Hirdetés
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Kompakt vízhűtés
- Pánik a memóriapiacon
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaosz55
addikt
válasz
ctrlaltdel13
üzenetére
Elméletileg a ultimax megy, de előtte kipróbálom hogy mi van ha mögém rakom be és Eq-val hogy muzsikál, viszont akkor kell még egy végfok. Majd kiderül.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Logicman86
üzenetére
Ezesetben érdemes megfontolni a front height irányt.
-
Logicman86
tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Köszi, hogy rávilágítottál a pontatlan megfogalmazásomra. Surround alatt a 2 hátsó sugárzóra gondoltam és eredetileg a 2. opcióval az volt a terv, hogy a TS60 megy frontnak, a 2 régi front pedig height-nek, így a 2 hátsó sugárzó érintetlen marad. De köszi a javaslatod, jobb megoldásnak tűnik, szóval azzal mennék akkor: 2 TS60 frontnak, régi frontok hátra, a hátsók pedig fel.
A height sugárzók elhelyezésével viszont picit bajban vagyok. Sajnos fentre csak a jobb oldalon tudom rakni, bal oldalt max lentre felfelé irányítva. Ami még szóba jöhet, hogy a 2 hátsó sugárzó tetejére rakni felfelé irányítva.
-
Melorin
addikt
Subot szeretnék venni de nehéz a választás. A Dali E-12F és az XT 12.17 Edge-et nézegetem.
Hasonló árban van még ajánlott sub? -
VoidXs
Topikgazda
válasz
Logicman86
üzenetére
Itt surround alatt heightra gondolsz, vagy hogy a régi surroundok mennek fel?
Elsőre a TS60 jobbnak tűnik, így azt ajánlanám, hogy a minőségbeli sorrend legyen a front > surround > height, vagyis a régi frontok menjenek oldalra/hátra, a régi surroundok pedig fel.
-
Logicman86
tag
Sziasztok! Jelenleg van egy Harman Kardon HKTS 7 5.1-es rendszer amit egy Pioneer VSX-932 hajt. Szeretném kibővíteni 5.1.2-re Dolby Atmos miatt. Jelenleg 2 opcióban gondolkozok:
1. veszek 2 db HK SAT TS-7 sugárzót (tehát ugyanolyat, mint ami az 5.1 rendszerben is van frontként) és bekötöm surroundként2. veszek 2 db HK SAT-TS60 sugárzót. Ezeket berakom a jelenlegi front sugárzók (SAT TS-7) helyére és amiket lecserélek azokat kötöm be surroundként. Így a front sugárzók kapnak egy kis upgrade-et a rendszerben.
Elvileg az erősítő elbírja a SAT-TS60-as frontokat is. Ki mit javasol a 2 opció közül?
-
Üdv! Homatics Box R 4K Plus és LG C1 tévé esetében AppleTV-nél és Prime Video-nál "darabos" a mozgás. A box fórumában javasoltakat mind kipróbáltam. Amikor a DV/HDR ki van kapcsolva a boxon, akkor tökéletes mindkét app. Az LG tévé appjával összehasonlítva is látszik a különbség a mozgásban, a tévé esetében tökéletes DV/HDR mellett. Ugyanakkor a Netflix, aminél szintén DV megy, szintén tökéletes a media player.
Mit javasolnátok? Gondoltam, hogy veszek egy minőségibb, akár aktív hdmi-t, hátha. Szoftveres szinten tényleg mindent kipróbáltam a box esetében. Köszönöm!
-
Khaosz55
addikt
válasz
VoidXs
üzenetére
Egy miatt aggódom, hogy a PR-ek milyen közel lehet rakni a falhoz, ahogy utána olvastam minimum 5cm, mert nem aktív driver, nekem kb 10cm van oldalanként. Bár ha bele gondolok akkor vannak olyan sub-ok aminek lefelé van a PR és ott sincs sokkal több mint 5 cm. Vagy minek oldalra van 2 db aktív sugárzója.
Szóval nem tudom a fal közelsége milyen anomáliát tud okozni PR esetén. -
Khaosz55
addikt
válasz
VoidXs
üzenetére
Arra gondoltam, hogy zárt láda esetén tipikusan 40 hz körül el kezd beesni.
Ha ezt megnézed 100 dB körül még nem esik, szerintem eq-val fel van húzva, aztán ha tolod neki vissza kell vennia az eq-ból mert a drivel x-max-ba menne az SB16.
Okés feltételezzük jobb az 5000-es széria. Pl ezt találtam. 96db-re
Akkor hogy is néz ki a görbe 110-115db-nél ? Biztos nem így. 
Ha igaz mond a Winisd akkor ez lesz a különbség az ultihoz képest, room gain nélkül, de PR-el tudom hangolni. Sárga a Signature a fekete a jelelnegi Ulti. Azt is hozzá kell tenni, hogy a 23Hz körül a Delay a PR miatt sokkal nagyobb lesz mint a zárt esetében.
Ui: Arra is kíváncsi leszek, hogy a kb 100 sarokból álló sülyesztett nappalimban hogy fog ez a görbe kinézni.... Az tudom, hogy nem az ideális helyen vannak a ládák, de azzal aztán vékkép nem tudok mit kezdeni... -
VoidXs
Topikgazda
válasz
Khaosz55
üzenetére
Ez egy nagyon jó projekt!
Az SVS 20 Hz-e nem 30 Hz-é válik nagy hangerőn, hanem inkább 40 lesz az. És akkor még a legnagyobb zártjukat linkeltem, vannak rosszabb eredményeik is.
-
Khaosz55
addikt
Nagy projektbe vágtam aminek a megvalósítása több honap is lehet. Mindez az asztalos és festő hozzáálásától is függ legjobban. 2db sub 15" signature dupla passzív radiátorral 110-120literes ládában. Winisd szimuláció szerint jó eredményeket hoz, X-max-ba nem megy se a driver sem a PR és a freki menet is jó. Nagyon kíváncsi vagyok tényleg hozza-e az eredményeket.
Driver + PR : [kép] [kép] [kép] [kép]
Cad-ben ládról csináltam egy tervet a PR-t hátrébb raktam mivel a méretek alapján a driver mágnese és PR kosara közel lehet egymáshhoz. Megcsináltam az összes egyedi rajzát a lapoknak elméletileg mehet cnc marásra. PR-nek is dupla hátfala lesz illetve még középen egy merevítés ami ezen a rajzon nincs rajta. Nézzétek el az esetleges hibákat vagy 20-25 éve nem rajzoltam cad-ben.
[kép] [kép]Persze lett volna még a megoldás hogy reflex ládát építek és megsprórolok 2 passzív radiátort, de nincs rá helyem. Kb 200 literes láda kell neki nagyon hosszú porttal hogy ne legyen port zaj, szóval elvetettem. Zárt ládám meg van az ultimaxok személyében. Persze gondoltam arra is hogy az ultimaxoknak adok passzív radiátort, de az ulti vagy zárt vagy hatalmas reflex-ben működik jól, PR-el nem.
Persze ez nem olcsó multaság, de egy SVS sem az. Szívesen megnéznék egy svs görbét külső erősítőről hajtva nem a beépítettel, 20hz-ig lapos görbét mutat a zárt ládában kb csak eq-val lehet megcsinálni. Van egy olyan gyanum, hogy ki van találva SVS-nél, hogyha nő a teljesítmény és a driver elkezdi elérni az X-max-ot vissza vesz a eq-ból, nehogy lekoppanjon. Gondolom azért van hogy max teljesítményen a görbe elkezd leesni 30hz alatt.
-
VoidXs
Topikgazda
Jaja, pont az F65 miatt, mert volt benne internal RAW. Ilyenkor csak ki szokták venni a kamerából, például a Z-Cam-mel is eljátszották. Amint jött a hír, hogy a Nikon megveszi őket (miután őket se sikerült perelni), még azon a héten a CEO tolta is fel a Facebook csoportba az internal raw firmware-t.
-
VoidXs
Topikgazda
Én úgy tudom, hogy autón belül is RED van, mert a szénné riggelt F65 nem fért be. Az ARRI a fináléban van sokat.
Igen, fel vagyok készülve a Sony™️ kártyákra, de még mindig nem olyan idétlen a helyzet, mint RED ökoszisztémában, ahol aztán tényleg nincs 500 forintos teszkós open source olvasó, mert mindenkit szénné pereltek, aki megpróbálta (JinniMag).
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Te rálátsz ezeknek a projektjére/nyerseire, hogy meg tudod mondani TC alapján a kamerát?
Nem, errol nincs adatom, a youtube video timestampjere gondoltam, hogy mondod, melyikre gondolsz.
A leiras alapjan az autos uldozesnel a kifele nezo kamerak a RED-ek, tehat ahol a sok mozgas es elmosodott kepek vannak (ezert is gondolom, hogy ott nincs F65, hiszen irtak, hogy azert hasznaltak RED-et hozza, mert nem tudtak 6 db F65-ot szerezni, ergo nincs olyan, ahol ket hasonlo shotnal latnad, hogy a RED eles, a Sony meg eletlen). Illetve azt irtak, hogy az F65-on Anamorphic lencse van (nyilvan nem feltetlenul mindenhol), azt esetleg van ahol meg lehet latni. Amugy en fokusz problemat lattam, azt tippelnem, hogy esetleg arra gondoltal, hogy ossze vannak vagva az eles es eletlen kepek, illetve F65, F55 es Alexa is volt hasznalva a normal jelenetekhez, tehat ezek kozott pl. el tudom kepzelni, hogy latszik kulonbseg az F65 javara.
Mindig csabitok a kamerak, de azert nyilvan vigyazni kell, hogy amikor hasznalni akarod milyen jarulekos koltsegek vannak, recorder, media, olvaso, ezek mondjuk meg 2x annyiba kerulnek, mint a kamera, tehat osszesen x3, es nincs support mar hozzajuk. -
VoidXs
Topikgazda
Te rálátsz ezeknek a projektjére/nyerseire, hogy meg tudod mondani TC alapján a kamerát?
Igen, meglett, hogy az F65 valós 4K, amit az alapján gondoltam negyed akkora szenzornak, hogy a kamera a 8K Bayert is 4K-nak hívja. De amúgy egy nagyon jó téma volt, mert megláttam az alacsony használt árát és majdnem elkezdett viszketni a tenyerem, mert ez jobb, mint a Blackmagic árak.
-
lenox
veterán
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Ok, ertem, ilyen ertelemben, tehat action meg vfx shotokhoz valoszinuleg tobb filmnel is van olyan, ahol hasznaltak RED-et, mikozben a normal jeleneteket valamilyen mas kameraval vettek fel.
Nem tudom mennyire rontja el a jatekot, a mozgo autora volt felrakva 6 RED kamera, ami kifele nezett, az uldozeses jelenethez, ugyhogy nem tudom, hol latod az elmosodott autokon es hatteren, hogy az egyik RED, a masik F65, de nekem nem tunik fel hirtelen, hogy melyik lenne az, mondasz idot?
De amugy a nagyobb baj, hogy ezek 4/5k-ban felvett anyagok, tehat az itt hasznalt RED Epic a te ertelmezesed szerint csak 2.5k-t vett fel, az F65 meg nagysagrendileg 1.5x annyi pixelt, tehat amire hivatkozol, hogy nagyobb felbontasu kepet venne fel a RED, az itt tenyszeruen tevedes, eppen az F65 vett fel nagyobb felbontasu kepet, kb ugy, mint ahogy #90975-ben lathato. Szoval meg ha talalsz is olyan kepet, aminel a RED elesebbnek latszik, akkor az nem a nagyobb felbontasu sensor miatt van (mivel az kisebb felbontasu), hanem valami mas miatt. -
VoidXs
Topikgazda
Ha elmondom, melyik része RED, az elrontja a játékot, de ez volt az.
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Az F65 egy 4K420 kamera, újonnan kamu 422 móddal, merthogy korábban a Sony megállt 420-nál.
Hogy mi? Az is egy Bayer sensoros kamera.
Igy allt a Lucy idejeben az F65 vs Red:
https://www.youtube.com/watch?v=zZcKFonZtGw
Nem volt meg 8k-s sensor akkor, de en azt talalom, hogy nem is hasznaltak rajta Red-et. Volt egy par film, ahol F65-ot es Red-et is hasznaltak, Red-et B kamerakent.
-
VoidXs
Topikgazda
Az F65 egy 4K 420 kamera, újonnan kamu 422 móddal, merthogy korábban a Sony megállt 420-nál. Ez azt jelenti, hogy tökéletes debayeringgel (ami akkor nem volt divat) se lesz 4K DCP szint. Nézd meg a Lucy-t, nem kell DCP-n, elég BD-n. Ott van, hogy snittenként váltják a kamerákat. Élességből evidens, hogy melyik a RED, és akkor ez még csak 4K vs 5K Bayer.
-
VoidXs
Topikgazda
A Sony és az ARRI máig nem tud 4K-s CoC-t a mainstream kameráin. Sonynál a Burano indítja el, amit a RED 10 éve tud (Epic-W), míg az ARRI lineupban nincs ilyen modell egyáltalán, 3.25K tőlük az abszolút csúcs (6.5K Bayer kamera). Egyszerűen fizikailag nem tudsz belőle kiszedni 4K élességet, nincs elég pixeled hozzá. És ez nagyon látszik. Most a Blackmagic szorongatja őket, miattuk kellett a RED-nek nagyon durván árakat vágni.
Igen, a RED azt marketingeli, amiben jó. És van, hogy kell is, a reframinget ők vitték be Hollywoodba, például a teljes House of Cards képmunka csak velük volt lehetséges. Nem ok nélkül az első választás a természetfilmekben. Emellé nem piacvezető, de ahhoz közeli képminőségük van, ezért népszerű máig még úgy is, hogy első generációs problémákat nem oldottak meg a negyedikben (vagy már ötödik?).
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Szerintem meg a Red a nagy felbontast marketingelte, es amugy a Sony F65 mar eleget tudott egy 4k-s DCP-hez elotte is. Aztan persze az ARRI is csinalt nagy felbontasu kamerat, meg a Sony is, es a Red se olyan rossz mar, mint eloszor volt, de a nagy felbontas oltaran eleg sok kep es szoftver minoseget felaldoztak, szoval szerintem nem is a Red hozta el, es nem is csak az tudja most sem. Meg persze azota vannak joval nagyobb felbontasu kamerak, es azok se a minoseg bajnokai, csak a felbontase.
-
tranceplanet
addikt
válasz
proci985
üzenetére
Tényleg, rossz filmeket nézel.
Ez nem igaz, nincs így, egyszerűen Hollywood ontja magából a szemetet, ez nem az én hibám, nem én tehetek róla. Nem is járok moziba sem és otthon sem mozizok már. Néha, ha van időm és kedvem előveszek egy régi filmet és nem érdekel, hogy már láttam és élvezem. Az újhullámos hulladékokat már nem is kockáztatom meg, nem vagyok rájuk kíváncsi, nem éri meg, ahogy irtad a szutykokra nem pazarolom el a drága időmet, inkább tanulok. Még ha elmegyek kocsmázni az is jobb időbefektetés...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
tranceplanet
üzenetére
Tényleg, rossz filmeket nézel.
Kis Hableányra ott a zseniális lengyel Lure [link]
Hamupipőkére ott az Ugly Step Sister [link]És azért kellett hozzájuk nyúlni, mert ezek archaikus mesék, amik idővel mind változnak.
m3ss: kpop demon hunters simán könnyed vígjáték az idő többségében.
Monty Python szintű elmebaj persze ritka, de az a maga idejében is az volt. (nyugodtan cáfoljatok, nyitott és érdeklődő vagyok)
-
m3ss
veterán
válasz
tranceplanet
üzenetére
Ha mar ezek a szineszek, sajna a konnyed vigjatekok mara szinte teljesen kihaltak. Nem illik poenkodni semmivel
-
tranceplanet
addikt
válasz
proci985
üzenetére
Hófehérke: [link]
Kis hableány: [link]
Ezekhez miért kellett hozzányúlni ilyen formában?Sorozat - Bridgerton család: [link]

- Last Of Us [hányinger!]...

Félreértés ne essék, hatalmas fan vagyok: Harlemi éjszakák 1989 eredeti szinkron - Richard Pryor & Eddie Murphy
Kedvenceim:
Jamie Foxx
Will Smith
Martin Laurence
Kevin Hart
Dwayne Johnson
Michael Clarke Duncan
Denzel Washington
Morgan Freeman
Samuel L. Jackson
Wesley Snipes
...
Nem bírom ha a Woke túl van tolva. Ennyi! -
proci985
MODERÁTOR
válasz
VoidXs
üzenetére
Square itt van a polcon, de még megnézendő. Irdatlan hosszú 20+ évre nyúló backlogom van, cserébe emlékszem mit nézek.
Apropó, Lars and the Real Girl megvolt?
m3ss: Hát, van egy [link] filmtopik, én pl nézek horrort sűrűn. Haute Tension mai napig jó film, Hills Have Eyes szerintem közepes. Viszont a Haute Tension a Te setupodat imádná, bár a DVD kiadás olyan szintén black crushol, hogy a fél film elveszik a feketében. Elvileg mondjuk kapott remastert: Adott időszakból a Frontier(s)t néztem újra, azon egyértelműen segített a blu-ray és a tri-laser, bár maga a film így is inkább érdekes, semmint úgy általában jó.
Hereditary egy US újhullám egyik első fecskéje, mindenképp ajánlott. Fényképezésre is szuper (ha már házimozi kijáratása), talán a VVitch volt hasonlóan megterhelő a setupra.
---
Rob Zombie: YEAH YEAH YEAH

---
ha meg újhullámos francia dark synth, Perturbatort [link] tavaly negyedszer láttam élőben
. Kb Carpenter és Jarre stílusa továbbgondolva. plusz VoidXs ha már indie games, Perturbator a szubkultúrán kívül először a Hotline Miami kapcsán lett ismert. Zseniális szerintem. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
VoidXs
üzenetére
Én USA gyártást egy időben teljesen elengedtem*. Valahol a Cabin in the Woods és a Tucker and Dale vs Evil volt a pont, amikor ismét elkezdtem USA horrort nézni. De ha a kedvenc horrorom kérdeznéd, az mai napig a Descent (UK cut) és annak a lezárása.
Indie ott kb a kiút volt a végtelen tinivígjátékokból, a Troma szörnyűségekből és a folytatások folytatásaiból.
Visszatérve 70es filmre, pl Tati Playtimeja zseniális ha még nem láttad. Nem annyira ismert rendező (mint mondjuk Fellini), de vizuálisan (visszatérve a topikba, modern rendszeren is) csodálatos. Talán Tarr jobb, de Tarr legalább annyira zseniális, mint amennyire befogadhatatlan. És Tarr tényleg csak vásznon futja ki magát.
* 2000es években nézd meg mi volt USAban és mindenhol máshol. USAban a Scream kb újradefiniálta a stílust, mármint reviewek szerint, miközben max erős közepes volt. Miközben akörül ott volt az ausztrál Wolf Creek, a thai Shutter, a japán Ringu, a koreai Tale of Two Systers, a francia Raw, az angol 28 Days later és Descent és a svéd Låt den rätte komma in. Európában ritkán rendeznek horrort, de utóbbi évekből a a finn Pahanhautoja biztosan ütött.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
VoidXs
üzenetére
(közben előző hozzászólás kapott egy utolsó bekezdést, ha már lementünk furcsa irányba)
Midsommar igen és nem. A Hereditary sokkfaktorát úgyse fogja semmi elérni, globálisan is nagyon kevés filmet tudok, ami annyira húsbavágó
mint a villanyoszlop utáni jelenet.
Viszont, remekül építkezik és én imádtam, hogy egy . Akkor is, ha nekem kb azonnal feltűnt az árnyékokról és növényzetről, hogy ez ittfordított benszülötthorror skandináviában ahol valahol a Cannibal Holocaust inverzje Feart játszottam amikor kijött, mindhárom megvan itthon lemezenSomló Sághegy környéke, és nem Örnsundsvik vagy Kalyx.
. Kingből én inkább csak a novellásköteteit imádtam, azokból egy ponton az összes a könyvespolcomon volt.Horrorból én is elvárom a sztorit. Elsősorban filmszerető vagyok.
Usnál nem hinném, amennyire random néha a Nope volt.
Everything Everywhere nekem feltette az A24et a saját térképemre. Simán az utóbbi 10 év legjobb filmjének tartom. Viszont tér kell neki, és nem feltétlenül egyszerűen befogadható. Nekem másodikra tűnt fel, hogy a család cantonese / mandarin, szóval egymást sem értik beszélve anyanyelven.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
proci985
üzenetére
A Midsommar szerintem arra épít, hogy a Hereditary sokkfaktorát nagyon dicsérték. Tényleg jó is. Csak a Midsommarnál már nem plot elem, hanem arra megy rá értelmes sztori nélkül, hogy sokkoljon. Éppen ezért a Hereditary-t imádtam, az elmúlt 10 évből a kedvencem, de a Midsommar nálam a ranglista alja felé ül. Én horrorból is elvárom a sztorit, lásd King munkáit, vagy játékok vonalán a Fear-t. Az se mai...
Azért látod a merevséget azon, hogy Jordan Peele munkái ugyanarra a formulára hajaznak. Az Us-ban hatalmas potenciál volt, és valószínűleg a stúdió tartotta vissza attól a rendezőt, hogy alaposan kifejtse az alvilág történetét.
Na az Everything az tényleg kiváló. Az tényleg igazolja a pontod, hogy vállalnak kockázatot. Nem tudtam, hogy A24, úgy emlékeztem, hogy Barunson.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
VoidXs
üzenetére
A24 simán bevállal olyat USAban, amit más nagyon nem. Hereditary után én megvédeném a Midsommart, a Beau is Afraid pedig kb Kitano Takeshi (Takeshis) szinten ment át totális abszurdba. 50m költségvetéssel.
Get Out azért horrorként nézve minden, csak nem merev. Nope 68m költségvetésnél volt, hamár, és arra se lehet ráfogni, hogy annyira merev volt a sztori.
Everything Everywhere All At Once sem volt annyira kis költségvetésű, és ott a Swish Army Man referenciaként inkább bizarr volt. Bármennyire is zseniális a végeredmény.
Persze minden relatív, de pl Hupikék Törpikék X Mad Max crossovert (Aachi & Ssipak [link] ) nem várnék gyakran. Mondom ezt úgy, hogy a [link] best weird movies of the decade 2010-2020 listának én vagyok az egyik legnagyobb rajongója, de a filmtopikban bőven van más filmconnoisseur rajtam kívül is.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
proci985
üzenetére
Azért az A24 és a Blumhouse (Get Out) nagyon merev stúdiók. Az A24 első igazi kockázata a Backrooms, és úgy néz ki, hogy nem lesz belőle semmi, pedig Kane Parsons munkája ritka hiánypótló, pont ilyen kell a műfajnak. A Blumhouse egy nyomda, az A24 horror szintén. Nekem ezen a vonalon igazi alkotás egyedül a Hereditary volt az utóbbi időkben.
lenox: Egy tételben fényezem a RED-et, abban tényleg ők hozták el a megváltást. A több vagy nagyobb pixel kérdését a pixel binning egyértelműen eldönti, és akkor még a pontosság kérdése fel sem merült. Persze, borzalmas velük dolgozni, nehezek, percekig bootol, visít, és túlmelegszik kb azonnal, no meg régen a RedMag™️, de a kép az olyan, hogy millió dolláros produkció nézzen már úgy ki. Én kis produkciókon és élő eseményeken dolgozom, ott ez nem fér bele, ezért vagyok Sonys.
Melorin: spinorama.org-on ellenőrizd a kiszemeltjeid.
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
A 35 mm kb. 720p-t ér valós felbontásban. Van pár cikk, ami 1080-ra teszi, de ez az abszolút maximum, ha minden képkocka kiválóan esik le a gyártósorról, a szórás túl nagy.
En ezekbol csak olyat lattam, ami kb. allokepkent tekint a filmre, es nem veszi figyelembe, hogy az film analog, nincsenek pixelek, az egymas utan kovetkezo filmkockak novelik az erzekelt felbontast. Szoval szerintem ez igy konkretan rosszul irja le a valosagot,.
En ennyire nem fenyeznem a red-et. A felbontast tenyleg felnyomtak, es hozzajarultak, hogy mas is fejlesszen nagyobb felbontasu kamerakat, de minden masban azert volt egy csomo problema. Meg az sem egyertelmu, hogy a tobb pixel a jobb a kevesebb de 'szebb' pixellel szemben.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
tranceplanet
üzenetére
Bocs, de rossz filmeket nézel. Nekem túl rövid az élet ahhoz, hogy olyanokra pazaroljam az időm.
Marvel kapcsán film minőségére panaszkodni olyan, mint bemenni a mekibe és húzni a szád, mert átsütötték a marhát. Mármint annak kéne örülni, hogy a Deadpool 3nak a forgatókönyvírás alapvető szabályait be sikerült tartani? Vagy a Wakanda Forevernél volt (pár szereplőtől) értelmezhető színészi játék? Akkor már inkább a Sang Chi, ami pontosan akkora (és pont ugyanolyan szórakoztató) agyeldobós baromság, mint a legendás hongkongi wuxiák: Ugyan nincs annyira túltolva, de a Shaolin Soccer vagy a Riki-Oh (vagy akárcsak az Everything Everywhere), de így PG13mas wuxia lightként működik.
Amikor örülnek a Deadpool 3nak milyen újító, én meg nézem, hogy jé, ez az Oldboy nagyjelenete.
Azt meg tényleg döntsd el, hogy az a baj, hogy ötlettelenségbe hajló biztonsági játék megy a filmeknél ezerszer elhasznált sztorival, vagy az a baj, hogy mer kísérletezni. Woke bélyeget simán rá lehetne szinte bármire sütni a francia extrém újhullámból, bár sok értelme nem lenne, mert kb az összes valamivel kísérletezett, legyen az narratíva (Caché, Funny Games), testhorror és (transz)humanizmus (Trouble Every Day, Martyrs, Raw), vagy vágás (Irreversible, Enter The Void). És akkor ezek csak a franciák (Haneket és Noét nagyvonalúan ide sorolva).
Mondjuk itthon a polcon Marvel film egyáltalán nincs. De ez ilyen, magamról tudom mit szeretek, a bűnös élvezet meg nekem Kevin Smith és a 2000es Dimension horrorok. A Jay & Silent Bob Strikes Back szerintem egy jó film (objektíve persze nem), és ezen a hegyen kész vagyok meghalni.
Természetesen azt is elfogadom, ha más szerint más film jó (amíg nem nekem kell néznem), és a fenti felsorolásból is van ami inkább koncepció szinten érdekes, mint jó: A Trouble Every Day pár jelenetével konkrétan vallatni lehetne, mert annyira nem tudja, hova tart pár ponton (aztán meg pár jelenete filmtörténeti jelentőségű, de ettől még az összkép borderline vállalhatatlan marad).
VoidXs: Nem igazán.
Ott az A24 . Ott van Korea (Parasite, Decision to Leave). Ott van japán (Drive My Car). Ott vannak az auteur rendezők (Poor Things, Triangle of Sadness, Zone of Interest, X, Barbarian, VVitch, Get Out).
2025ös oscar szerintem szubjektíve egy gyengébb év volt, de előtte a 2023 (és valamennyire 2024) simán a legerősebb évek között volt.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
tranceplanet
üzenetére
Futószalagon jönnek a bevett biztonságos sablonok, igen. Nincs már az az időszak, hogy meg mernék kockáztatni 50 millió dollárt ismeretlen csapatra, mint például a District 9-nál.
-
m3ss
veterán
válasz
tranceplanet
üzenetére
ja amugy ezzel egyet tudok erteni. persze van par kivetel, de sajna nem sok.
mondjuk az is kerdeses, hogy ezek a regi filmek amiket nosztalgiazva nezunk valoban jobbak-e mind objektiven nezve, vagy inkabb csak felidezi azt a kort, eletszakaszt amiben akkor voltunk amikor neztuk oket anno. -
tranceplanet
addikt
válasz
proci985
üzenetére
Jaja, a RED. Hála égnek 2010 óta egyre jobbak a filmek és kell is.
Nem is a kamerákkal van baj és a minőséggel, inkább ez a súlyos probléma:
-gagyi történetek
-ultragagyi szöveg (párbeszédek) [nézz meg egy Flinstone rajzfilm magyar szöveget; Dr. Bubó...]
-olyan színészek akikért nem tudsz izgulni
-gatya forgatókönyv
-popcorn mozik [Marvel szutyvadékok]
- WOKE Propaganda
-nálam Hollywood régen elesett [maradnak a régi jó filmek nosztalgiázva]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
VoidXs
üzenetére
Ja, prequelek szörnyen öregedtek. Arra emlékszem, hogy 2008 körül egy 32"es TVn is szörnyen nézett ki az első.
Reális, volt egy olyan sanda gyanúm anno a Benq W2000el, hogy a filmek jórészénél nem az én setupom a szűk. Főleg 2000s Dimension horrorok (Scream) esetén volt ez visszatérő élmény.
Jaja, a RED. Hála égnek 2010 óta egyre jobbak a filmek és kell is. Itthon egy belépő "filmes" projektor van (Hisense C2, 2025ös tri-laser amit az 5+ kilójával még mozgatható lifestylenak adnak el), kb látszik, hogy 2015 utáni filmek minőségre javulnak.
-
eL Geri
őstag
Elkezdtem a Stranger Things 5 évadát, magyar Atmos-sal.
Na, ez szerintem elég korrekt lett. Nem csak a felső hangok jelenléte, hanem a dinamika terén is.
Nem értek hozzá, nem állítom hogy referencia, de ez már tetszik, nekem ennyi megfelel.És elő is jött a dinamika téma: asszony úgy lecsavarja miatta a hangerőt, hogy borzasztó.
-
Melorin
addikt
Ha a frontok kb a TV középmagasságában vannak, a centert inkább a TV alá vagy fölé kene tenni?
Azért kérdezem, mert ha pl. a frontokat lejjebb teszem (sima sztereó, nincs még center) kb a TV aljával egyvonalba, nagyon fura lesz a hangzás, érződik nagyon, hogy lentebbről jön a hang mint kéne.
Ez a centerrel nem lesz ugyanilyen érzés? -
VoidXs
Topikgazda
válasz
proci985
üzenetére
A 35 mm kb. 720p-t ér valós felbontásban. Van pár cikk, ami 1080-ra teszi, de ez az abszolút maximum, ha minden képkocka kiválóan esik le a gyártósorról, a szórás túl nagy. Amikor az első digitális kamerák jöttek, a 1080p a zöld pixelekre vonatkozott, ami gyakorlatilag 540p-t jelent élességben. A Star Wars prequelek a mintapéldái, ahol még a szenzor is valami 2/3" volt. Itt még a 35 sokkal jobb volt.
A RED-nek köszönhetjük, hogy előbb a 1080p, majd a 4K is teljesen ki tudta használni a pixeleket. Az ARRI is azért 3.6K a 1080p kameráin, hogy kb kihasználják a 1080p-t. A 70 mm-t vissza kellett hozni, hogy az analóg filmek ne azonnal vérezzenek el. Csak minek tennéd, amikor egy RED 3 millióból megvan, a kínai verziója (Z-Cam) meg 1-ből, és ez forint, nem dollár. Filmből egy nap alatt elégetsz annyit.
-
mr. bryan
tag
Sziasztok, rewes meresek alapjan a mogottem levo fal, illetve a plafon nagyon erosen verik vissza a hangot. A plafon annyira, hogy a center delayt az onnan visszaverodo indirekt hang alapjan lovi be az eq

Milyen akusztikai panelek fele lenne erdemes nezelodnom?
Pl akusztikai szivacs, vagy diy kozetgyapot alapu abszorberek? Van esetleg valakinek bevalt modszere?
-
lenox
veterán
-
Ger_man
senior tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Azért az sem elhanyagolható dolog hogy míg a Harry Potter BD egészen a 6. részig VC-1 kódolású szemben a többi rész AVC-jével. Illetve a Gyűrűk urából már nagyon sok új változat érkezett sima BD-re is (VC-1 és AVC-ben is).
A Harry Potterek UHD-n már nagyon szépek, csak azok a remasteredek sose érkeztek meg sima BD-re (max kalóz verzióban).
Harry Potter and the Sorcerer's Stone 4K Blu-ray (w/ Extended on the BD)
szika87: Én ezen a holnapon szoktam tájékozódni. Bár nem mindenhol van kiírva az átlag bitráta. -
m3ss
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Azért a LotR felett is nagyon eljárt már az idő képminőségben, ez volt a legelső észrevételem, amikor pár hónapja újranéztem. A Hobbitot RED-ekkel vették fel, ég és föld a különbség, alacsony bitrátán is.
jahjah, en is erre eszmeltem ra mostanaban. meg a cgin is latszik a ket film kozotti korkulonbseg. van par lotr jelenet ahol sajna mai szemmel mar kicsit gagyi. persze maga a film viszont sokkal jobb, mint a hobbitok..
en nem nagyon nezegetem, hogy mit mivel vettek fel, de multkor en a dunkirkon csak pislogtam. ez ugye imax kamera. brutal eles, gyonyoru color gradinggel, pazar az egesz vizualisan, kontraszt, elesseg, minden.. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
szika87
üzenetére
Tegyük hozzá, hogy a Harry Potterekben extrém sötétben dolgoztak, így a kamera se tudott a legjobbján teljesíteni, és ezen csak tovább ront, hogy analóg. A Gyűrűk ura utólag lett sötétítve, ezért egy fokkal jobb, de az meg nagyon látszik. Ezt nem lehet igazán jól átfényelni sehogy. Azért a LotR felett is nagyon eljárt már az idő képminőségben, ez volt a legelső észrevételem, amikor pár hónapja újranéztem. A Hobbitot már RED-ekkel vették fel, ég és föld a különbség, alacsony bitrátán is. A probléma, amit tapasztalsz, hogy a zajos felvételnél a bitráta nagyja csak szemetet kódol, ezért kell annyi a HP/LotR filmeknek. Ugyanez igaz minden analógra vett filmnél.
Amit érdemes nézned, ha szép képet keresel, hogy mivel vették fel. Az élességnek toronymagas bajnoka a RED, ebben nincs második helyezett, a többiek gyakorlatilag nincsenek versenyben. Egyszerűen abból meg tudod mondani, hogy RED-del vettek-e fel egy filmet, hogy igazán éles-e. Ha gyönyörű színeket szeretnél, az ARRI a választás.
-
szika87
aktív tag
Sziasztok!
Egy ideje Shield-et használok filmezésre, azonban mostanában újra elő vettem a blu-ray gyűjteményem. Hihetetlen milyen tűéles néhány kiadás hiába csak 1080p, és pont itt jönne a kérdésem.
Míg egy Harry Potter kb 16-21 mb/s bitrátával dolgozik, addig egy gyűrűk ura 30 mb/s felett, és hát elképesztő a különbség.
Nem találtam listát, ami azt gyűjtené össze, hogy mely filmek jelentek meg ilyen magas bitrátával.
Valai tud esetleg listát küldeni, vagy film cím is elég, ha tudja milyen filmek dolgoznak ilyen magas értékkel és hazai kiadás?Köszönöm
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Allitolag a 90-es evekre, Point Break-re meg egyeb, naplementes tini filmekre akarna hasonlitani, csak jol is meg lehetett volna csinalni, ez meg szerintem gyenge. De amugy szobor, festmeny, vers is van, hogy nem tetszik mindenkinek, nem kell egyezzen az osszes velemeny.
-
SPEA
aktív tag
Szia,
Pár HSZ-szel korábban egy ajánlás volt kész kábelre ,
de sokan szereltek itt a fórumon, többek között én is Klotz MC5000 mikrofon kábellel. Innen pl hozzá átmérőben passzoló egyszerű csatlakozó.
Nálam Denon x4500H -> MiniDSP 2x4 HD -> 2db XTZ 12.17 EDGE sub láncban szolgálnak, van ahol közvetlen táp kábel mellett megy az egyik és 0 zavar.
Itt egy videó egy lehetséges javasolt bekötésről -
VoidXs
Topikgazda
válasz
ctrlaltdel13
üzenetére
Hát az nekem úgy tűnik, hogy az szándékosan néz ki úgy. A trailerben konkrétan olyanra lett fényelve pár jelenet, mintha mobillal vették volna fel. Pedig Sony Venice kamerákkal forgatták, ami majdnem a teteje.
-
m3ss
veterán
válasz
ctrlaltdel13
üzenetére
mi volt az? hdrt neztel a runcon?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
ctrlaltdel13
üzenetére
Nálam az nem szokott annyira rossz lenni, mi volt a probléma?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
VoidXs
üzenetére

Horror connoisseur vagyok, az első rész meglepően gyenge volt, hiába működött jól technikailag.
Akkor már inkább a BR2049 nyitójelenete, ami basszusból épít falat, de filmként is jó. Vagy a Fury Road ami valahol egy kötegnyi festmény, átvezető akcióval. Vagy az Interstellar ahol szó szerint szétesik a szoba pár jelenetben.
-
eL Geri
őstag
válasz
ctrlaltdel13
üzenetére
Tudom, ezt sokszor beszéltük már itt.
Valójában nem is a stream a lényeg gondolom, hanem a sima DD(P)Atmos és TrueHDAtmos / DTS-HD közti különbség.Saját nyomorom, de sajnos nincs TrueHD képes lejátszom. Amikor nagy ritkán sikerül DTS-HD.MA tartalmat szereznem, annak örülök is rendesen.
-
Swenk
aktív tag
válasz
abridabri
üzenetére
Na ez az, 4-et nem tud az avr nekem /Denon x2800/ Az a helyzet én már próbálgattam atmost,, de nem igazán voltam elájulva tőle. Azt gondoltam, talán nálam nem tökéletes a rendszer. Érdekes, hogy az 5.1 és 5.1.2 atmos között van különbség a térérzetben, az utóbbi javára, még akkor is, ha nincs magassági esemény a filmen. Teresebb a hangkép, talán az objektum vezérlés miatt? Vagy ez hülyeség?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
abridabri
üzenetére
Ugyanez itt is.
Blade Runner 2049 és Dune 1-2 kb fullra mozi élmény vele. Rendes objektumalapú keverés eszméletlen.
Meg persze ott a Quiet place, de az egy másfél órás Atmos testdemo.
Szóval ahol megy ott nagyon jó, de kb megint az az élményem, mint amikor 2006ban 5.1re váltottam.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Horgász topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Fejhallgatós találkozó
- Autós topik
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Akkor hogy is néz ki a görbe 110-115db-nél ? Biztos nem így. 
.

. Kb Carpenter és Jarre stílusa továbbgondolva. plusz VoidXs ha már indie games, Perturbator a szubkultúrán kívül először a Hotline Miami kapcsán lett ismert. Zseniális szerintem.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)