-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldfighter
senior tag
válasz
JohannZimu #56144 üzenetére
A Pure Direct az ugye lekapcsolja az erősítő videó áramköreit, több energiát hagyva az audió részlegnek. A Direct az meg változatlan formában továbbítja a bemenetére kötött jelet.
-
Patice
nagyúr
válasz
JohannZimu #56144 üzenetére
Semmit. Pont aza lényege, hogy semmilyen akusztikai trükköt nem csinál vele, csak átalakítja digitálisból analóggá és küldi az erősítő fokozatoknak.
-
xerobyte
aktív tag
válasz
xerobyte #56133 üzenetére
Kicsit magamnak dobálva a lasztit, amiket találtam (vagy már ajánlottátok):
Dynavoice Magic F-6 EX 5.0
Wharfedale Crystal III CR-30.4+ 30.1 + 30C 5.0
Magnat Supreme 800 5.0
Wharfedale Vardus 300 HCP 5.0
Ez a kategóriám teteje, úgy, hogy később aprózok még hozzá egy mélyet, ezek közül a magic varázsol nekem legjobban? -
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
Pusztán kíváncsiságból érdeklődök.
Annó ( 15 éve ) találtam használtan egy Technics SU-V8-as erősítőt. Ha jól emlékszem 45.000 Ft-ért vettem meg.
Évekig használtam otthon és "bulizni" is mert iszonyatos hangereje volt....megfelelő ládákkal.
Valaki ismeri ezt a konkrét típust ?
-
JohannZimu
senior tag
válasz
Oldfighter #56140 üzenetére
Digitális bemenő jelnél mit végez a "DIRECT és/vagy PURE DIRECT" mód?
-
BAUZSOLT
csendes tag
válasz
Patice #56137 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
A sub egy már meglévő Yamaha YST-SW005-ös pici aktív sub. Ez adott volt, ezért ezt most nem vásároltam. Most úgy érzem elég, de később lehet vásárolok majd egy mission subot, mert azért az érzem, hogy a most jól elhelyezett frontok miatt sub nélkül is nagyon élvezetes a mozizás. Valóban torzítás nélkül, nem jelentős az, amit a Yamaha még hozzá tud tenni a mélyhez.
Egyúttal szeretném megköszönni mindenki a segítséget, mert most hogy nagyjából egy hónapja olvasom a fórumot, meg az ide belinkelt cikkeket, könnyebben igazodtam el a vásárláskor.
A hozzám hasonló helyzetben lévőknek (aki vagy még épp vásárlás előtt van, vagy épp már megvette a rendszert), azoknak az alábbi, szerintem nagyon nagy igazságokat tudom megerősítésképpen említeni:
Vásárlás előtt tisztázni kell, mire szeretnétek használni a rendszert.
Milyen, mekkora helyiségben fog üzemelni.
Mi kell tudjon, milyen szolgáltatások fontosak.
Ha ezek alapján van kiszemelt készülék/hangfal, akkor meg kell hallhatni azokat és mellé meg kell hallgatni más hasonló termékeket is, hogy vagy jobbat találjunk, vagy megerősítsük a választásunkat.
És nem utolsó sorban ugye a hangszórókábelere sem szabad sajnálni a pénzt, mert az is kell.Vásárlás után, pedig különösen nagy figyelmet kell fordítani a rendszerelemek/hangszórók elhelyezésére, mert azok életbe vágóan fontosak.
-
opeter70
senior tag
Üdv az uraknak!
Megbízhatósági szempontból nézve mennyire "szabad" megvenni egy 10-12 éves Marantz erősítőt?
Úgy általában mennyire tartósak ezek?
"Made in Japan", nem kínai, vagy ilyesmi, ha ez számít valamit. -
JohannZimu
senior tag
-
Oldfighter
senior tag
-
BAUZSOLT
csendes tag
válasz
Warter #56134 üzenetére
Nem rossz! Köszönöm!
Viszont azon töröm a fejem, hogy ha nekem elől a teljes felületen a grill, vagy vászonbevonat van, akkor miként tudom rögzíteni... esetleg ha alá teszek egy méretben azonos lapot, akkor azt fogja a konzol, és a hangszóró meg azon fekszik fel valamilyen gumi/szilikon pogácsákon...
-
Patice
nagyúr
válasz
BAUZSOLT #56126 üzenetére
Csomag: OK. (De hol a mélynyomó?
)
"Az erősítőnél úgy olvastam, hogy létezik DIRECT és PURE DIRECT hangzás/üzem mód. Nekem csak a DIRECT üzemmódot sikert bekapcsolni a másikat nem. Lehetséges, hogy csak valamilyen bizonyos esetben működik a PURE DIRECT üzemmód? Mondjuk csak analóg bemenet esetén tudja ezt az erősítő? Jelenleg egy LG BP420-as lejátszó van az erősítőre kapcsolva HDMI-vel, egy CD-t csak így tudok most lejátszani. Persze a DLNA és USB csatlakoztatás lehetőségének köszönhetően zenét ezekkel is le tudok játszani, persze ezek minősége megint csak adott, de maga a PURE DIRECT üzemmód, azért érdekelne."
Erősítő távján megynomod (adott forrásra kapcsolás után) a "PURE" gombot, majd kiválasztod a felugró menüből a "DIRECT" módot. (Német használatiból néztem meg neked. Milyen nyelvűt kaptál hozzá?
)
"A másik, hogy a sorrund hangszórókat fel szeretném szerelni a falra, jelenleg banándugókkal van bekötve a hangszórókábel, ami viszont nagyon kiáll, így a falra szerelésnél úgymond útban vannak. A kérdésem az lenne, hogy létezik-e olyan csatlakozó (mondjuk hajlított banándugó vagy villásdugó), ami nekem ilyen esetre jó lenne, vagy nyugodtan kössem be a két csupasz kábelvéget (esetleg valamilyen módon előkészítve, kelezve) csatlakozó nélkül? (a banándugó nekem a praktikussága miatt volt hasznos, ezért vettem meg minden kábelvégre). Vagy jobb megoldás lenne két falikar, aminek köszönhetően nem is lennének teljesen a falra nyomva a hangszórók (mivel hátsó bass-reflex kialakításúak)? Esetleg tudtok ilyen falikart ajánlani? A gyári felfogatási pontok 19,5 cm-re esnek egymástól, ehhez próbálnék igazodni..."
Netes képek alapján úgy látom, hogy az MHT hátsói nem reflex dobozok, hanem sima zárt konstrukció, ezért nem gond a falra rakás, pont azért van rajta fali akasztó.
A banándugó nem volt túl szerencsés választás. Villa jobb lett volna. Azok általában enyhén hajlítottak is. Szerintem lefelé fordítva egész jól a dobozhoz simulnának.
A felszereléshez meg csak egy olyan egyszerű megoldást javasolnék, hogy vágj le egy pár olyan hosszúságú lécet, amibe beletekersz két facsavart. Ezt a lécet felfúrod a falra és a lécen lévő két csavarra akasztod a dobozokat. A lécek kisebbek legyenek, mint a doboz, így nagyon nem is lesznek láthatóak. Mondjuk sima fenyőfa 2 cm-es párnafa pont jó lehet. Hogy a doboz ne lógjon, ezért meg két kis kockát is vágnék a lécekből, amiket gyurmaragasztóval a dobozokhoz erősíthetsz, a másik oldalukkal meg a falhoz támaszkodnának, oda meg rakhatsz kis filc talpakat. Így sem a dobozokat, sem a falat nem károsítod.
A villás dugók sem túl nagy tételek."A harmadik és egyben utolsó kérdésem az lenne, hogy az én rendszeremtől függetlenül, ma egy komolyabb minőségű CD lejátszó és hozzá illó erősítő (jelen példa esetében lehet akár csak sztereó erősítő is), mi a legjobb csatlakoztatási megoldás? Megfelelő minőségű RCA? Coax? HDMI? Ez pusztán csak érdekelne."
Ha egy egyszerű sztereó rendszert akarsz összerkani zenehallgatásra, akkor megfelelő CD lejátszó, jó hangú beépített DAC-kal --> analóg RCA kábel (megfelelő minőségű, hangú) --> erősítő analóg bemenete.
Coax esetén kell egy külön DAC a CD játékos és az erősítő közé és egy további plusz kábel (koax, megfelelő minőségű, hangú).
HDMI kimenetes CD lejátszó ritka. Inkább DVD lejátszókon, blu-ray lejátszókon van. HDMI után is kellene egy HDMI-s DAC az átalakításhoz aztán mehet a már analóg jel az erősítőbe. HDMI-s külön DAC-ok még elég ritkák és/vagy elég drágák, de pár év múlva szerintem ezek is elterjedt jószágoknak számítanak majd.
-
Sefter
veterán
válasz
JohannZimu #56135 üzenetére
Nem is dicsekedtél, hogy az Elac előtt KEF-éltél...
Milyen frontjaid voltak? gondolkoztam én is az IQ sorozaton régebben, mert teszik a design, csak nem tudtam meghallgatni sehol... -
JohannZimu
senior tag
IQ30-am volt, 50-ért vettem és adtam is el, mentek el AVX-en ez alatt is. Az IQ3 szerintem az előző sorozat, nagy különbség biztosan nincs köztük. IQ60 kb. 90 újként, így nagyjából jó az ár. Hangját meg kell hallgatni, nálam az IQ30 surround volt, annak nem volt rossz. Sztereó NAD-hoz vették meg.
A kinézete nekem tetszik, élőben ez a "sötét alma" szín jól mutat. SZVSZ. -
Warter
addikt
-
xerobyte
aktív tag
Sziasztok!
Meggyőződtem, hogy jó lesz nekem a pioneerVSX922 használtan.
Ehhez kellene valami hangdobozt is akasztani, ahogy tegnap este is kérdeztem : )
Aprón, avx-en nem láttok valamit, ami jó lehetne hozzá (5.1 - 150K)?Üdv
Tibi -
Sefter
veterán
a kábel hosszakat nem írja, elég lenne vajon? mert ha nem, akkor 10-15-öt simán alkudnék...
(#56130) Ed Parker
Szép ugrás(#56129) ProdyG
Dune-t zenére felejtsd el, mert egy fos...most én is azzal nyomom sajnos
Itt sok a HTPC fan, szerintem Ők arra beszélnek rá (én nem szeretem), szvsz két külön eszköz a jó megoldás, 1 Dune mozizni meg egy "streamer".. -
ProdyG
őstag
köszi mindenkitől a megnyugtató választ, reméltem, hogy kb ezeket írjátok majd. Az nyílvánvaló, hogy árban nem érné meg a dolog, igazából csak arra lettem volna kíváncsi, hogy jó-e az Arcam DAC-ja.
De a válaszokból azt szűröm le, hogy igen, és nem kell ezen lovagolnom tovább. A mozis HD hangok amúgy se érdekelnek annyira (most is nagyon durván szól minden).Viszont akkor is kell nekem egy jó forrás, aminek a digitális kimenetét vezetném az Arcam-ba, és itt nem CD lejátszóra godnolok, hanem valami médialejátszóra. FLAC és MKV (és társai) lejátszására kellene. Tehát erről menne a film és zene is. Ez a téma még új nekem, merre irányítanátok?
- HTPC (de vajon milyen a hangminőségük?)
- Dune médialejátszók (hangminőség?)
- egyéb (na erről nem tudok semmit, hogy mik vannak még) -
TCr
veterán
Uraim, ez a KEF szett megér ennyi pénzt?
-
BAUZSOLT
csendes tag
Sziasztok!
Korábban kértem a segítségetek erősítő és hangfal(szett) választásban.
A választás végül egy DENON X1000-es erősítőre, egy pár Mission MX2-re és egy egyszerű Mission MHT (center + 2 bipol sorrund pár) csomagra esett.
Fentiekkel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
Az erősítőnél úgy olvastam, hogy létezik DIRECT és PURE DIRECT hangzás/üzem mód. Nekem csak a DIRECT üzemmódot sikert bekapcsolni a másikat nem. Lehetséges, hogy csak valamilyen bizonyos esetben működik a PURE DIRECT üzemmód? Mondjuk csak analóg bemenet esetén tudja ezt az erősítő? Jelenleg egy LG BP420-as lejátszó van az erősítőre kapcsolva HDMI-vel, egy CD-t csak így tudok most lejátszani. Persze a DLNA és USB csatlakoztatás lehetőségének köszönhetően zenét ezekkel is le tudok játszani, persze ezek minősége megint csak adott, de maga a PURE DIRECT üzemmód, azért érdekelne.
A másik, hogy a sorrund hangszórókat fel szeretném szerelni a falra, jelenleg banándugókkal van bekötve a hangszórókábel, ami viszont nagyon kiáll, így a falra szerelésnél úgymond útban vannak. A kérdésem az lenne, hogy létezik-e olyan csatlakozó (mondjuk hajlított banándugó vagy villásdugó), ami nekem ilyen esetre jó lenne, vagy nyugodtan kössem be a két csupasz kábelvéget (esetleg valamilyen módon előkészítve, kelezve) csatlakozó nélkül? (a banándugó nekem a praktikussága miatt volt hasznos, ezért vettem meg minden kábelvégre). Vagy jobb megoldás lenne két falikar, aminek köszönhetően nem is lennének teljesen a falra nyomva a hangszórók (mivel hátsó bass-reflex kialakításúak)? Esetleg tudtok ilyen falikart ajánlani? A gyári felfogatási pontok 19,5 cm-re esnek egymástól, ehhez próbálnék igazodni...
A harmadik és egyben utolsó kérdésem az lenne, hogy az én rendszeremtől függetlenül, ma egy komolyabb minőségű CD lejátszó és hozzá illó erősítő (jelen példa esetében lehet akár csak sztereó erősítő is), mi a legjobb csatlakoztatási megoldás? Megfelelő minőségű RCA? Coax? HDMI? Ez pusztán csak érdekelne.
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
czizoli
csendes tag
Sziasztok ! Olyan problémám lenne, hogy van egy LG HT554TH házimozim és két hete azt vettem észre, hogy bekapcsolás után nincs hang a házimozin, de viszont bekapcsolás után kb. 10 perc elteltével már van hang. Mi a teendő ilyen esetben, mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm a válaszokat, segítséget. -
Sefter
veterán
válasz
bajnokpityu #56121 üzenetére
Azért az Emo se rossz, főleg a kinti áráért (csak sajnos rájön még a szállítás + vám + áfa..)
-
Tamoo
nagyúr
válasz
JohannZimu #56116 üzenetére
Jaja, 5db minőségi ic azért durván megdobja az árat.
Sokan nem kalkulálják bele.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
JohannZimu #56115 üzenetére
Az még lemaradt, hogy a proci és az Arcam közé kellene majd legalább 5db IC is, ha már HD hang akkor abból sem a legolcsóbb.
-
-
ProdyG
őstag
Szerintetek Arcam 300 mellé nagy előrelépés lehet beszerezni egy Emotiva UMC-1-et? A DAC-ok összehasonlítása miatt kérdezem...
A HD hangok miatt jöhet képbe az UMC, de mégis most engem maga az UMC DAC érdekelne, verné az Arcam beépített DAC-ját? Megéri foglalkozni ezzel? -
mandju
senior tag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni a KEF PSW1000 szubomat.
Igazából nincs gondom vele, de ki szeretnék próbálni más ládá(ka)t is.Mit gondoltok, merre kellene indulnom nézelődni?
Vajon mennyit érhet most a szubom? Nagyon szép állapotban van.ilyen:
-
Madwe
nagyúr
Sziasztok! Van egy LG LM660s és egy Pioneer HTP-070 erősítő, mindkettő arc kompatibilis.
Mindkettőn be van kapcsolva az arc, tvn a simplink is, csak ez az egy hdmi kábel van mindkettőbe bedugva más hdmis eszköz egyiken sincs perpill... A tvn az 1es hdmi arc portba, az erősítőn az outba van dugva... A simplink működik: tv bekapcsolását kikapcsolását követi az erősítő, hangerejét is tudja állítani... De a hang az nincs rendben, 2-3 mpig szól, majd pár mpig nem, majd megint szól, megint nem ez megy egészen addig amig a tv fel nem adja (ez azért pár perc, addig szaggatva beugrál a hang) és akkor bekapcsolja a tv a saját hangszóróját... Próbáltam már mindent állítani, audio szinkron tvn bekapcsolva, digitális hang ki automatán, ezeket prábltam máshogy is, sehogy sem akarta... Valami ötlet esetleg mi lehet a gond? (Kábelt most vettem csak e miatt, 1.4es 4ks 3ds drága hdmis kábel...)
Eléggé felidegelt, már szenvedek vele pár napja, lassan ott tartok hogy visszadugom az optikait, azzal lehet nem kapcsol ki be az erősítő és kell külön távirányító a hangerőhöz, de legalább működik
Viccet félretéve örülnék ennek az arc cec cuccnak ha összejönne, azért is vettem kábelt is, remélem tudtok vmi megoldást rá...
Lehet az erősítőn kéne valamit átálítsak? ott is tettem directbe, auto surroundba mindenbe de nem akarja ez sehogy sem...
Köszi!
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #56097 üzenetére
Már járatás alatt vannak az Aida szépségek, szombaton meghallgathatod őket. Tavaly Münchenben csalódást okozó volt a hangjuk, talán a d`Agostino erősítők miatt.
xerobyte!
A 922 hangja klasszisokkal jobb, eszedbe ne jusson a másik lomot választani. -
xerobyte
aktív tag
Sziasztok!
Voltam ma -először- hallgatózni. Hát nem bántam meg, hogy elmentem.
Megrágtuk a TAGA 606 front-ot, aztán kértem valami jobbat, mondjuk dupla árban és ha jól emlékszem egy Tannoy Mercury V4 volt ott. Mondtátok, hogy ha feljebb hallgatok, akkor ez lesz : )Igaz csak erre figyeltem és csak zenéről volt szó, de éreztem e különbséget: erő, dinamika, részletesség.
Ennek tükrében a szellemnek megfelelően tudnátok apróról hangfalszettet mondani? : )
Erősítőnek még mindig onkyo515 és használt pio vsx922 között gondolkodom, szóval kb. 140K maradna hangfalakra, ha bevesszük a használt piacot tudtok valamit mutatni?Én őt találtam eddig: Jamo S606 HCS 6 5.1 100K. megéri, nem éri? Jó szett egyáltalán vagy csak a neve?
Üdv
Tibi -
JohannZimu
senior tag
Ha a kicsik is álmodhatnak: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest