Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDMI topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Androidos fejegységek
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
Namelesske
addikt
Régóta figyelem a topicot, mint egy árnyék. Itt az ideje hogy írjak egy kicsit a Webappokról, mert eddig nem nagyon olvastam volna hogy bárki használná e őket önálló alkalmazásként. Javítsatok ki ha helytelen a kifejezés, gyakorlatilag egy ablakban megnyíló tálcára tűzött weboldalt értem ezalatt a kifejezés alatt. Szerintem rohadt jó ez a felhős dolog. Szépen beállítottam a GMail webappot, hogy ablakba nyíljon, majd csináltam neki parancsikont a tálcára meg a start menübe, majd bekapcsoltam az offline módot, meg az asztali értesítéseket. Nagyon állat, mert kiváltottam vele az offline levelező kliensemet, és mi tudná jobban a gmail funkcióit mint maga a gmail.
Nagyon szeretem. Ezen felbátorodva még ezzel a módszerre letűztem pár alkalmazást reader, news, calendar, map, pár 3rd party. Aminek már van offline módja nem kell magyaráznom az előnyeit, és azt hogy például tökéletesen kiváltok vele eddig külön telepíthető alkalmazásokat. Tudom a tradicionális pc usereknek ez maga a szentségtörés, de aki képes elvonatkoztatni egy kicsit az élvezni fogja a használatukat. Egyetlen webapp amit szerettem volna így használni az a Docs volt, de abban sajnos nem lehet beállítani, hogy az új dokumentum az a saját lapján nyíljon meg, és így mindig elhagyta a saját kis ablakocskáját, és feldobta a chrome normális felületét, tehát maga az önállósága veszett el. A death to blank kiegészítővel se tudtam ezt megoldani. Kár érte, mert néha szeretném használni a docs appot is, de nem szeretem a böngésző ablakából használni, mert elveszik a felhő varázsa, ha fogalmazhatok ilyen nyálas giccses módon.Amit még szeretnék látni:
Normális könyvjelzők menü, mint amilyen az internet explorernek van. Könnyedén kapcsolgatható gombok, akár egyéni gombok lehetősége mint operában. Simított görgetés, ami kihasználja a GPU gyorsítást. Helytakarékosabb címsor, és url-sáv. Értelmes letöltéskezelő panel, ablak, vagy oldal vagy valami. Temp mappa az ideiglenes letöltéseknek, ez is beletartozna az értelmes fogalmába. Kiegészítők beállításainak szinkronizálása. Bármelyik Webapp offline módja amennyiben megvalósítható. Értelmes kezdőoldal, amit rendesen lehet konfigurálni. Áttekinthetőbb url-bar lenyíló ablak. Hatékonyabb gyorsítótárazás, bár ez nem életbevágó. Valamiféle chrome:config ahol a power userek is beállíthatnak mindent, amit normális beállítások felületről nem érhetünk el. Persze van amire van kiegészítő, de ezeket a feladatokat jobban ellátná egy natív megoldás.
Ja és akinek van valami tippje hogyan lehet a felsorolt hiányosságok egy részét kiegészítővel megoldani ne tartsa magába, és ahogy telik tőle azonnal árasszon el linkekkel

Smoothscroll ideiglenesen megoldva.
+1 Kijavíthatnák már az ablak kezelő gombokat amiket a Windows 7 nagyobb gombjai okoznak, nincs meg a sarka az ablaknak, na nembaj majd Windows 8 ra biztos muszáj lesz mert ott még nagyobbak a gombok...
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDMI topic
- Sweet.tv - internetes TV
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nagyon szeretem. Ezen felbátorodva még ezzel a módszerre letűztem pár alkalmazást reader, news, calendar, map, pár 3rd party. Aminek már van offline módja nem kell magyaráznom az előnyeit, és azt hogy például tökéletesen kiváltok vele eddig külön telepíthető alkalmazásokat. Tudom a tradicionális pc usereknek ez maga a szentségtörés, de aki képes elvonatkoztatni egy kicsit az élvezni fogja a használatukat. Egyetlen webapp amit szerettem volna így használni az a Docs volt, de abban sajnos nem lehet beállítani, hogy az új dokumentum az a saját lapján nyíljon meg, és így mindig elhagyta a saját kis ablakocskáját, és feldobta a chrome normális felületét, tehát maga az önállósága veszett el. A death to blank kiegészítővel se tudtam ezt megoldani. Kár érte, mert néha szeretném használni a docs appot is, de nem szeretem a böngésző ablakából használni, mert elveszik a felhő varázsa, ha fogalmazhatok ilyen nyálas giccses módon.