Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hisense LCD és LED TV-k
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
Zsmester89 #1996 üzenetére
Jelenleg a front kimenetekre van rákötve a mélynyomó...
-
Norbi 72
veterán
válasz
Zsmester89 #1996 üzenetére
Mi a mélyláda pontos típusa?Csak nem passzív?Nem értem,a front kimeneten hangfalkábellel?És a front hová van kötve?
-
Zsmester89
őstag
válasz
Norbi 72 #1994 üzenetére
~26cm-s a mélynyomó hangszórójának átmérője.
Van itthon egy vastagabb dupla sárga végű rca kábelem, akitől annó vettem, mélynyomóhoz használta. Na ezzel összekötöttem az erősítőt és a jobbos/balos rca bemenetet a mélynyomón. Semmi hang...ha viszont az erősítőből kihúzom és megérintem, akkor zúg mint az isten nyila
Jelenleg a front kimenetekre van rákötve a mélynyomó, frekvenciaváltó nincs rajta, így nem tudom szabályozni. Na már most így érzem a kanapén, hogy rezeg a mélynél, mégsem szorítja össze a mellkasomat egy durva zeneszám vagy robbanásos jelenet, mint pl az előző 2.1-nél (Creative Cambridge Soundworks Megaworks THX 2.1 250D) Pedig itt a láda 1.5 akkora.
Lehet, hogy a kábelezéssel van a gond? Ha igen, akkor ami van rca-m az nem jó subkábelnek? Vagy tényleg csak Y-nal fog működni? Mert ha igen, akkor nem nevezek be 6-ért feleslegesen egy másikra, ha nem ez a gond, akkor megveszem az audioquest black-et. -
szasanyi
félisten
válasz
Zsmester89 #1993 üzenetére
Alapvetően igen, de subtól is függ mert találkoztam olyannal (TAGA) ami csak Y kábellel működött rendesen. Mondjuk az AudioQuest jó kábel jó áron, és ha úgy adódik tudsz Y kiegészítőt venni (bár nem hiszem, hogy szükség lesz rá).
-
Norbi 72
veterán
válasz
Zsmester89 #1993 üzenetére
Bár akkor nem értem, hogy miért van rajta L - R rca bemenet.
Mert Y és Monó kábellel is használható.Elméletben Y-al hangosabb,de én másként tapasztaltam.
22 nm-re elég a 10"-os,de 12" az igazi.
-
patow
senior tag
Heló , szerintetek van jelentősége annak hogy a sub -ban van vagy nincs eco mód vagyis hogyha nem kap jelet akkor kikapcsol a láda ,mert azt olvastam hogy amikor visszakapcsol akkor van egy zavaró hang, vagy hülyeség ? illetve ha nincs ilyen mód beépítve az mennyire problémás.
-
szasanyi
félisten
válasz
Zsmester89 #1979 üzenetére
Én inkább EZT venném, most még 25% árkedvezménnyel.
-
Dorian
félisten
válasz
Zsmester89 #1981 üzenetére
Az a Kácsás kábel elég jó, a Boxer alatti AQ kábelek szintjét hozza.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Zsmester89 #1985 üzenetére
De nem írtad a szoba méretét.Számítana mekkora sub kell oda.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Zsmester89 #1983 üzenetére
Az.Patownak ajánlottam egy JBL-t nemrég,az már rendben van.Olvass vissza.
Ezen felül Polk Audio PSW 110,Proson R10-est keresgélj használtan,azok ajánlottak részemről.
Mekkora szobába kellene?
-
Norbi 72
veterán
válasz
Zsmester89 #1981 üzenetére
A mono-nál nem rosszabb a sub hatásfoka?
Nem.
Azt a kácsát nem ismerem,De ez az AQ kicsit többért már elég jó.Bár először subot cserélnék.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Zsmester89 #1979 üzenetére
Neten tudtok ajánlani normális 2-3m sub kábelt 10 alatt?
Nem.De belépőt igen.
Monó subkábellel mi a baj?
-
Zsmester89
őstag
válasz
yoli666 #1971 üzenetére
Mede8er MED600X3D a lehető legjobb médialejátszó 80e alatt. A 3D BD ISO-kat vitte mint a huzat, a támogatottsága pedig olyan, hogy a fórumban (itt ph.n) beszélgettünk róla, hogy egy - két dolgot betehetnének, megváltoztathatnának, a hivatalos fórumon is tevékenykedő kollégák ezeket jelezték, 2 hónap múlva a frissítésben már benne voltak
A borítórendszere is nagyon jó, természetesen kép és hang is nagyon rendben van.
DE a 4K-t nem tudja...
---
Keresek 2-1 rca sub kábeltSzékesfehérvár: Euronics, MM: "Az milyen kábel, én olyat még nem is láttam." Aréna pláza MM: "Jó lesz oda a 2-2 is, ugyan az van belőle Hama"
ÁÁÁÁ
3 hete Mega Park MM-ben találtam, de akkor még nem volt meg az erősítő...
Neten tudtok ajánlani normális 2-3m sub kábelt 10 alatt?
Köszönöm -
patow
senior tag
Heló ,a két mélynyomó küzül melyiket válasszam -Onkyo SKW-208 BL---Taga Vigor SW-8 .,esetleg valakinek konkrét tapasztalata valamelyikről ?
-
leslieho2
csendes tag
válasz
#09634560 #1967 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Miért így alakult a sorrend, laikusként a NAD-ot tenném előre (nagy nevek ugye...); miért olyan jó a Pioneer VSX1024?
Találtam még egy Denon 3805-öt is 60e-ért kínálva, az hová kerülne a listádon ?
azért kérdezem, mert eddig ha zene is szóba került, egyből a Denon felé irányítottak... -
yoli666
tag
Sziasztok!
Megint csak kérdéssel fordulok hozzátok. Jó ideje nem foglalkoztam média lejátszókkal és mivel eddig nem volt 3D-s a tv a jelenlegi (Oplay R1) simán vitt mindent, de sajnos 3D ISO-at nem tud lejátszani.
Jelenleg milyen lejátszót ajánlanátok, ami 4K-t is tud a biztonság kedvéért, jó a kép és hangminősége valamint 3D ISO-t is gond nélkül játszik. Ja és netezni is jó lenne, ha lehetne rajta.
Én jelenleg a Mede8er MED600X3D-t néztem ki, vannak vele tapasztalatok?Köszi!
-
BÜDÖSLÁB
tag
Nem tudtam, hogy van ilyen "szabály" hogy a Tv-nek hol kell lennie. Azért tettem fel, meert nekem ott jó.
Center akkor megy alá, köszi. -
BÜDÖSLÁB
tag
Kérdés: Ha a TV fel van fúrva a falra, és a center kb 1m-ra van alatta, az baj? Fúrjam fel a TV alá, vagy hagyjam ott?
-
leslieho2
csendes tag
Sziasztok,
Olvasom egy ideje a topic-ot, ajánlást kérnék Tőletek, cél :
kb. 25nm behangosítása filmekhez, koncertekhez és zenéhez (jazz, népzene, pop...). Ami adott az egy LG LB730 TV, mint az LG-től megtudtam optikán képes küldeni PCM sztereót, Dolby 5.1-et és DTS 5.1-et a beépített médialejátszója:1.) van-e hátránya az optikai bemenetét használni az erősítőnek a HDMI helyett ? (régebbi nem HDMI erősítők jelentősen olcsóbbak, mint mai társaik).
2.) Milyen erősítőt (használt, max 50-60e) ?
3.) Milyen hangfalat javasoltok (új, max ~120-150e; eddig neten nézett pl. Polk M20 5.0 és Dynavoice Magic F6 http://www.streamaudio.hu/dynavoice-magic-f-6-ex-5-0-as-szett) ?Köszönöm előre is.
-
törölt tag
válasz
johnywalker #1956 üzenetére
Ezt találtam..
-
-
Norbi 72
veterán
válasz
Zenére elfogadható 4K-s vas itt kezdődik.
(#1959) yoli666 Hdmi-n.
-
yoli666
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy (Asus Oplay) médialejátszóból hogyan kapok a legjobb hangot?
Optikai kimeneten vagy HDMI-n? Tehát ezen eszközt mivel a legcélszerűbb összekötni?
Valamint kérhetnék konkrét mondjuk HDMI kábel ajánlást, ami jó minőség, de nem horror áron van.
Ahogy néztem vannak a kacsa oldalon durva árak is... Mondjuk ilyen nagyon gagyi? KCE-HH1 - 1.4
Mi az amit már megéri megvenni?Valamint Hangfal kábelből is ezen oldalról néztem kábeleket:
Előre: front, center mondjuk KCE-LSW25 vagy mit ajánlotok?
Sub és hátra: KCE-LSW15 ?
Ezek megfelelők lennének az MS szett és még kérdéses a típus, de Denon x2000 vagy x3000 körüli erősítőhöz?
Valamint banándugó esetén mi számít megfelelőnek?Olyan kábeleket keresek mindkét esetben, amik ár / érték arányban jók.
Szívesen fogadom továbbra is a hasznos tanácsokat és ajánlásokat!Előre is köszönöm!
-
BBéci
legenda
válasz
Kettő közül inkább Yamaha, de ezekre mondják, hogy már az is szép teljesítmény tőlük, hogy egyáltalán megszólalnak. Ezt éppen tegnap olvastam egy cikkben.
Zenére??? Egyiket sem ajánlom. -
szasanyi
félisten
válasz
HK151 gyenge, sztereó zenéhez egyáltalán nem ideális, az általam választott Pioneer 424 sokkal jobb. Yamaha 379-et nem hallottam. Fontos az is milyen hangkeltővel fogod használni, de mindenképpen hallgasd meg amit kinéztél!
-
johnywalker
őstag
Erősítő vásárláson gondolkodok.Mindkét jelölt a belépő szint környékén mozog, az egyik a Yamaha RX-V379, a másik a Harman Kardon AVR 151S.Képességekben nagyjából egy szinten mozognak, csak az utóbbinak a 4,6 kg-os súlya viszont elgondolkodtat.Kb fele-fele arányban lenne házimozi/zenére használva.Melyik lenne a jobb választás minőségben, teljesítményben?Az időtállóság is számit (mindkettő átengedi a 4K-t).Előre is köszi a tanácsokat.
-
BBéci
legenda
1. Mi köze a sztereó erősítőnek a belépő szintű házimozihoz?
2. A bikábelezéshez nem kell plusz hangszórókimenet. Kevered a kettős erősítéssel.
3. A bikábelezés nem ad erőteljesebb hangot és bármilyen egyéb előnye erősen kérdéses, részemről nem ajánlott.
4. Házimozihoz kötelező a szubláda, bármilyen erősítő és hangdobozok vannak a rendszerben! -
törölt tag
Ebben az árszegmensben nem jön ki a bikábel semelyik előnye..
Ha minőségire hangra vágysz most is ezt ajánlanám ennyiért (ne felejtettem el hogy emlékeim szerint új termék volt a kitétel) Ha rá tudsz szánni még akkor Marantzot nézz. 165-ért láttam 6008-ast anyiért ilyen hang ajándék és házimozira is remek darab.. -
szasanyi
félisten
A bi-kábelezés nincs ok-okozati összefüggésben a mély ládával ez biztos. Az csak a hangzás minőségét javít(hat)ja, de - szakértők szerint és szerintem sem - nem váltja ki a házimozihoz kötelező subot. Persze anélkül is lehet házimozizni, de ütős hangnyomáshoz kell. És mi a helyzet 5.1 többi elemével?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Külpolitika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hisense LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- SzoftverPremium.hu
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest