- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
Angie™ #44644 üzenetére
Nincs mit!
Hogy őszinte legyek, egy ideje a 140mm-esek felé húzok. A kis gépben ugye a hátsó kivételével 140-esek kerültek be, ami igencsak jól is néz ki a jó légkeringetés mellett persze.
Én a helyedben ahová csak lehet, 140-eseket tennék, SP ide, vagy oda, maximalizáljunk, ha már megtehetjük. A különbséget a 12 vs. 14 között nem fogod észrevenni, ha számokban igen, akkor az maximum 1-2 fok lesz. -
Rottweiler89
senior tag
válasz
Angie™ #44639 üzenetére
Ha már biztosan iCUE széria, akkor mindenképp 140mm-eseket. Egyrészt tekintélyesebbek, másrészt ahogy a specifikáció is mutatja, jobb a légszállítás. Nekem jelenleg oldalt is van 2db 120-as a King 95-ben, de gyanítom, hogyha nem lennének ott, akkor sem jelentene semmit sem, de ehhez meg le kellene tesztelni.
De! Nyilvánvalóan nem lesz 100%-ön pörgetve, így veszíteni fog a max. értékekből. Nekem csak Arctic P szériások vannak, kellemes huzatot csinálnak még szabályozva is, szerintem neked sem lesz gond emiatt. -
válasz
Angie™ #43075 üzenetére
Akasa-t sztornóztam, Corsair hubot lerendeltem, GVH-s háromezer nekem lejárt tavaly augusztusban, de így is okés a buli mert ez a splitter a Commander Pro harmadába kerül (nekem meg csak az USB header-ek számának növelése a lényeg).
Ha az USB hub és a kábel splitterek megjönnek, akkor már csak egy kihívás marad, a cable management a backstage-ben:
Szeretném még egyszer megköszönni a segítséget mindenkinek
-
válasz
Angie™ #43072 üzenetére
Van, kettő is, de ezeknek az RGB huboknak is kell USB header. Most leírom mim van pontosan, de előre is elnézést kérek mert (a Tiedhez hasonlóan) nem egyszerű a setup.
Látom Te is i9-et hűtesz, fogadd együttérzésemet.
Van egy Lian Li Lancool III Mesh RGB case, ahhoz van 3db 140-es.
Ezeknek a power kábele splitteren van gyárilag (tehát egy slot elég neki a Core-ban), az RGB-jük pedig a case front paneljébe megy (azzal vezérelhető a színük), tehát ezeknek nem kell RGB hub slot.Van 3db 140-es, ami a H170i-vel jött.
Az eddig felsorolt 6 venti fogja push-pull szendóba a 420as radit.
Van hátul 1db SP140-es RGB.
Van alul 3db SP120-as RGB (pack-ban vettem, RGB hub van hozzá).
Van felül 3db SP120-as RGB (pack-ban vettem, RGB hub van hozzá).A H170i-hez járt egy Commander Core XT is.
Most kb úgy néz ki, hogy a Core-be be van kötve a
3db egybe splitterezett Lian Li 140-es (csak power, RGB-t intézi a front panel)
3db H170i-hez kapott 140-es (power+RGB)
1db hátsó 140-es (power+RGB)Így a Core 6 slotjából 5 power és 4 RGB foglalt.
A 2x6db SP120 most csak be van kötve az egyik RGB hub-ba (ami meg nincs bekötve sehova), így tápot sem kapnak mert nincs honnan.
A Core az egyik USB headeren ül.
A másik USB headeren a Lian Li RGB kábelek hub-ja ül (és annak fixen ott is kell maradni).Az ideális meg kb ez lenne:
Piros a táp, színes az RGB, sárga az USB.Most vettem egy ilyen USB splittert, ha erre kötve az iCUE szoftver látja az RGB hubot is meg a Core-t is, akkor boldogság van. Ha nem, akkor kell a Commander Pro.
Az általad linkelt power cable splittert is megrendeltem (ezért lóg az ábrán egy piros dróton 3 venti, ahol csak erre lehetőség adódik).
És most már annyit segítettél nekem, hogy adok egy meglepit.
-
-
spleenszuru
őstag
válasz
Angie™ #43063 üzenetére
Sziasztok!
Érdeklődnék, 200 mm ventik táján hogyan néz ki a piac? Random utána olvastam, hát, azon kívül hogy halkak, nem viszik túlzásba a teljesítményt, legalábbis papíron.
Amennyiben a csillagok úgy állnak, vagy leszek olyan hülye, akkor a Cooler Master HAF 700 házikóba költöznék, amelyben elöl van 2 db Sickleflow 200 ARGB.
Azt látom, hogy drágák a 200-asok. Érdemes lenne cserélni azokat a gyárikat, vagy jók lennének azok a célra?
A terv "rendes" vizes rendszer, tehát a gpu és cpu meg lenne oldva, 1-1 360-as radival, szóval "csak" a többi komponensnek kell friss levegő, ram, alaplapi chipek, stb.
-
válasz
Angie™ #43061 üzenetére
"És akkor az angyal leszála Földre vala, és nyújtá a segítséget az elveszett vándornak, aki végtelen hálát érez vala..."
Gyanús volt, mert valójában 13 ventim van, de ebből 3 a házhoz gyárilag járt, és egy dróton lógnak, és egyben is tudom vezérelni őket (ezért írtam hogy 11 van, ami úgy lesz pontos hogy 13 van de 11-et kell vezérelni).
Egyetlen kérdésem van: ilyen 3-as elosztó vezetéket hol tudnék szerezni?
(már keresem vadul a Google-ban)
-
jimpo
senior tag
válasz
Angie™ #42897 üzenetére
Biztos vannak körülmények mikor nem válik be, mint esetedben hogy a füled mellett a gép.
Nekem a földön van, 90% -ban ha megy a gép a füles a fejemen és úgy tolom. Falura meg úgy is jó lesz, ha nem tökéletes.
Ezt meg csak úgy itt hagyom: The Best 120mm Fans - by Jesse Durden - HeckaTech -
válasz
Angie™ #42865 üzenetére
"Én is kipróbáltam végül a P12 MAX-ot, de a hangja nagyon nem tetszik. Alacsony fordulaton is kellemetlen, zavaró hangot hallok
"
Na erről beszéltem, de biztos az Alzás negatív vélemények is hazugságok voltak, még engem kezdtek el oltani itt a topikban, hogy hogy merem leszólni, mert a "Zarktikazisten". Persze, az...Olcsó húsnak híg a....
-
heavygrip
senior tag
válasz
Angie™ #42843 üzenetére
az kemény lehetett, gondolom az egyik tű rommá hajlott
blp85 jaja, néztem,az is jó lehet,
DE most elgondolkoztam a cserén. Nekem most így a nagy melegben van hogy a szobában 27 fok van (a gép környékén kb 29 fok) és Cyberpunk alatt maximum 72,5 fok; Doom Eternal maximum 66 fok ; ibt standard, cb23 62 fok.
Néztem már vásárlás előtt is pár videót,meg most délután is és ilyen 60-70 fokok vannak a játék tesztek többségben...most akkor what?? Annyit tud ez a pure rock 2 mint egy réz magos spire?? Nyilván a spire 2700 as fordulaton, de akkor is.
Én ilyen 10 fok különbségben reménykedtem. Na de majd ha rá pakolom úgyis le írom milyen lett a végeredmény. Bízom abban hogy jobb lesz.
Esetleg valakinek van ilyen hűtő fel szerve ilyen procira? -
Zamma
őstag
válasz
Angie™ #42772 üzenetére
Megveheted, nem csalódsz benne. Ár-értékben vannak jobbak is, azokat már írtam.
Itt találsz egy részletes friss tesztet a Corsair AF120 RGB Elite-ről.
Like:
+ Suitable for every use case
+ Cooling efficiency (airflow/pressure per unit of noise) at a very high level
+ High airflow and static pressure even through an obstacle
+ Wide speed range plus passive operation
+ Very low speeds possible (stable from approx. 271 rpm)
+ Virtually noiseless operation of bearings and motor (no non-aerodynamic noises)
+ Perfect build quality
+ Support for the highly sophisticated Corsair iCUE application
+ Almost no vibrations on the frame, even at maximum performance
+ Really powerful motor
+ High luminance rotor lighting
Dislike:
- Often rumblier operation with tonal peaks at lower frequencies
- Weaker price/performance ratio with dust filters
- Adapter from 4-pin iCUE to 3-pin ARGB not included (for direct connection to the motherboard) -
Zamma
őstag
válasz
Angie™ #42766 üzenetére
Elsősorba azt kéne tisztázni hogy melyik irány a mérvadó:
- szép és drága, vagy (amit említettél 11-13 ezer Ft/db)
- olcsó és hatékony... (max 6100 Ft)Én az utóbbit preferálom...
De ha mégis minden nap legyen neked karácsony, akkor:
CM Mobius 120P ARGB - 8 ezer/db [link] Nagyon jó venti ár/értékben.Az ár/minőség szegmensből 3 javaslatom is van:
P12 MAX 2600-ért - best buy, halk is és jól is nyom. Itt jegyezném meg hogy nem hallani már 2 hónapja senkit akinek baja lenne ezzel a ventivel (mert az első szériában voltak hinás darabok) ezért a huhogókra csak akkor érdemes hallgatni ha: 1. vettek már ilyet és személyes tapasztalata van (én vettem), 2. fel tud mutatni olyan 2 hónapon belüli igazolt tapasztalatot ami az állítását igazolja... (többen vettek, senki sem panaszkodott manapság)Akasa Apache 4900 Ft - csendes, 1300-ig pörög, halk
Nidec GentleTyphoon-os ADATA XPG VENTO PRO 120 PWM (VENTOPRO120PWM-BKCWW) venti 6 100 Ft körül - kb. Noctua szint fele áron
-
válasz
Angie™ #42766 üzenetére
Megmondom őszintén nem tudom mit ajánlanék nyugodt szívvel. Árban jó nagy rés van a két termék között. Amire mostanában volt dicséret még ez: [link] . A Xupenál ~6k forint és visszajelzés alapján Noctua szintet tud.
Nálam rendszerhűtőnek két 140-es Noctua A14 és egy Noctua S12A van beépítve. Az S12A is egy nagyon jó és csendes házhűtő venti, csak már egy más árkategória.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged