- LG LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- ASUS notebook topic
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
D.Csaba
tag
válasz Skynet258 #5993 üzenetére
Mező Érték
Érzékelő tulajdonságai
Érzékelő típusa ITE IT8718F (ISA 290h)
GPU érzékelő típusa Diode (ATI-Diode)
Burkolatba behatolás történt IgenHőmérsékletek
Alaplap 27 °C (81 °F)
1. CPU / 1. mag 33 °C (91 °F)
1. CPU / 2. mag 34 °C (93 °F)
Aux 40 °C (104 °F)
GPU dióda 49 °C (120 °F)
SAMSUNG SP1213C 31 °C (88 °F)
SAMSUNG SP2504C 36 °C (97 °F)Hűtőventilátorok
CPU 1040 RPMFeszültség értékek
CPU mag 1.3440 V
+2.5 V 2.0000 V
+3.3 V 3.2800 V
+5 V 4.8653 V
+12 V 1.0240 V
+5 V készenléti 5.1878 V
VBAT telep 3.0880 V
ITE 87xx HWMonitor Port 0290
ITE 87xx Device ID 8718
ITE 87xx Version 04
Winbond SuperIO HWMonitor Port 0000
Winbond SuperIO Device ID FFFF
Fintek SuperIO HWMonitor Port 0000
Fintek SuperIO Device ID 0000
LPC47 SuperIO HWMonitor Port 0000
LPC47 SuperIO Device ID FFFFhttp://www.green6.hu
-
D.Csaba
tag
válasz Gorneck #5984 üzenetére
Attól félek megérettem egy csúfos kiröhögésre de nem tudom, melyik az az érték, amit néznem kellene
Mező Érték
Érzékelő tulajdonságai
Érzékelő típusa ITE IT8718F (ISA 290h)
Burkolatba behatolás történt IgenHőmérsékletek
Alaplap 26 °C (79 °F)
1. CPU / 1. mag 16 °C (61 °F)
1. CPU / 2. mag 18 °C (64 °F)
Aux 40 °C (104 °F)
SAMSUNG SP1213C 29 °C (84 °F)
SAMSUNG SP2504C 26 °C (79 °F)Hűtőventilátorok
CPU 1006 RPMFeszültség értékek
CPU mag 1.36 V
+2.5 V 2.00 V
+3.3 V 3.28 V
+5 V 4.87 V
+12 V 1.79 V
+5 V készenléti 5.21 V
VBAT telep 3.09 Vhttp://www.green6.hu
-
bim
veterán
megvan az A-DATA!most éppe a nagypapis teszt fut.(1038mhz 5-4-4-4 2,15V)
-
-
bim
veterán
válasz Gorneck #5976 üzenetére
nyilván.
de mikor megy a quadom 500-at.ha visszaemlékszel a 6400-at én is 6x525-ön használtam inkább mert valoban sokkal gyorsabb volt ugy és nem került semmibe.de itt a 4 magnál komoly korlátaim vannak és azon bellül kell mozognom.bááár ott is azért a 7x500/1200 gyorsabb volt mint 7x500/1000..majd előkotrok valami eredményt..
muréna: te hogy állsz a quaddal?
-
bim
veterán
-
-
qw78er89
aktív tag
Üdvözletem!
Egy problémám volna!
Nem igazán tudom, hogy a RAM időzítések megváltoztatásának milyen feltételei vannak. A proci 9 x 300-on megy. Meg tudom változtatni az időzítést szorosabbra? A RAM 1GB DDR2 Kingmax 1066. Most a gyárin megy 5-5-5-18 és 2V a fesz.
Előre is kösssssssssZZZ! -
Gorneck
legenda
Azé érdeklődtem, mert...
Memo kezelése a biosoknak általában úgy változik, hogy alacsonyabb (4-4-4-12) időzítésen megy tovább vagy magasabbon (5-5-5-15)...vmikor semmi sem változik.
tRD-t, ahogy néztem az összes timing befolyásolja...1:1be sokkal jobb eredményeket értem el, mint felszorozva, ami meg is lepett...mivel sokan azt mondják, hogy ennek a chipsetnek pont az aszinkron az erőssége, de egyszerűen annyi minden közrejátszik, hogy nincs idegem méricskélni állandóan.
Most már legalább értem, hogy mi is valójában a problémád. Márt múltkor is kérdeztem, hogy nem lenne e jobb vmi bikább időzítésre rámenni 1:1be, mint felszorozva....van mikor a tRD is 1 akár 2 egységgel lejjebb vehető, mint aszinkronba...Amúgy hogy állsz az 1066+-szal? Vagyis most mellik ramok is maradnak meg? Hadd lássak már ez ügyben is tisztán.
Gorneck#1239
-
stigma
addikt
valakitől kaphanték pontos választ mit is takar a Vdimm illetve Vcore?
Gondolom minnél nagyobb értékeket csak előa memóból illetve a feszből, mármint amit adhatoka procinak.
Vdimm=adhatok 2.45,3.55 öta memónak
Vcore=adhatok 1,7et a cpu nak
lehet hülye kérdés de tisztában szeretnék vele lenni.előre is köszi....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
D.Csaba
tag
válasz Gorneck #5926 üzenetére
Bocs, hogynagyon értetlen vagyok
Ha autora van állítva az időzítés, akkor 800/5-5-5-18 at állít be a gép. Ha manual-ra állítom, akkor 800/4-4-4-12őt kérek tőle és hidegen nem indul. 400as FSB/2.0 SMM illetve 266/3.0 esetén sem
Nem áramtalanítottam a gépet. És nem sípol, csak elindul, leáll, elindul, leáll és aztán meg, mert mindent autora illetve defaultra visszaállít.http://www.green6.hu
-
bim
veterán
válasz Gorneck #5950 üzenetére
noshát.
az én lapom F5f bios alatt 415-ösfsb-nél vállt 1066-os straprol 1333ra.
a procim menne 433-as fsb-t is és a memom sem akadályozná de mégsem tudom azon hajtani mert szarabb eredméneket kapok mint 415-ös fsb-vel.sőőőt...nagyon sokáig nem hozza be a 415-ös fsbvel elért eredményeimet.
mivel a lapommal minden oké és minden tökéletesen működik azért engem egy szempont érdekel és az a strapválltás feljebb tolása akár 450-ig!de nem mindegy milyen áron mert F8f nél megoldották hogy 425-ig kitolták de ezért beáldoztak 1 egység trd.-t.szóval adtak egy pofont a szarnak.és ott még beleszaladtam abba is hogy leválltott pci-e 1x sebességre a lap.
szóval betonstabil a lap és ezen nincs is mit szégyelni.lassabb ne legyen mint a leggyorsabb memkezeléses biossal.ennyi az elvárásom.
hangsulyozom hogy nekem minden tökéletes tehát nincs milyen javitásra várnom a kezemet tördelve..
konkrétan feldobom a biost és megnézem hogy hogyan viselkedik 420-nál.ha nem indul el trd.6-al akkor már jobb nem lesz mint az F5f.persze mérek egyet nehgy tévedjek.ha beigazolodik mint ahogy most is akkor visszadobom a régebbi biost ami eddig is tökéletesen működött.
nyilván ebből a lapbol és az adott proci/memobol a leggyorsabb rendszert szeretném kihozni.és nem érdekel a bios száma.
csak ezen a nyomvonalon mozgok bios ügyben. -
E6850
csendes tag
Gorneck23 kéne a véleményed!
Prohardveren olvastam az alaplapról. [Alaplap teszt]
Azt írták, hogy az S3-as széria 495Mhz-n megy stabilan. Nem akarom agyon húzni a gépet, mert inkább használni akarom.
A kérdés az, hogy tapasztalataid szerint, ha a lehető legmagasabb fsb-n használom akkor az nem lehet annyira ártalmas? Hosszú távon nem károsodhat igaz??
A véleményed érdekel, nem igéretet szeretnék!(A kérdés onnan indult, hogy az aláírásodban szép eredményt értél el, de hosszútávon te sem így használnád a géped. Én nem tartok ezeknél az értékeknél, én most elégedett vagyok. De nem szeretném, hogy elszáljon 1 hónap mulva) Köszi.
[ Szerkesztve ]
P35-DS3P, E6850, 3GB (2X1+2X512) Kingston HyperX(1066), GB 6800GTS
-
-
bim
veterán
-
P00By
nagyúr
-
zolesz78
csendes tag
Lehetséges, hogy a P35C-DS3R alaplapom F7 biosszal, alaból 1,72V-ot ad a Geil Ultra DDR2 memóriáknak? Ha +0,3V-ot adok a memóriáknak, akkor az everest szerint 2,06V-ot kapnak.
-
Gorneck
legenda
válasz BobChemistry #5928 üzenetére
Vagy egyre másnaposabb vagy...és az a zavar okozója...
Gorneck#1239
-
P00By
nagyúr
válasz BobChemistry #5928 üzenetére
Én is szoktam ilyeneket csinálni,csak én még 20 sem vok
-
-
P00By
nagyúr
válasz BobChemistry #5922 üzenetére
Nem figyelsz,szinte mindig leirtam
(#5925) Gorneck23:Ne is mond,PH!-ról beszltem meg egy emberrel elötte taliztunk nem egyszer(más miatt)!Legutobb(pár napja) írtam neki püt,meg még egyet,mert ált. egyből ír!De tobb topikba is folyamatosan ír... Megunt ugy látszik,pedig nem irtam neki gyakra sőt...Másra meg nem merem rábízni...[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
válasz D.Csaba #5923 üzenetére
Nahh most ezt nem értem...
Ha 800on auto az időzítés indul a masina, biosba belőve 800/4-4-4-12-re, akkor is megy. Ha lekapcsoltad a gépet, akkor 800/4-4-4-12es beállítással vagy sípol vagy nehezen indul, de ha elindult akkor alapon?
Jó értelmeztem az eddigieket...feszekkel játszottál eleget, de semmi...másik slot is nézve lett, de semmi...
Nincs áramtalanítva a gép igaz?Sztem ram csere lesz...
Gorneck#1239
-
Gorneck
legenda
válasz BobChemistry #5922 üzenetére
Akkor kérdem bim kollégát, hogy akkor nála hogy is nézett ki a szitu?
Gorneck#1239
-
D.Csaba
tag
válasz D.Csaba #5853 üzenetére
Szia Gorneck23
A 266 os FSB-n sem indult hidegen 800/4-4-4-12őn - gondolom ez azt jelenti, hogy a proci hibázását kizárhatjuk és kifejezetten a rammal van gond. Beállítottam autora (800/5-5-5-18) egyből indult. Ha jól sejtwem, ez azt jelenti, hogy mehet vissza garanciába még akkor is, ha fél óra elteltével, ha visszakapcsolom 80064-4-4-12re, akkor már bírja és megy, memtestben és Orthos alatt sem hibázik....Vagy rossz következtetést vontam le
[ Szerkesztve ]
http://www.green6.hu
-
fdisk
őstag
Nekem így jelenik meg a pen a qflashnél.
[link]
Továbbiakban ua úgy kell keresgélni a penen mint a tc-ben lennél.
Szerk.:már javítottam[ Szerkesztve ]
A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
BobChemistry
őstag
én szimplán floppy-ról frissítettem, mert nekem se látta a pen drive-ot
pedig 512-essel próbáltamsima, Kingston Datatraveler, a kék-fehér
floppyról kicsit sokáig tartott, féltem is nehogy pont most legyen áramszünet[ Szerkesztve ]
Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
-
fdisk
őstag
válasz d@minator #5900 üzenetére
Lehet lemerült a lap gombeleme.Ami azért van,h a cmosban tárolt beállításokat a lap ne veszítse el leállításkor..Nekem is volt ilyen problémám anno az előző lapomnál.Az everest mit mutat?(vbat telep)
bim én is kipróbáltam a pendrive.ról való biosfrissítést kíváncsiságból.Nekem kiírja,h usb drive v vmi hasonló,szóval én tudnám frissíteni penről is.
[ Szerkesztve ]
A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
BobChemistry
őstag
úgy döntöttem lecserélem a Zalman 7700Cu hűtőt a procin, ugyanis miatta nem tudom feltenni a HR-05-öt a chipre
van vki aki feltette már a F9 BIOS-t?
kíváncsi vagyok jobb lett e valamiBármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.