Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
A GoPro is kikapcsolja a tonemappingot FLAT beállításon és a belső expo kompenzáció is visszaáll.
A DJI / Ace ugyanazt a Sony 1/1.3" 48MP Quad Bayer szenzort használja, csak más mögötte a képfeldolgozás. A LOG profiloknál mindkét esetben ki van kapcsolva az image processing. Persze teljesen sosem lesz, de jó az irány amit a gyártók odaadnak a felhasználónakA GoPronál is a LOG profil + kikapcsolt zajszűrés adja az igazán nyers képet, de ott is próbált csalni a GoPro, a Hero 11nél a (2023) márciusi FWvel odaadták a teljesen zajszűrt képet, majd valamiért az augusztusinál kicsit visszább vettek ami olyan zajt eredményezett mint az Action 4nél van -2 NR beállításon. Ez a pöttyös, blokkos zaj, ami nem szűrhető szépen (lent a középső példa). Aztán sírtunk fórumon és kaptunk egy olyan bétát ahol visszakaptuk a márciusi zaj egy részét (nekem a mai napig ez az FW van a Hero 11en), ez azt jelenti hogy a színzajt nem adták oda csak a luma zajt. De a végeredmény legalább annyi hogy ez sokkal szebben szűrhető utólag, és rengeteg részlet marad a képen.
A különbség:
Én emiatt maradtam a GoPronál az Action 4/ACE-val szemben, mert bár az utóbbi két kamera zajmentes képet ad úgy hogy meglepően sok részletet megtart, ISO1600ig a GoProból is döbbenetes eredményt lehet kihozni, több részlettel, megfelelő utómunkával.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új MSI Modern 15 FHD IPS Ryzen5 7530U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Graphics Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858
- Dell Latitude 5330 - 13,3" touch, i5-1245U, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest