Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kelna91

senior tag

válasz #33253120 #59421 üzenetére

Ezt magyarázta nekem egyszer egy villanyszerelő barátom, de olyan bonyolultnak tűnt, hogy azt hittem, ő nem ért valamit, pedig én. :B

Hogyan kell elképzelni ezeket a fokozatokat? Ezek olyanok kb. mint egy kismegszakító? Miben különböznek? Az általuk védhető túlfesztartományban?

A jelenlegi helyzet nálam: régi építésű lakóház, aminek azonban két éve teljesen kicserélték az elektromos hálózatát, nekem a villanyórámat is áttették kívülre. Szerinted építettek be A szintű védelmet (Budapest)? Ez mennyire hülye kérdés egy tízes skálán? :D Ha van, akkor hova van beépítve, és mit kellene látnom?
    A lakás hálózata is újra lett húzva 4-5 éve, és villanyszerelők szerint minden faszán lett megcsinálva, rézvezetékkel. De nálam feszültségvédelem nincs, viszont lesz új gépem, és amiatt szeretnék. Ha veszek egy védett elosztót, megyek azzal bármire? Vagy hívjak szerelőt, és csináltassam meg a B+C+D fokozatokat? Vagy hagyjam az egészet, és kössek egy jó biztosítást™?

Vagy egy UPS? Azt amúgy is tervezek az adatvédelem miatt meg mert egy köcsög lakó néha viccesnek találja egy-egy pillanatra lekapcsolni a ház tűzvédelmi főkapcsolóját. :((( Még nem vertem agyon a letépett karjával, csak azért.

Új hozzászólás Aktív témák