- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- ASUS notebook topic
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
Új hozzászólás Aktív témák
-
BobChemistry
őstag
BIOS frissítés esetén a Gorneck oldalán található instrukció:
1. Csinálj egy indítólemezt.(win)gondolom floppyt akar jelenteni?
leszedtem az uj biost, kicsomagoltam és benne van:
autoexec.bat
FLASH895.exe
p35ds3.f6nevű fájlok
ezeket kiírom egy CD-re
előtte csinálok egy ms-dos rendszerindító lemezt floppy-ból
arról elindul a gép
elindítom a cd-ről az flash895.exe fájlt
megadom a pontos biost
és enterennyi?
ez az indítás CD-támogatással mit is jelent pontosan?
ilyet még nem csináltam sose[ Szerkesztve ]
Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
-
BobChemistry
őstag
na, megkaptam a lapot és a ramokat
a lap rev 1.0-ás még csak
alig várom h hazaérjekmegjött mellé a Samsung 2032BW is, lehet tesztelni
Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
-
Termi16
őstag
üdv!
Szerintetek mi nem bírja a tuningot, ha 1-2 perc orthos small ffts teszt után újraindul a gép? Ez ugye a procit zúzná, de az orthos nem sípol meg semmi, a magok sem melegek (58° körül), és csak simán újraindul a gép. (megjegyzi a tuningos beállításokat, nem szórakozik indulásnál stb..)
Azért érdekes, mert 472-es fsb-vel próbáltam, ami csak 3,3ghz lenne és ezt annó bírta a proci. (hosszútávon 3150mhz-en használtam, de most kéne a plussz a 88gt miatt.)
A ramok meg cl5-re vannak belőve, a 900-at még bírják cl4-ben, a a ~950-et már nem.Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
Telefunen
őstag
válasz BobChemistry #5407 üzenetére
l2 b2 én hiszek Westlake-nek, miszerint már a b2-ben is csak 2M volt (egyébként a B2 tényleg szerencsésebb, elég csak megnézni a cputuning.net-et)
-
adalbert1
veterán
Na beállítottam az e6300-am 2800-ra, a geil ultrákat pedig 800 mhz-re 4-4-4-12-vel, úgy tünik hogy megy minden. A feszt auton hagytam, ekkor ad eleget a ramnak (mivel 2.1 kell neki a leírása szerint)? Megy minden okésan, csak az autonál nem tudom eldönteni, hogy végül is mennyi az annyi amit kap a ram.
-
Gorneck
legenda
válasz ZCoyote #5487 üzenetére
http://www.valueram.com/datasheets/KVR800D2N5K2_1G.pdf
2Vig sztem adhatsz neki...
Gorneck#1239
-
ZCoyote
őstag
Tök jó, nem találom ezt a ramot a Kingston honlapján sem.
Vajon mi lehet ez?Romani ite domum.
-
ZCoyote
őstag
Na, feltoltam 2700-re a procit, a ramok meg 800 helyett 900-on mennek.
Honnan tudom hogy nem sütöm meg a ramokat. Kézzel megnézem nem forróak-e?Bár ha csak 0,1V-al emeltem a feszt akkor elvileg nem károsodhatnak max. hibáznak nem?
[ Szerkesztve ]
Romani ite domum.
-
bim
veterán
válasz HolyFire #5472 üzenetére
nem
cpu support -
Oracle
senior tag
Hi!
Arctic coolin freezer 7 pro rámegy a DS3-ra?? az érdekel hogy elfér-e a chipset hűtőjétől? -
HolyFire
aktív tag
helló!
Haver vett egy p35-ds3 lapot...de még nincs bele core2duo-ja....és addíg bele akar rakni egy pentium 4 505-öt.....szerintetek jó bele az a proci???
Neeee!!! Csak a rumot ne!!!
-
bim
veterán
melegitünk.
2,25V auto trd.
1200mhz -
P00By
nagyúr
válasz BobChemistry #5468 üzenetére
Egy kis borocska!Csak az a baj,h alig van az üvegben és most nyitottam ki
-
P00By
nagyúr
válasz BobChemistry #5464 üzenetére
Pendrive Pendrive Pendrive (ez a bor durva...)
-
tlac
nagyúr
válasz BobChemistry #5464 üzenetére
de azt már az xp install részének is tekinthetjük
bár igazad van, (de nem is állítottam, hogy nem lehet ) előtte is lehet, ha beleintegrálod a win telepítőjébeakkor rendesen sata-nak fognak látszódni a sata-s cuccokat
[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
-
tlac
nagyúr
válasz BobChemistry #5460 üzenetére
előtte kicsit érdekes lenne
közben pedig csak ahci-hoz vagy raid-hez kell[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
Mint mondtam elég nehéz leírni....
Bejön halványan a windows logó és ugyebár onnan világosodik ki, miközben elindul a töltő csíkocska, hogy tölti a windowst....Na mármost ez normális esetben nagyon gyors, gyorsan élénk színűre vált a logó és kezdődik a betöltés...........
Na nekem itt a problem, amikor el kezd kivilágosodni a windows logó, az a folyamat olyan 2 mp alatt megy végbe, olyan mint egy nagyon szaggató játék (halvány--->élénkebb----->élénkebb---->élénk----->indul a windows töltés (az már normális sebességgel)........Majd lehet csinálok egy videót YouTubra és akkor egyszerűbb lesz.............
Bocs a terjedelemért....
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
sorry,h ien akaratos vagyok
az 5394# valaki?
"Üdv,
Az a kérdésem lenne,hogy ha úgy alakul és én is a P35ös tulajok sorába szeretnék tartozni,akkor lapvásárlásnál ez a dilemmám adódna: A rev.1 és rev.2 közt mi különbség van?
Ezt már ismerem,sokat segített eddig is [Gorneck's page]
És tisztában vagyok az itt leírtakkal,de ezek alapján nem igazán tudok dönteni...Ha engem egy P35C-DS3R lap érdekelne, ott milyen rev.-et nézzek? Vagy egyáltalán van érdemi különbség?"
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
imibogyo
veterán
Sztem igen, de nem teszem érte tűzbe a kezem (ha jól emlékszem AHCI nincs csak bekapcsolva), egyébként tényleg nem értem én sem....
Előtte GA-K8N-Sli lapom volt, azzal nem tapasztaltam ilyet. Mint mondtam nem tart sokáig és a későbbiekben sem látom semmi kárát csak idegesít...Ja és a telepítő CD-ről mindent felrakok (értsd drivereket) csak a yahoo-t nem, ha nem kéne mindent felraknom mondjátok meg nyugodtan....
Ezt azért gondoltam elmondani, mert rögtön a windows reinstall után, amikor még semmi nincs fenn, akkor nem csinálja.....
Még egy kérdés Raid drivert minek rak fel magától amikor nincs rá szükségem (ráadásul néha hibát is ír ki, de csak egyetlen egy vinyóra, mindig ugyanarra) ????
Ja és a videókártya is királyul működik a windowson belül, meg persze kint is....[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
válasz BobChemistry #5407 üzenetére
talán igen
lehet ott is működött (később meg is jelent az e6320, e6420), csak kellett az olcsóbb proci is
-
imibogyo
veterán
Üdv..
Lenne nékem egy DS3P lapom, és olyat csinál, hogy amikor indul, akkor a windows szkenneres résznél ez az egész darabosan jön be.....Olyan mintha szar FPS-el játszanánk videót....
Nem tart sokáig (2mp) de nagyon idegesít..Egyes ismerőseim BIOS frissítést javallottak asszem F4-van rajta..
Ha találkoztatok ilyennel légyszi segítsetek, köszi.... -
P00By
nagyúr
válasz BobChemistry #5432 üzenetére
Oksa,hajrá
-
P00By
nagyúr
válasz BobChemistry #5428 üzenetére
Azt ugye tudod,h lógsz egy bios frissítéssel,vagy már megvolt?
-
Gorneck
legenda
-
ZCoyote
őstag
Próbáltam egy kicsit húzni a gépemet. Előre bocsátom, hogy láma vagyok hozzá.
E4400, P35-DS4. 2x1GB Kingston memo, bios F4.
Nahát persze nem sikerült.
Párszor újraindult majd elindult úgy hogy a bios is és a cpu-z is 1200MHz-t jelzett proci frekinek.
A beállítások az alábbiak voltak:Robust Graphics Booster----------auto
CPU Clock Ratio------------------6
CPU Host Clock Control----------- manual
CPU Host Frequency--------------400
PCIe Frequency------------------100
CIA 2----------------------------disabled
System Memory Multiplier---------2
High Speed Dram DLL Settings-----option 1
Performance Enhance-------------standard
Dram Timing Selectable-----------manual
Cas Latency Time----------------5
Dram Ras to Cas------------------5
Ras Precharge--------------------5
Precharge Delay------------------18
+ adtam a ramnak 0,1V-ot bár ha jól gondolom azt nem is húztam csak a procit.Mi lehet a bibi, ennyire antituning a procim?
Romani ite domum.
-
varga911
senior tag
válasz BobChemistry #5400 üzenetére
Használd 1:1-ben, minnél jobb időzítésekkel.
-
djtrial
tag
válasz meander #5411 üzenetére
én nem akarok voltot emelni meg ilyenek.
feltudom akkor húzni a p31-es alaplappal 2.8 ghz-re?Pentium Dual-Core E2160 - Gigabyte P35-DS3L rev1.0 - 2x1GB Kingmax 800 - ASUS EAH2600XT 256MB DDR3 - ASUS TV/FM TUNER - LG DVD író - Maxtor 200GB SATA, FSP 350W PNF - AeroCool AeroEngine II
-
meander
tag
Én is gondolkoztam az ET5-ön de lebeszéltek róla. 12% tuning szinte semmi, miért nem csinálod meg biosból? Nekem 50% és stabil.
Továbbra is kérdésem, ha valaki tudja a megoldást, hogy hogyan oldható meg, hogy windows alól ventit állítsak.
Speed fan-nál beállítom, hogy mennyivel mennyen de meg se nyekken. Gondolom bios nem engedi de hosszas próbálkozás után sem tudom, hogy mit kellene átállítani -
djtrial
tag
GIGABYTE GA-P31-DS3L
GIGABYTE GA-P35-DS3L
GIGABYTE GA-P35-DS3
A P31-esnek állítólag 405mhz a stabil fsp-je vagy milye. ezzel a lappal meddig tudnám húzni az e2160 (1,8 ghz alapon)?
és a p35 ds3-al meddig?Pentium Dual-Core E2160 - Gigabyte P35-DS3L rev1.0 - 2x1GB Kingmax 800 - ASUS EAH2600XT 256MB DDR3 - ASUS TV/FM TUNER - LG DVD író - Maxtor 200GB SATA, FSP 350W PNF - AeroCool AeroEngine II
-
-
bishopx2
tag
Szerintetek a Gigabyte P35-DS4 41000 HUf-ért vagy a P35-DQ6 46300 HUF-ért éri meg
jobban ?van ilyen..
-
blu3
tag
Felraktam az EasyTune5-öt, toltam egy 12%-os tuningot 2,6 körülre. Gép újraindul, aztán még1x aztán még1x aztán még1x majd XP súlyos hiba után állt helyre című örökzöld jelent meg a monitoron... Nem tom mi a gond, lehet összeakadt vmivel talán ATI CCC-vel vagy mittomén de inkább gyorsan leszedtem. Semmilyen egyéb monitorozó vagy finomhangoló progi nincs fennt a CCC-n kívül!
'72
-
tlac
nagyúr
válasz BobChemistry #5396 üzenetére
jól hitted
-
meander
tag
Gigabyte p35 ds3 alaplapnál tudja valaki, hogy mit kell állítani Bios-ban, hogy tudjam windows alól szoftveresen állítani a ventik sebességét?
Köszi