Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
válasz
MCGaiwer #20478 üzenetére
Oscar-díj + BAFTA-díj + Európai Filmdíj + Golden Globe-díj és nem 1-1, hanem csak Oscar-ból 8. Tartalmilag is, katartikus , folyamatosan leköt, igazi kikapcsolódás, a hang meg valóban, mondhatni ott van! A magyar is! Az indiai filmek egyébként jók, eleddig szinte csak jót láttam, igaz ugyan angol-amerikai film, de indiai szereplők és hangulat. The Fate of the Furious helyett sok ilyet. Aki teheti nézze meg.
[link] [link]Ezt is érdemes megnézni még több évvel korábban láttam, de témája tartalmas, odaszegez : [link]
-
zsoika
addikt
Akkor ha jól értem sikerült?!
Bocs, hogy nem emlékeztem kútfőből hol találod az spdif-et ,de tudtam hogy az a nyitja a dolognak.Nemir: Ma még "csak" az 515-re átkötöttem a Pascalt ,hogy felszabaduljon az 535. Ez azért fontos mert akkor a 2db 535 mindegyikére egy-egy HK megy, a gyári kábeleivel....junkpod kedvéért. Kipróbáltam ezt az összekötősdi dolgot ,egyelőre 2avr-el ,de v.mi nem kafa mert úgy beakadt az 535 menüje hogy totál összeszxxtam magam. Aztán gyorsan szétkötöttenm, kikapcs-bekapcs és helyrejött. Szóval inkább külön androidos boxra kötöm őket.
Újramértem mindkét erősítőt és érdekes mpdon mind a 2avr 3,9m re tette a sub-okat és jócskán minuszolta -15 (Pascalt és a 60-ast is) ....vajon miért? Valójában olyan 3m lehet. Gondoltam csinálok egy fázisfordítást a sub-okon és újraméretem....de akkor iszonyat rosszul szólt.
Ezeket a zárt subokat lehet kőre rakni? Vagy tegyem szőnyegre? -
Karex
senior tag
válasz
zsoika #20483 üzenetére
Tényleg, de most már tegyünk pontot a végére, hátha más is belefut itt:
Nekem az output állítástól függetlenül nem volt változás. Bár ez mpc-hc, de kicsit tovább matattam, és a LAV internal audio switcher tulajdonságainál megtaláltam egy Bitstreaming (S/PDIF, HDMI) részt. Ezen a részen bekapcsolva a különböző Dolby formátumokat, megjelentek a hiányzó hangok a pc felől is.
-
zsoika
addikt
válasz
junkpod #20495 üzenetére
Jaja...te kérted! Nost meg Nemir néz hülyének.
Nemir: Az 515+ hkts 16 tesómé csak költözés matt itt van nálam dobozban. Az 535+pascal az enyém és most vettem a hkts 60 -ast azzal a nem titkolt céllal hogy csere. A 2. 535 meg egy Bcsabai srácé aki szívesen elhozza egy tesztre(jófogáson és hardveraprón is árulja,így találtam rá) gondoltam ha már így együtt vannak a dolgok rászánok egy napot mielőtt eladom.
Szerk: "60-ashoz vennék egy középkategóriás AVR"
Igen az fog következni és az atmos -
junkpod
veterán
válasz
Nemir Ombe #20493 üzenetére
Azért mert Zsoika rendes topiklako és el akarja nekem mesélni mennyivel jobb a 60as a 16osnal
-
junkpod
veterán
válasz
markussandor #20472 üzenetére
Felcsatolható hálózati meghajtóval (win7) be lehet állítani, hogy minden mappaba belépéskor jelszót kérjen?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
zsoika #20492 üzenetére
Elméletileg a HDMI (szabvány) szerint mennie kell annak, amit írtál .... de sok értelmét nem látom, elméletileg a legjobb eredményt akkor érnéd el, ha egyszere 1-et, rendesen beállítva hallgatnál 1-2 napig (legalább), majd jöhet egy másik .... az ilyen "impulzustesztek" max. arra lehetnek jók, hogy a nagyobb különbségeket észrevedd..... de (most olvastam a "tesztalanyokat") miből gondolod, hogy a Pascal vagy a 16 jobb lesz, mint a 60 ....? A Sony anno a fémházzal és a jobb összeszerelési minőségel adta el a Pascal-t a sok "műanyag kütyü" között, a HK a 60/65-ös szériába meg már rendes(ebb) hsz készletett tett .... én a 60-ashoz vennék egy középkategóriás AVR-t (min. 6-os Onkyo, 2-es Denon, 5-ös Marantz, stb) a többit meg meghallgatás (teszt) nélkül tenném fel vmelyik apróra .... mert "minek" ....
-
zsoika
addikt
válasz
Nemir Ombe #20491 üzenetére
természetesen egyszerre csak 1 szólna a többin pedig használnám a titkos gombot(muting).
Én annyira botfülű vagyok hogy az az 5perc is sok....elfelejtem. Teferenciám a pascal lenne ,hiszen azt hallgatom 1éve. -
zsoika
addikt
válasz
Nemir Ombe #20489 üzenetére
Pont az a lényeg ,hogy ne legyen (vagy csak minimális) az AVR-ek között...mivel 3 különböző satelit 5.1-et akarok tesztelni egyszerre .....HK hkts 16,60 és a Sony Pascalt .Tehát nem akarom 20 percig hallgatni és utána kötögetni....inkább 3 "egyforma" avr-re 3 egyforma androidos lejátszót tennék 3 tv-re(ez mind adott) de az jutott eszembe hátha így 1db tv és 1db box is elég lehet. Képminőség nem lényeg csak az hogy a hangot mindegyik vegye le ,majd továbbítsa változatlanul a többinek.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
zsoika #20488 üzenetére
Jó az elképzelés, de ugye a be/kimenetek között még a PT sem garantálja, hogy ugyanazt fogod hallani/látni, de ettől még minden lehet "bitpontos" .... inkább üzemeld be az 1-est, kedvenc jelenetek/demók kb. 20-30p-ben, majd a 2-est és ue. .... utána újra az 1-es, majd a 3-ast .... de cserélgetheted bármilyen sorrendben csak egyet nevezz ki "referenciának", amihez viszonyítasz ....
(amúgy miért akarsz összevetni egy 515-öt és 2 535-öt .... most "borítékolható", hogy szolgáltatás/minimális "karakter" különbség lesz/lehet közöttük, de minőségi biztosan nem ....
)
-
-
hash99
senior tag
Lehet nem ide tartozik de azért megkérdezem.
Optikai kábellel van a tv-m az erősítőre kötve. 1080P -s mkv -t próbáltam pendriveról lejátszani (tv-be volt dugva) a kép ment de semmi hang. Ugyanezt a filmet leszedtem 720P -ben szintén mkv formátumban és ott már volt hang is.
Szerintetek mi lehet? A két videó formátuma megegyezik még sincs hang. Ellenben szedtem le 1080P -s bluerayt ahol nem volt gond.
-
Gabesz87
veterán
Pusztán érdeklődésképpen volna egy kérdésem. Nyáron szereztem be az X1100W erősítőmet, amivel tökéletesen elégedett vagyok! Az első erősítőm, és teljesen megfelel a céljaimnak. De persze mint minden házimozi fanatikust, engem is elkapott a gépszíj, és a jövőre való tekintettel, átfutott az agyamon, hogy esetleg lecserélném egy olyan erősítőre, ami már HDR-t is támogat, HDCP 2.2-es, és az Atmost/DTS-X-et is tudja. Nem mintha mostanában sor kerülne ennek a kiépítésére, (jelenleg élvezem az első 5.1 szettemet a Taga 606 v3 személyében). Csupán érdekel, hogy mi lehet az a szituáció, amikor az erősítőm bemondja az unalmast, azaz nem játszik le valamit a fentebb felsorolt hiányosságok miatt. Ha egy HDR tartalmú filmet akarok lejátszani, akkor azt nem fogja vinni? A lejátszóm amúgy egy Zidoo X8. Néztem amazonon pl. X2200-at, az már mindent tudna, ami nekem kell, és nem is olyan drága. Nem tudom az X1100 mennyit ér, mennyiért tudnám esetleg eladni. De ez egyelőre csak egy kósza gondolat, a válaszokat köszönöm előre is!
-
-
Karex
senior tag
Ok, új kérdés merült fel (:
HDMI-n keresztül egy PC is rá van kötve a TV-re. (Nvidia vga HDMI kimenete) Na, a pc-ről lejátszott anyagok szintén csak sztereóban szólnak, és a windows hangeszközök között is csak sztereót hangszórót érzékel. Ott mit érdemes állítani? Vagy ez már HTPC topik?
-
Krilehor
tag
válasz
Nemir Ombe #20188 üzenetére
Hol lehet 300e körül Marantz 7010 vagy Denon x4300-at kapni? Eddig Denon AVR-X2300W néztem, de ha 300e körül vannak ezek, akkor lehet érdemesebb lenne hozzáraknom és inkább egy komolyabb avrt venni, nem? A Denon 3300-asokat is néztem, hogy most 240e körül már kaphatóak újonnan.
-
MCGaiwer
addikt
tegnap megnéztük a gettomilliomost DTS hanggal. Beszarás, de az utóbbi időben nézett összes filmet verte a hangkeverése, pedig nem egy "olyan" film
-
arcitec
addikt
-
Neo*
csendes tag
Sziasztok!
Évek óta foglalkoztat a gondolat, hogy házimozi rendszert vásároljak, most jutottam el oda, hogy egy belépő szintű szettet megengedhetek magamnak. Jelenleg egy panellakás 18 m2-es szobájában lenne elhelyezve. Filmezésre lenne kb. 70%-ban, maradék zenehallgatás. Zenében mindenevő vagyok, de főképp elektronikus zenék, azonban hangulattól függően meghallgatok a rocktól a filmzenén keresztül sok mindent. Első körben egy 5.0 és egy erősítő volt a cél, tetszett az onkyo skf 4800-as front, de a center és a surroundok gyengének tűnnek. Nézelődésem során találtam egy komplett 5.1 csomagot erősítővel, JBL Arena 170 5.1 + Denon Avr-x540bt ill. ugyanez a szett Onkyo Tx-sr373-al is elérhető 260 ezer forintért. Fórumot olvasgattam 4-5 napja, láttam, hogy a sub nem épp a legajánlottabb, de tennék vele egy próbát, így kompletten nincs rossz árban szerintem.Kérdésem az volna, hogy szerintetek a Denon vagy az Onkyo erősítőt válasszam? Adatlapjaikat nézegetve az tűnt föl, hogy a Denon 310W-ot még az Onkyo csak 220W-ot vesz föl.
Válaszokat előre is köszönöm.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
markussandor #20474 üzenetére
ez mondjuk igaz, nálam mindent kinyírt, mindent amit el tudott érni hálózatban. a popi hdd-t azért nem mert annak a belső könyvtárai és tartalma nem voltak megosztva hálózaton
éppen ezért is csinálok biztonsági mentést, és a fontos dolgok mostantól egy külső hdd-n van amit csak akkor csatlakoztatok ha szükség van rá.
ez mellett oda figyelek a napra kész tartásra.
valamint már dolgozom a backup-on is, ami a fontos tartalmakat tárolja...de nem akarom tele off-olni a topikot, nehogy fenyítés legyen
bár mondjuk ezek is mind közvetett módon a házimozihoz vannak csatlakoztatva -
markussandor
senior tag
válasz
arcitec #20473 üzenetére
Kérdés mi hogy működik
Ez nem kérdés, ez ismert folyamat, ne kombinálj, ha nem értesz hozzá!Ha a titkosító féreg már a PC-n van, és fut, akkor minden felcsatolt helyi és távoli (NAS) tartalmát megsemmisíti! Ez ellen a tűzfal nem segít, csak a megfelelő vírusirtó, és az oprendszer naprakészen tartása!
Jó pár éve megégettem magam egy komoly adatvesztéssel, azóta napi mentésem van, több példányban, az egyik ráadásul távol tőlem.
-
arcitec
addikt
válasz
markussandor #20472 üzenetére
Kérdés mi hogy működik. Ha a vírus csak úgy dolgozik, hogy amikor van net kapcsolat és a nas csak akkor van üzemben , ha nincs net-es rálátás. Vagy talán kell némi védelem is egy jó tűzfal / vírusírtó ami tudjuk nem volt neki és nyitott portok kiabáltak kifele . Nincs ugyan NAS -om, nem tudom csak belső hálón hogy tud menni ..
-
markussandor
senior tag
válasz
Lacielvtárs #20469 üzenetére
Teljesen lényegtelen, hogy fent van-e a neten a NAS-od, ugyanis amihez a user nevében hozzáfér, azokon a meghajtókon (akár helyi, akár hálózati) a DOC, XLS, PDF, JPG, ZIP, TXT kiterjesztésű fájlokat titkosítja a féreg!
-
Tizedes1
aktív tag
Üdvözlet!
Onkyo TX-SR608, THX minősítésű erősítőm van.
Ehhez egy régebben vásárolt Magnat hangfalakat használok.Sub:
Magnat alpha 38AFront:
Magnat Vector needle 3 way - 4 Bass drivers, Bass reflex
200/320W - 4 Ohm
20-35000Hz - 90 dBCenter:
Magnat Vintage center 3
2 way - bass reflex
90-160W 4-8 Ohm
35-35000HzRear:
Magnat Vintage 410 (bookshelf speaker)
2 way - bass reflex
90-160W 4-8 Ohm
32-75000Hz 91dBUtóbbiból 4 db van, a 7.1 hangzáshoz.
A centernél +2 dB kellett ráadnom, mert halknak éreztem.
A hátterek jól muzsikálnak.
Eddig egy kisebb nappaliban szóltak(5.1-ben) Ahol az erősítő 55-ös maximális hangerőn szólhatott(14nm)
Viszont most, hogy elköltöztünk és egy nagyobb, 20nm-es nappaliba tettük, ahol már ugyanaz a hangerő kevesebbet ad, ellenben meglepődtem, hogy 65-70-es hangerőn, csak zenehallgatásnál a frontoknak mintha megjött volna az ereje. ( ebben a nappaliban a 7.1 re is van lehetőségem)
2.méterre ülök az 50"-os tv előtt, 240 centire van a hallgatási pozíciótól a fülem a front és a hátsó surround hangfalaktól, 190centire az oldalsó hangfalaktól.Az lenne a kérdésem, hogy az Onkyo erősítőmhöz passzolnak e a hangfalak, egyébként a hangfalak passzolnak e egymáshoz....
Vagy tudnátok egy sokkal jobb párosítást, megoldást ajánlani.....Minden segítő szándékot köszönök szépen.
-
zsoika
addikt
BBéci: Szoktatok/lehet olyat csinálni teszteléskor , hogy 2 vagy 3db AVR-t HDMI-vel összekötni?
Úgy szeretném tesztelni a 3db 5.1-es szettet, hogy 1db Amlogic androidos(LE +KODi futtatva) boxot használnék és hozzá 1db TV-t.
Egészen pontosan úgy képzelem a dolgot, hogy a BOX(HDMI out)-(HDMI in)Onkyo515(HDMI out)-(HDMI in)Onkyo535(HDMI out)-(HDMI in)Onkyo535(HDMI out)-TV.
Így nem kéne 3db megjelenítő és 3 db lejátszó és azon való 3x-os filmtekergetés 3db pendrive-n.
Kösz -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
markussandor #20465 üzenetére
nincs fenn a neten, és mostantól oda fogok figyelni az adat mentésre is, no meg a biztonságra is
-
BBéci
legenda
válasz
johnywalker #20450 üzenetére
Az arra érvényes, amikor a TV HDMI-n kapja a jelet. Sőt, olyankor is kimegy a Dolby Digital és többnyire a DTS is, de csak sztereóban. Viszw a tévéadások és a beépített médialejátszó hangja kimegy 5.1-ben.
-
markussandor
senior tag
válasz
Lacielvtárs #20458 üzenetére
nas szerver a megfelelő választás itthon a tárolásra...
Ebben is igazatok volt, es tényleg pofon egyszerű a konfigolasa
A múltkori adatvesztesem után szeretnék a jövőben a lehetőségekhez mérten biztosra menniA NAS nem ment meg a malware-ektől, ha épp fel van csatolva a vírusos gépeden!
Rendszeres, független mentés kell, lehetőleg ne otthon tárold. -
-
Karex
senior tag
válasz
kenand #20456 üzenetére
Köszi, és a többieknek is!
Amint tömörítettre állítottam a digitális kimenetet a TV-n, az erősítő is elkezdett Dolby Digital-ban dolgozni, és megjelent a tér
Szólnak a hátsó sugárzók is, amikor kell. Mindent állítottam már, csak erre nem gondoltam...
Probléma megoldva, köszi még egyszer!
-
arcitec
addikt
válasz
Lacielvtárs #20458 üzenetére
Persze , csak ha nem lóg a neten, ha érted ... szerintem ... a NAS ...
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Beni2360 #20455 üzenetére
Lehet érdemes lesz, hogy a jövőben ne kavarjon be
Más mindenkinek : ismét igazatok volt, nas szerver a megfelelő választás itthon a tárolásra...
Ebben is igazatok volt, es tényleg pofon egyszerű a konfigolasa
A múltkori adatvesztesem után szeretnék a jövőben a lehetőségekhez mérten biztosra menni -
Beni2360
félisten
válasz
Lacielvtárs #20447 üzenetére
Hát igen elvtárs mintha erről írtam volna az előbb. Csak más szót használtam.
Holnap előkeresem a nagyítót meg a papírt és kibogarászom a resetelést.
---------------
Ha már a TV hangnál tartunk, ki milyenre állítja a kimenetet a jobb érthetőség végett. (Én nekem már a hallásom nem az igazi). (car).
A Theater-Dimenzion Pl. 3.1 re vált nálam. Ezt találtam leg érthetőbbnek. -
Karex
senior tag
válasz
zsoika #20451 üzenetére
kenand:
Digitális kimenet: pcm vagy sűrített, ennyit lehet állítani a TV menüjében
gondolom a pcm lenne a helyes, a sűrített pedig tömörített, veszteséges továbbítást jelent.johnywalker:
aggódom én is, hogy erről lesz szó, valamiért csak a sztereó jelet továbbítja.
Amúgy egy Polaroid P49d600, amit használok.Erősítő képe:
USB pendrive-ról egy elvileg dolby digital demo, 6ch a forrásfájl szerint:Ha az erősítőn a surround mode-ot PLII cinema-ra állítom, akkor megjelenik még egy Dolby Logo, ha pedig DTS NEO: Cinema-ra, akkor egy DTS logo, de ha jól értem a használati utasítást, akkor ezek csak 2ch -> 5.1 feljavítások, és nem tényleges 6 csatorna (és füllel is így hangzik)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lexus, Toyota topik
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen routert?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest