- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Analóg fényképezés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Micro Four Thirds
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
espi38
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék illetve szakmai tanácsot.
Most került eladásra a hangprojektorom és szeretnék egy rendszert helyette normális hangfalakkal és egy erősítővel.
Sajnos a keret véges 150-160 ezer ft ot tudok rászánni.melylada egyenlőre nem lesz, ezért olyan szettet keresek ami azért melyhangokat is kelt.
Használtban nem gondolkom legalábbis hangszorókban nem amit néztem az eltax taga és a magnat mindegyik típust hasonló árban lehetne megvenni, melyikkel nem nyúlnak annyira mellé 😁
Erősítőben denon onkyo es pioneerban gondolkodom.
Előre is köszönöm a segítő válaszokat -
Daywalker
addikt
-
modflow
veterán
Sziasztok!
Jelenleg az alábbi házimozi hangrendszerrel rendelkezek:
~ Yamaha HTR-6230 erősítő
~ Yamaha NS-8900 5.0 hangfalszett
~ Polkaudio PSW110 mélyládaA mélyládám nyáron elromlott, megjavították, most ismét rossz 4 hónap után. Zúg jel nélkül, de működik.
Meguntam, inkább lecserélném.
Tudnátok egy hasonló mélyládát ajánlani?
-
atirag
őstag
Sziasztok . Rendelkezem egy onkyo 607-es erősítővel. És gondolkoztam egy sony dh590-es erősítőn mert az onkyo nem képes átvinni a 4k felbontást és így nem is tudom vezérelni az eszközöket. Mennyivel jobb vagy rosszabb a sony mint az onkyo?
-
törölt tag
válasz
MasterMark #38843 üzenetére
Rendben
Köszönöm szépen a segítséget.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #38841 üzenetére
-
törölt tag
Szervusztok!
Egy kis segítséget kérnék!
Adott egy LG HT503TH házimozi.
Van rajta 1 Db optikai kimenet. (AUX OPT).
Vagy Full HD TV optikai kimenetével kötöm össze vagy a számítógép alaplapi optikai kimenetével.Külön-külön mindegyikkel működik és ez ok.
A kérdésem az lenne, hogy nincs egy olyan elosztó, amelybe egymás mellé beledugva a TV-ból sé a számítógépből jövő optikai kábelt az elosztóból egy kábellel továbbvezetve simán csatlakoztatnám aházimozi optikai kimenetébe és így nem kellene mindig átdugni, ha számítógépen hallgatok/nézek valamit vagy ha tv-n.Evidens, hogy egyszerre a kettőn nem nézek semmit (max. a TV hangszóróit használva), de így megszűnne ez az állandó átdugdozás.
Sajnos ez az elosztó nem jött be:
Ezzel működne a dolog?
Vagy ez az elképzelés lehetetlenség?!
Minden segítséget előre köszönök.
-
SGP684
újonc
válasz
MasterMark #38832 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget, még kipróbálom azokat amiket írtatok, hátha sikerül.
-
Yenka
csendes tag
Harman/Kardon AVR 171 beállításai között van egy Room EQ elnevezésű menüpont, ami sötét színnel van jelölve, off állásban, de nem engedi átváltani.
A használatiban ezt találtam, de nem értem:
NOTE: If you have Room EQ set to On, the crossover frequencies have been automatically
set by the AVR and cannot be adjusted.
Légyszi írjátok meg, hogy ez a menüpont mire való, és miért nem tudom használni.
Köszönöm ha válaszoltok! -
virkir
veterán
válasz
SGP684 #38831 üzenetére
Próbálok mindent megtenni azért, hogy valahogy meg lehessen szólaltatni a rendszert.
Amennyiben emeleten laksz nagyon egyszerű.
Nyújtott karral átemeld az ablakpárkányon majd elengeded. Amint földet ér szépen fog szólni.
Körülbelül ennyi időráfordítást ér az egész, pénzbefektetést meg egy fillért se. -
Daywalker
addikt
válasz
SGP684 #38829 üzenetére
Nálad nem a kábel hiánya okozza a problémát, hanem a vezérlőegység hiánya, ami a DVD-ben van/volt. A yatour nem erre való, az lényegében csak egy 3rd party bemenetet csinál az autórádióra, de a vezérlés ott is a fejegység feladata. Neked lényegen nincs fejegységed. Kuka.
-
SGP684
újonc
válasz
Daywalker #38826 üzenetére
Értelek titeket, valamelyest ettől féltem, hogy a CE-Net kábeles része lehet a lelke az egésznek.
Még ott van a jack csatlakozó frissítésre szolgáló bemenet a mélynyomón, amit még nem próbáltam, viszont a jack + RCA kombót már próbáltam nem jött össze.
Találtam ilyen CE-Net adaptert, ami kifejezetten suzuki rádiójához van, ezzel szerintetek életre lehet kelteni a hangszórókat?Vagy esetleg ezzel a CE-Net + Jack átalakítóval?
-
Hutkai1
újonc
A liszensz lejárta miatt az okos tvnk nem játsza le a youtubot.
A jelenlegi asztali média lejátszómat szeretném lecserélni ami a WD tv c3h.
Ez a lejátszó nagyon rosszul tölti be a youtubos videókat, nem élesedik be a kép.A lejátszó fő célja a youtube videózás lenne
-
Daywalker
addikt
-
Daywalker
addikt
Elvben megoldható, ha van a tévén digit kimenet, amin van passthrough funkció - de még kéne nézni jobban, hogy mit támogat a tv, mert aztán lehet, hogy nem enged át mindent. A hdmi-s erősítő lenne a legjobb, de akkor olyan kell, ami tud hdmi 2.0-t, az pedig nem az olcsó megoldás - cserébe nem csak sima dd és dts lesz elérhető, ha a forrás tud jobbat. Amit lehet csinálni és biztosan megy, illetve költséghatekon, az az, hogy mind a ps-t, mind a PC-t külön digit kábellel kötöd össze az erősítővel, a kép pedig hdmi-ken megy a tévébe közvetlenül.
Fr3eWar: a jacken keresztül a pár száz milliwatt teljesítménnyel a büdös életben nem fog semmilyen hangszórót meghajtani, felesleges megprobalni. Sajnos tipikus esete annak, hogy valakire rasoztak valami szart, mert nem ért hozzá
-
Fr3eWar
őstag
válasz
SGP684 #38823 üzenetére
Kár volt megvenni, főleg így, add vissza, vagy add el.
A “DVD” részén (juction box) volt minden csatlakozó amivel tudtál volna valamit kezdeni, spdif, hdmi.
Meg szerintem az vezérelte az egész rendszert. Így vettél egy halom vélhetően “vacak” hangszórót. Esetleg az RCA csatlakozón keresztül, tv jack->2 RCA kábellel probálkozhatsz. Ami a TV oldalán van RCA az szerintem bemenet, szóval ott hang nem fog kijönni.
Jobban járnál egy olcsó HDMI+ARC AVR+bögre szettel, figyelni kell az aprót. -
SGP684
újonc
Sziasztok!
Eléggé új vagyok ebben a témában és emiatt is szeretnék tőletek segítséget kérni.
Nemrég vettem egy Philips HTS9810/12 házimozi rendszer hangszóróit abból a célból, hogy a tv-re rá tudjam kötni az egészet, annyi a baki, hogy dvd lejátszó nincs hozzá valamint a spéci CE-Net kábel.
Szerintetek hogyan lehetne ezt az egész rendszert összekötni a tv-vel, úgy hogy a tv ezeket a hangszórókat használja? -
Fr3eWar
őstag
válasz
Zekcsepron #38821 üzenetére
2019 hajnalán legalább olyat keress amin van HDMI ki/bemenet szerintem.
-
Zekcsepron
újonc
-
migabi24
nagyúr
válasz
Zekcsepron #38819 üzenetére
Mi az a jó ár?😁 Nekem volt sokáig, új korába került 30 ezerbe szóval nem egy nagy durranás, mozira még elmegy ha nem nagyok az igényeid de zenére egy kalap sz.r
-
Zekcsepron
újonc
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy Yamaha RX-V350 erősítővel valakinek volt-e tapasztalata?Megérheti megvenni?Használtban gondolkodom,elég jó áron adják.Nem tudom esetleg mi lehetne még helyette? -
LógaGéza
veterán
Tudnátok ajánlani olyan HDMI kábelt, ami stabilan viszi a 4K HDRt, 24FPSen, és viszonylag olcsó?
Külföldi rendelés is játszik.
Köszönöm -
sixpak
nagyúr
válasz
Mosqu!to #38811 üzenetére
ctrlaltdel13: köszi.
Inkább funkcionális problémák merültek fel, ilyen például, hogy amikor raktam fel a gipszkarton falat, akkor nem terveztem bele konnektort, egy vezetéket húztam bele, a villanykapcsolóét, persze a többi falon van vagy 5 konnektor, de most bajban vagyok az olvasólámpával, 90%-ban ebook olvasót használok, de néha szeretek hagyományos könyveket is lapozgatni, de hiába van 9 lámpa a plafonon, akkor is sötét van.
A másik az ajtó elhelyezése, oldalt van az ajtó, de ha most csinálnám, akkor a szoba hátsó részébe tenném, a kanapéhoz, most úgy van, hogy a vászonnál és a hangfalaknál lépsz be a szobába, emiatt csak 30-40 centire tudom a hátsó faltól elhúzni a hangsugárzókat.
De a legfontosabb, hogy előre kellett volna terveznem, mert sok dolgot 2x kellett megcsinálnom amiatt, hogy nem gondoltam át kellőképpen a dolgokat, ilyen volt például a vászon áthelyezése (lejjebb és balra) festés és tapétázás után.
Magasan volt kicsit, át kellett raknom, most kb. 90 centire van a vászon alja a földtől.
Biztos jönnek még elő dolgok majd, amiket máshogy csinálnék, ha lesz ilyen megosztom majd, az igazság az, hogy még egy filmet sem néztem meg, 23.-án vettem a polcokat, tv állványt, még a surroundokat a helyére kell tennem, fúrás-faragás....de csak ünnepek után. -
sixpak
nagyúr
Aloha.
Lassan végzek a szobával, melyet már több mint 2 hónapja csinálok, már csak apróságok vannak hátra, kábelezés elrejtése, polcok/szekrények vásárlása, több száz könyv lehordása az emeletről, dvd, blu ray lemezeket szintén, növények telepitése, sőtétítő függöny beszerzése és néhány kis bútor vásárlása.
Szakember nem járt a házba, mindent magam csináltam, festés, tapétázás, laminált padló, szőnyeg lerakása, világítások, új konnektorok, gipszkarton fal és ezer egyéb dolog.Innen indult a dolog...
....és így állok jelenleg:
A komponensekre szándékosan nem térek ki, low cost berendezések, de van kép és hang, egyelőre ennek is örülök.
Közben arra is rájöttem, hogy a berendezés elég nagy pénzeket emészt fel (persze az én pénztárcámhoz mérten), nem is írom le, hogy milyen összegekért adnak egy vastagabb szőnyeget vagy néhány tekercs szövet tapétát....
A bordó/barna színeket már az elején kiválasztottam, annyira sötét a szoba, hogy full világításnál, nappal is alig lehet látni bent.
Már most vannak dolgok, melyeket máshogy csinálnék, ha még egyszer belevágnék ilyenbe, de soha még csak hasonlóval sem probálkoztam, elsőre így sikerült.
A filmnézés csak egy funkciója a helyiségnek, de akár el tudok vonulni olvasni, zenét hallgatni vagy csak társasozni egyet a gyerekekkel.
A hihetetlenül szűk költségvetés ellenére nagyjából élhető szobát sikerült kreálnom, de még sok munka lesz vele.Boldog karácsonyt mindenkinek.
Szerk: OFF-ba raktam.
-
Daywalker
addikt
válasz
Gtaati #38799 üzenetére
Én teljes hangfalszettet cseréltem idén (még a center várat magára, de az is irányban van) plusz az erő is idei szerzemény, vettem 4K tévét, tehát itt is rendesen locsoltam rá a zsetont. És hol van még a vége?! Jó lenne Atmos irányba elmozdulni, egy nagyobb sub...
ki bírja ezt?!
-
válasz
MasterMark #38801 üzenetére
Közben nagy nehezen megtaláltam. Listening mode-ot kellet átállítani, meg dynamic eq-t.
Köszönöm a segítséget
-
válasz
MasterMark #38801 üzenetére
Olyan régen használtam ezeket a menüket, hogy azt sem tudom hol kezdjem el
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- HYNIX 1x4GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest