Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    Egy kis élménybeszámoló:

    Ma sikerült eljutnom cecilhez és el tudtam tölteni pár órát nála hallgatózással. A házigazdának ez úton is :R a lehetőségért!

    Mozival kezdtünk, pár standard jelenet a szokásos demózásra használt filmekből. Nem rossz, nem rossz, de pár jelenet után szóltam cecilnek, hogy nekem fedett a hangja, nincs teteje.
    A nemrég beszerzett Jamo-k hangolhatóak jumperrel (+1 vagy +2 dB emelés), ezért kipróbáltuk a ValhallA jumpereimet. +1 dB emelés, már érezhető volt, +2-vel jó volt. A centernél nem tetszett, hogy dünnyögős volt. Megkérdeztem, hogy hol vágja őket. Mondtam, hogy az nem lesz jó, túl alacsony. Frontok "Large"-on a két 25 cm-es zárt szub mellet. Mondtam erre is, hogy ez így nem jó. Elfogy a front rész dinamikája, amikor sok hang jön egyszerre.

    A javaslatomra mindent 80 Hz-re rakott, centeren lehetett még egy kis magasat adni neki, mert ott nem volt lehetőség a jumperelésre.

    No itt jött meg az a része amit hiányoltam és cecil is bólogatott, hogy mennyivel jobb, tisztább. Dolgozzon csak az a két szub, azért vannak.

    Mozi után sztereó. Itt viszont a jumperek hatása túl markánsnak bizonyult, bár felvétele válogatta, hogy melyik hogyan szólalt meg. A legjobb felvételekkel szerintem pont jó volt. A két álló Jamo Concert rendesen mozgatta alattunk a kanapét. OK. Haladjunk tovább, mert telt az idő.

    Cecil elővett két monitort ugyan abból a Jamo szériából, berakta két ká nehéz állványra, bekötötte őket, aztán hadd szóljanak. A két doboz a testesebb, nehezebb monitorok fajtájába tartozik, nem is volt hiányérzetünk mélyek terén, de a monitorokra jellemző precíz térleképzés, kontúrosabb hangszer-ábrázolás mindkettőnknek bejött. Bólogattunk is egyet értően, hogy zenére inkább ezek.

    Végül kipróbáltuk, hogy mit szól a rendszer a Bladelius DAC-omhoz, sima, egyszerű laptopról hajtva. Az optimalizálatlan rendszer nagyon vékonyan szólt, meg is néztük, hogy minden jól be lett-e kötve, minden csatlakozó a helyén van-e. De a helyén volt. Mondtam, hogy másnál is hasonlóan szólt optimalizálás előtt. Lefuttattam a CAD scriptet és utána megmutatta a kis tégla, hogy miért is szeretem. :K Nem volt ugyan optimális a monitorok elhelyezése, de a földön ülve megtaláltuk az ideiglenes új sweet point-ot. Libabőr is előbújt, "benne volt a bugi" a láncban, mozgásra serkentett bennünket sokszor.

    Én nagyon jól éreztem magam, egy élmény volt. :R

    Köszönöm!

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák