- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Egérpad topik
- Bluetooth hangszórók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen TV-t vegyek?
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Scytale #1534 üzenetére
A dinamikus hangerő kiegyenlítés semmi másra nem jó, csak elrontani a hangzást, ezért az el is felejtheted.
Az automatikus korrekciótól sem szabad sokat várni, mert van rá esély, de egyáltalán nem biztos, hogy javít a hangzáson. A belépő kategóriás erősítők akusztikai korrekciója is belépő szintű, és a legdrágábbaké sem képes csodákra. .
Hangdobozok megfelelő elhelyezésével, berendezési tárgyak variálásával, akusztikai csillapító idomok, elemek alkalmazásával sokkal jobb eredményt lehet elérni. A dialógusok érthetőbbé tétele nem tartozik ide, azon másképp kellene segíteni, például centersugárzó cserével, a szinkron elfelejtésével. -
Sz_Imre
senior tag
válasz
szasanyi #1544 üzenetére
"csak az nem jó ómen, hogy az égvilágon semmi infó / teszt az AKAI cuccokról A saját honlapjuk szerint nincsenek is olyanok amit az eMag árul"
Pedig igenis léteznek ezek a termékek: AKAI SS016A-655MK
-
szasanyi
félisten
válasz
LordAxwell #1542 üzenetére
Ezt leginkább neked kell(ene) meghallgattad, aztán eldönteni jobban szól-e annyival amennyivel drágább.
embe: ez a ha szól, akkor már jó kategória lehet.
MOD - még az is lehet, hiszen nagyon olcsó... csak az nem jó ómen, hogy az égvilágon semmi infó / teszt az AKAI cuccokról A saját honlapjuk szerint nincsenek is olyanok amit az eMag árul. És már nem hiszek a mesékben.
-
LordAxwell
senior tag
Az a Polk audio szett annyival jobb?
-
szasanyi
félisten
válasz
LordAxwell #1538 üzenetére
Szerintem megfelelő, de inkább innen ha már webshop és meghallgatás nélkül. Nyilván van jobb, drágábban (pölö az ajánlott Polk Audio szett egyértelműen) de én nem tudtam többet áldozni rá, ami meg olcsóbb volt az gyengébb is. Sajna fogalmam sincs Bp-en hol tudnád meghallgatni.
Sanci38: nem is konkrétan az én helyzetem elemzését kértem, csupán azt mit mutatnak a tapasztalatok (általában) a sub hangzása vs. a kábel minősége (vastagsága) témában. Sajnos a gyári kábel elég vékony, olyan mint egy átlagos RCA kábel.
-
törölt tag
válasz
LordAxwell #1538 üzenetére
Igen de kissebbet ne vegyél.
Ezt ajánlom még meghallgatásra ha futja a kereted. (Ne félj nem fogok drágábbat ajánlani.)
-
LordAxwell
senior tag
válasz
#09634560 #1526 üzenetére
Akkor egy Taga 606 v3 megfelelő szerinted is? később meg veszek hozzá majd egy mélyet ( ha kell)
(#1528) szasanyi: Sajnos Budapestről csak e miatt nem tennék meg ekkora távot, pesten sehol nem lehet?
De egyre jobban kezd tetszeni a 606-os.
-
törölt tag
válasz
szasanyi #1536 üzenetére
Nem ismerjük az akusztikát se zi elrendezést, de ha ismernénk se igen lehet megjósolni hogy hoz-e változást. Vidd haza próbára, ha hoz változást és megéri az árát akkor megtartod, ha nem akkor visszaviszed van rá 15 nap.
Ha vékony a jelenlegi szubkábeled akkor biztosan lesz változás. -
szasanyi
félisten
Senkinek nincs tapasztalata erre a kérdésre válaszként?
-
Scytale
csendes tag
Jelenleg egy Polk M20 hangfalszettem van amit egy 10+ éves Yamaha RX-V730 erősítővel hajtok meg.
Az lenne a kérdésem, hogy egy modern erősítő, amin van pl automatikus szoba korrekció meg dinamikus hangerő kiegyenlítés mekkora minőségbeli javulást hozna, pl térérzetben, beszéd sáv érthetőségben?
Jelenleg optikán kapja a jelet az erősítő, így a DD és DTS hangsávok gond nélkül mennek.Denon és Onkyo vonalon nézegetem az erősítőket, újból pl Onkyo TX-NR535 vagy Denon X1100.
-
törölt tag
válasz
theballa32 #1529 üzenetére
5 sorozat gyengusz, 8-tól felfelé oké, még ár-értékarányban is rendben vannak
-
válasz
theballa32 #1529 üzenetére
azt megveheted...csak annyira nem népszerűek a fórumon...
A sony hangfalak nagyon silányak...de pl, pioneer hangdobozai sem a minőségről híresek...Régebben a Technics-esek is ilyenek voltak, kíváncsiságból vettem is technics dobozokat, hát a belső siralmas... -
theballa32
tag
És a Sony erősítők ellen szól valami?
-
szasanyi
félisten
válasz
LordAxwell #1525 üzenetére
ITT - nagyon korrektek, hivatalos Mo-i gari, hangfalszett vásárláskor kedvezményes erősítő és kábel vásárlási lehetőség van (árakat, kedvezményeket látod a weboldalukon).
TAGA 606 v3 5.0 mélyei olyan jók, hogy átmenetileg hallgatható sub nélkül is (tudom, mert kipróbáltam: az erősítő menüjében a JBL Studio 250P subot kikapcsoltam és meglepően jól szóltak). Tehát ha nincs elég pénzed jelenleg, akkor jobb választás a 606 v3 sub nélkül az erősítővel, mert az 506-ot szinte biztosan megbánod. Sub-ot meg ki lehet fogni jó áron is, ráadásul nem tudom az-e a jobb választás ami a 506-os szettben van. -
törölt tag
válasz
LordAxwell #1523 üzenetére
Én nem venném meg, menyi a hangfalra a kereted?
#1525: úgy is oké. -
szasanyi
félisten
válasz
LordAxwell #1523 üzenetére
Nem. Én hallgattam, nagyon gyengén szól. A 606 v3 ami már elfogadható, én is ezért tornáztam fel a keretet (sajnos a 606 SE sehogy sem fért bele). De hallgasd meg!
-
törölt tag
válasz
LordAxwell #1521 üzenetére
Onkyo.. vagy jóval nagyobb denon..
-
LordAxwell
senior tag
Benne is most körvonalazódik, hogy mi merre.
taga-harmony-tav-506-v2-+-tsw-90-v3 - mellé egy Onkyo TX-NR535 megfelelő páros? Vagy lehet Denon AVR-X520BT ez.
-
Norbi 72
veterán
válasz
theballa32 #1518 üzenetére
A Sony hangfalakban elég gyenge,helyette ezeket a szetteket hallgasd meg,Dyna F-6 tól felfelé.
-
theballa32
tag
Sziasztok!Nagy nehezen elszántam magam az 1. házimozi szett vásárlására,ezeket néztem ki.
Sony STR-DN860 (az erősítő az tuti ez lesz)
Sony SS-CS310RC
Sony SA-CS9
Sajnos elég kezdő vagyok a témában,ezért kérnék egy kis segítséget !
Köszönöm a válaszokat -
szasanyi
félisten
JBL Studio 250P mélynyomómat jelenleg a hozzá adott, gyári mono kábellel használom. Tapasztalatok alapján érdekelne, ha azt kicserélem egy ilyenre (vagy ehhez hasonló árú / minőségű Y kábelre) attól várható-e érdemi / hallható változás?
-
törölt tag
válasz
Zsmester89 #1511 üzenetére
Magnat tipusa kell, többit áraztam.
-
Dave567
addikt
válasz
Zsmester89 #1511 üzenetére
Szerintem kérdezz rá a Házimozi beárazós topicban is.
-
törölt tag
válasz
Johnny198612 #1509 üzenetére
"inkább 50-60ezer körüli, lefelé sugárzó basst vegyek, annál kisebb gond az elhelyezés, mert nem pattog a falakon a hangja."
Én ennek az ellenkezőjét javasolnám: ebben az árszegmensben eléggé gyér a lefelé sugárzók hangja és pontatlan, buffogó lesz, sokall javaltabb az előrefelé sugárzó csak anyi a kikötés hogy minél messzebb minimum 70 centi legyen a távolságha közelebb teszed akkor bizony pattogni fog a lefelé sugárzóé is, mivel ez a hullámszakasz a legpontatlanabb és más törvényekkel müködik mint a hallható tartomény lásd Patice logout cikkét.. Ez a legolcsóbb ajánlható lefelé sugárzó 20 nm.ig -
Johnny198612
tag
válasz
#09634560 #1508 üzenetére
Köszi szépen. Azt hiszem megkaptam a választ. Megnyugodtam kicsit
Mélynyomó is lesz majd, de előbb csak frontokkal indulok, mert erre van keret.
A második kör a mélynyomó lesz pár hónap múlva. Azt még nem sikerült kiválasztani, azért nem írtam. Többen írjátok itt a JBL 250P-t. Viszont én azt a tanácsot kaptam, h ilyen polcos szetthez, 20nm szobába inkább 50-60ezer körüli, lefelé sugárzó basst vegyek, annál kisebb gond az elhelyezés, mert nem pattog a falakon a hangja.A maradék warfik majd utána jönnek. Kb 1-1,5 év és meglesz az egész.
-
törölt tag
válasz
Johnny198612 #1507 üzenetére
Elöljáróban annyit: nyugodtan megveheted.
És azért van többfajta megjelölés mert magas szekcióban 8 Ohmosként, alacsony szekcióban 4 Ohmosként viselkedik. Mint minden más hangfal 4 ohmost is ráköthetsz de az alá ne menj! Az a történet hogy minél magasabban vágod annél kevésbé melegszik annál jobb lesz a beszédérthetőség. Természetesen mélynyomó is kell a rendszerbe nélküle bizony nemcsak melegedni fog amit jó szellőzéssel ki tudsz védeni (gyári megadott tökéletesen elég) hanem feleslegesen terheli is az erősítőt. És a hangfalak beállitása mindenképp small legyen! -
Johnny198612
tag
válasz
#00137984 #1497 üzenetére
A warfit jobban várom.
Közben írogattam külföldi fórumokra is az elképzelésemről:
Denon X520BT + Warfi Diamond set (220 frontok, 220c center, 210 sorround).És rávilágítottak arra, hogy a warfi hangfalaknál a specifikációban van ilyen: nominal imp.: 8 ohm compatible, minimum imp.: 4.1 ohm.
És mivel az X520BT specben 8 és 6 ohmok szerepelnek csak, a 4.1 ohmos warfik gondot okozhatnak.Ez tényleg így van, mit jelent ez? Túlmelegedést, torzítást? Miért van 8ohm és 4.1ohm is a hangfal leírásban?
Köszi.
-
Fang
aktív tag
Sziasztok
Valamikor az ősszel szeretnék beszerezni egy (új) 5.1 AV-erősítőt és az ahhoz passzoló hangfalakat ezzel kapcsolatban szeretném segítségeteket, tanácsotokat kérni.
A keret kb 300-330 ezer Ft a nappali ahol el lesz helyezve kb 25 m2.
Feltételezem a legtöbb új erősítőnek ez nem okoz problémát, de amilyen extra funkciókkal szeretném hogy rendelkezzen:
-HDMI 1.4a támogatás
-ARC kompatibilitás
-Legyen helyi hálózatba köthető (LAN és/vagy WiFI), esetleg DLNA képes
Ami nem árt ha van, de nem kizáró kritérium a hiánya:
-4K/60p támogatás
-Bluetooth adatátvitel
A rendszert első sorban „házimozizáshoz“ használnám, egy TV (LG 47LM660S), médialejátszó (MED600x3d) és NAS társaságában.
Hangfalak esetében is várom segítségeteket, élőben legutóbb a HECO Victa szettet hallottam, ez árban és minőségben is rendben van szerintem, de ha más alternatívákkal tudtok szolgálni természetesen kíváncsian várom a lehetőségeket.
Amennyiben nagyon földtől elrugaszkodott elképzeléseim vannak, a megadott kerethez képest úgy kérlek titeket „tegyetek helyre“és várom a javaslatokat.
Ha több infóra van szükségetek kérdezzetek bátran
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Hardcore café
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egérpad topik
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Formula-1
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest