-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Cs1csó #42849 üzenetére
Hát igazából a kényelem miatt. A konyha két boltíve között 1 méter van, a két ablak között 1,5 méter.
75 vagy 85 colos TV jön májusban, nem dőlt még el a kérdés, az sem kizárt hogy 65 és OLED, de ez más téma.
A TV-t mindenképp oda szeretném a kanapét is mert U alakú,néha sok a vendég és jó ha le tudunk ülni 6-8-an a nappaliba. Illetve néha szeretem betolni a tv elé a szimulátor ülésem kormánnyal, szóval kell a hely a kanapé és a tv közé.Jelenleg egy Onkyo TX-SV444 van 4db KODA hangfallal, amit ez nyújt már ez is elég volt, de szeretnék modernizálni, nem tudom milyen egy jó hangzás sosem volt benne részem, szóval nem tudom mit veszítek, amit nem ismerek nem hiányzik
Az eredeti terv egyébként a konyha boltívek elé lejövő motoros vászon + egy komoly projektor volt, de erről lemondtam, inkább jó nagy TV.
-
Cs1csó
titán
válasz
JoceeHunt #42846 üzenetére
A méretekre nem is figyeltem inkább arra, hogy a "filmet néző" személy kb sehogy sem lesz a térhangzás középpontjában ezért írtam azt amit írtam.
Próbáltál már ebben a szobában házimozirendszert? Mert ha azt úgy élvezted akkor lehet betenni hangfalakat de biztos lesz olyan ember aki a jobb surround-hoz vagy a bal surround-hoz lesz közel, vagy a jobb front lesz erősebb stb.
Ilyen kialakítású szobába nem tennék 5.1-es rendszert, soudbar vagy két állóval egy sztereo rendszert.
Máshogy rendezném be:
3 variáció, mindegyiknek az a lényege hogy lehetőleg SZEMBEN legyél a képernyővel és egyenlő távolságra lehessen tenni a hangfalakat. A másik fontos hogy 4,7 méter nagyon sok egy 65"-os 4k tévén FHD tartalomnak is elég 2,5-3 méter távolság.
-
zsoika
addikt
válasz
Cs1csó #42845 üzenetére
Igen ...ahogy megláttam most a szobát nekem is az jutott az eszembe, de ahhoz meg túl nagy a szoba. Ide v.mi jófajta SB kellene.
(#42846) JoceeHunt :"egyébként újat szeretnék." Értem ,de azok dupla szorzóval indulnak.
"Frontokat szerintem állványra" Jó ötlet, de csak felső kategóriában jelent spórolást...sokszor az állvány és a sugárzó összesen többe kerül mint u.a. típus álló frontja. Ilyen esetben inkább az az ajánlott. Ha esetleg van egy bútor amire tudod tenni, akkor jó lehet az állványos sugárzó ...megfelelő elcsatolással. -
Sziasztok,
Zsoika javaslatára jöttem át ide a kérdésemmel.
Házimozira ruháznék be a képen látható elrendezésű nappaliba.
Amire használnám:
TV-n nézett filmek, adások hangját, NAS-ra letöltött hálózaton lévő filmek hanganyagát, illetve zenét (nas-mp3), online rádiókat hallgatnék, PS4 játék.
Hálózatnál elsősorban kábelest erőltetném, Amazon Alexa kompatibilitás nagyon fontos lenne.Emiatt a Denon-nál kötöttem ki, először az X-1500H Dali Spektor szettel, aztán Zsoika meggyőzött hogy Denon X3500H lenne a befutó.
Ehhez viszont kérdés milyen hangfal szettet lenne érdemes nézegetnem illetve elegendő lehet-e a képen látható nappaliba az egész móka?
Első körben szerettem volna ha 500.000-ben megáll az egész mutatvány. -
Daywalker
addikt
-
BBéci
legenda
válasz
arcitec #42835 üzenetére
Igen, éppen ezért számít ritkaságnak a sokhangszórós center hangdoboz. Nem keverendő a háromutasokkal, mert azok teljesen rendben vannak.
Viszont amelyikben 16 centisek, vagy még nagyobbak a középsugárzók, azok nehezen férnek el a tv alatt. Ezért a hangnyomás növelése csak a hangszórók többszörözésével oldható meg. Mint tudjuk, a Klipschnél fontos szempont, hogy a termék ordítson. -
-
törölt tag
Igazad van, de ugye a kérdés eredetileg arra vonatkozott, hogy subwooferrel, vagy subwoofer nélkül?
Én le merem tenni a voksomat, a saját cuccom tapasztalatai alapján, hogy subwooferrel kevésbé zavaróak a mélyek, ha más helységből hallgatom.
Ami nem jelenti azt, hogy ne tudnék olyan hangerőt produkálni, hogy ne legyen zavaró. -
Daywalker
addikt
Ha szar a kábel, akkor szinte bármi megtörténhet, bár kicsit gyanús, hogy ekkora zavarok vannak nálad az elektromos hálózaton. Örülök, hogy megoldódott. Azért ha teheted, akkor az erősáramú kábelektől legyen valamennyi védőtávolság, az sosem árt.
Zsoika: hétvégén parasztban kipróbáltam, így hogy asztalon van (végigér a klasszikus ikeas dohányzóasztalon) és nagyon élethű a beszéd, nincs hiányom, az effektekből is minden apró nesz átjön. Zárt center, semmi reflex nyílás stb, 28 kg, szerintem eléggé adja. Volt tulaja megvette a legújabb változatát (fél milla) és össze tudtam nála hasonlítani (rendes moziszoba, csillapított, atmos, auro stb, monoblokkok minden hangfalnak, proci, amit akarsz) és nem igazán hallottam különbséget, mondjuk ez már be van járatva, az meg nem volt.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Daywalker #42827 üzenetére
Másik kör, nem értek ehhez
3 kört csináltak nekem, anno ezt mondta a szaki, ennyit tudok
amúgy meglett a ludas, 1 dolgot nem mondtam mi változott:
hdmi arc-t használok már rég óta (főleg cec meg sávszél miatt is) s most hossz miatt új kábellel vezettem ki a hangot rajta - na ezzel van valami. Lehet csak azért mert a kábelvezetőben közel ment a tévé tápkábeléhez s szar a szigetelése vagy nem tudom... de felcseréltem egy másik ugyanott vezetett kábellel s már nincs probléma!tldr okozhat pillanatnyi hangkimaradásokat a hdmi arc kábel is valahogy, ha van eletromos tevékenység (lámpa felkapcs pl) ez nekem új info
-
zsoika
addikt
válasz
Hikvision #42820 üzenetére
És nem is a frontokra gondoltam....a center, háttereknek 10cm-es a mély/közepe(ha jól látom) és szerintem a center a legfontosabb (ha lehet ilyet mondani) eleme az 5.0-nak.
42819) zsolyx13: használtan taga tsw 120 50eFt körül (nemrég volt fent) és most nem néztem a kínálatot 5.0-ból.
-
-
-
Quetz
őstag
válasz
#48613632 #42802 üzenetére
Nem azt mondom, hogy mindenkinek ilyenre van szüksége, mert ez azért valóban különleges: Popalock's Theater - Irene Scene
De azért egy Rythmik FVX15 nem ultra highend cucc, és állítom, hiába fordítanád lefele, az nem segítene a rezgésen: Z Review - Rythmik FVX15 (Servo Subwoofer)
-
Madwe
nagyúr
válasz
zsolyx13 #42822 üzenetére
Nekem taga tav606 van egy denon x1500hval és tsw200al. Én nagyon szeretem engem meggyőztek, ugyanakkor a tagát nem szokták ajánlani itt (azonos árért jöbbakat tartanak azt hiszem, nem szeretik a hangját - ugyanakkor nekem tetszettek
) a tsw200asuk meg a denon itt is ajánlott
-
zsolyx13
csendes tag
Esetleg ezek a szettek?
http://www.netdepo.hu/hangfal-hangfalszett/hangfalszett-50/taga-harmony-tav-606-5.0-v.3-hazimozi-hangfalszetthttps://digitalszalon.hu/viper-5.0-hangsugarzo-rendszer-fekete-12198
-
Madwe
nagyúr
Jgos, igyeszem keresni olyan helyet ahol ez opció lehet.
más: átalakult végül a tévés fali bútorzat, minden szép és jó. Ami viszont zavar: néha egy egy pilanatra ihagy a hang, jellemzően eleltromos dolgok környékén, pl kattan a hűtő villany lef/felkapcsolás, ilyenek. Ami fura, h ugyanabban a hálózati aljzatban van ugyanúgy bekötve az erősítő mint eddig, s az elmút x évben nem csinált ilyet... Ok, kicsit más most a közeg (más kábelek vannak körülötte) nade az csak nem okoz ilyet? Fordítva bekötve se javult (ki/behúzva volt, gondoltam hátha csak annyi
hát nem)
ilyet okozhat hangkábel is egyébként? A surround kábeleket lecseréltem rendes vastagra s más úton viszem őket,ez ami jelentősebb változás... vagy tuti az erősítő áramfelvételénél van a hiba? Ilyenkor mit javasoltok?
-
zsolyx13
csendes tag
Sziasztok. Denon avr-x250bt erősítőről mi a véleményetek? Köszi
Esetleg jó lehet hozzá egy jamo s807 5.0 hangfalszett? -
törölt tag
válasz
Dorian #42809 üzenetére
Nem az én elméletem, pár hónapja olvastam valahol, mikor a témával foglalkoztam. Én csak meggyőződtem róla, hogy valóban úgy van.
Nem tudom, hogy melyik részével nem értesz egyet, de ha lesz időd, szívesen meghallgatom, illetve elolvasom. Szimpla kötözködést viszont nem szeretem.Madwe
Lefelé puffogó subokról volt szó, illetve én ahhoz használom. És igen, gránit az a márvány, én is eltévesztettem. No meg, a gránit olcsóbb is. -
Dorian
félisten
Ha már lap, akkor nem márvany, hanem gránit, homogénebb, sűrűbb.
De sztem nem érdemes tenni. Jó hangfal vagy szub alá felesleges, nem olyan jó alá meg csak pénzpocsékolás.
Ugyanitt 40x40-es gránitlap eladóPitepeti rezonanciás elmélete több sebből vérzik, de most nincs időm itt kardozni.
-
Madwe
nagyúr
Hamár hasonló téma
Pesten tudtok valami helyet, ahol márványlapot lehet kapni? frontjaim alá szeretnék már egy ideje, s most újra eszembe juttattátok
+ akkor ha jól értem sub alá is érdemes ilyet tenni?
-
-
törölt tag
Nekem márványlapra van helyezve a sub, ami korábban szőnyegpadlón állt. Tulajdonképpen, két darab konyhai gránit munkalap lett összeillesztve, amit innen vásároltam. (már nem elérhető sajnos, de 10 font volt darabja)
Hallhatóan javult a hangzás, a mélyebb tartományokban.
A fentebb linkelt izolációs alátétet nem ismerem, csak ajánlásokban találkoztam velük, de ezek sem puha lábtörlők. Erről magad is meggyőződhetsz, a fejlesztő honlapján.
klikk + klikkEgyébként, amit írtál, azzal egyetértek, de ugye ez a beszélgetés úgy indult, hogy a kérdező elzárkózott a subwoofer vásárlásától, mondván nem akarja magára haragítani a szomszédokat.
És itt jött a képbe ez a megoldás, illetve maga a tény, hogy a subwoofer megléte önmagában nem okoz ilyen problémát, sőt sokkal inkább konszolidálja a helyzetet.
Tehát, én arra szerettem volna kilyukadni, hogy a subwoofer beépítésével, semmivel nem lesz hangosabb a mély tartomány, pusztán részletezőbb, tisztább, élvezhetőbb. Hiszen, ugyanazt a mélyhangot kell megszólaltatni a frontokon is, mint a subon.
Más kérdés, hogy míg a sub erre alkalmas, a frontok sajnos nem.
Persze fontos, hogy a sub, és a teljes szett, rendesen össze legyen lőve, lehetőleg bemérőmikrofonnal kalibrálva. Kezdők* ugyanis hajlamosak túltolni a sub erősítését, minden ok, vagy magyarázat nélkül. Ebben az esetben pedig, nem áll a fenti képlet.* Igen, én is kezdő vagyok, de ezen a ponton már túl vagyok azért.
-
BBéci
legenda
válasz
#48613632 #42804 üzenetére
A lefelé néző membrános és/vagy reflexnyílásos szubládákat kemény talajra kell állítani, csak abban az esetben tud a hang szétterjedni a szobában. Amennyiben szőnyeg, vagy bármi elnyelő anyag van alatta, a hang pontatlan, lötyögős, erőtlen lesz. Ez a saját tapasztalatom is.
Sok esetben az előrenéző membrános mélyládák sem szólnak normálisan, ha nagyon puha, süppedős szőnyeg van alattuk. Példa erre a Házimozi Stúdió Nappali nevű demószobája.
Rezonancia csak akkor alakul ki, ha valami nagyon nincs rendben a szobában. Azt kell megoldani, kiküszöbölni, nem elrontani a hangzást. -
törölt tag
Bármi, ami a szobában jelen van, és rezonanciára hajlamos, agyonveri a hangzást. Dedikált moziszobája pedig nagyon keveseknek akad, legalábbis ebben a topikban.
Elméletben tehát igazad van, gyakorlatilag azonban, ez a jobb megoldás, ha el akarod kerülni, a felesleges rezonanciát. Jelenleg pedig ez a cél.A típust illetően pedig, volt egy tévedésem, amit a fentebbi hszemben javítottam (sw400 vs sw410)
-
BBéci
legenda
válasz
#48613632 #42800 üzenetére
Az a szőnyeg pont agyonveri a hangzást, ha a rajta lévő szubláda lefelé tüzelő.
"Hát mi a franc, ha nem subwoofer?"
Annyira az, amennyire a bögreszettek házimozik.(#42801) Quetz
Létezik olyan 10 colos hangszóróval rendelkező szubláda, ami lemegy 20 Hz alá és szuper a hangja; B&W DB4S. -
törölt tag
Hát mi a franc, ha nem subwoofer?
Na jól van, szerintem hagyjuk a hülyeséget. Az SW400E bizony hogy subwoofer, és maradéktalanul képes a feladata elvégzésére, akárhogyan is nevezed.
Meghatározásnak pedig azt fogadom el, ami általában a neten fellelhető róla. Egyébként, szerinted az SW típusjelzés, vajon mire utalhat a nevében?szerk:
Gyorsan megnéztem, mert gyanus volt a 8". Valójában SW410E tipusú subwooferem van, nem SW400E. Ez 100W és 10" a driver. Ezt én néztem be, bocsi a tévedésért.(Bár szerintem, ez a véleményeden nem fog változtatni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest