- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
makkai
aktív tag
válasz
ctrlaltdel13 #47338 üzenetére
Szia!
Ilyen az a kengyel, de ehhez még kell az öntapadó szivacsos szalag a talp résznél. -
arcitec
addikt
válasz
Quqesz #47348 üzenetére
Amit írtam, ha tudod hallgasd meg azt a kettőt. Megtévesztő az erősítő jelölése, mert sztereót találtam, nem mindegy miféle betű van még utána.. Akkor nyilván 5.0-át vennél, vagy kellene, vagy inkább kell venned, hogy később az egységes hangzás meg legyen. Ne kelljen a darabokat vadászni hozzá,mert majd lehet úgy nem fog menni.
-
arcitec
addikt
válasz
Quqesz #47344 üzenetére
"white" fülű egyiket sem venné.
Na de komolyabban, az nem igazán lesz így házimozi , ha csak a frontok lesznek,lévén az sztereó erősítőd. Ja igen és mélynyomó se nem nincs.
Ha választanom kellene 2-re szűkítenék. Monitor Audio Bronz 6 vagy Dali Spektor 6.
De csak meghallgatással tudnám jómagam eldönteni. Talán a leírt sorrend szerint... -
Quqesz
nagyúr
Na white fülüekhez lenne kérdésem:
BF akcióban lesz 3 hangfal és nekem főleg házimozi+néha zenehallgatás (stílus vegyesen). Az erősítő marad a CA Azur 540 és a 3 hangfal:
-Klipsch r820f
-Monitor Audio Bronz 6
-Fali Spektor 6
Ár szinte azonos, a helység 32nm nappali+konyha téglalap elrendezésben+ egy jobbra nyíló egy légterű étkező ez is kb 20nm(kb L alak, de nem szabályos). Vélemény?
Gyors hevenyészett rajz(tudom kaotikus az elrendezés)
-
NAtis34
kezdő
-
Burnest
friss újonc
Meg annyit hogy csak az LG hazimozibol jon 5.1ben a hang. Ha annak a medialejatszojat hasznalom mely csak full hd-s filmeket kepes lejatszani. Anno tv.re volt kotve. Ha pl tv medialejatszojan akartam filmet nezni akkor ugyanugy az optikai kabellel volt osszekotve es akkor sem volt igazi 5.1.
Igy valszeg erosito lesz a megoldas. Mert mar probaltam sokfele keppen osszekotni. -
BBéci
legenda
válasz
makkai #47331 üzenetére
Hangzás (és közérzet) szempontjából nagyon sokat számít, hogy 2 vagy 2,7 m a belmagasság.
Ezt magasépítő iskolában biztosan nem tanítják, nem oda tartozik. Különben is a tapasztalatszerzésnél nincs jobb iskola.
A kertemben áll egy nyolclábú kocsibeálló, annak 2,1 m a belmagassága és rettenetesen alacsonynak találom pingpongozáshoz. Egy nagy, erős ütés normális visszaadása képtelenség, droppolni vagy kontrázni kell. -
Dorian
félisten
Milyen az a vízhang? Csobog valami?
-
Burnest
friss újonc
Sziasztok!
A hazimozibol nem 5.1ben jon a hang hanem mindegyik hangszorobol ugyan az. Lehet bena voltam ezert kerem a segitsegeteket.Xiaomi mi 150 laser projektor
Egreat A10 se medialejatszo
Regebbi LG 3d bluray hazimozi lejatszo 5.1 rendszerrel (nos regen ezen neztem az mkv filmeket de a 4K-val nem bir el)Projektort es Egreat-et 2.0as HDMI csatlakozoval kotottem ossze.
Projektorra kotottem optikai kabellel a hazimozit(ezt az Egreattel is kiprobaltam) itt az LG menujeben beallitottam h optikai kimenet (itt sajnos nincs hdmi menü).
Letezik hogy Optikain nem megy at a hang 5.1ben? Vagy az Lg-hazimozival van baj mert sajat szoftvere meg lejatszoja van es csak optikai lehetoseg van?Tudom egyszerubb lenne venni egy erositot es egy komolyabb ha grendszert. Arra is sor kerul majd. De egyelore meg vagyok ezzel a hanggal elegedve.
Probaltam mar mindenhogy osszekotni...nem tudom mi lenne a megoldas.
Koszi!
-
csizo
aktív tag
Melyik a jó megoldás a plafonra telepített 1pár atmos hangfal felrakásakor?Függőlegesen legyen a szórása vagy irányítva legyen a hallgatási pozícióra.Ezt azért kérdezem,hogy melyik fajta hangfalat vegyem a fixen lefele irányulót vagy az állíthatót.
-
makkai
aktív tag
Értem. Akkor viszont ezen érv is a mellett szól, hogy fölösleges drága szettre költenem, mert nem fog jól szólni a hely adottságai miatt. Hogy miért nem épült ez a pince helyiség minimum 4-5 m belmagassággal!
Ezek szerint egy normál lakótérbe sem érdemes drága hangfalakat rakni, mert a +40-50 cm max 70cm belmagasság többlet - magasépítő technikusként mondhatom - érdemben nem sokkal jobb.Úgy érzem, akkor maradok a Jamo S809 -nél. Fölösleges pénzkidobás lenne a Klipsch R-820F.
Most, hogy már sikerült döntenem, este pingpongozok egy jót, nyugodtan a pincében. Tudok úgy is szerválni (adogatni), hogy nem dobom fel 3m-re.
Köszönöm neked is, hogy segítettél a döntésben.
-
makoss
veterán
Béci látod megint te kezdted a vitát nem én, az aláírásom okkal volt, nézz utánna a megfelelő topikban, én annó átestem ezen, 2 és fél hónapot vártam arra amit egy hónap után is megkaphattam volna!
A helyesírásról meg annyit, hogy valaki ékezetet lusta használni, azokkal mi van?
Zárjuk már le ezt az offolást azzal, hogy veszettül nem érdekel a problémád!!! -
BBéci
legenda
válasz
makoss #47327 üzenetére
Házimozis témáról lehet csapnivaló helyesírással társalogni? Miért különbözik más témáktól?
Az aláírásod is kabaré, mert bármit veszel itthon, kifizeted az általános forgalmi adót a NAV-nak, ellenben amit Kínából rendelsz európai szállítással, azon nincs se VÁM, se Áfa. -
monchichi20
aktív tag
Sziasztok.
A Pioneer VSX-934 menyire jó ár 387 euróért? (sajnos a 933 elfogyott kb 100 euróval kevesebb volt...)
Mellé egy Onkyo SKS-HT978 lenne, minden képen ez a hangszóró szett mert igy a kettő 736 euró lenne. (nincsen más fajta ott ahol vennénk)
Itthon elég drágák, viszont így a kettő annyi majdnem mint a hangszóró egymagában. -
BBéci
legenda
válasz
makkai #47324 üzenetére
A dombor- vagy bármilyen nyomásos nikecell akusztikai szempontból annyit ér, mint halottnak a csók.
2 méteres belmagasság még a pingpongozáshoz is kevés, versenyeztem pár évig, nem az ujjamból szopom.(#47325) zsuha
Ha valahogyan ráerősítesz egy 8-10 kilós márvány vagy gránitlapot, akkor használható. 5 kilós súlyzótárcsa kevés volt és le akart esni róla. -
makkai
aktív tag
Jelenleg is használatban van a helyiség, 110 cm magasra felhelyezett polc sugárzókkal. Az oldalfalak hangszigetelő gipszkartonnal, akusztikus lengő kengyelekkel rögzített profilokra szerelve, 5 cm kőzetgyapottal szigetelve van. A mennyezeten szabálytalan dombornyomásos nikecell dekor lapok vannak. Most sem tapasztalni vízhangot, zavaró visszaverődést.
De lehet nem is érdemes vennem semmit. Sok ide még a meglévő Thomson is. Egy ilyen helyre elég lesz egy aksis buli hangfal is.
Szarkazmus tábla felmutatva.
Én csak egy magasépítő technikus vagyok, műszaki előkészítő beosztásban. A 300K megállít.
-
renatto
őstag
Itt sem nagyon láttam még olyan "ligát" amiben Te Klipsch-re szavaztál volna.
Tudom, tudom, vakok közt a félszemű a király!
Persze kereshet, de az akciósan is 2x annyi + sub. És azzal még nem számoltunk, hogy lehet nem is tetszik majd neki a hangja. Továbbá az is lehet elégedett lenne a Jamo-val.
-
BBéci
legenda
válasz
makkai #47314 üzenetére
Az alacsony belmagasság miatt a plafonról olyan visszaverődések lesznek, hogy a fal adja a másikat. Ott a világ legjobb hangrendszere sem szólna jól. Nem véletlenül irdatlan magasak a hangversenytermek.
A felsorolt négyből az utolsóra szavazok.
Elsősorban és másodsorban! Valamint nem utolsósorban!
(#47317) renatto
Keres egy jobban fizető munkát és fél éven belül megveheti a teljes rendszert. Építőiparban a betanított munkások napi 20000 forintot kérnek és kapnak, adómentesen, zsebbe. Apósomék házán a tetőcsere munkadíja 700000 Ft volt, ketten 6 napig dolgoztak rajta. Korábban kapott 1 millió feletti árajánlatokat is. -
makoss
veterán
válasz
renatto #47317 üzenetére
Nem semmi leárazás lesz ha nem változik!
Igen, néztem a 8000-est is, de nállam az "csak" sztereóban menne ha menne. (magasabb ársávban van)
Egyenlőre tartom még magam a házimozihoz, figyelem továbbra is, ha nem jön össze vagy telefonálok nekik nem-e engednek, vagy marad a sztereó -
renatto
őstag
válasz
makkai #47314 üzenetére
Jamo S 809 5.0 és a gyári sub-ot kkésőbb se vedd meg. Így lenne egy elfogadható szetted és megtudnád, akarsz-e egyáltalán többet. Ha mégis többre lenne igényed ilyen áron véve, akár nullán eladhatod pár hónap múlva...
Klipsch 2.0-val még 2-3 évig nem lenne mozid.
(#47316) makoss
Nem kapható, de annak az utódja a 8000... Nem vagyok biztos benne hogy Marantz-al sokkal rosszabb volt....
-
makoss
veterán
válasz
renatto #47308 üzenetére
Jó, oké de az már nem kapható
Figyeltem korábban a rendszered, és én egy minőségi kötéllel (ami jó erős!) akasztanám fel magam ha egy Yamaha RX-A2080 erősítővel sz@r lenne nállam akármilyen Klipsch
Úgyhogy elnézve milyen rendszered van az nállam fényévekre van (sosem lesz) -
makkai
aktív tag
válasz
zsoika #47311 üzenetére
Első sorban mozira kell és csak másod sorban zenére. A szoba 3,8x7,0m, a belmagasság viszont csak 2m, így az alapterület 26,6m2, a légm3 viszont csak 53,2m3. Az az igazság, hogy ha a Klipsch lenne, akkor még évek, mire teljes lenne a rendszer. A Jamo-nál pedig 5.0 már meg lenne, 1 éven belül meg a SUB és akkor öröm, boldogság.
Nagyon nehéz dönteni. De ha mondjuk behatárolom, hogy miből lehet választani, akkor mit választanál/választanátok új szettből.1. Taga Harmony TAV 606 SE 5.0 145K 1 éven belül meglenne mellé a SUB-is.
2. Taga Harmony TAV 616F 5.0 185K 1 éven belül meglenne mellé a SUB-is.
3. Jamo S 809 + 801 + 81CEN 5.0 150K 1 éven belül meglenne mellé a SUB-is.
4. Klipsch R-820F 2.0 170K kb. 2-3 év alatt lenne meg a teljes szett + a SUB.Várom a szavazatokat. Máshogy nem nagyon megy a döntés.
Erre felé nincs hol meghallgatni, hét közben pedig nincs időm felmenni Bp.-re, BF-ig pedig már hétvégén sem lesz időm (hétvégén amúgy se nagyon vannak nyitva az ilyen helyek, ahogy nézem). -
BBéci
legenda
válasz
Gtaati #47305 üzenetére
Azért mászik el, sőt, táncol, mert az alján van egy passzívmembrán, valamint csekély a tömege.
Az RSW12 nehezebb és zárt.(#47306) makkai
Mindegyik normális állódoboz elegendő basszust ad, nem kell melléjük szubláda, de ez csak sztereó zene hallgatásakor érvényes, viszont házimozihoz kötelező a mélynyomó még akkor is, ha 150 kilós monstrumok a frontsugárzóid. -
renatto
őstag
válasz
makoss #47304 üzenetére
Mondjuk nem mindet, bár gondolom nem nekik vennéd?!
Már vagy 4-5 éve hallgatom (a hangfalakat és a fórumot is
), de teljesen elégedett vagyok!
Vehetnék "jobb" hangfalat, csak nem tudom miben lenne jobb?! Mert ez pont olyan, amilyet akartam/akarok.
Az is lehet "igénytelen botfülű" vagyok, de a tényen nem változtat, az igényeimet maximálisan kielégíti.
#47305 Gtaati Az már inkább rohan, nem mászik. Komoly centis léptekben halad, így fél métert elég hamar megtesz. Gondolom ez a hangjára is jó hatással lehet...
#47306 makkai Abban a hangfalban annyi mély van, hogy ha a falhoz közelebb rakod, lehet vissza kell majd venned belőle. Nekem Pure módban néha sok is volt.
-
blakey
titán
válasz
makkai #47306 üzenetére
Frontnak nem lenne kicsi a Klipsch R51M? - sokmindentől függhet, de én bevállalnám, a mélyek úgyis a szubból jönnek a többi meg megfelelő lenne és legalább "homogén".
Ahogy olvastam olyan a mély tartománya, hogy simán elmegy SUB nélkül is. - lehet, hogy elmegy, de szerintem nem "döngetni" kell hanem hallgatni és ha megfelelően állítod be a vágási frekiket akkor a frontot úgyis "small"-ra állítod és 80Hz-en vágod, erre a kis polcsugárzó is alkalmas valamint a térérzet is kellemesebb lenne. Bár nekem már nincs AVR-em, de sztereóban egy pár Dali Lektor 2 és egy Canton sub 85 gyakorlatilag "szétzúzza a 25nm-es szobát"
Egyébként a Jamo felejtős? Mert 150K-ért az is nagyon csábítóan hat. - nem felejtős, de olyan semmilyen, meg kell hallgatni, hogy eldöntsd, hogy kell-e neked vagy sem. -
makkai
aktív tag
válasz
blakey #47300 üzenetére
Frontnak nem lenne kicsi a Klipsch R51M?
És ha egyenlőre a meglévő "bögre - Thomson DPL 660 hangszórói" szett 2 frontja helyett most csak Klipsch R-820F lenne 170K-ért?
Ahogy olvastam olyan a mély tartománya, hogy simán elmegy SUB nélkül is.
Egyébként a Jamo felejtős? Mert 150K-ért az is nagyon csábítóan hat. -
makoss
veterán
válasz
renatto #47299 üzenetére
Köszi az infót
Háát, az egyik szemem sír, a másik nevet:
1 Sehol nem látom a Spektort.
2 Korábban én is bele voltam zúgva a Klipschekbe, annak ellenére, hogy a fórum, illetve az av-online lehúzza, viszont az amcsik odáig lehetnek érte, tele van vele a youtube. De most elnézve milyen áron lesz, elgondolkodtam... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest