Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tuninger

addikt

válasz SeniorTilla #5445 üzenetére

A GoPro is kikapcsolja a tonemappingot FLAT beállításon és a belső expo kompenzáció is visszaáll.
    A DJI / Ace ugyanazt a Sony 1/1.3" 48MP Quad Bayer szenzort használja, csak más mögötte a képfeldolgozás. A LOG profiloknál mindkét esetben ki van kapcsolva az image processing. Persze teljesen sosem lesz, de jó az irány amit a gyártók odaadnak a felhasználónak

A GoPronál is a LOG profil + kikapcsolt zajszűrés adja az igazán nyers képet, de ott is próbált csalni a GoPro, a Hero 11nél a (2023) márciusi FWvel odaadták a teljesen zajszűrt képet, majd valamiért az augusztusinál kicsit visszább vettek ami olyan zajt eredményezett mint az Action 4nél van -2 NR beállításon. Ez a pöttyös, blokkos zaj, ami nem szűrhető szépen (lent a középső példa). Aztán sírtunk fórumon és kaptunk egy olyan bétát ahol visszakaptuk a márciusi zaj egy részét (nekem a mai napig ez az FW van a Hero 11en), ez azt jelenti hogy a színzajt nem adták oda csak a luma zajt. De a végeredmény legalább annyi hogy ez sokkal szebben szűrhető utólag, és rengeteg részlet marad a képen.

A különbség:

Én emiatt maradtam a GoPronál az Action 4/ACE-val szemben, mert bár az utóbbi két kamera zajmentes képet ad úgy hogy meglepően sok részletet megtart, ISO1600ig a GoProból is döbbenetes eredményt lehet kihozni, több részlettel, megfelelő utómunkával.

Új hozzászólás Aktív témák