- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz carpediem007 #108950 üzenetére
Hát: kis szobába való Denonnnal vagy 100 ezer feletti sztereó erősitővel alkot jó párost, házimozin felejtős.
Zenei hangzása van, gyenge mély, jó közép jellemzi jazzra komolyzenére jó. Járatás után sokat finomodik, utána ezüstözött vezeték sokat dobhat rajta.
Mindez szvsz. -
0pityesz0
tag
válasz carpediem007 #108952 üzenetére
Sanci eszméletlen ügyesen ad tippekket,ennyiért megéri talán:..bár castle csak a felsôben jó ha jól tudom .de Sanci tudja jobban
[ Szerkesztve ]
Egyre gyorsabban lassulok...
-
carpediem007
tag
Elsősorban sorozat, tv nézésre, max online rádióra használnám. Vagy ezekre ez a típus nem optimális?
-
Dorian
félisten
válasz #09634560 #108951 üzenetére
"100 ezer feletti sztereó erősitővel"
Ahhoz a hangfalhoz 100 feletti sztereó eléggé túllövés.
Jesszus, tegnap este megnéztem a Transzformátor 4-et. Persze csak popcorn mozira számítottam, de ez még abban a kategóriában is borzasztó volt. A hangja viszont kiváló.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
válasz carpediem007 #108954 üzenetére
Igen megéri és arra amire neked kell arra jó. Arra olcsóbb erősitő is megteszi. Erősítő tipp, kompromisszumok nélkül internetrádióval és optikai bemenettel.
0pityesz0:
Valamint az 5-ös alkalmas. és meglehetősen jó hangfal az áráért, kisebbek szvsz csak hifire valók, mozira felejtősek.Dorian: saját tapasztalat, kinézettek között volt, teszteltem kecskeméten és pesten is.
[ Szerkesztve ]
-
Bobolit
aktív tag
Sziasztok!
Leszűkítettem a frontokat a következőkre:
Magnat Concept 5
Gale 4i SE
Jamo Studio 180
Jamo E 470Tudom, hogy távol állnak a high-end-től, de nem is az a cél.
Melyiket választanátok egy 6-7 éves Onkyo mellé?Köszönöm,
Victorpictor -
Jenő76
tag
Sziasztok !
Egy konkrét erősítőről kérdeznék. Yamaha RX-A740
Lehetséges, hogy ennek a menüjében van valami digitális EQUALIZER ?
Egy külső dobozos EQUALIZER-t tudnék úgy csatlakoztatni hozzá, hogy a HDMI bemeneteken érkező hangminőségbe is bele tudjon szólni ?
Köszönöm a válaszokat !
-
kabar
senior tag
válasz Jenő76 #108961 üzenetére
Ha nagy változások nem voltak yamaháéknál akkor:
On Screen/ Setup/ Speaker setup/ Manual setup/ Parametric EQ/ PEQ Select/ Manual/... és ott aztán már hangfalanként garázdálkodhatsz. De mit akarsz annyira átállítani? Pure audio oszt hadd szóljon...
[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
Lacielvtárs
nagyúr
Uraim, csak egy pillanatra zavarok egy kis fotómmal...
Ismét igazatok volt/van.
ma beállítottam a szubomat oda ahol már tavaly is próbáltam és így a lehetőségekhez mérten tökéletes lett a mély hangzás
anno amikor kipróbáltam de nem éreztem különbséget.
viszont most, hirtelen ötlettől vezérleve a jelenlegi állapotban újra rámértem a gyári mikrofonjával és jelentősen javult a mély hangzás éa a hanghatás
ismét köszönök nektek mindentszerk: jah és tudom, tervben van a szekrény eltakarítása is onnan ahol most vannak
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Dorian
félisten
válasz Jenő76 #108966 üzenetére
Messze nem kell high-end az EQ elhagyásához, csak egy alap rendszer. Viszont kis hangi kulturálódás is elengedhetetlen, hogy hallja, értse az ember, hogyan csesz el az eq a hangot, aztán lassan rá lehet jönni, mennyivel jobban szól anélkül.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
Ha az EQ-t hangnyomásmérővel állítottad be úgy, hogy a frekvenciamenet lineáris legyen, akkor talán nem okoztál nagy kárt. Nagyon nem mindegy, milyen minőségű az EQ, mert az egyszerűbb, olcsóbb változatok durván el tudják rontani a hangzást. Több kárt okoznak, mint hasznot.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kabar
senior tag
Nekem az első, amit kikapcsolok a Yamahákon az enhancer. Olyan elcseszett hangot ad az egésznek...
És mit akarsz változtatni az EQ-val? Kicsi mélyet magasat rátolsz?"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
Borisz76
veterán
Sziasztok.
Véleményeteket kérném Fejhallgató ügyben.
A történethez tudni kell, hogy PC-vel használom a HM erősítőt.Játék közben a csapattársak sokszor panaszkodtak, hogy hallják a játékom hangját.
Mikrofonnak egy Logitech C920-as kamerát használok és nagyon szeretem mert nagyon jó a képe és a mikrofon hangja is remek és érzékeny.Szeretném elkerülni a "behallást" ezért gondolkodok egy füles vételén.
Itt kezdődik a dilemmám ugyan is nem tudom , hogy a PC-hez vagy az erősítőhöz vegyek fülest.Ha pc-hez vennék akkor USB-s mikrofonosat lenne ??? érdemes venni.
Ha a HM erősítőhöz akkor csak jack-es jöhet szóba, mikrofon nélkül.Valaki jár esetleg hasonló cipőben ?
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Haverom venni akar 60-ból házimozit ( ) , mondtam neki hogy vegyen használtan. Mit ajánlotok?
-
törölt tag
válasz carpediem007 #108975 üzenetére
elég nagy, persze erősitőfüggő..
-
MineFox54
őstag
válasz PrinceHerceg #108983 üzenetére
Igen, ezért volt ott a smiley azt mondta, ő 15-ért nézett. Mondom, akkor vedd meg, majd gyújtsd meg, másra nem jó
-
Jenő76
tag
Ha nem lennék jártas ebben a fórumban, talán be is sérülnék egyes hozzászólásokon .
Egyébként meg köszönöm az építő jellegű kritikát . -
MineFox54
őstag
válasz MineFox54 #108984 üzenetére
Erősítőt már találtam(?)
Hangfalszettet keresek 30-35-ért (5.0/5.1). Ha valaki írna egyet, azt megköszönném! -
z123456789
addikt
Szép estét!
Kicsit sikerült több időt szánnom az új Marantz SR7007-re. Átpörgettem a használatit is, ennek ellenére van egy két kérdésem, ami adódhat a figyelmetlenségemből, rossz google fordító használatból, vagy abból hogy a második erősítőmnél tartok még csak. Esetleg az Acoustic Research S30-asai most már tényleg kevesek.
A kérdések mindenkihez szólnak nem csak Marantz tulajoknak, megköszönném ha kapnék választ egy-kettőre.
Szóval:
1. Van arra valami lehetőség hogy a felső kis karika Display-ben ne csak a hangerőt illetve forrás típus infót lássam, hanem mondjuk azt is hogy milyen hangsáv szól? Mert pl a Pioban tetszett az hogy egy panelon van minden, és ha hangosítok, akkor egy pár mp-re felvillan minden. Itt ehhez le kell nyitnom az előlapot hogy elém táruljon.
2. A kijelző fényerejét nem tudom fokozatosan halványítani? Csak ki/be opció létezik?
3. Megcsináltam az Audyssey mérést, de nem vagyok biztos abban hogy miszerint is szól az erősítő jelenleg. Amennyiben a panelon Audessy felirat van, akkor a mért beállításokat használja az erősítő ugye? Megint csak a Pioneer-rel tudok példálózni, ahol a direct gomb nyomogatásával tudtam váltani a pure direct/direct (elvileg ezek a kalibrált értékek, és itt kapcsolom be a zenéhez pl a sub-ot is) /és auto hangzások között. Ezek most is meg vannak, de pl directben/pureban iszonyat gyengén szól minden. Auto a legjobb. Akkor gondolom az maradhat úgy, mert a Pionál is azt használtam.
4. Esetleg valaki portforwardolta már az AVR-t? Mert tök egyértelmű a network menü, de nem működik.
5. Speaker beállításoknál az mérés után a Crossoversnél Front 40Hz, Center 40Hz. Ezek így jók?
6. Subwoofer Mode LFE, és az LPF for LFE 80Hz. Ezek így jók?
7. Video/HDMI Setup alatt Lip Sync-et be kell kapcsolni?
8. Speaker Levels jelenleg Front L -6,5dB, Front R -5,0dB, Center -5,5dB, Sub -3,0 dB ezek reális értékek?
9. az M-Dax funkció a netes rádiónál is javít valamit? Én mintha hallottam volna különbséget.
+1. Amikor halkabban kényszerülök mozizni, mintha a mély hangok érkezésére nem lenne felkészülve a rendszer, és amíg halkulnak a mélyek, és erősödik mondjuk a beszéd, a szó elejét majdnem hogy nem is hallani. Pl.: robbanás jelenet, majd valaki odakiabál a morajlás mellett hogy vigyázz vagy hasonló. Ekkor a beszéd eleje le van csípve. Nem tudom jobban megfogalmazni. Van esetleg valami éjszakai mód, ami dinamikusabban kezeli ilyenkor a hangokat?
Ha valakinek van még ötlete mi az ami hasznos lehet hangzás javításban, ne tartsa magában.
Előre is köszi, és bocs a hosszú hsz-ért.[ Szerkesztve ]
-
kabar
senior tag
válasz Jenő76 #108985 üzenetére
Jaja! Itt elég durva az élet, de fel a fejjel! Az erősítő amit vettél nem volt rossz választás, (szoktak itt olyat is mondani, hogy nehezék, meg kutyazavarásra jó, stb) ahogyan mondtam, tudsz állítani a karakterén, de néha egy gombnyomás erejéig térj át pure-ra. Lehet, hogy változni fog az ízlésed, nekem is változott. Szerintem neked is először olcsóbb cuccaid lehettek (nem tudom, csak tippelem) és akkor, hogy valamennyire hasonlítson a valóságra, rátolt az ember mélyet magasat. És sajnos hozzá lehet szokni. De van visszaút is azt hiszem. De lehet, hogy egyszerűen ilyen az ízlésed, vagy a hallásodnak is lehet ilyen karakterisztikája.
UI: A besérülni szót még nem is hallottam."Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
kabar
senior tag
válasz MineFox54 #108990 üzenetére
Tisztázni kellene azért vele, hány és milyen forrásai lesznek. Kis pénz kis foci, de sok bemenet (digitális) nincs a Yamin. Szerencsére optikai is eg koax is van. Ha TV hangot is akar, akkor az optikaira nagy szüksége lesz, és még mindig marad két bemenete. MP-knek is szokott lenni optikai, szóval akár elég is lehet.
[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
kabar
senior tag
válasz MineFox54 #108992 üzenetére
Nem ismerem az RX-V365-ot de szerintem csak kapcsolja a HDMI-t nem veszi le róla a hangot. Olyan int a régi Sr506-os Onkyok. De nem biztos, nem néztem utána. Amúgy el lehet lenni HDMI nélkül is, ha már ilyen kicsi a költségvetés.
Herceg úr által ajánlott jobb döntésnek tűnik, még ha drágább is egy kicsit.[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz z123456789 #108987 üzenetére
Csak pár kérdésre "válaszolnék"...
4. OK, hogy hálózat képes erősítő, de minek a port forward? Ezek már kölcsönözni is tudnak maguktól? Amúgy ha valamiért kell neki a port nyitás, akkor azt a routeredben kell beállítani arra az IP-re, amit az erősítő kapott.
5. Gondolom közel vannak a falhoz a frontok + a center és ez becsaphatta a mérést. 40 Hz-es vágás csak igen combos dobozokhoz tudok elképzelni. Rakd inkább ezeket is kézzel 80 Hz-re (mivel a ládát már innen engeded szólni).
6. Ezek így jók, LPF-et lehet felemelném 120 Hz-re, biztos, ami biztos.
7. Szerintem érdemes.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
kabar
senior tag
válasz Bobolit #108996 üzenetére
Erre gondoltam én is. Vagy miért írtad nekem? Ellenőrizted?
MineFox54
Akkor inkább alkudjon, mint hogy rosszabbat vegyen. Vagy spóroljon még egy kicsi, de inkább sokat..."Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest