Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Asszem itt làtni hogy mennyi ember csalódott az Intelbe..
Szerintem eladhatatlan lesz ez a 13-14. Gen ha megjelenik a 15. Gen.. vagy tele lesz a piac vele és megy le az àra... Mert ilyen gyorsan degradàló szériàt ha màr 2 hét utàn nem bírja az órajeleket mi lesz később. nekünk 14900K 2 hét utàn tegnap fagyni kezdett alap ótajelen. 2 hét használat alatt annyit degradàlódott hogy màr alul feszelni kell.. 2 év múlva lehet hogy 8mag 4ghz se fog menni.[ Szerkesztve ]
► Ryzen 7 9800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) + Artic MX-6) ► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Dominator DDR-5 32GB/7200 CL34 ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
brabbitz
tag
en nem vagyok elfogult processzorok irant, altalanossagban Intelem volt, FX-et is nyuztam hosszu ideig. Illetve meg most is "rohad" (baratnonek lesz) Sandy-s 2600K nalam, tehat tényleg nem hiszem hogy a fanboy szol belolem, de most be kell latni, hogy mint anno 2014-ben az AMD-nel, most az Intel van hatranyban. Rendkivul felcsesz mikor az eleg egyertelmut probaljak kimagyarazni.
Egyetertek, anno hallotam ezt a Core Ultra (v mi) megnevezest, ecseteltem is hogy a sima Core I lehetne normal magokkal, az Ultra meg a mostani felallassal.
hat.ez van. -
csakdzsó
tag
Szóval akkor most mégsem bedöglő Intel utánzatok a Ryzenek?Mert múltkor egy hozzászólásod erről szólt,meg hogy több döglik meg belőle,mint az Intelből......
köztudottan ugyebár a nácik árja atlantisziak, tehát valójában magyarok is nyilván és persze gyíkok is... Mé? Nem tuttad? :D
-
arabus
addikt
Biztos hogy a 7500F megérősebb.
Nagyon lábonlőtte magát az Intel ezekkel a semmire sem jó e magokkal.
Persze lehetett/kellett volna ilyen is de érdemes lett volna kihozni olyan portfóliót ami ezeket nem tartalmazza.
Választási lehetőséget lehetett volna hagyni a vásárlóknak.
Eddig én is egy 14900KF-et használtam persze csak a 8 P magot.
Az összes többi semmit nem ér benne,de 8 mag édeskevés.
Szóval igy eléggé roggyant platform volt ez.
Megy is a háztól,még az ellenségemnek sem kivánom.[ Szerkesztve ]
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
DraXoN
addikt
válasz pRoject22 #31 üzenetére
Biztosan. (anno FX-eket is nagyon jól belehetett kézzel konfigolni, gyorsra, relatív hűvösre és nem is fagyott le az se... de ez kézi tuning volt, nem a gyári érték)
De:
1. nem biztos, hogy mind bírja
2. "automata" módban vaktában tuningoltak az alaplapok (nem tesztelve, megfigyelve "stabil-e"). így vagy bírta-vagy nem.
3. ez már gyakorlatilag az alaplapgyártók részéről tuning, nem szabadna a gyári default érnéknek lenni az alaplapoknál, mert pont így lyukrafuthat az egységnyi Béla.
Amdnél se alapból van bekapcsolva a PBO (legalábbis még nem futottam bele olyan modelbe), csak ha külön bekapcsoljuk kapjuk meg az "extra" teljesítményt, gyári értéken TDP keretbe próbál beleférni a CPU (nem fogyasztás, hőmérséklet keretbe), azt más kérdés a PBO-t ki lehet tolni, felülbírálni pár ponton, de eléggé "failproof" a cucc stabilitás szempontjából is (már anno az FX-ekben volt valami elektronika ami előbb visszavette a CPU-t mielőtt összeomlott volna, de kétségtelen ryzenekben sokkal hatékonyabban működik).Az intelnél nem tudom, de az AMD anno nagyon részletesen bemutatta, hogy milyen brutálisan felügyelik a CPU-t alapból is, és főképp PBO esetén mennyire korlátozznak le bizonyos paramétereket, alaplapi tápáramköröket, stb. Nagyon kis esélyt hagyva bármilyen hibára.. Biztos Intel is tesz ilyesmit, de ők nem igazán kommunikálnak erről.
remélném lesz valami tisztulás ebben az intel háza táján, de kicsi az esély a komoly változásra, mert a default értékeken közel se hasítanának úgy amd ellen, ez már a "minden MHz számít kategória", ami még nem is lenne baj, a gond, hogy most túltolták a házat, rá a kabátra (közben mutogatnak az emberekre, hogy túl sok erőt raktak a műveletbe, de ők hagyták jóvá, hogy ide-oda toszogassák az épületet).
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
M@cika
őstag
Mindenki azt vesz, amit akar. Én biztos nem fogok Intelt venni csak akkor, ha fele áron dupla teljesítményt ad az AMD-hez képest, valamint nem kazán lesz. Elég volt a lehúzásból a Ryzen megjelenését megelőző tizen.... évben.
Nasit a kis fehér medvének!
-
senior tag
válasz Dr. Akula #26 üzenetére
Én se írhattam volna szebben
► Ryzen 7 9800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) + Artic MX-6) ► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Dominator DDR-5 32GB/7200 CL34 ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
Darmol
senior tag
Én kíváncsian várom. Tartok tőle ha jól sikerül, túl lesz árazva mert nagyon kéne a profit az Intelnek.
Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Dr. Akula
félisten
"Azért a 7. Ryzen generáció nem lett fényes."
Nem-e? A 7950X productivityben, a 7800X3D meg játékban veri az Intelt, a fogyasztásának töredékéből. Meg az árának...
"Az am5 chipset pláne siralmas ár érték arányú."
Hát még az Intel 1700, ami semmivel nem olcsóbb, de legalább lehet dobni következő procinál a kukába, nem úgy mint az AM5-öt.
-
hokuszpk
nagyúr
az, hogy még nem jelent meg
a szamozas ne zavarjon meg ; volt
Zen, Zen+, Zen2, Zen3, Zen4
ez eddig 5 generáció ; esetleg lehet mondani, hogy a 6xxx egy Zen3+ ; de ez ugye csak laptopra jött ; a 8xxx viszont a Zen4 apusitott kivitele ; szoval ha a 6xxx -et is beleszámolom, akkoris a 7 gent majd valamikor iden talan megtudjuk hogysikerult.
ha meg az apusitott cuccokat is kulon szamolom, akkor meg a 4xxxG ( Zen2 apuk ), 5xxxG -t ( Zen3 apu ) is plusz gennek kellene venni akkor meg a 7xxx az már a 8 genElső AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
martonx
veterán
válasz Dr. Akula #14 üzenetére
Azért a 7. Ryzen generáció nem lett fényes. 8. gén csak sima átnevezés volt, 9. gent év vége felé meglátjuk. Az am5 chipset pláne siralmas ár érték arányú.
Arm-ra leszek kíváncsi Windows vonalon. Hatalmasak az ígéretek, a valóság lehet nem lesz annyira szép.Én kérek elnézést!
-
senior tag
Tudod az iPhone is fogy.. mert 1 oprendszer van 30 telefonra.
Android meg 8000féle telefonra megy rà.. nehéz rosszat alkotni amikor csak saját termékedet nyomatjàk.
Sok jàték még mindig az intelt szereti. De AMD olcsóbb és nem rosszabb► Ryzen 7 9800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) + Artic MX-6) ► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Dominator DDR-5 32GB/7200 CL34 ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
hokuszla
senior tag
As of the fourth quarter of 2023, Intel was the biggest vendor in the PC GPU market worldwide, occupying 67 percent of the market. AMD occupied 15 percent of the market, while Nvidia took a market share of 18 percent.2024. ápr. 18.
mindenben legjobb az amd mégis a szart veszi mindenki
10600k 16GB 1660s 5TB
-
senior tag
Csak AMD most CPU ra hajt. Intel nek nagyot kell alkotnia. kövi genre
-
ricsi99
addikt
Mennyiség nem a minőség szimbóluma...
Pl:
Csájna cipőből is sok van...
2/3 is mennyiség...
Ámbár a legyek sem tévedhetnek...UI: kihagytad ,hogy vga terén is ott vannak a toppon... árukapcsolás terén rengeteg "vga"-t is eladnak
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
arabus
addikt
Az a baj hogy ez csak jó ha van egészséges konkurencia.
Persze más kérdés hogy jóval gyengébb minőségben,de igy az árak talán kicsit kordában vannak tartva.
Éppen még el lehet élni a vacak Intellel is.
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
martonx
veterán
Az Intel nagyon rákapcsolni látszik. Mondjuk itt vannak az ARM-os windows-ok (évek óta...) a küszöbön.
AMD kicsit elaludni látszik az elmúlt évek egész jó teljesítménye után.Én kérek elnézést!
-
hokuszla
senior tag
#szarazintel
csak 80% a piaci arányuk10600k 16GB 1660s 5TB
-
Kristof93
senior tag
válasz Trailblazer #2 üzenetére
Az Intel évek óta hagyta és valószínűleg bátorította ezt. Ők be tudták hazudni az alacsony tdp-t, a teljesítmény tesztek pedig a tuningolt alaplappal történtek.
De a laptopokkal is baj van, nagyon gyorsan öregednek és instabillá válnak.
-
ledgeri
nagyúr
Bridge-ek óta a friss Lake-ek még mindig hordoznak valamit a korábbiakból, hogy még mindig Lake-ek??
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
DraXoN
addikt
Azt intel meg "áldását adta" azon lapokra (a viselkedésükre, hogy a gyári specifikáció felett van a default beállítás).
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
ricsi99
addikt
Arról beszélsz ,hogy az összes létező gyártó "hüjje" volt megírni egy épkézláb bios-t a "best" cpu-hoz?
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Dr. Akula
félisten
IGP-ben mit fog tudni, ugyanazt mint a Meteor, vagy azt is tápolják, nem csak az AI-t?
-
senior tag
Kivàncsi leszek mit fognak fejlődni. mert most síralom van. 13900K is össze omlik alul fesz nélkül gyárilag és a 14900K is 2 külön lapba...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest