Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bim
veterán
válasz
janos666 #4696 üzenetére
feljebb vitték benne az 1066-os strapváltást.415-ről 424-re amit terhelés alatt ugy jutalmaz a "drága" hogy a pci-e sebességet ledobja 1x-re.....
és mindazonáltal hogy feljebb tolták a váltást elvettek 1 egység trd.-t is.
szóval F5f-nél még jobbat nem szűlt a giga....
vissza is tértem erre.
persze aki nem ilyen kiélezetten használja a gépet mint én (hanem mint gorni olyan nagypapisan 800mhz ram stb.)annak még akár hozhatott javitásokat is az F8f.
-
hossszú
őstag
Gorneck az A-DATA ramjaidat az aláírásodban lévő értékeken használod folyamatosan?
-
janos666
nagyúr
Az új F8f beta biost nézte valaki P35-DS4-hez? Ugyanolyan mint F5f óta bármi, vagy jobb/rosszabb?
-
bim
veterán
válasz
-=Lord Tom=- #4693 üzenetére
minnél több fázis, elméletileg annál stabilabb procifesz -jobb tuniingolhatóság Q procik esetén...
-
prmcsk
addikt
Tapasztalatotok szerint a Giga P35 lapok közül mit volna érdemes ehhez a Q6600
procihoz vennem ? 9x430FSBVízzel hűtöm, de ez így is quazán.
Megy, mint a golyó, de az az érzésem, hogy menne tovább is csak a lapom
(IP35-E) CPU fesz.része, mintha be-be omlana, emiatt gondolkodom a
8 fázisú Gigákban. Próbából feltettem 9x445-re = 4Ghzés a win rendesen
felállt, de a cpuz olyan fesz hullámzásokat jelzett, hogy gyorsan be is fejeztem. -
Harti
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Tegnap végre megérkeztek a cuccaim!
Összeraktam a gépet: Maxtro és Samsung SATA vinyók, NEC SATA DVD író, Giga DS3, E6550, X1950Pro!
Tökéletesen kezel mindent a lap, ennyire zökkenőmentes gépépítésem még nem volt!
400-as FSB gyári feszen hibátlanul megy!
F6-os BIOS is szépen hiba nélkül felment!
Gondolkozom mi nem sikerült de nem tudok ilyet mondani!
Totális respect a Gigabyte-nak!
BIOS-ban egyedül a RAM időzítések állítását nem találtam, valaki linkelne egy képet a tökéletes BIOS beállításról?
-
bim
veterán
válasz
frankoxD #4676 üzenetére
ezek fis fsb/ram szorzatok.
ha alapon hajtod a procit akkor ha az epp.ben rögzitve van akkor automatikusan felismeri a memo sebességét és azon fogja hajtani.
pl.procim alapon 9x266 .indulásnál a memomat automatiikusan 1066mhz-re állitja és a feszt is belövi neki .ez 4x266=1066mhz.
neked a kingmaxot manuálisan kell bellitanod 4x szorzóra hogy 1066mhz-en üzemeljen és hozzá a feszt is be kell állitanod.
abban a pillanatban ahogy elkezded huzni a procit,mivel az fsb/ram szorzat fix ezért automatikusan növeled vee a memosebességet.ekkor kell lejebb váltani ha a memo már nem birja a tuningot.
PL.
nálad 7x400=2800mhz ehhez a 4x szorzó 1600mhz-et társitanna amit kétlek hogy birna a memod.és csodálkozol hogy nem indul.viszont ha a 2,5x szorzót választod ki akkor 1000mhz-re fixálja a memot.
amint szorzót váltasz azonnal irja kéken a biosban mekkora lesz a memo sebessége.igy látod is.
jó szorakozást hozzá.
1000mhz környékén tedd option2-re ami most nem jut eszembe de ki fogod szurni mert a memoállitó felett figyel közvetlen.... -
fdisk
őstag
Újabb probléma.
Memset:install,majd reboot.Indítanám el,a köv. hibaüzi van:[link] -
Telefunen
őstag
válasz
hétalvó #4670 üzenetére
A BIOS-ban az Integrated Peripherals főmenüben, az USB Mouse support-ot bekapcsoltad?
frankoxD: a szám a ram órajelének szorzója. pl. van egy 1066-os procid (quad pumped bus, tehát 266MHz az FSB), akkor ha 2.00-as szorzoval hajtod a ramokat akkor azok 2*266-on, tehát 533-on fognak menni.. A képlet: RAM szorzó * FSB = RAM órajel
-
frankoxD
csendes tag
még lenne 1 kérdésem:S az FSB/DRAM arányt hol tudom változtatni?
-
hétalvó
addikt
Próbálkozom, de sehogy nem megy. USB-s egérrel tényleg nem tudom bekapcsolni a gépem? (DS4) Igaz még ráadásul rádiós is, de jó lenne, de nem akar menni. Az USB wake-up az megy hibernálásból.
-
WiZARD
addikt
tudtok arról, hogy dq6-on bármi különbség lenne a memória slotok közt időzítés/túlhajtás tekintetében? (asus p5k-nál pl a fekete slotok gyorsabbak/jobban bírják a gyorsabb időzítést/tuningot, és ezt az asus is megerősítette. 2es és 4es slotok...)
csak mert most találtam everestben ilyet. mit jelent ez? lehet jelentősége?
-
válasz
Gorneck #4640 üzenetére
Nem két hangszóróm van... 2db jack->2 rca átalakítóval van rákötve a front jobb/bal, és a közép/mélynyomó. Mindent megnéztem, de én nem látok olyat, hogy mélyhang kezelése. Végülis megoldottam, lenémítottam a mélynyomót, így nem szólnak rajta a magas hangok, de a mély se annyira
-
-
Gorneck
legenda
Kitöltenéd a saját beállításaiddal?! Ami pl már nem stabil!
Robust Graphics Booster----------auto
CPU Clock Ratio------------------8
CPU Host Clock Control-----------enabled vagy manual
CPU Host Frequency--------------400
PCIe Frequency------------------100
CIA 2----------------------------disabled
System Memory Multiplier---------2,5
High Speed Dram DLL Settings-----option 1
Performance Enhance-------------ez meg legyen normal vagy standard
Dram Timing Selectable-----------manualCas Latency Time----------------5
Dram Ras to Cas------------------5
Ras Precharge--------------------5
Precharge Delay------------------15
Act to Act Delay------------------auto
Rank Write to Read Delay----------auto
Write to Precharge Delay----------auto
Refresh to Act Delay---------------auto
Read to Precharge-----------------auto
trd-------------------------------auto
trd Phase Adjustment-------------autoSystem Voltage Control------------normal
DDR2 Overvoltage Control----------+0,3
PCIe Overvoltage Control-----------normal
FSB Overvoltage Control------------normal
GMCH Overvoltage Control----------normal
V Core-----------------------------normal -
tiop
tag
Hali mindenkinek
Olvasom,hogy itt többeknek DS3 és a többi giga lappban gyönyörüen mennek a Kingmax rammok 1066MHz-en.Nekem Geill 800 ultrám van de 860-870MHz nem mennek többet még + 0,3V sem.Szerintetek megérné lecserélni 1066Mhz ramra"akár kingmaxra"?????
-
fdisk
őstag
8*440-be a beállítás a köv.ram:+0.1V (spd:2)
pcie:normal
fsb:+0.1V
mch:+0.1V
vcore:1.46875
Ha átállok 7*500-ra ram:+0.2V(spd 2), a többi ua.
Teszt,de a win kifagy.
Mi lehet a probléma?
Lap v cpu fsb limit??Honnan tudnám kideríteni melyik?
A ramok mennek 1000-en,mert már leteszteletem őket. -
Laraxior
titán
Tényleg meghalt a lapon a hangcucc
a digit. kimenetet hogyan kell használni mit kell oda dugiszálni?
-
-
frankoxD
csendes tag
válasz
Telefunen #4628 üzenetére
de kérdem én! nem fontosabb hogy a kaja finom legyen a gyereknek?
nem a gyerek nek kell finomnak lenni! (szép hasonlat)
az alaplapnak nem teccik a ramom akkor már lényegtelen hogy a ramom szereti-e vagy sem az alaplapot.. nem?
mindig félek hogy hülyeséget írok mert már párszor belettem oltva
és az a leganagyobb baj hogy igazuk volt -
Telefunen
őstag
válasz
frankoxD #4626 üzenetére
Tökéletes párosítás
, 7*500-on (3500MHz) 1:1-ben hajtva (2-es szorzó a BIOS-ban), hibátlanul fog 1000MHz-en futni a ram, 5,5,5,15-ben, +0.2V-al. (nálam is hasonló a helyzet csak sima 6300-assal). A kompatibilitási listán pedig a Kingmax-nál szerepel, a P35-DS4..
látom hiába linkelek, az oldal nem linkelhető.. mind1, keresd ki a lapod, meglátod ott lesz a kompatibilitási listán a Kingmax 1GB-os, 1066-os modulja is.
-
Telefunen
őstag
válasz
frankoxD #4618 üzenetére
Pedig a Giga P35-ös lapjai azon kevesek közé tartoznak, amelyekben frankón mennek a Kingmax ramok. Azért mennek 800-on, mert a ramok SPD infójában csak az szerepel, tehát nem a lap hibája, neked kell kézileg beállítani (ahogy az időzítéseket is, ha nem így teszel borzalmasan magas időzítéseket fog adni a lap)
-
Gorneck
legenda
válasz
frankoxD #4618 üzenetére
az van hogy nekem p35-ds4 rev1.0 van 2x 1g kingmax (de leakarom cserélni kingstonra mert nem támogatja a lap ezt a ramot és csak 800 megy :S ) Ez baromság...támogatja csak neked kell beállítanod manuál az 1066-ot...Kingston is ezt csinálná...
És milyen procival szeretnéd azt a 6*500-at? Egyáltalán milyen konfigod van/lesz? Töltsd már ki az adatalapod cuccok részét...
-
frankoxD
csendes tag
válasz
Gorneck #4616 üzenetére
nagyon jó kis oldal! állítom hogy ennyire tömören értelmesen még soha nem láttam semmit!
ha érdekel a véleményem: nagyon jó!az van hogy nekem p35-ds4 rev1.0 van 2x 1g kingmax (de leakarom cserélni kingstonra mert nem támogatja a lap ezt a ramot és csak 800 megy :S ) és szeretnék beruházni zalmann 9500, 9700 be. és ahogy olvastam 500*6 fsb-szeretnék csak nem vágom mi az a a... ami utána jön
nem tom hogy hívják..*** és az időzítés
mert az már megvan hogy mennyi áram kell hova de a többit nem tudom
és ha ugyse érteném meg akkor csak mond el azt hogy mire jó? vagy mire való?
bocsánatot kérek előre is ha idegesítő vagyok -
Telefunen
őstag
válasz
PhiloShock #4614 üzenetére
Egy apró gesztus is elég ahhoz, hogy valaki boldoggá tegyen egy alkoholista, festő-kisiparost!
-
frankoxD
csendes tag
még lenne 1 kérdésem:
az időzítések mire jók és mit babráljak velük? ha kell -
Gorneck
legenda
válasz
PhiloShock #4607 üzenetére
Jaaa, hogy ez...
Már kaptál választ...valszeg azé van, mert feszt kell adni bizonyos ramoknál és nem lesz gond, de azé kap figyelmeztetést...
VGA-nal viszont más a helyzet...ott a lap maga variálja az órajelet...ami miatt hibázhat a VGA még akkor is ha amúgy beton stabil rendes progival húzva... -
Telefunen
őstag
válasz
PhiloShock #4610 üzenetére
Hidd el nálam is írja, és nincs semmi gond (lekopogom). Hogy a te okfejtésedet cáfoljam: pl. a CIA2 menüpont (automata tuning) mellett is ott a warning, akkor is ha disabled-en van. Szóval ez ilyen.
-
PhiloShock
csendes tag
válasz
Telefunen #4609 üzenetére
Aha, ez elgondolkodtató. Ennek viszont némileg ellentmondani látszik az, hogy a BIOS más pontjain csak akkor kap az ember ilyen pirosbetűs üzeneteket, ha az alapbeállítástól eltérő paramétereket használ: ha mondjuk ezt a Robust Graphics Booster-t Fast-ra állítanám, akkor érteném, hogy miért ad ilyen üzenetet: ha így akarod használni, Kedves Tulajdonos a cuccodat, akkor nem garantáljuk, hogy... Aláírás Gigabyte Technology. DE HA AUTO-n van, és mégis ott a WARNING...? Nekem úgy tűnik, hogy valami probléma van.
Aztán persze lehet, hogy Neked van igazad.
Mindenesetre NAGY-NAGY köszönet a hozzászólásokért!!!
-
Telefunen
őstag
válasz
PhiloShock #4608 üzenetére
Félreérted: Arra figyelmeztet hogy ha a Robust Graphics Boostert Auto-ról felemeled, akkor nem garantálható a VGA-d üzembiztos működése..
-
PhiloShock
csendes tag
válasz
Gorneck #4606 üzenetére
A cikk írói egy szintén elég masszív PowerColor X1900 XTX-et használtak... Nekem egyre inkább az a gyanúm, hogy a tápellátással van baja a lapnak. JA! Egyébként stabil a rendszer. Semmi komoly probléma eddig. Mondjuk a hűtőventi eleinte nemigen akart felpörögni a hőmérséklet növekedésével. Most a Riva Tuner intézi a dolgot...
-
-
Gorneck
legenda
válasz
PhiloShock #4605 üzenetére
Még nem találkoztam ilyennel...
Robust Graphics Booster a MIT menübe mire van állítva? Amúgy stabil a gép?
-
PhiloShock
csendes tag
Bajtársaim!!!
A segítségetekre lenne szükségem. P35-DS3R BIOS-ában az "MB Intelligent Tweaker" (OHHH! How nice name it is...
) menüben a következő figyelmeztetést látom - akárhogy is állítgatom a dolgokat:
Warning: "VGA Graphics Card is not guaranteed to operate normally".
Ez a bizonyos VGA Graphics Card egy 8800GTS 320MB.os verziója.
Nem vagyok biztos a dolgomban. Arra gondoltam eddig, hogy:
a.) az alaplap észleli, hogy az alaplapi tápellátás kevés a kártyának, csak arról nem "tud", hogy a kártya egyébként kap áramot a tápról közvetlenül is;
b.) kevés lenne a 430 Wattos táp... (Semmi extra nincs a gépben. Egy Tuner kártya, egy OHD, egy HDD, ennyi...)
c.) fogalmam sincs - esetleg BIOS-probléma...
Mi a véleményetek?
Előre is köszönöm az ADEKVÁT hozzászólásokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest