Hirdetés

Aktív témák

• dabadab

titán

válasz fsb1000 #16126 üzenetére

Ha szeretnél vitázni, akkor tedd azt, de az se nem hatékony, se nem elegáns, hogy teszel ilyen sokat sejtető de semmit sem mondó megjegyzéseket, amikből úgy tűnik, mintha te igazából sokkal jobban tudnál mindent, de velünk, egyszerű fórumozókkal mégsem osztod meg.

Azért válaszolnék azokra a töredékekre, amikre lehet:

"Nyilván a hibajavítás is felesleges dolog a "digitális jelátvitelben", vagy ha nem akkor 0 idő alatt elvégezhető"

Szerintem tisztában vagy azzal, hogy mindkét állításod hamis, valamint egyáltalán sehogy sem következnek abból, amit mondtam.

"De ha mégsem igy lenne, akkor egy lépéssel közeleb jutottunk ahhoz, mit okozhat a kábelek közötti különbség."

Abszolút semmivel sem vagyunk közelebb. Egyrészt a kábelek hibaaránya házimozis alkalmazásnál gyakorlatilag nulla, ezek nem transzatlanti telekommunikációs kábelek, ahol a bithibák mindennapi jelenségnek számítanak és a kábel minősége befolyásolja a gyakoriságukat: mértem teszkós tyúkkábelen SPDIF-et, egy óra alatt egyetlen bitet sem rontott el. Másrészt meg a hibajavítás azért van ott, hogy javítsa a hibát (és nem fog buffer underrunt okozni, ha erre akartál célozni).

A digitális technika meg nem X-akták, itt nem az számít, hogy ki mit akar hinni.

Aktív témák