis hangerőn hallhatod,nyugodtan feljebb veheted a hangerőszabályzóját a subodnak! Ezért is tették rá! Ha nagy hangerőre van beállitva a sub alapból (hibásan! azért irom mindig hogy sub beállitást fél vagy háromnegyed hangerőn kell végezni!) akkor az erősitőd sw kimenetét, pontosabban annak a szintjét is feljebb állithatod, vagy ujrakalibráltathatod az Audysseyvel.
-
törölt tag
válasz
Mono_G #15288 üzenetére
Zenére nem igazán szoktak mélynyomót tenni, De filmhez nélkülözhetetlen. Szobamérethez és a kimenő teljesitményhez kell a mélynyomót tervezni és nem muszáj ugyanazon tipus/márka,itt szabad a vásár. Neked 20 nm.-re 150Watt minimumra és 20 centi átmérőre van szükséged és a kiválasztott erősitő éppen abban a kategóriában van.
-
nebulo5
senior tag
Hello!
Kb. 7 hónapja használok egy Onkyo TX-SR506.
A célom az volt, hogy 40 % film, 60% zene használatra találjak egy A/V erősítőt. Néhány másik terméket is volt lehetőségem meghallgatni: Denon, Pioneer, H.K. A HDMI hangzás egyenlőre nem érdekel, mert tudás/ár vonzatában még 1-2 évig nem kifizetődő ilyenbe beruházni, és azt hiszem, a hangsugárzók terén is igen mélyre kellene zsebbe nyúlni ahhoz, hogy a nyert forrást halljad is. Nem is beszélve a jelenlegi film árakról. A hangfalakkal lassan fejlődtem: Videoton, [Beovox], [A.R. S-40].
Mindég hozzá kell tennem, hogy személyes meghallgatás a döntő, amikor egy hangrendszert + erősítőt választasz. A fórumokon olvasott személyes tapasztalatok, csak irányadóak lehetnek. Véleményem szerint, az Onkyo-nak igen jól sikerült megtalálni azt a vékony kompromisszum vonalat, ahol egy A/V erősítő jól teljesít filmeknél (dinamika) de megfelelően helyt áll zenénél is.
A Denon jobb a zenében, de a filmeknél elveszik a mély tartományokhoz szükséges kirobbanó dinamika.
Az viszont erősen javallott, hogy az Onkyo-hoz megfelelő front sugárzókat válassz. Így nem kell használnod mélynyomót a zene hallgatáshoz (sztereo).
A H.Kardon A/V. erősítőkből biztosan vannak kiváló hangzású készülékek, de az általam meghallgatott 3 modell hangja nem nyerte el a szimpátiámat, sőt az egyikük kifejezetten pocsék volt.
Mielőtt a H.K. tulajok megköveznének: a fent leírtak, csakis az én tapasztalataim alapján levont konzekvencia! (lehet, botfülű vagyok....) -
lono981
csendes tag
Csá Mono!
Nekem Onkyo erősítőm van és Wharfedale Valdus 400 hangfallal hallgatom.
Ami a lényeg, hogy dance, rock, metál, pop és elektronikus zenére ez a két berendezés megfelel.
A TX 8222 berendezés az sztereó receiver. A másikat csak 506-ként említetted. Szerintem te a TX-SR 506 házimozi készülékre gondoltál és az is kifutó modell.
Én a Hifi Piac nevű újságban olvastam egy tesztet a 9.5-ről. No, az is a fent említett zenékre való, mert jó mélyei vannak. Az újságban állatként jellemezték. Valakinek ez tetszik, valakinek nem. Kérdés neked tetszik vagy nem. Ez a te döntésed.
A te általad megjelölt 9.4 is ilyesmi lehet. De mindenképpen hallgasd meg. Ez nagyon fontos.
Üdv:
Norbi
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Beszámítás! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest