- Nyelveken áthidaló AI platformot mutatott be a Telekom
- PCI bővítőhelyet elfoglaló Icy Dock mobilrack M.2-es SSD-knek
- Elon Musk járatára váltott jegyet a legújabb magyar műhold
- Viszonylag olcsó, 26,5 hüvelykes QD-OLED monitor bukkant fel az MSI kínálatában
- Jönnek az egyes, problémákkal küzdő ASUS ROG noteszgépek kipofozott BIOS-ai
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED monitor topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nyomtató topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ballington #4849 üzenetére
A többi is bírja 1333MHz-es buszsebességet, noha a gyártó ezt nem reklámozza és lehet tényleg van 1-2 Lkúrt példány ami nem de ez igen valószinűtlen.
Szóval nem kell a kardodba dőlnöd ha Rev 1-es kerül hozzád. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
horvathkrisz #4290 üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Johnny Cage #3421 üzenetére
Elég tápos tápod van?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tuco Ramirez #3332 üzenetére
Nagyon jó választás a DS3. A többifajta változat azért van, mert van pl integrált grafikus vezérlős változat (ez nem vmi jó tuningban). 400-as fsb-t gond nélkül hozza. Ram problémáról (inkompatibilitásról) még nem igen hallottam. Floppyra nincs szükség win installkor (ha akarsz raid-et az más tészta ugye).
-
Qru
MODERÁTOR
Felraktam a DS4-re a Thermalright XP120-at. Üresjáratban -10fok (40-43), terhelve -5 fok (70fok) a gyárihoz képest. Egy Coolink ventit tettem rá: [link]
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Rev1-es DS4-hez az F8 a legújabb bios, ugye? Érdemes feltenni F5 helyett?
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
Nálam is 1,325 az alapfesz, de ha auton hagyod a feszt és húzod felveszi magától 1,425-re. Beállítottam 1,35V-ra bios-ban akkor CPU-Z szerint kevesebbet ad (1,2XV ha jól emlékszem) de kifagy Orthos sec-perc alatt. Ha bios-ban adok neki 1,375V-ot akkor Cpu-z szerint kap 1,36V-ot. Ott viszont stabil. Alapból így 48 fok 1órás Orthos blend után/alatt (prio 1-ben) max 78 fokosak voltak a procimagok. Cortemp 0.94 + gyárihűtővel.
Szerintetek a ram-nak nem sok a +0,3V? Vagy próbálkozzak inkább +0,2V-al? -
Qru
MODERÁTOR
Mivel tudom megnézni mennyi feszt kap a ram? Most +0,3V-ot kap. Bár ha 2,2V az sem vészes.
(egyenlőre 7x450-en tesztelek. Memó 5-5-5-15 +0,3V, (G)MCH: +0,2V, CPU 1,375V Cpu-z 1,39 szerint 1,36V-ot kap. Tesztelés folyamatban, de 3DMark06 lefutott, meg egy kis Orthos (30perc, max hőfok: 79 fok). Majd meglátjuk ha játszogatok vele bírja-e a starpát. -
Qru
MODERÁTOR
Bent vannak az új ramok ezért elhatároztam, hogy kicsit megsarkantyúzom őket. Most 7x440-nél járok. Fesz ügyben kéne egy kis felvilágosítás:
Ram-nak adhatok 1,9V-ot az okés. (Tehát +0,1V a BIOS-ban)
PCI-E voltage-ot gondolom hagyjam békében, normal-on.
(G)MCH? Ez minek ád plusz feszt pontosan?
FSB? Kérdés u.a. Ezeket piszkálgassam?
CPU: ez auton felveszi 1,425V manuálisan is ezt kapj/kapná.
Robust Graphics Booster: Ezt ti mire állítva használjátok? Számít vmit? Mire jó elvileg és gyakorlatilag?
Memory Performance Enchance: ez maradhat normalon, vagy van vmi érdemi változás pl turbo-ra állítva? Stabilitás befolyásolja? (ez a kérdés a fentire is él) -
Qru
MODERÁTOR
Beszerzetem 2x1GB Geil Value-t. Este kicsit megküldöm, reményemi szerint jóval jobban repeszt mint az eddigi Zeppelin-em. Előző tulajnál ment 1000-et. Jelenleg már a 900-al is nagyon elégedett lennék cl5-ben.
Van vkinek Geil Value+DS4? Tapasztalatok mire számítsak kb? (Tudom, Gorneck nézzem meg az oldalad, de sajnos melóból nem tudom mert nem vagy rajta a whitelist-ende legalább a ph rajta van.
)
-
Qru
MODERÁTOR
Mennyi fesz adható max a memónak DS4-ben?
-
Qru
MODERÁTOR
OCZ DDR2 PC2-5400 Gold GX XTC (CL4) erről van vkinek tapasztalata, hogy mit mehet kb DS4-ben? (cserélném a Zeppelin 800-as (cl5) + 10k-ért)
-
Qru
MODERÁTOR
Hűtőborda nem fontos, mert Thermalright XP120-am van, ami küldi a luftot a ramokhoz is, így szépen huzatban vannak (sőtt ebben az esetben a borda még hátrányt is jelent). 56k már kicsit sok lenne, azt hiszem marad a Geil value egyenlőre (még tervként
).
(Ezt a Gskill-t hol láttad? Link?hátha addig rámszakad a bank...
)
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Közben találtam ilyet. Ez elég jól hangzik:
2x1024MB DDRII 800 A-DATA retail pack 31 607 Ft
900-at ez is megfutja kb-ra nem? -
Qru
MODERÁTOR
Ram fejlesztésben gondolkozok, az ár max 50k, 2x1GB kell ami jól megy majd a DS4-ben. Mit ajánlotok?
Én ezt néztem ki:
2X1024Mb kit 800MHZ GEIL ultra 46000,- [link]
Vélemény? -
-
Qru
MODERÁTOR
Vasárnap meglesz a XP120-am. Kíváncsi vok mennyit fog hűlni a cucc. Ez a gyári vagy nagyon sz@r, vagy az én procim is homorú...
Remélem csak az előbbi, nincs kedvem csiszolgatni a kupakot. Ráadásul akkor garnál problémáznának.
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Fatal1ty Z97 Killer alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-H GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 512MB (3db) - 1GB (16db) - 2GB (21db) DDR2 RAM-ok (és RAM-Kitek)
- GIGABYTE Z390 AORUS MASTER WiFi Alaplap
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- HP Elite Dragonfly G2 360 2in1 i5-1135G7 16GB 1000GB 13" FHD TouchScreen 100%sRGB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest