Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • VoidXs

    nagyúr

    válasz alphamooncam #164019 üzenetére

    Nem feltétlenül ugyanolyan típusú EQ-t használnak tartalomgyártáshoz és -fogyasztáshoz. A szobakorrekció szigorúan gépi munka, annyira jó füle senkinek nincs, hogy erre képes legyen, míg a filmeket egy korábban kalibrált teremben az importálási korrekciók (pl. mikrofonok karakterének X-re illesztése) után fülre állítják.

    (#164020) alphamooncam: Az a vevőtől függ, de általában már kész szobákat alakítanak át, ahol párhuzamos volt a fal. Az IMAX például tiltja őket, szóval ott terraformálással indul a munka, de az nem egyszeri 100 milliós beruházás, hanem évente kerül annyiba. Rengeteg forrást tudok mutatni erről, köztük a Dolby hivatalos irányelves doksiját, de hangmérnökökkel és installerekkel is nagyon sokat beszéltem erről. Illetve bárki mesélhet hangmesteri diplomával, csak az sajnos igazi ritkaság.

    A legtöbb szobakorrekció úgy van kitalálva, hogy a torzításokat (pl. lecsengést) beleszámolja a végeredménybe, és próbálja fülre közel hozni egymáshoz a szobákat. Profi szobáknak is kötelező kelléke, nem csak sebtapasz.

    W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

Új hozzászólás Aktív témák