Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mini-ITX
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
stairmaster
tag
Hali!
Valakit nem érdekel egy GYÁRI BMW iPhone 3G/GS bluetooth kihangosító esetleg hozzá egy független 3GS?
-
Stema
tag
Elromlott egy Gigabyte P31-es lap, és ahelyett kéne valami. Van valakinek használtan hasonló? Értsd: S775, DDR2
-
-
Bobrooney
senior tag
-
Dorien
veterán
Vasárna3,14na
-
Jazzos
őstag
Aki gyakran rak össze gépet, vegyen kábelt:
Molex- SATA táp
SATA adatkábel -
Speeedfire
félisten
Semmi köze John Rambóhoz kivételesen!
--------
Közmondások az új évezredből:
- A szomszéd gépe mindig gyorsabb.
- Szövegszerkesztőből nem lesz vírusölő.
- Ki mint installál, úgy szörfözik.
- Floppyról bootolt (azelőtt: bal lábbal kelt fel).
- Amilyen a login, olyan a bejelentkező képernyő.
- Mutasd a háttérképed, megmondom, ki vagy!
- Bízzál Istenben, és mentsél rendszeresen!
- Sok könyvtár közt elvész a file.
- Közös számítógépnek tele van a gyökérkönyvtára.
- Ép hardverben ép szoftver.
- Jobb ma egy notebook, mint holnap egy szerver. -
G@ben
addikt
válasz
Speeedfire #1384 üzenetére
Azért is lett ez az avatarod?
-
Speeedfire
félisten
Hát pedig gyerekkorom meghatározó filmjei voltak. Az Amerikai Ninja 1-3-iggal.
-------
Paraszt bácsi kifogja az aranyhalat.
- Ha visszadobsz, kívánhatsz hármat.
- Szeretnék egy házat.
- Rendben! Milyen alapú hitellel szeretnéd? Huf/Eur/ CHF?
- Olajban vagy zsírban süsselek ki, b***eg???!!??! -
G@ben
addikt
válasz
Speeedfire #1382 üzenetére
Elég későn láttam a Rambo filmeket. Teljesen normális gyerekkorom volt.
-
Ukraan
aktív tag
A gép még mindig eladó.
Az ára egyébként rendben van, szerintetek? -
Dorien
veterán
Két szőke nő utazik a vonatfülkében.
Velük szemben ül egy őszes szakállas férfi. Egyik szőke:
- Te, ez nem István a király?
Másik szőke:
Hülye vagy, az ezer éve meghalt!
Kis idő múlva belép egy férfi a fülkébe.
- Hello István! Hogy vagy? Ezer éve nem láttalak.
Erre a szőke
- Na, ki a hülye?--------
Az emeleten lakó Kovács úrnak öt szép gyermeke van. Az alatta lakó Szabó úrnak viszont egy sincs.
Egy nap Szabó elkapja Kovácsot a lépcsőházban:
- Drága szomszéd úr, árulja el a titkát! Mi is régóta szeretnék gyereket, de sehogy sem sikerül. Maga biztosan meg tudja mondani, mit tegyek.
- Hát persze, mi sem egyszerűbb annál. Nem kell hozzá más, mint egy kád meleg víz, egy kis kölni és egy partvis.
- Megmagyarázná?
- Persze. Szépen kiöltözteti őnagyságát és elviszi vacsorázni. Egy kis bor, pezsgő, tánc...
- És? - kérdi mohón Szabó.
- Hazajönnek, megtölti a kádat meleg vízzel, levetkőzteti a kedves feleségét, megfürdeti.
- És aztán?
- Megtörölgeti, itt-ott bekölnizi, hogy mindenütt jó illatos legyen.
- Jó, de minek a partvis?
- Azzal felkopog nekem, hogy jöhetek!--------
Paraszt bácsi megy haza, vállán ásó, kapa, stb. Jön egy A8-as minisztériumi Audi, mint az állat, tetején kék lámpa villog, kanyar, kicsúszás, nagy tölgyfa, csattanás, csend. Az utasok kirepülnek az autóból.
Bácsika látja, nem mozognak, ásó elő, négy sír készül, sírhant felpúpozva, gallyakból kis keresztek készülnek, bácsika a jól végzett munka után leül és rágyújt.
Rendőrautó, mint a mérgezett egér, fel-alá rohan, majd bácsinál megáll és érdeklődik, hogy hova lettek a roncsból a magas rangú fideszes politikusok. Bácsi int, hogy itt vannak, eltemettem őket.
Rendőr kérdezi, nem lehet-e, hogy valamelyik még élt.
Bácsika válaszol: " Egyik-másik mondta, hogy ő még él, DE ÉN EZEKNEK MÁR NEM HISZEK..." -
Dorien
veterán
Drábik for President!
-
G@ben
addikt
Na, a tv is megér egy misét. Boxos, de néha olyan szinten pixeles a kép, hogy az hihetetlen. Tegnap este meg a retekklub és a tv2 is elment kb 5 alkalommal pár percre. A többi csatorna ment, ahogy észrevettem. Na meg a csatornakiosztást is szeretik variálni. Mire megszokom, hogy hol is található az adott csatorna, már újra felcserélik őket.
A váltás nem rajtam múlik sajnos. -
zsigee
aktív tag
Nekem nem volt náluk netem, csak kábeltv-m. Boxos...semmire sem jó, és még nekem kellett megmagyaráznom miért mondom le...hát a borogatástól kb annyi választott el, mint a hülyét a zsenitől...Ha van lehetőséged, válts! Nem fogod megbánni.ftc: Hát szlovák billentyűzettel, sajnos egyet kell értenem veled, itt nem nagyon kapkodnak utána. Angol még ok, esetleg német. Erre nem gondoltam, magyarul beszélgetünk...
-
zsigee
aktív tag
Igaz, hogy a memóriát bővítettem, de így win7 nagyon gut! (Köszi KisJoe!) Néha Most Wanted-et hajtok rajta, szóval, ennyi. A jó tanácsot megfontolom mindig, és igyekszem megfogadni...
De itt a net, ebben a hatalmas országban, gyalázatos...folyamatosan akadok... vagy tiltanak, vagy nem tudom mi van. A masina elvileg vírusmentes, takarítom rendesen, meg a win7 sem döglődik. Minden oké, csak a net...De csak 2 oldal, meg a Skype...az egy...
G@ben: a linkelt oldalon is megy a késportálod, itt kinnt....a hiba az ön készülékében van...
-
zsigee
aktív tag
Az 1234 nem megy...Itt kicsit komolyabban foglalkoznak a dologgal, azért köszönöm!
A vidranetre pedig elvileg csak ennyi, 2, vagy 3 óra a frissítés, ha esetleg usb-s a motorolád, és azzal is csatlakozol, akkor esélyes, hogy újra kell telepíteni. Ha sima net csatlakozós, rj45? akkor nincs dolgod. Ha szerencséd van, még várnod sem kell.
ftc: A kocsiban, hazafelé 1,5 órás mkv-t megnézek... alap netezéssel több mint 2 óra... És használt!
-
cellpeti
nagyúr
username: admin
password: 1234Ajánlom ezt az oldalt! - router alap felhasználónevek és jelszavak
-
G@ben
addikt
Ha már modem: ha újraindítom a modemet, akkor be kell állítani valamit újra rajta? Ha igen, hogy és mit? Vidás Motorola modem. Kipróbálnám, hátha...
-
zsigee
aktív tag
Két kérdés.
Hogyan lehet belépni egy routerbe? Teledat Router 630, idáig eljutok, de sajnos nem tudom a kódot, igazából fel kéne törni!? Nem saját,és nincs hozzáférésem, de olyan, mintha néha letiltanák a gépemet...
A másik, ezen keresztül csatlakozik egy másik masina is. Látom is win7 térképpel, név meg van, de jelszavas védelem van rajta, tudom esetleg "okosítani"? Szívesen rendet raknék azon a gépen...Netbook...akkor inkább egy 14"-os lapos.
Az teljes értékű! A netbook, véleményem szerint olyan mint egy 3 lábú ló....van, de minek. Akkor inkább tabletpc...vagy egy fullos teló.
-
-
cellpeti
nagyúr
válasz
sagesz93 #1327 üzenetére
ebből van most a gond.
SX4-ről van itt szó, amit itt Esztergomba gyártanak.
Ídézet a cikkből:
"Szeptemberben a Volkswagen hivatalos közleményben szerződésszegéssel vádolta a Suzukit, és figyelmeztetést intézett hozzá. A panasz közvetlenül az Esztergomban gyártott SX4-es típust érinti. A Volkswagen hivatalos közleménye szerint a Suzuki megsértette az 2009-es partnerségi megállapodást azzal, hogy dízelmotorokat vásárol egy más gyártótól, vagyis nem a Volkswagentől."
Más:
Asus R051BX -BLK012S mennyire mondható jó netbooknak?
-
G@ben
addikt
Köszi!
Már csak egy Vidás érdekelne...
Okozhat olyat egy rossz modem, hogy minden bejön, de a kesportal.hu szakaszosan nem elérhető? 1 hétig nem jó, aztán 2 hétig jó, majd megint nem, aztán megint jó...
A Vidát kizárom, hogy az lenne a rossz, mert elvileg megnézték és náluk minden rendben. A múltkor kipróbáltam itthon egy másik gépen és azon ment, míg a sajátomon nem. Most egyiken sem megy. Router nincs, közvetlen rá van kötve a modemre a gép, de értelemszerűen egyszerre csak egy. -
ixtom
tag
Pont azon megy még mindig a vita a VW és a Suzuki között, hogy Suziék a részvénycsere után is Fiat eredetű dízelmotort raktak az SX4-be nem VW-t.
"Bár a Suzuki eddig is vásárolta a dízelmotorjai zömét, méghozzá több forrásból – használtak vagy használnak Renault, Peugeot és Fiat motorokat is – a VW-nel kötött megállapodás óta csak egyszer kötöttek új szerződést, a Fiattal." [link]
#1329 G@ben: Itt DIGI-n keresztül megy Opera és Firefox alól is.
-
G@ben
addikt
Megnézné valaki a kesportal.hu oldalt, hogy most megy-e? Eddig a gépemre gyanakodtam, hogy abban van a hiba, de most másik gépen sem jön be.
Vidanetes és nem Vidanetes véleménye is érdekelne. -
Prison85
senior tag
válasz
Bobrooney #1323 üzenetére
8 éve vagyunk együtt...
Egyébként úgy jött, hogy sokat játszottunk a BF2142 nem túl legális verziójával és láttam egy Euronics újságban, hogy akcióban 1990ért be lehet szerezni. Gondoltam meglepem vele. Ez volt 4 éve. Azóta ez a közös hobbink az F1 és a kézilabda mellett. Viták vannak és néha szidjuk egymás családfáját TeamSpeak-en, de ebből nincsenek különösebb nézeteltérések. Legalább a játékban jól elverhetem (vagy épp ő engem)
-
cellpeti
nagyúr
Nem is tudtam, hogy a Suzukikban VW dízelmotor van!
Prison85:
ez hülye ez az Origin
-
sagesz93
addikt
hát azért ez nem teljesen igaz.
nekem volt egy XDL márkájú házam, rajnak éreztem, csilivili, ledes plexis mindenes volt, de annyira gagyi minősége volt, meg egyszerűen nem passzolt benne semmi... a kínaiaknak nem előnye a precizitáspersze közben szét is esett annyira rezgett az egész
-
Prison85
senior tag
Anyósom munkagépén gépén zörgött szinte minden oldallap. Muszáj volt a cégtől gumit hozni, hogy elnyelje a rezonanciát és azzal tömítettem ki a váz és az elemek közötti helyet. Kicsit nehezebb rátenni pl az oldallapot, de legalább csendesebb lett. Egy combosabb konfignak pedig kell a jó szellőzés, amit 8cm-es ventikkel elég macerás (és zajos) megoldani. Ezt leszámítva tényleg jók az olcsó házak. A legjobb ár érték aránnyal bíró ház szerintem továbbra is a Sharkoon Vaya. Viszonylag olcsó, csavar nélkül szerelhető, tágas és alsótápos. Mindez 8k környékén kezdődik.
szerk:
Bobrooney:BF2142: Giina Origin/BF3: GiinaHUN (természetesen ő is a *818*nál játszik) Velünk játszott a Prohardver ellen is [link]
-
Prison85
senior tag
-
-
zsigee
aktív tag
Érdemes megnézni. Érdekes, hogyan működik a manipuláció.
Nem vagyok sem közgazdász, sem pénzügyi szaki, de azért az államcsőd az nem olyan nagy buli...Én nem igazán kérnék belőle, mert az a kevés, amit az évek alatt kemény munkával megvalósítottam(tunk), semmivé lenne. Stabil fizetőeszköz bevezetéséhez pedig stabil gazdaság szükséges, államadósság nélkül, vagy csak minimális tartozással. Ezért kaphatta meg északi szomszédunk az eurót, hiszen kb 2 évtizedes történelemmel elég nehéz komoly államadósságot felhalmozni. (Elnézést, ha valakit ez sértene, nem ez a szándékom.)
A felelőtlen gazdaságpolitika pedig nem 2 éves dolog országunkban, sajnos az elődök túl sokat adtak, túl sok havernak... Pl: a 80'as években is 3,60 volt a kenyér, meg tíz évvel korábban is. Az nem volt baj, hogy a végén az előállítása sokszorosába került...hitel...
Meg az államadósságot is többször el lehetett volna "töröltetni", vagy egy részét "jóváiratni", de a magyar büszkeség nem engedte, a zászló meg csak feszül....Ha sz@rban vagy nem szégyen a segítséget elfogadni, attól még senki sem lesz se**nyaló.
Most majd megint lehet a szétlopott, eladott országot foltozgatni egy nemzetközi hitellel (IMF), amely tulajdonképpen azt sem tudja, mit miből fog finanszírozni, mert a németek nem akarnak több pénzt belepumpálni ebbe a baromságba. Ez viszont sorozatos államcsődöket fog generálni, majd az európai bankrendszer bukását.
Röviden. -
Coyot
őstag
A videoban pont van szó erről ami svájcban már jól működik egyszerűen csak le kell másolni.
Még nem tiszta teljesen, de egy országon belüli "fehér" fizetőeszköz bevezetésében lehet a megoldás, ami teljesen független mindenféle valuta értéktől, így ha szar a svájci frank ezzel a fizetőeszközzel tudnak fizetni, mert nem függ semmilyen külső hatástól az értéke. Még vannak kérdéseim és fenntartásaim ezzel kapcsolatban is, ha lesz kis időm és érdekel valakit akkor szedek össze pár gondolatot majd erről. -
Coyot
őstag
válasz
cellpeti #1294 üzenetére
Pont ez a lényeg, hogy akik hitelt adnak nem ellenőrzi senki mennyi pénzük van odaírnak 10 darab nullát a bankszámla végére és kész, tehát a nem létező pénzüknek adnak fedezetet, azzal hogy országoknak adnak kölcsönt abból a pénzből ami nincs.
Ezt a teóriát egy ideig hajmeresztőnek és hülyeségnek találtam, de ezzel a kis filmmel, és azzal hogy évi 2-3000 milliárd (!) forintot törlesztünk mégsem fogy az adósságunk, már simán elképzelhetőnek tartom az egészet. Ugyan azt játsszák országokkal mint velünk itthon a lakás meg az autóhitellel...
Az államcsőd viszont igen nagy gáz lenne, minden vagyonunknak ami bankban van annyi, nincs nyugdíj egészségügy, azért az kurva nagy káoszt okozna az egész országban minden embernek.
Kurvára érdekel a téma, szerintem erről többet kellene beszélni, hogy tisztábban láthassak/láthassunk.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Nyaralás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone-t használók OFF topikja
- Túra és kirándulás topic
- További aktív témák...
- Creative Sound Blaster X AE-5 eladó
- Ryzen PC-5700X-RTX 3080-B550 AORUS-32GB DDR4-1 TB M.2 SSD-NOCTUA FAN+360 AIO/Garanciás-Beszámítás
- ASUS ROG MAXIMUS XII HERO (WI-FI)
- ASUS ROG MAXIMUS Z790 DARK HERO Alaplap
- DELL GY1TD PowerEdge R630/R730XD NVMe (U.2 SSD) PCIe Extender Controller Adapter + K9TVP Kábel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!