- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pehi
senior tag
Szevasztok!
Talán itt tudnátok segíteni! Vettem egy számomra tetszetős házat, ami egy https://www.thermaltake.com/versa-h17.html típusú ház. Ebben van ugye hátul egy 12 cm-es venti, továbbá raktam előre egy 14 cm-t. Ahogy nézem, mivel szinte teljesen zárt a ház eleje, ez a 14-es venti, nem tud levegőt előlről beszívni. Szerintetek felülre ha beszerelem hatékonyabb lenne a hűtés, vagy inkább vegyem ki, vagy fordítsam meg?Köszönöm a segítséget előre is!
-
Helsing
aktív tag
válasz
Barell #44196 üzenetére
Corsairt nem lehet alaplapra dugni? Akkor valami más kell helyette. Pl az Artic P14.
Nekem a Phanteks azért szimpi mert ott simán rá tudom dugni az alaplapra, felesleges külön vezérlő hozzá. Ráadásul ennek a legnagyobb a légszállítása. Ha nincs rá szükség, akkor lassú fordulatszámon, csendesen tolja a levegőt, de ha kell, akkor átfújja a gépen a hűvös levegőt.
-
Barell
senior tag
válasz
Helsing #44195 üzenetére
Ezek közül az Asust ajánlom de inkább az Arctic P12 ARGB-t és ebből ott van P14 is és úgy nem fog elütni a szín. A Corsairt nem lehet alaplapra dugni, egyedi csatlakozós, kell hozzá külön Icue vezérlő. Ilyenek pedig ne legyenek figyelembe véve hogy vezetékes vagy távirányítós, mint írtad úgyis szoftveresen akarod őket világításra bírni de erre nagyon ajánlott a Signal RGB nevű app. Rengeteg effekt van benne, kedve szabályozod a sebességét a színeket amiből összeálljon pl a Rainbow, a szaturációt és a fényerőt és a kontrasztot.
-
Helsing
aktív tag
Nézegettem párat.
12cm-es venti. 3db szettek.
ASUS TUF GAMING TF120 ARGB [link] Csendes. Nagy légszállítás. Viszont vezetékes vezérlő van hozzá ami nem szimpi.
AEROCOOL ASTRO 12 PRO [link] Sokkal csendesebb, de a légszállítása kisebb. Normális távirányító van hozzá.
AEROCOOL MIRAGE ARGB PRO [link] Ez kb ugyanaz mint az előbbi.
PHANTEKS PH-F120M25 [link] Piciz hangosabb, de nagyobb a légszállítása mint az ASUS-nak. 35.7 dB, 84.26 CFM. Itt nincs külön vezérlő. Alaplapról meg szoftverből lehet szabályozni.
14cm-es ventillátor:
CORSAIR ICUE SP140 RGB ELITE PERFORMANCE [link]
Én a Phanteks felé hajlok a 14cm-esnél meg afelé az egy felé amit linkeltem. Valakinek van valami meglátása, tanácsa, tippje, hogy melyiket lenne érdemes? Illetve van más ami ajánlana ezek helyett? -
Helsing
aktív tag
MSI MAG B550 Tomahawk alaplapom van. A ventik már elég öregek a házban 5+ évesek. Gondolkodom a cserén. A jelenlegi felállást szeretném követni, 3db 12Cm-es venti elől és 1db 14Cm-es venti hátul. Elsődlegesen olyan ventillátorokat szeretnék amik nagy légszálíttással bírnak, de csendesek. Tudom, hogy a kettő ellentétes egymással, de a gyártók folyton kísérleteznek speciális kialakítással amivel jobb eredményeket érnek el.
Szóval valami ilyesmit szeretnék én is. De nem a felsőkategóriát mert nem szívesen adnék ki 15e-t egy db ventiért. Mindenképp szabályozható legyen. (PWM)
Az remek lenne ha mindemellett RGB-s is lenne az összes amit az MSI Mystic Light szoftverével szabadon tudok állítani és ha akarom akkor teljesen ki tudom kapcsolni.
Ez nem ide való, de nem találtam neki külön topicot.
Szeretnék szintén Mystic Light-al szabályozható LED szalagot is a gépbe. Lehetőleg mágneseset, hogy ne kelljen ragasztgatni, illetve könnyen áthelyezhető legyen ha meggondoltam magam a helyét illetően.
Az alaplapon van két db jrainbow és két db jrgb csatlakozó, illetve 5db 4 pines system cooler csatlakozó. Legalábbis most, hogy belenéztem ennyit láttam.
ui: Mindenképp olyan kell amin ki tudom kapcsolni a világítást, mert most jó ötletnek tűnik, de lehet, hogy a végén nem fog tetszeni mert túlságosan harsány lesz és belevilágít a monitorba. -
ZTE_luky
aktív tag
válasz
Barell #44192 üzenetére
Köszönöm, a lényeg h 4 kell ami beszív és 2 ami kifúj. Ha hazaértem rálesek h h néz ki megforditva, meg neten keresek kepet mennyivel lenne masabb az asus.
Majd utána jelentkezem:)) Az arcticot nem tudom egyaltalan milyen ürüggyel lehetne visszakuldeni, infos boltban vettem,kb egy honapja -
Barell
senior tag
válasz
ZTE_luky #44190 üzenetére
Teljesen jók az Arcticok nekem is 5 van a gépben, imádom és mondhatni globálisan egy ajánlott venti. Az igényesség miatt nem ajánlottam volna a megfordítást de van akit ez egyáltalán nem zavar. A rajz tökéletes de felülre nem kell 3. Elszívod a procit hűtő venti elől a levegőt. Felülre csak leghátra kerüljön 1. Vegyíteni szintén ízlés kérdése, jó eséllyel nem lesz azonos az RGB szín illetve az Asus nagyon elüt az Arctictol az oldalsó RGB miatt is. Én biztosan váltanám a pofa miatt az Arctic szettet de ha számítanának az anyagiak csak megfordítanám és vennék még egy 3-as fehér Arctic pakkot és a rajzod szerint berakni de a fent többször említett helyre 1 ventivel hatékonyabb lesz a huzat.
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz
Barell #44189 üzenetére
Szia! köszi az extrém gyors választ. Miért rosszak az arctic ventik? a nem fordíthatóságuk miatt? Esetleg opció az h maradjon az arctic pakk, és mellé vegyek egy pakk fordított asust? Ha jól sejtem az arcticok fújnak ki, az asus meg szívni fog.
Mert így az arcticok mehetnének fentre, kifújni, az asusok meg hátra,alulra,oldalra? Akár 5db ha szükséges. Vagy fentre elég lenne egy is?Bocsi az értetlenkedésért, de laikus vagyok. Jelenleg a procin lévő hűtő a bordát fújja hátra, ugye? Az oldalsó 3 pedig kifelé fúj?
Ennek értelmében a hátsónak fújni kéne ki, az alsónak és a három oldalsónak pedig szívnia be, felsőknek fújni ki? [kép]Mennyire érdemes házon belül vegyíteni a ventiket? Nagyon "elüt" a különbség? Elsősorban színre kérdezem, mert valszeg csak fehéren fogom használni. Mert ha nagyon akk megpróbálom egységesíteni az asusokat ha kell. De felülre sztem szépen elmennének az arcticok azokból úgyse látszik sok.
-
Barell
senior tag
válasz
ZTE_luky #44188 üzenetére
Szia, konkrétan 0 az airflow így a házban. Nagyon rosszak olyan formán azok az Arctic ventit. Fordítva kell rakni őket vagy visszaküldeni amíg lehet és a dizájn miatt fordított lapátos ventiket néznék. [pl. Ezt az asus újdonságot] ebből veszel 1 pakkot az arctic helyére és a nem forditottból 1 pakk és megy egy alulra, felülre és hátra. Így rögtön megindul a keringés még ha nem is annyira amennyire kéne, sajnos ezt hátránya az ilyen házaknak amin oldalt vannak az első ventik. Röviden hirtelen ennyi.
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok! Kérdéssel fordulnék hozzátok,remélem jó helyen vagyok, ha nem kérlek jelezzétek. Ez a konfigom, és 1-1 óra játéktól is 100fokra melegszik a CPU-m. Ez hosszútávon nem tudom mennyire jó, mennyire kéne törekedjek a hűvösebben tartására, mert 95fokot találtam neten maximumnak, h afölött már lehet nem egészséges.
Asrock B650 Steel Legend
ASUS GeForce RTX 4070 DUAL OC White 12GB
AMD Ryzen 5 7600 3.8GHz
ID-COOLING SE-226-XT ARGB SNOW
Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) RGB fehér
ARCTIC P12 A-RGB 3-Pack (ACFAN00258A) Fehér
PHANTEKS NV Series NV5 white
Corsair RM750 80+ Gold - 750W (CP-9020231-EU)
Kingston SNV2S1000GJelenleg a CPU hűtőmön kívül 3db ventim van, hogy tudnám lejjebb tornászni a CPU hőfokot? (többi amúgy sokkal alacsonyabb, a CPU kimagaslóan sok)
A gépház még 5 venti hellyel rendelkezik. Milyen elrendezést javasoltok?[kép] Ez az én setup-om
[kép] EZ pedig egy netes kép a gépházról, 3as sor befér még felülre, egy hátra és egy alulra.
Olvastam h érdemes átfújatni ilyenkor a levegőt, elöl pl beszívatni, hátul kifújatni. Vagy esetleg a lentivel beszívatni és felül kifújatni. A ventilátorok fújása/szívása hogy variálható? Mert a ventiknek van eleje/hátulja (keret) és a propellerek se szimmetrikusak. Van spec fordított "venti" is? Hogyan működik ez? Ti hány ventit és milyen irányokat ajánlotok, szükséges-e egyáltalán több ventilátor ennek a setupnak?Kevésbé fontos off topic, nem tudom összefügg-e de amikor nagyon melegszik a gép (játék közben) A centik színhőmérséklete elüt egymástól (nem csak az erre legkényesebb fehérnél) [kép] Alapjáraton teljesen homogének egymással, max egy nagyon picit üt el a középső a többitől. Mitől lehet ez? A ventik vadi újak és szettben egyben lettek vásárolva.
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Beri
addikt
válasz
Barell #44151 üzenetére
Elmondja a pali a videóban, hogy erősen torzít a mérési eljárásuk, hogy jobban kijöjjenek a különbségek.
Én most váltottam redux P12-ket (ami elvileg egy régi NF-F12) A12-kre: Házventinek használom őket, így nem tudok arról nyilatkozni, hogy mekkora a különbség radin, de a hangjuk, meg főleg az általuk keltett rezonancia ég és föld. -
spleenszuru
őstag
válasz
Zsmester89 #44183 üzenetére
Soha nem tudom, hogy ezek a CFM értékek, a megadott max RPM-hez vannak-e megadva, mert ha igen, akkor úgymond cseszhetjük.
Nekem mindenesetre úgy lenne logikus az adat, hiszen mi máshoz tudnák így megadni. -
Barell
senior tag
-
Zsmester89
őstag
válasz
spleenszuru #44182 üzenetére
Hmm....Úgyis hó elejére terveztem a cserét, akkor még olvasgatok róluk (109.4 CFM vs 72.8 CFM mennyire mérvadó? Azért ez több mint negyedével több.).
-
spleenszuru
őstag
válasz
Zsmester89 #44180 üzenetére
Nem akarok hülyeséget mondani, de úgy tűnik, a max csak annyival tud többet, hogy a legmagasabb fordulata 2800 RPM, míg a simának 1700, de mivel a csönd a cél, gondolom 1000-en sem akarjátok hallgatni, nem hogy 2800-on.
Ráadásul a simának a minimum 200, míg a maxnak 400 RPM.EDIT: akkor +1 abrinak.
-
válasz
Zsmester89 #44180 üzenetére
Én p14eket cseréltem P14 MAXokra ,nem bántam meg. Szerimtem megéri azt a +3000FTot 5darabnál, már csak a gumis sarkai miatt is.
Persze a hátránya, hogy ezeken nincs PST , tehát kell gondoskodnod saját HUBról vagy elegendő fan headerről. -
Gabesz87
veterán
Házimozi erősítő hűtése céljából gondolkodom 2db 140mm-es ventin, amit USB-vel (USB-dual 3-pin átalakítóval, mint pl. ez) csatlakoztatnék az erősítőhöz. Milyen ventit ajánlanátok, ami 5V-ra is indul, kellően csendes? bQ Pure Wings 2-t néztem. Ill. ilyen elosztó/átalakító kábelt honnan tudok szerezni? Mert főként Ali-n, meg külföldi oldalakon találok, itthon alig. Próbáltam rákeresni többféleképpen.
-
Dr.Én
veterán
Hali!
Tervbe vettem hogy lecserélem a Phanteks M25-140 ventiket a házból, valami csendesebbre . de hatékony légáramlattal rendelkező ventire.
Be Quiet! Pure Wings 3 140mm PWM (BL108) ?
Akasa Apache 140mm (AK-FN062)
ARCTIC P14 PWM PST
-
heavygrip
senior tag
Ha egy másik HUB-nál is ugyanezt csinálta, akkor nem lehet, hogy tényleg valami az alaplappal van, esetleg a BIOS-ban a ventilátor szabályzás nem PWM-en van?
De,biztos PWM-en van. Csak nem értem hogy a hub-hoz milyen beállítás kell akkor ha a PWM nem jó?
Megnézem majd Biosban azért. -
heavygrip
senior tag
Próbáltam több kábellel is illetve nem megtörni. Gyárilag 3 pineset adnak hozzá, először azt hittem ez a gond,de már korábban is beszéltük mivel satáról kapja a hub az áramot ezért adnak hozzá 3 pines kábelt.
Más lapban a kérdéses ventilátorokkal mit csinál?
Ugyanezt csinálja. Nem látom a fordulatot. Az egy - nem tudom hirtelen milyen nevű, majd rá keresek - vezérlő és a távirányítón lehet a fant vezérelni de az nem számos, mivel sehol nem írja a fordulatot, így hagytam a pcsába. -
blp85
senior tag
válasz
heavygrip #44171 üzenetére
Mondjuk tényleg fura, ha a HUB a lappal kábellel össze van kötve, akkor mi okozza a problémát (hacsak pl.: a gyári összekötő kábele nincs megtörve). Más lapban a kérdéses ventilátorokkal mit csinál?
Ha egy másik HUB-nál is ugyanezt csinálta, akkor nem lehet, hogy tényleg valami az alaplappal van, esetleg a BIOS-ban a ventilátor szabályzás nem PWM-en van?
Erre gondolok:
Fan Control Mode
- Auto Lets the BIOS automatically detect the type of fan installed and sets the optimal control
mode. (Default)
- Voltage Voltage mode is recommended for a 3-pin fan.
- PWM PWM mode is recommended for a 4-pin fan. -
heavygrip
senior tag
Nem tudom, nem tudok rájönni mi lehet a baj,ugyanis ezelőtt egy 3pines ventit is tudtam ezzel az aljzattal szabályozni (én a CPU fanra csak a CPU t kötöm, arra nem szívesen kötök semmilyen hubot)egy mezei deepcool ventilátor volt amelyik fixen egy színt tudott és max 1300as fordulatra volt képes. Olyan fordulatot állítottam be vele amilyet akartam.
A lapon b450 M K, csak egy fan aljzat van a CPU -n kívül, a többi ventilátor molex kábelen ment max fordulaton, mivel ez elég hangos volt ezért, vettem egy Aigo ARGB -venti szabályozót. Annál is szépen mentek a színek,de már a fordulatot nem láttam és nem is tudtam szabályozni. Ugyanúgy maxon tekertek a ventik.Én évek óta a giga app centert használom. A másik lapon X370 és a meglévőn b450 is tudom zökkenőmentesesn állítani. Nem akartam egy másik progival szabályozni, mivel a gyári progi bevált nekem.
-
blp85
senior tag
válasz
heavygrip #44169 üzenetére
Nekem kicsit fura, hogy ezt produkálja. Régen szintén Deepcool FH10-es HUB volt a gépben, de annál simán lehetett szabályozni (a tápot SATA-n keresztül kapta, az alaplappal pedig egy kábellel volt összekötve). Bár annál nem PWM-CPU volt.
Mondjuk kíváncsi lennék, ha a CPU csatlakozóra van kötve, akkor hogy szabályoz (a lapod user manualja szerint tudja a FAN aljzat is a PWM-et)?
A BIOS-ban milyen szabályzási mód van beállítva?
Illetve nekem most ASUS alaplapom van, de nem használom a gyári szoftvert ventilátor szabályzásra, mivel a FanControll program nekem jobban bejön, és ott van beállítva egy nekem tetsző görbe szerint a szabályzás. -
heavygrip
senior tag
Igen, és ezzel nem is lett volna különösebben bajom,de nem láttam és nem is tudtam szabályozni a fordulatszámot.
A mellékelt 4 pines csatlakozóval sikerült. Igaz 4 ventilátor köthető rá,de legalább tudom szabályozni. Most mind a 4 venti 920as fordulaton teker.
Elől van 3db, hátul 1db. Felül nem megy így a venti,majd arra meg kitalálok valamit. -
heavygrip
senior tag
Igazság szerint én se használom szívesen. Az RGB-s része pl rendbe van,de ventit vezérelni nem igazán lehet vele. Van egy másik, azzal se boldogultam. A 3. a másik gépbe van,de annak is az RGB-s részét használom.
Tehát már most kijelentem én is, hogy 3 különböző vezérlő után én se igazán ajánlom.Köszönöm azért.
-
heavygrip
senior tag
A fentebb említett elosztót a deepcool vezérlőre értettem. Tehát most azon van és nem látom hogy mennyit mennek a ventik. Elég csendes a gép, ezért is tippelek a minimális 500as fordulatra.
Mindegy,ma megpróbálom azzal a kábellel, amit adtak a 3 RGB-s ventikhez [link]
Ez egy 4pines és 4 ventit lehet rá tenni. Hátha jó lesz...Csak ha már megvettem azt a deepcool vezérlőt,ami képes ha jól emlékszem 8 ventit is fogadni akkor inkább azzal próbáltam volna vezérelni őket, de sajna nem jött össze.
Az alaplap egyébként egy gigabyte b450m k. Csirke a lap, egy fan csatlakozó van rajta a CPU-n kívűl, ezért is lett volna jó a vezérlő. -
heavygrip
senior tag
Kezdetben egy 3 pines ventit tettem rá és tudtam szabályozni. Aztán egy 4pines jött, értelem szerűen azt is tudtam. Ezután vettem egy 4es elosztót,rá kötöttem 4 db 3pines ventit,de mind maximális fordulatszámon járt, ezt onnan tudtam hogy mutatta a hwinfo illetve a gigabyte app center is, hogy mind a 4 ventilátor 1300 fordulaton teker.
Most a fentebb említett elosztón van 5 ventilátor és még a fordulatot sem látom sajna, 0 ír a hwinfo -
heavygrip
senior tag
Sziasztok. Van egy ilyen [link] ARGB ventilátor vezérlőm.
Vettem hozzá 5 db 4 pines PWM szabályozású ventilátort. Az a gond hogy sehogy nem lehet őket szabályozni.Még a fordulatszámot sem látom.
A másik gondom, hogy a gép bekapcsolásakkor max fordulaton kezdenek pörögni, aztán szépen elcsendesedik az összes ventilátor. Lehet vissza vissza veszi őket a min. fordulatra ami 500rpm.
Valaki tud segíteni? Vagy egyáltalán jó fórumon vagyok?
Előre is köszönöm -
Vigneau
félisten
válasz
Pöttön #44156 üzenetére
Sajnos szívó üzemben felhangosodik. Legalább 10mm közbetét kell a csendes üzemhez.
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Noiseblocker eLoop B12-PS szívó ventilátornak (radiátorról) nem ajánlott? -
gejala
őstag
Sziasztok,
Asus AP201 házba szeretnék 120 mm ventiket, hogy hátul (gyári helyett) és fölül kifelé fújják a levegőt.
Arctic P12 PWM PST pakkot néztem, hogy jó lehet a célra. Van más alternatíva, ami halkabb lehet, ha árban nem mennék sokkal feljebb?Köszönöm a segítséget.
-
Zsmester89
őstag
válasz
spleenszuru #44153 üzenetére
Köszönöm!
Lehet, hogy sokat fog rajta...fent van a falon a gépház, így fontos volt, hogy kinézzen valahogyan. Ugyanakkor a korábbi i7+980 G1 párosnál nem is volt ekkora a hőtermelés. -
spleenszuru
őstag
válasz
Zsmester89 #44152 üzenetére
Bennem felmerül egy kérdőjel azzal kapcsolatban, hogy nem-e a front panel miatt melegszik a rendszer, mivel elég zárt, a 2 oldalsó csatornán nem tudom, bejut-e elég levegő.
Amúgy a front 2 db, hátul 1 db, és fönt procihűtő mögé 1 db felállás elég kell, hogy legyen.
A kinézett ventik is jók, népszerű modellek. -
Zsmester89
őstag
Phanteks Enthoo Evolv Atx Tempered Glass házikóban lévő (adatlapomon szereplő) komponenseket a ház vételekor hozzá kapott 3db venti hűsíti (2 elöl, 1 hátul).
Az új komponensek beépítése után azt tapasztalom, hogy brutálisan melegszik a ház levegője - ezáltal hangos minden. Ha leveszem a ház oldalát, akkor normalizálódik minden...nem elvárásom, hogy új ventikkel ezt a hatást érjem el, de talán egy jobb állapot elérhető lenne vele.Ahogy néztem ez alapján a meglévőket tudom cserélni, illetve fentre is tudok rakni (2x140mm). Mi lenne a legoptimálisabb megoldás?
Illetve ajánlani tudtok megfelelő teljesítményű ventillátort? LED nem fontos, de ha van, akkor ARGB legyen
Én a ARCTIC P14 Max-el szemeztem, van belőle 5-s pakk is, így akár teljesen be tudnám rendezni vele a házat, ugyanakkor kédéses, hogy a fenti 2 jótékony hatással lenne a hűtésre?Köszönöm!
-
Barell
senior tag
Sziasztok. Érdekes adatokra futottam egy tesztben. Hogyan lehet ekkora különbség a Noctuák között? Nekem az F12 van a hűtőn de ezt ahogy megláttam kedvem van ledobni és rakni fel egy A12-őt. Papíron nagyon közel azonos az F12 ráadásul kicsit jobb is nyomás értékben. [A videó itt látható.]
-
lacus83
senior tag
Sziasztok!
Argb 140mm venti ajánlást kérnék radira.
Ha nem kellene hozzá külön argb vezérlő az lenne a legjobb,így az alaplap MSI Tomahawk.Köszi.Pacsi
-
Barell
senior tag
Szia. A BioniX P120 A-RGB verziót használja valaki? Van vele tapasztalat? Szeretnék berendezni vele a házat 2 előre 1 a proci hűtőre és 1 hátra. Nagyon tetszik ez a Ring RGB dolog de sok gyártóén oldalt is van vezetve RGB csík ami nagyon nem jön be ezzel az Arcticcel nagyon szimpatizálok. Még ami tetszik az a Bequiet Lightwing de az közel 40e lenne a 4db az Arctic meg most csak 24e és jobban is tetszik. Köszönöm a válaszokat!
-
-
Beri
addikt
Akkor felteszem máshogy a kérdést. Milyen 12-es ventik vannak, amik halkabban berregnek, mint ahogy süvítenek?
-
blp85
senior tag
-
Amìg be van dugva a Ssta betàp a hubba a addig minden 3pines venti 12Von fog menni ,mindegy mit àllìt biosban. Kihùzva a satàt a legtöbb hub sima 3pin elosztóként is tud funkcionàlni ,az alaplapról kapja az àramot ,dcre àllìtva akàr 12V alatt is. Csak ugye itt màr figyelni kell az adott alaplapi fan header max terhelhetőségére . Pl max 3-4 venti dugni a hubra ,nem 10et .De volt màr olyan hubbal is dolgom ami meg se nyikkant kihúzott satàval.
-
blp85
senior tag
válasz
heavygrip #44137 üzenetére
Mivel külön kapja a tápot SATA-ról gondolom lemaradt a 12 V-os ág, mert minek.
Lehet a baj, hogy jelenleg az alaplap PWM alapon akar szabályozni, nem pedig DC-n, azt BIOS-ban tudod állítani (de aki jobban tudja, majd megírja, én csak a saját tapasztalataimat tudom (az NZXT H7 front ventijei is 3 pinesek, azokat is DC alapon lehet szabályozni, legalábbis nekem úgy sikerült elcsendesítenem
). A ventik szabályozására pedig a FanControl programot használom, jobb, mint az Asus sajátja.
Ha csak az az egy 3 pines ventid van, akkor, ha teheted cseréld le. -
heavygrip
senior tag
Szia. Igen,egy venti járt hozzá. 3 tűs,de ha közvetlen rá kötöm a lapra akkor tudom vezérelni. Az előző házban (deepcool kendomen ) 4 ilyen 3 pines hűtő volt,azokat alaplaprol vezéreltem.
Ezen az alaplapon viszont csak egy db 4 tűs aljzat van, ezért is vettem ezt a vezérlőt.
Ami számomra érdekes, hogy amit adtak a vezérlőhöz kábelt is 3 vezetékes, nem pedig 4Nem vágom hogy mért nem mutatja a ventilátor fordulatszámát, még ha nem lehet vezérelni akkor is mutatnia kellene.
Egyébként majd ilyet veszek bele [link] , amit meg kaptam hozzá meg hátulra jó lesz
-
Beri
addikt
Hello!
A minap vettem 3 Noctua NF-P12 redux-1300-at (a 3-pineset), hogy majd jól leváltom a mindenféle szedett-vetett ventilátoraimat, amik már mind ezerévesek. Minden jónak is tűnt, de irtózatos, vállalhatatlan motorhangjuk van, egészen addig, amíg a szélzaj el nem nyomja. Csak a reduxok fosok, vagy a többi is? Nem hiszem el, hogy ez bárki számára egy másodpercig is vállalható. Úgy berregnek, mint valami csehszlovák turmixgép...
Teljesen tanácstalan vagyok, azért vettem noctuát, hogy biztosra menjek. -
blp85
senior tag
válasz
heavygrip #44134 üzenetére
Szia!
Amennyiben a házhoz kapott ventire érted, az emlékeim szerint csak 3 tűs (amíg Deepcool házam volt az első volt, hogy kiszereltem /tetszik az ipari design, de a 3 tű annyira nem/), úgyhogy azt nem fogod pwm alapon szabályozni. Ezek a HUB-ok SATA-n kapják az áramot, és a képen is létszik, hogy a másik oldalon van a PWM és A-RGB csatlakozó, ami az alaplapra megy. A rajzon szerintem a PWM- CPU lehet az első, ami alapján majd a többi ventilátort is szabályozni fogja (azt nem tudom, hogy a CPU hűtő alapján mennyire szerencsés a többi ventilátort vezérelni).
Személy szerint a CPU ventijeit soha nem kötném rá HUB-ra (én 2 HUB-ot használok, mivel a be-, és kifúvó ventilátorok más értékre vannak állítva), az maradjon meg szépen a saját alaplapi csatlakozójánál, a HUB kábelét pedig a SYS2 vagy Fan2-es csatlakozóra kötném. -
-
heavygrip
senior tag
Helo mindenki.
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Vettem egy vezérlőt: [kép]
Kaptam hozzá egy PWM kábelt ílletve egy ARGB-s kábelt is.
A PWM kábellel kötöttem össze az alaplappal.
Még csak egy venti van rá kötve, tervezek még 5 renszer hűtőt a közel jövőben.
Az a problémám hogy nem tudom szabályozni a fordulatot illetve se a hwinfo,se a giga app sem látja a tényleges fordulatot.A táp kábel is rá van kötve a deepcool vezérlőre.
Jól lehet hallani hogy maxon tekeri a ventit.
Egyébként ez egy deepcool ch370 rendszer hűtő. [link]Mi lehet a gond?
Előre is köszönöm mindenkinek!
-
blp85
senior tag
A másik topikban már válaszoltam rá.
-
dAnky
aktív tag
Sziasztok!
Abban szeretném kérni a segítségeteket hogy benéztem a vásárlást és a be queit ving ventrikhez olyan alaplapot vettem amin csak rgb csatlakozo van de argb nincs. Ha jol tudom van eszkoz amivel ez kikuszobolheto. Neztem egy deepcool sc700 argb hubot. Ha erre rakotom a ventriket es sata csatlakozoval csatlakoztatom a laphoz akkor fognak mukodni a fenyek? Ha igen akkor a szineket hogyan tudom majd iranyitani rajta? Gondolom nem a biosban. Ha igy nem megoldhato akkor van tippetek milyen eszkozre lenne szuksegem?
Koszonom szepen elore is!
-
Jano156
tag
Sziasztok! Bár nem a felsorolt típusba tartozik, de nem találtam megfelelőbb helyet a kérdésre.
Ez a szerver ventillátor (Delta gfb0812shs) mennyit érhet szerintetek? Link
Előre is köszönöm a választokat
-
bindike01
aktív tag
Sziasztok gépház csere előtt állok. Fő szempont a kisebb hely, ergo Matx konfigurációt költöztetek a lehető legkisebb házba. A másik szempont hogy legyen minél halkabb. ( Egy légtérbe kerül a gamer sarok a hálóval)
.
Amit kinéztem az GameMax Spar, vagy ha sikerül beszerezni egy Jonsbo D30. Illetve 140 mm halk ventit szeretnék bele aplikálni. Ki is néztem hozzá, Noctua NF-P14s redux-1200 PWM, vagy van a kisebb tesó ami fix 900 rpm azt hiszem. Ez így szerintetek rendben lenne? Vagy tudnátok ajánlani más ventit vagy egész kis méretű Matx házat ezekben a méretekben? Előre is köszi. -
Szia Grózi!
Köszönöm szépen!
Tehát akkor nincs semmi új fejlesztés a piacon amit érdemes lenne kipróbálni?
Nézegettem a Noctuat , de az se volt meggyőzöbb.
Maradok akkor a jól bevált tanácsaidnál és felkészülök ezekre a cserékre.
Nagyon szépen köszönöm!
Más:
Vettem egy Maximus Dark Hero lapot és hozzá egy EKWB EK-Quantum Momentum² blokkot!
Volt valaki kezébe egy ilyen combó? Elképesztő súlya van! -
Grózi
Topikgazda
válasz
Kbhont #44120 üzenetére
Szia!
A Lepa-kat csak akkor cserélném ha mondjuk már zörögnek és igaz ez az Apache-ra is.
A 80-s méretben nekem a BQk váltak be Shadow vagy Silent és a 120 Slimben nincs szerintem nagyon jobb választás.Tápba a 3 pines Arctic P-ket(120 ill. 140) szokták javasolni,de annak van külön topicja is. -
Arctic P14Max tapasztalat . Tetszik ! Főleg amilyen olcsó az 5ös pakk .
Féltem a P12Max után aminek számomra idegesítő hangja volt (csapágy) ,de a P14Max tök csendben van. A min rpm olyan 8%pwm -400rpm körül van, alatta próbálna van egy tartomány ahol próbálna elindulni , de csak hangosan morog a motor és nem történik semmi (talán 5-8% pwm között) . Szóval aki zero rpmet akar idle-ben az ezt a tartományt vegye ki a curve-ből. -
Sziasztok! Szia Grózi!
Itt az idő ventit cserélni.
Platformváltás jön és akkor egyből cserélném a ventiket is!
Keresek 3 db PMW 120mm 1000 RPM -es radiátor hűtő ventit. Most a LEPA-k nyugdíjba mennének:
Kellene 2 db PWM 140mm 1000RPM -es radiátor hűtő venti . Most Akasa Apache van.
Kellene 1db PWM 120mm házhűtő. Most Akasa Viper van.
Kellene 2 db PWM 80mm házhűtő. Most Noisblocker M8-S1 van.
Kellene 1 db PWm 120mm Alaplapi foglalat hűtő Slim. Most Akasa SlimFan van.
Valamint a FPS 1200w tápba is aktuális lenne a venti csere.Most többnyire a legalacsonyabb fordulaton megy minden és inkább ez lenne a mérvadó az új ventiknél is!
Esetleg tudtok ezeknél jobbakat?
Köszönöm szépen! -
Laci60
csendes tag
Sziasztok!
PNY GTX1600S egyventilátoros kártyámra szeretnék 120mm-es ventit tenni.
Kérdezni szeretném hogy tudja-e valaki a kártya ventilátor csatlakozójának pin kiosztását?
Köszönöm előre is.
Üdv.: Laci -
válasz
Barell #44115 üzenetére
Nem tudom mennyire ismert, vagy "bejáródott" márka ez az APNX. ÁK-n láttam pár toronyhűtőjüket, nem voltam tőlük hanyatt esve. Nagyon a dizájnra hajaznak, engem jobban érdekelnének a ventilátor képességei, illetve a csapágyazás minősége. Az ár elég húzós, mondjuk az ARGB alapból nem olcsó.
Szerk.: a házaik viszont elég jók. -
Barell
senior tag
Sziasztok. 1db fekete Argb ventire lenne szükségem egy Burst Assassin hűtőre. [link] Én hirtelen őt találtam leírtak szerint elég jó nyomással de más is érdekelhet ha van valami nagyon bevált de ez lenne a maximum ár amit adnék érte. Köszönöm előre is!
-
FoLey-v
addikt
Sziasztok!
Alany: MSI RX 5700XT Gaming X
Jelenleg: PURE WINGS 2 92mm PWM ventilátor van moddingolva gyári hűtésben,amit alaplapi vezérli
A statikus nyomás és légáramlás szerintem kevésnek találom,ezért néztem ki másikat.
Ez megfelelhet? [link]
Utóirat: Tudom,hogy kapható utángyártott MSI ventilátort,de sajnos 2-3 hónapnál tovább azt hallom,hogy kerreg. Talán házban verticál állásban van a videokártyám. -
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
TT The Tower 300 ,házat tervezek venni. Ahogy néztem nem adnak hozzá ventiket. 120 vagy 140-es ventik férnek el benne. Egy AsRock B760 Steel Legend lapom van, amin elvileg van 3db venti vezérlő aljzat (3v4 pines).
5 darab, 120 vagy 140-es ventit szeretnék vásárolni hozzá, gondolom valamilyen "közösítővel" rá tudnék ennyit kötni a lapra.
140 vagy 120-as ventiből melyik az ajánlott RGB-s ami halk (átlag embernek megfizethető áron)?
(Az összefoglalóban lévőket megnéztem, de nem tudom mennyire up to date az összefoglaló). -
Deepcool üzemlátogatás - ventigyártás rész is van benne.
-
válasz
h1ght3chzor #44106 üzenetére
Hát úgy kérdezted elsőnek, hogy melyik csendesebb, én arra írtam, hogy szerintem a P12 PWM PST. A P12 Max tényleg több levegőt tol, de hangosabb, meg ki tudja éppen milyen más baja lehet még...
-
válasz
h1ght3chzor #44104 üzenetére
P12 PWM PST. Van YouTube-on összehasonlítási teszt is, azt be sem linkelem, mert vagy elhiszed, vagy sem.
Nekem volt/van mindkét típusból és a P12 PWM PST halkabb. Árban is jobb, halkabb is, jól tolja a levegőt, bár mondjuk a csapágyazása valamivel gyengébb. Annyi pénzért meg szvsz nem is kell vele foglalkozni, csak beépíteni aztán megy, ameddig megy.
Szerk.: azt még hozzátenném, hogy a P12 Maxból sok olyan van/volt, amelyik gyártási hibás. Alacsony fordulaton ilyen-olyan zajt bocsát ki, itt is volt a fórumon olyan tag, aki visszaküldte őket a boltnak. -
h1ght3chzor
őstag
ARCTIC P12 Max Value Pack (5db)
vagy
ARCTIC P12 PWM PST Value pack (5db)
ajánlott jobban, melyik a csendesebb? Vagy esetleg hasonló árkategórában van jobb? -
troll81
addikt
Sziasztok 60x60 mm ventilátor keresek ami halk legyen nagyon.
Létezik?köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Milyen légkondit a lakásba?
- Battlefield 6
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Google Pixel topik
- Háztartási gépek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Gombászkönyvek egyben
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest