- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
yolan
őstag
Én soha nem sütök ki semmit, az a pékek dolga nem
Mondjuk, ha egyszer megcsapna, onnantól biztos 2-3szor is megnézném harap-e még (ahogy írtátok)“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
geprombolo
őstag
Mármint ez arra jó, hogy ne repüljön el a hangfal membránja, amikor bekapcsolod az erőlködőt? Arra létezik egyszerű beépíthető megoldás, a lényege, hogy a tápfeszt fokozatosan engedi rá az erősítő modulra. Házilag is megoldható, ha van a közeledben egy elektronista, meg is csinálja neked és nem kell többet ki-be dugdosni semmit. Ha van kedved kísérletezni, egy egyszerű rajzot én is tudok csinálni.
Ősi indián átkok... Ez jooo. Dakota is volt?cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
geprombolo
őstag
válasz faresz5 #8797 üzenetére
Hirtelen azt hittem, hogy KillHates kolléga tette fel a kérdést, mert egyezik a képetek. Lehet mondjuk egy egy-két wattos, néhány kiloohmos ellenállással is, nem csattan, de lassabban merül le. És újrahasznosítható az ellenállás, ha nem vettél túl kicsit, mondjuk fél wattosat és 47 ohmosat. Akkor elég, az biztos, cigit meggyújtod rajta. Ha pontosabbat akarsz, küldj privit (mondjuk pl. nem tudod leolvasni az ellenállás színkódját, vagy méret alapján nem tudod megmondani, hogy hány wattos). Egyébként az apró (1 centi magas), kisfeszültségű kondik (rájuk van írva, hogy pl. 16V) nem veszélyesek, ők általában kisülnek leállításkor, de biztosra mehetsz egy 100 ohmos ellenállással, vagy a multiméterrel is lemérheted, hogy van-e benne delej.
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
geprombolo
őstag
válasz KillHates #8793 üzenetére
Találtam annó olyan tápokat, amikor még a szakmában dolgoztam, hogy hónapok óta állt a gép, áramtalanítva volt, mégis szépet szólt, amikor kisütöttem egy csavarhúzóval. A betáp nélküli újraindítás, amit mondtál, csak arra elég, hogy ne legyen maxra feltöltve a kondi (nem harap akkorát), de az elektronika miatt szvsz 110 volt alá nem megy a fesz benne, ezért a legbiztosabb a csavarhúzó, azt is ismételve 5 perc után mégegyszer, mert visszatöltődhet valamelyest. A 400 volt, amire ezek töltődnek, nem játék!!!
Pee13, erről beszéltem, jobb a csavarhúzót feláldozni, mint magadat. Gondolom csengett a füled?[ Szerkesztve ]
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
nagyúr
Vigyázz, mert a tápban a nagy kondik töltve maradnak még jó ideig! És nagyon nagyot rúgnak! Ha kihúztad a tápot a 220-ból de még nem szedted ki a gépből, kapcsold vissza még a géped 1x2x és ez kisüti. De azért óvatosan a nyák taperálásával![ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
pee13
senior tag
Valószínüleg fordulat szabályozott a tápod, szóval ha belerakod a 800rpm-es ventit egy oylan feszültségre, amin a régi kb 500at pörgött, akkor nem lesz hűtésed egy darabig Simán kihozod az új venti kábelét ahol jönnek a tápkábelek, és rádugod a lapra.
"I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
3.Aragorn
addikt
válasz geprombolo #8780 üzenetére
Szvsz ha így állunk hozzá, akkor senki ne csináljon semmit, mert minden ötletet megvalósítottak már. Szerintem csináld meg a piramisod. Lehet, hogy a tiedben lesz külön sírkamra, ahova a döglött számítógép alkatrészeid temeted; meg csapdarendszerek, szóval az óvatlan felhasználók csúnya halált halnak majd
Meg lehet csinálni ennél sokkal pöpecebbre úgy, hogy nem is lesz ilyen csiricsáré vacak. -
Stirbi
addikt
válasz TESCO-Zsömle #8785 üzenetére
igaz is hülye kérdés volt ,aakor lehet ,h cineznem kel ?
-
Stirbi
addikt
sziasztok segitséget akarok kérni táp moddinghoz
tehát adot egy CasaTx 350w os táp 12es ventivel én kiszeretném benne cserélni a ventit vmi 800as fordulatu 12esre ,megoldhato ez?mert sztem ez a mostani forog vagy 1200 al is.
segitségek a gányhoz? szétszerelésire gondolok, jah és amugy 3pin es csatival van csatlakoztatva a tápban a venti? -
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #8781 üzenetére
Valóban, de ez elég ocsmány így is.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz KillHates #8778 üzenetére
EZT a kuckót nem csúfítják a kábelek.
sz: geprombolo: Piramis, mint eredeti ötlet?? Hisz már 5000 éve az volt a divat...
Sztem csináld meg! Én rengeteg ötletemmel vagyok úgy, hogy már láttam vhol. Azt vallom, hogy nem az számít mit csinálsz, hanem hogy hogyan csinálod.[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
geprombolo
őstag
válasz KillHates #8771 üzenetére
Ez nagyon brutál. A sz@r az egészben, hogy az idei MTH-ra egy plexi piramissal akartam kimenni, de emellett labdába nem rúgok, az biztos. Ugye nem magyar az "elkövető"? Te, hol van ebben az optikai meghajtó? Van egyáltalán? Mert nekem lesz, ha ezekután, meg a tavalyi nyílós-csukódós piramis után még lesz lelkierőm megcsinálni. Hí, kifecsegtem a szupertitkos projektemet. Amúgy egyiptomi piramist akarok, nem ilyen nyújtott akármit. Ja, és az optikai meghajtót optikailag meg akarom tuningolni, hogy látványosan működjön. Amikor a tavaly megláttam az MTH-n készült képek között a piramist, egy világ omlott össze bennem, mert azt hittem, van egy eredeti 5letem, de most látom, hogy már kétszeresen is NEM[ Szerkesztve ]
-
geprombolo
őstag
Komoly munka után elértem az 5000-es hszt, ígéretemmel ellentétben nem tettem még fel a 3000 és 4000 közötti képeket, mert kevés volt, azért is ugrottam neki a következő ezernek. Mostmár van bőven, a feltöltés következik.
Ha valaki még nem tudná, az album itt van.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
faresz: igen de milyen szép, a háromszög miatt egy kis karácsonyfa fílingje is van
urbanjozsi: ez nagyon komoly! Kár, hogy minden PC-t elcsúfítanak a kábelek amik a hátuljából lógnak ki.
yolan: biztosan le lehet kapcsolni. Én is epilepsziás lennék egy ilyen mellett egy nap alatt
-
faresz5
senior tag
válasz urbanjozsi #8774 üzenetére
Ez mondjuk még komolyabb is, mint a fenti félig ufó -gép
-
kételkedem
addikt
válasz KillHates #8771 üzenetére
Sajnos nem bánok olyan jól a plexivel, hogy ilyet tudjak csinálni A ferde síkok miatt nagyon nehéz lehetett szépen megcsinálni.
Személy szerint engem nagyon zavarna ennyi színes fény az asztalomon, de így képen nem rossz.Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
urbanjozsi
senior tag
-
TESCO-Zsömle
félisten
KillHates: Nagyon ott van, ráadásul egy ilyen házba elég sok dolgot be lehet pakolni.
faresz5: Aki hely szűkében van, annak ott a Shuttle.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
nagyúr
Találtam egy mod-ot:
Nagyon pöpec!
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz jasonka #8769 üzenetére
A dolog olyan egyszerü, mint egy pofon! Vágsz egy darab acéllemezt, ami tökéletesen illeszkeik a táp helyére, majd arra egy nyílást, amihez az új táp illeszkedik tökéletesen. Szerver-képes házaknál így oldjaák meg, hogy normál ATX-es tápot is fel tudj fogatni oda, ahol rendundánsnak van kivágás. Pl Chieftec BA-01.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
jasonka
aktív tag
válasz jasonka #8565 üzenetére
Képzeljétek mi történt !
Erről írtam korábban ( a pirossal keretezett rész a DVD-ből a "házon kívül rekedt" - helyhiány miatt...)
Hosszas kutatás-utánjárás után TALÁLTAM egy extra kis méretű tápot ( ilyen nincs is ! 350 W-os és csak 10 cm mély ! ) - így
bőven befér a házba
CSAKHOGY a hátlap nem illeszkedik !!!
Most "mecsenájjak ????"
[ Szerkesztve ]
Hja kérem ! A Belváros !...
-
TESCO-Zsömle
félisten
Akkor gondolom a talpadban levőt is kicseréled gémkapocsra.
Am minap belekukkantottam keresztanyuék gépéba, amit én raktam össze:
Abit IC7-MAX3
3.0GHz Prescott
2x512 Corsair 400MHz CL2
Inno 6600GT
Codegen 400WEz a gép 5 éve megy hibátlanul. Semmi sem döglött meg benne.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
veterán
-
3.Aragorn
addikt
válasz urbanjozsi #8758 üzenetére
Neked aztán van szabadidőd...
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
tupacamaru
veterán
válasz TESCO-Zsömle #8751 üzenetére
A gép így néz ki eredeti állapotában. Én itt vettem b-max kollégátol. Az IDE-SATA adaptert és a tápegységet innen szereztem tgrass szaktárstól. IDE-SATA A tápegység pedig ehhez a kütyühöz volt, de lehet tőle külön is venni.
Túlbecsültem a fogyasztást mert letöltés és másolás közben 18-20 Watt között ingázik.
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
veterán
válasz KillHates #8744 üzenetére
akkor megnyugodtam mondjuk a maxtorom van amikor az első turbina miatt 15fok alattinak mutatja
Télleg..akkor mi lenne ha rányitnámaz ablakot és be lenne rakva a másik helyre(közbetlenül az első mögött) a második 12cm-es is(így 2db 12cmes lenne+a turbina ami csak dísz)na akkor aztán lenne ott levegőLoL
A HTPC naon fain lesz..Everybody lies.
-
Zefír
őstag
válasz Randall1017 #8750 üzenetére
Ezt már láttam, sőt ilyet csináltak inteles ventikből is.
-
Randall1017
tag
-
kételkedem
addikt
válasz tupacamaru #8749 üzenetére
Ráállhatsz a sorozatgyártásra Nekem is, nekem is!
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Randall1017 #8750 üzenetére
Vki megint félreértette az orvost és eljött a diagnózis elött...
tupacamaru: Tápról esetleg vmit?? Illetve érdekelne, hol és mennyiért vesztegetnek ilyen lapokat.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Randall1017
tag
Emberek!
Ezt Figyeljétek
Nem sírok, csak izzad a szemem
-
tupacamaru
veterán
válasz TESCO-Zsömle #8747 üzenetére
Természetesen.
Alaplap. 533 MHz-es és 1 LAN-os verzió, 256 MB RAM-mal. IDE-SATA átalakító, 120 GB-os Hitachi vinyóval. Az XP tökéletesen fut rajta. Legalábbis nekem elég a sebessége mert ez lesz a letöltő gépem. Majd ha készek lesznek az oldalai akkor még dobok fel képet róla.
gabe_
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
gabe_
őstag
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz tupacamaru #8743 üzenetére
Csini kis rendszer. Részleteznéd a tartalmát a kedvemért??
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
tupacamaru
veterán
válasz Jamby18 #8745 üzenetére
Nem, az a táp bemenete az alaplapnak. (12V) Az oldalt lévő tápegységből jön ki egy elosztóval. A vinyónak és a vezérlőjének elég az 5V. Összfogyasztás kb 20-25 Watt.
[ Szerkesztve ]
-
Jamby18
senior tag
válasz tupacamaru #8743 üzenetére
Hali!!!
A jobb felső alaplapi részen az a csatlakozó(vezetéke:fekete,sárga) Valamilyen optikai kimenet???? -
tupacamaru
veterán
-
Zefír
őstag
válasz urbanjozsi #8732 üzenetére
Azta rohadt!
Nah ez szép!
Elismerésem a házzal kapcsolatban. Gyönyörű! -
Zefír
őstag
Szép estét!
Nah eza parafa.. már a t*kön is tele van vele ahogy törik.
DE már csak 1 oldalra kell feltenni.
A héten veszek videokarit+ ventit. szóval majd megint lesz modd.
Főleg mert holnap fejeződik be a szóbeli időszak és teljesen szabad leszek. -
gabe_
őstag
válasz Pista0001 #8728 üzenetére
Sokkal halkabb már így is, de még polifoam (nem tudom, jól irtam-e) szerűséggel ki akarom bélelni, plusz lecserélni a ventillátort egy 1000RPM-esre (vagy fordulatszámszabályzót), mert a jelenlegi tú hangos nekem.
Nem igazán terveztem nagyüzemi gyártást belőle, de esetleg lehet róla szó...
Urbanjozsi: alakul a dolog, hajrá!
[ Szerkesztve ]
Sovány szakácsban sose bízz!
-
TESCO-Zsömle
félisten
Nah, ma meghoztam a donort. Hát, elég vegyesek a tapasztalataim, de azért csak-csak jó lesz. Azt már most látom, hogy komoly végeredményhez komoly donor(ok) kell(enek). Ebből semmi egetrengetőt nem lehet csinálni. Most vagy hanyagolom, míg nem lesz keret egy DFP kaliberü alapanyagra, vagy úgy csinálom, hogy az elektronika-része később cserélhető legyen. Valszeg utóbbi lesz a megoldás, modulárissá lesz téve. Két controllerből csak össze lehet rakni egy faxa cockpitek. Holnap átmegyek nagybátyámhoz, és lövök pár képet a kormánykerékről.
Bye!
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
yolan
őstag
Kapnak egy kis szelet és máris fain a dolog.
A cpu hűtője legalább lefelé fog fújni? (a lapra merőlegesen, rá)Szerk.: Mivel ragasztottad fel őket? Mert amikor újrapasztáztam a chipset hűtőt, elgondolkoztam hogy a fetekre vajon merjek-e kenni pasztát.
[ Szerkesztve ]
“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
urbanjozsi
senior tag
Akkor jöjjön a mai adag:
HTPC lábak
lábak a helyükön
lábak a helyükön 2
És ahogy tegnap ígértem:
vinyótartó helye kijelölve
vinyó a helyén
vinyó a helyén2
vinyó a helyén3
vinyó a helyén4A vinyó előtt egy 12cm-es venti lessz, ami a házból kifele szívjí a levegőt, így a hátlapon lévő lyukakon keresztül kapna egy kis friss levegőt
-
3.Aragorn
addikt
válasz urbanjozsi #8723 üzenetére
Meg aki ennyire igényes, az nem is fog ezzel mókolni (többnyire), inkább megveszi a gyári megoldást.
-
gabe_
őstag
Nekem is jobban tetszett volna, de csak ilyen csavarok álltak a rendelkezésemre, lusta voltam elmenni csavarboltba...
-
yolan
őstag
Ne is figyelj rá, jóezígy
“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
gabe_
őstag
Ehhez a winchester hűtő-halkító dobozhoz mit szóltok:
1
2
3
4
5
62db 3.5-ös vinyó megy bele, elvileg 2 5.25-ös helyre akartam, de valamit elrontottam , mert túl magas lett...
Az eredmények magukért beszélnek (20 fokos szoba, másfél óra játék, töltögetés, netezés után)
Hoppá, mitcsináltam! bocs
[ Szerkesztve ]
-
gabe_
őstag
szép
[ Szerkesztve ]
-
RexpecT
addikt
válasz urbanjozsi #8696 üzenetére
Jól néz ki .Ez a HDD-t is hivatott hűteni?
-
3.Aragorn
addikt
válasz urbanjozsi #8696 üzenetére
Profi munka.
yolan: Az én 7300-asomon nem ilyen volt a borda...
És a végére értem...
[ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
-
3.Aragorn
addikt
válasz robotjatek #8685 üzenetére
Aztarohadtéletbe! (sorry)
Ez visz mindent!
Ennél bizarrabb ötlettel még életemben nem találkoztam! Ma sem éltem hiába!
Köszönöm, Comrade92 -
yolan
őstag
-
yolan
őstag
válasz urbanjozsi #8703 üzenetére
Leadtek Winfast GeForce2 MX passzivizálva, megkapta a gef7300 hűtőjét.
[link]“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
urbanjozsi
senior tag
válasz kételkedem #8700 üzenetére
Nagyságra majdnem akkora csak kereke nem volt
-
yolan
őstag
válasz urbanjozsi #8699 üzenetére
5,25-ös helyre fogod betenni?
kételkedem: kombájn
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Diablo IV
- Eredeti játékok OFF topik
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest