- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- Kínában debütált Xiaomi Pad 8 és Pad 8 Pro is
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
Aktív témák
-
DeadMeat
nagyúr
''The new DS3 3.3 is *much* different than the version 1. For one thing it has 6 phase power regulation vs (this is from memory) 3 for the version 1 DS3. Huge difference there. The 3.3 is marketed as being QUAD core compatible all over the box so I figure that is where the extra 3 regulators come from''
kb ennyi a lenyeges kul. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
horvathkrisz #4290 üzenetére
-
BPFeri
senior tag
DS3P teszt: [link]
-
BPFeri
senior tag
válasz
Ha nem tévedek akkor a DS3P .. ugynevezett ''CrossFire'' ready vagyis 2db PCIe x16 VGA Slot -ot tartalmaz ! Nagyjából ennyi .. a többi kisebb ''különbségről'' nincs infom.. BOCS !!!
-
Muréna
őstag
válasz
DS3P azthitem hőcsöves hűtéssel van
-
válasz
A P már támogatja az 1333MHz-es FSB-t pl.
[Szerkesztve] -
horvathkrisz
addikt
GIGABYTE P965P-DS3, s775, PCIE, DDR2, GLAN, ATX 25 607 Ft
GIGABYTE P965P-DS3P, s775, PCIE, Dual DDRII, GLAN,ATX 29 226 Ft
Ezek között mi teszi az árkülönbséget? Elsö nem tudja a DualChannelt?! -
g@bo
nagyúr
ds3-nál mi a difi a reviziók között? jól látom, a ds3 4 fázis?
-
Muréna
őstag
I also noticed the F11b bios has very slightly less vdroop , but not enough to drop voltage on the cpu in my case .
elég meggyőző lesz ez az F11 es bios... sőt mondhatni minden eddiginél jobb..
többet is mennek a procik ahogy olvasom az xtremesystems forumát.. -
hétalvó
addikt
Jól van srácok! Este nálam a lap a héten jön a csere proci, majd nyilatkozom ha kész. 2800 már jó.
-
Mennyi segítőkész ember.
Teljesen meghatódtam... Köszönöm... -
válasz
horvathkrisz #4271 üzenetére
E4300-hoz bőven elég a 667-es memó is, legalábbis a 66%-os tuninghoz tuti.
-
válasz
horvathkrisz #4271 üzenetére
4300-as mellé tökéletes lesz a Kingmax ram meg a lap is jó választás.
-
horvathkrisz
addikt
E4300+DS3+2X1GB Kingmax mars 800MHz tiny BGA= szerintetek mit vinne?
mert ezeket tervezem vásárolni, de lehet összejön egy E6300.Vagy maradhatok a 4300nál?
szerk.: slayer006: köszi, +nézem!
[Szerkesztve] -
fanti
addikt
válasz
Gorneck #4172 üzenetére
DS3 rev .3.3
E4300 BOX SL9TB (Q641A177)
Asus Silent Square Pro 900ford/percen hajtva
Kingston 2x1GB DDR2 667 KVR667D2N5/1G 1.8V
335*9 (1:1)
5-5-5-15-Auto
CPU volt:1.38 (max 60 fokig megy)
Minden más alapon van! Még a PCI express is auto-n van, mégis szépen és stabilan megy a rendszerem 16x módban egy MSI 7900GTO-val. Ez hogy lehet?
Ja, a gyári alap bios van benne, a 10-es. -
válasz
horvathkrisz #4256 üzenetére
A nem szilárd elektrolitos elhasználódását maga a Gigabyte 3-4 évre becsüli.
-
bigbum
csendes tag
válasz
salytmasztor #4247 üzenetére
Sikeresen belefutottál ugyanabba a PCI-E x1 bug-ba mint én. Úgy tűnik az E4300 - DS3 r3.3 - Geil Ultra kombinációhoz alap lesz a VMCH +0.1.
F11b bios nálam segített. -
hétalvó
addikt
Veszek egy DS3-at. Mire számítsak egy 6300-al max tunningra? 3.5GHZ ?
2800-on legyen atomstabil, ez ugye elérhető? Adata 667-es ramokkal lesz amik 930 körül mennek és teszek rá egy tt sonic tower-t 12cm-es ventivel támogatva. Stabil 3-3.2 is elérhetek talán? -
slayer006
addikt
válasz
horvathkrisz #4257 üzenetére
PH! teszt: [link]
-
slayer006
addikt
válasz
horvathkrisz #4251 üzenetére
Biostar TForce 965PT
-
kymco
veterán
válasz
horvathkrisz #4253 üzenetére
Én a kondik miatt választottam a ds3-at. Számos alaplapot (kb10-et) most kellett vagy kidobnom, vagy szervízbe vinnem, mert felpúposodott, és instabillá vált. Igaz ezek se nem gigás, se nem Asus alaplapok voltak, de ez a kis kellemetlenség átértékeltette bennem a kondik szerepét.
-
bim
veterán
válasz
horvathkrisz #4251 üzenetére
valszeg itt nem az asust fogják neked mondani.
a másik topikban meg nem a gigát. -
horvathkrisz
addikt
Jó reggelt Srácok!
Még mindig nem tudom eldönteni, hogy Asus P5B-t vagy Giga DS3-at vegyek!
Légyszi segítsetek dönteni!
Mostanában olyan bizonytalan vagyok! ... vagy mégsem? -
bim
veterán
válasz
Gorneck #4243 üzenetére
érdekes dologra lettem figyelmes.
a sztori:
reggel indulok szokásos 400/1000-ről.gondoltam miután felállt a win. hogy nekiállok és csesztetem ezt az 500-as fsb. dolgot.
reboot. és hiába toltam neki a 6x500-t semmi.
semilyen beállitásokkal.minden alkalomman boot közben kékhalál.
a végén már mch. +0,5 fsb. +0,35 volt.sikerült annyira tulhuznom hogy a lap saját maga default beállitásokkal indult el.sajnos lekéstem a biosba lépést és meg kellett várnom mig feláll a win.
még bosszankodtam is.
azután reboot és simán ment neki a 6x500 ahogy a táblázatodban van.stalkereztem 1 órát és semmi gond nem volt vele.utána gondoltam hogy ennyi elég volt neki és vissza a 400/1000-re.és nem ment neki.
mostmár ''rutinbol'' boot defaulton .win feláll.reboot és simán ujra a 400/1000.
következtetés.sikertelen indulás után esetleg nem árt egy alap boot és az helyrerázza a lapot.
természetesen a nyuzás még nem ért véget. -
Muréna
őstag
válasz
salytmasztor #4247 üzenetére
ez eléggé érdekes mert az mch = memory controller hub..
más játéknál is van változás? 3dmark? cpu bench?
elég érdekes eset.. ^^ -
salytmasztor
aktív tag
S.t.a.l.k.e.r. -el tesztelgetem a rendszert, mivel ez a jatek ami terheli perpill legjobban a gepet.
vmch - alap = 9 Fps
vmch - 0.1+ = 40 Fps
En nem ertem hogyan es miert, de tobbszor is teszteltem, de ez a tapasztalatom.
Tobbi beallitas ugyanaz amit irtam elozoekben es amit megbeszeltunk.
3240 (9*360)
[Szerkesztve] -
Pietrosz
addikt
válasz
Gorneck #4243 üzenetére
Jó, de egyszerűen fel sem merült bennem, hogy ez okozza, az összes többi procival simán ment. És itt ez az érdekes, hogy a ram végig ugyanaz volt!
Tehát 6400-al működött, 4300-al már nem. Hogy mi köze van a procinak ehhez, azt nem tudom...
Visszaraktam az S3 biost, természetesen ezzel is megy... -
Muréna
őstag
válasz
salytmasztor #4237 üzenetére
Nincsmit
örülök hogy tudtam/tudtunk segiteni -
Pietrosz
addikt
Megy a ram szorzás a DS3 biossal
De lehet, hogy ment volna az S3 biossal is.
A ram időzítéseknél, ha normal helyett turbora rakom, akkor nem megy.
Ez azért furcsa, mert eddig ez a lap az előző procikkal (6300/6400/6600 is volt) simán ment ilyen beállítással 1:1-ben. Szóval most megint tesztelhetek..
Lehet, hogy a 8*400-at is emiatt nem értem el, mert eddig turbo módban próbáltam(ami ugye eddig bevált) -
Vakegérke
félisten
válasz
Gorneck #4177 üzenetére
Érzelgősködni nem szégyen, legalábbis szerintem. Ami pedig azt illeti, tényleg nem bírtam ki, hogy aki először ül a közös asztalhoz, rögtön belerondít a tálba, és még a szakácsot is lebecsüli.
Sajnos az etikus magatartás kiveszőben van. Az én korosztályommal talán ki is hal. Ha bemegyek valahova, akkor köszönök, és igyekszem átvenni a társaság hangnemét, stílusát. Persze csak akkor, ha az nem obszcén, másokat semmibe vevő, pökhendi. Akkor köszönök mégegyet búcsúként, és pápá.
Itt jól érzem magam. Vannak (szerintem) erős szavak, de úgy veszem, mint a fűszert az ételben. Azonban a társaság jó, barátságos, és végtelenül segítőkész, mégsem kioktató.
És igen, valóban úgy gondolom, hogy az ember olyan hangnemben beszéljen másokkal, ahogy szeretné, hogy vele beszéljenek. Bejegyzéseimben lehet keresgélni, senki nem fog találni semmi kivetni valót. Sem tartalomra, sem szóhasználatra nézve.
Átolvastam már az egész topicot, úgy mondom: igen, kiérdemelted a bizalmat. Egyébként semmi okom rá, hogy ajnározzalak. Sem rokonok, sem osztálytársak nem vagyunk.
Ennyi. -
Gorneck
legenda
válasz
salytmasztor #4237 üzenetére
Nem.
Szal vhogy így gondoltam...
ram szorzó: 2,5 (pl 333as fsb mellett a ram 33*2,5ön azaz 833on fog ketyegni)
cpu fesz 1.4ig mehet kérdés milyen hűtőd van hozzá és adott fsb-hez mennyi kell a cpu-nak.
ram: +0,2 esetleg +0,3 ezt meg a ram dönti el.
időzítés: 5-5-5-15-Auto.
Más alapon illetve fixáld a pcie frekijét 100-ra. Máshoz nem kell nyúlni.
Jahh cpu szorzó 9.
[Szerkesztve] -
salytmasztor
aktív tag
Gorneck, Muréna kosz a valaszokat.
Amit irtal Gorneck ezek szerint inkabb lassabbra allitsam a ram idoziteseit, es a procit huzzam helyette feljebb...
(Nem akarok huzasrekodrodkat donteni, csak annyit szeretnek hogy minel simabban es gyorsabban fussanak a jatekok es win alkalmazasok... bar ha ez csak a procihuzastol fugg, akkor kihajtok belole mindent ami lehetseges)
Akkor valtoztatok:
vmch - alap
vfsb - alap
Vdimm 0.4+ ?
Vcore-t 1.4nel ne nagyon huzzam tovabb ugye, vagy mehet?
8* szorzo vagy 9* maradjon, erdemes probalni valamiert?
[Szerkesztve] -
Tényleg, még egy kérdés. Mindegyik rev-nek ugyanaz a biosa? Értem ez alatt, hogy egy DS3 rev 1.0 és rev 3.3 bios ugyanaz? Vagy vannak különbségek?
-
Gorneck
legenda
válasz
slett27 #4229 üzenetére
Helyes.
Ezek a procik elvileg több cache-t kaptak oszt ennyi sztem már most is gond nélkül muzsikálnának a lapjainkba...de lehet pont az új biosok fogják a cpu micro code-ot upgradelni. Bios függő inkább, mint rev, hisz ugyanazok a biosokat kapják a lapok sztem.
Volt egy jó 6400ed, de elherdáltad egy szutty AM2 konfigra. Eghyébként nem ártana az oldalam is profitálna tuning mániádból...nem igazán kapok tőled xart se...
Hááát az élet iskolájába!Holnap lehet megmutizom a kocsit...jó kis kecskeáldozós zeném van...ha megtalálom, akkor meghallgatjuk, ha nem találom, akkor vagy Korn vagy Replika üvölt majd a magnóból.
[Szerkesztve] -
slett27
addikt
válasz
Gorneck #4227 üzenetére
Neeem, megvan már a 6300-as (ma lett meg
) csak kiváncsisággképpen, mert már nagykerben ezek lesznek elérhetőek és nemtudom hogy 965P-vel összepárosíthatom-é őket így hirtelen, gondolom a rev 3.3-asokkal már igen, de mi van az 1.0-ásokkal BIOS friss nélkül.
Látod, tuningra vágyom és nem jön össze.
Hova is jártunk együtt suliba ? -
slett27
addikt
A topicban volt már szó róla, de nem lett kivesézve a dolog, hogy a S3/DS3/DS4 fogja-e BIOS friss nélkül támogatni a 6320, 6420-as procikat ? Mert a mag ugye Conroe, de ugye a CPUID a BIOS számára fontos, hogy azonosítani tudja. Csak kósza hírek terjedtek,hogy igen...
Gorneck23 osztálytársa vagyok -
Ronnydown
csendes tag
Hy!
Nincs valamilyen prg, amivel meg tutom nézni, hogy a PCIe milyen sebességen megy? Jelenleg auton van a BIOSban. Tényleg, mennyi a szabványos órajele? -
Muréna
őstag
válasz
salytmasztor #4216 üzenetére
vfsb - 0.2+ (ezt hanyagold ilyen fsb-nél..)
vmch nak se kell 0.2V 400 fsb alatt.. -
Gorneck
legenda
válasz
salytmasztor #4216 üzenetére
9es szorzó mellett ram pl 2,5; +0,2V; 5-5-5-15-Auto. Mch-nak tuti kell fesz?
-
Zsoo21
aktív tag
Olyan kérdésem lenne venni szeretnék 2*1 giga ramot és most van nekem 2*512 ezek megférnek majd egymás mellet ha véletlenül nem sikerül eladnom az 512 eseket.
-
10GoBall
aktív tag
válasz
Gorneck #4214 üzenetére
Há nem is a feszejt akarnám növelni, hanem a csökkenést csökkenteni. /p5b-nél gyakorlatilag meg lehett szűntetni a vdoop-ot/
Azt látom, hogy békebeli lapra csinálták, de mivel itt elhangzottak olyanok, hogy 3.3-oknál nagyobb a drop, hátha valaki megfirkálta már a lapját. -
salytmasztor
aktív tag
Hi
Probalgattam Corneck oldala es forumtanacsok szerint az ucso 2 napban az E4300@gigabyte ds3-as huzasat.
1.8@2.7 minden alap feszen kb a vege, 3.2+ fesz emelesekkel.
Beallitasok:
(Disable ''Limit CPUID Max to 3'' ''C1E'' ''EIST'' PCIe@100)
9*3xx
ram - 2.0*
vcore - 1.4
vmch - 0.2+
vfsb - 0.2+
vdimm - 0.3+
Azert probalom pontosan leirni, hatha lattok benne valami hibat, vagy tanacsot tudtok adni hogy meg jobban mit lehetne beallitani a jobb eredemenyhez?
Feszeket magasabbra ugye ne vegyem?
Szorzot 8*xxx? erdemes probalgatni, hatha tobbet ki tudok hozni, van ertelme?
A RAM 5-5-5-18 -on hagytam, es a kerdesem hogy mi eri meg jobban, ha kevesbe huzom a procit es 4-4-4-12 -on hasznalom, vagy lassabb RAM beallitasok, tobb huzas (esetleg a ketto egyutt valahogy?)?
-
kymco
veterán
Vista-t használtam az előző Gigabyte-os alaplapommal is, és nagyon megszerettem az alvás funkciót. Itt is élnék vele, ha az egér mozgásra be nem indulna a gép folyamatosan...
Most komolyan, nincs erre semmi megoldás?
Bosszant, hogy lecseréltem egy gyengébb cuccost egy újabbra, jobbra, és a régi korrektebben működött. -
10GoBall
aktív tag
Ezt [link] próbálta már valaki /főleg a vdroop érdekelne/
-
bim
veterán
tegnap tesztelés alatt megnyitottam a cpu-z mainboard fülét és szembesültem egy pci-e 1x hibával.
sajna nem mentettem le ,de ugy emlékeztem hogy az első tesztnél nem jött ez elő.és lám nekem volt igazam mert reggel gyorsba megnéztem a dolgot.
[link]
[link]
ami érdekelt,hogy esetleg a chipset tulmelegedése okozta e a hibát,vagy egy hibás biosbeállitás.
az viszont feletébb érdekes hogy reggel simán ment neki az 500 most meg nem.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z NEO RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Fatal1ty Z97 Killer alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Samsung 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-K Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE Z390 AORUS MASTER WiFi Alaplap
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3431, 94% Akkumulátor
- DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest